Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

gelukkigzonder

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  317
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over gelukkigzonder

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. zo wat kan ik toch wisselend zijn in mijn energie. Wat ik vanochtend ook al beschreef, ene moment is het top en het andere moment is het vreselijk. Nu hoor ik dat je lijf wel maanden nodig heeft om te detoxen. okay, niet zo'n fijn vooruitzicht dus. iemand tips om dit te versnellen?
 2. Dag 26. Ik voel me over het algemeen best goed. De drang naar alcohol is niet meer dat ene uur maar zo nu en dan. Ik ben benieuwd wat dit de aankomende tijd met mij gaat doen. Omdat ik zo goed slaap, is dit een enorme goede motivatie om door te zetten. Want door de alcohol sliep ik eigenlijk altijd beroerd, te weinig en te ondiep. Ik voel me ook scherper, maak dingen meer af, heb niet alleen plannen maar voer ze ook daadwerkelijk uit. Wel is mijn energie wisselend. Het ene moment ben ik een soort wervelwind en het andere moment kom ik tot niets. Dat laatste hoort erbij maar is ook wel misschien omdat ik mag leren accepteren dat ik soms ook even niets mag doen. Het gezonde eten doe ik gelukkig wel maar soms voed ik me ook met teveel suikers en teveel koffie.
 3. Nou ik kan heel goed huilen. Met of zonder. Ik denk ook niet zozeer dat het nu heftiger binnenkomt. Wat natuurlijk wel zo is, is dat je door de drank dempt. Aangezien ik (bijna) nooit dronk voor 20.00 was gedurende de dag het of bijkomen van de kater of niet. Dat bijkomen van de kater was soms appeltje/eitje want vaak dronk ik ‘maar’ een paar glazen maar was het een fles of zelfs meer dan was het andere koek. als je zo alles optelt ben je niet alleen tijd kwijt met het drinken zelf maar meer met het bijkomen van....
 4. Ja dat alles een keer nuchter mee maken zonder alcohol lijkt me bijzonder. ik wil het ook niet zien als rouwen maar juist als iets wat een uitdaging. maar goed, dat zeg ik nu op een zondagochtend waarop ik me fris en fruitig voel.
 5. gelukkigzonder

  Nieuw hier

  Zet me op en welkom terug.
 6. gelukkigzonder

  GewoonDoen

  Energie stoppen in de relatie is fijn. Ik ben zelf ook al lang bij mijn man en wij gaan minimaal 1 tot 2 x in de maand wat leuks doen samen. Een avondje film, theater, hapje eten. je bent vaak zo druk met alledaagse dingen en de ander dat je elkaar vergeet. Ik waak ervoor. Want het is me niet waard om de relatie te laten stranden. Succes en als je tips wilt, laat het me weten.
 7. gelukkigzonder

  GewoonDoen

  Ik twijfel om dit boek te bestellen. Waarom twijfel je over het uitlezen? wat schrijft hij dan precies?
 8. gelukkigzonder

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Wat mooi dat je zo allemaal eerlijk omschrijft. Eigenlijk heb je er alles voor terug, behalve af en toe van God los gaan. Dat ongeremde, dat dansen tot diep in de nacht, de roes, het flirten..... Ik heb het nog niet, dat gemis maar weet wel, de eerste keer dat ik stopte, had ik dat na 3 maanden. Toen ging ik weer overstag want..... eentje moet kunnen toch?. De rest is geschiedenis want eentje was nu net het probleem, daarna hield ik de tel niet meer bij.
 9. Ja , ik snap je. Vandaag ben ik niet zozeer met alcohol bezig als wel met mijn stemming. Ik heb net een flinke huilbui gehad. Waarom??? Geen idee, de vermoeidheid slaat enorm toe terwijl ik ontzettend lekker slaap. Voldoende ook. Dus wat kan het zijn?
 10. Dag 21. Wakker worden zonder kater, zonder misselijkheid, zonder het gevoel dat je je adem door de wasstraat moet doen, is een feestje. Het verlangen naar drank valt tot nu toe mee. Heb al diverse etentjes weten te doorstaan zonder. Dat lukt aardig. Ik wil niet wachten op het moment dat ik het wel heel zwaar ga krijgen, want dan roep ik het op me af. Ik geniet van het hier en nu. De openheid die ik hier voel vind ik fijn. Zo open kan ik nog niet echt zijn naar mijn omgeving, alleen naar mijn partner toe. Dat ik een probleem heb/ had is duidelijk. Maar merk dat ik het naar de omgeving bagatelliseer. Zo van, ik doe mee met dry januari (was daarvoor al gestopt)dus dat doet iedereen en daarmee is de discussie klaar. Het echte diepe laagje vind ik nog lastig om te bespreken.
 11. Ik ga mezelf eens toestaan om uit te slapen. Ik doe dit al jaren niet meer. Gewoon omdat ik het niet kan, althans ik dacht dat. Ik praatte mezelf dat aan. Want nu denk ik elke ochtend, ik wil blijven liggen. Ik wil even niets. Om vervolgens met frisse energie de dag te beginnen. Ik vind het geweldig om te lezen dat jij al 7 maanden een ander leven ervaart. Hoe mooi is dat? En dat de seks zelfs fantastisch is. Is sowieso al prima hier, maar eerlijk is eerlijk. Soms was/ is het fijn om dat in een bepaalde roes te ervaren. Vraag me niet waarom, want heb een fijne relatie. Het zit in mijzelf.
 12. Ik ben het met je eens. Ik zie overal verleidingen. Hetzelfde vind ik als ze mensen naar Afrika sturen om te detoxen. Kan me voorstellen dat het heel goed werkt maar als je terug komt, dan zit je weer midden in de verleidingen. Het is goed om hiermee zo nu en dan geconfronteerd te worden. bovendien heb IK een probleem en mijn partner niet. Wil niet zeggen dat hij mij niet steunt want dat doet hij gelukkig. Ik denk dat het soms een lastige is, voor mij althans, om bepaalde momenten drankloos te zijn. denk eens aan festivals of ik kan, eerlijk gezegd ook genieten van sex met alcohol. Ook zonder hoor maar houd soms wel van dat losse/ ongeremde. Ach, stap voor stap. Ik vind slapen nu wel goddelijk. Heb ik al vaak gezegd maar blijf het zeggen. Jij bent ook mega goed bezig zeg. WAUW.
 13. gelukkigzonder

  Het moet lukken!

  Wat goed dat je niets hebt gepakt. De eerste dagen kunnen idd heftig zijn. Ik heb zelf nooit echt last gehad van ontwenningsverschijnselen in de zin van zweten of trillen. Wel slaap gebrek, rare dromen, angst en vermoeidheid. Succes en schrijf maar veel hier. Dat helpt.
 14. Ik ben zo'n type wat het best aardig doet met van alles en nog wat en toch merkte ik al dik een jaar dat de alcohol niet meer een fijne aanwezigheid was bij mij. Dat het macht over mij had. Ik had er geen controle op. Ja, sommige maanden ging het top. Dan dronk ik even niet, maar viel toch weer terug. Wat ik vooral merkte was dat ik bij de eerste keer stoppen, non stop moest huilen de eerste maand. Dat heb ik nu helemaal niet. Ik voel me wat dat betreft beter. Wel die vermoeidheid, maar weet ook dat dit over gaat. Het is wel fijn om te weten wanneer dit over gaat. Voor jou geldt, wat goed dat je de eerste stap hebt gezet om naar de huisarts te gaan. Schrijf maar flink van je af.
 15. Ik loop na 18 dagen er tegenaan dat ik in de middag een hele erg dip heb qua energie. slapen gaat zo goed ‘s nachts dat ik niet weet wat me overkomt. Zo fijn. In de ochtend kan ik me goed focussen. Avonden blijf ik langer op. Dus dat is fijn. maar de middagen zijn voor nu bijzonder vermoeid. hoort dit bij het detox proces? even voor de duidelijkheid. Ik dronk ongeveer 5 x per week half liter tot liter wijn per dag. Soms nog wat biertjes erbij. Genoeg dus zullen we maar zeggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...