Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

gelukkigzonder

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  325
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over gelukkigzonder

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. gelukkigzonder

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Wat geweldig dit. Daar mag je rete trots op zijn. Wat ik me afvraag, hoe reageert je omgeving? Heb je andere mensen er ook voor terug gekregen? Of verloren? Ben er benieuwd naar.
 2. Ik herken je gevoel. Het alleen zijn, de somberheid. Maar wat wel van belang is, is dat je of het alleen zijn accepteert of er iets mee doet. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik merk bijvoorbeeld dat ik graag buiten de deur ben, leuke dingen doen, iets ondernemen. Dan heb ik veel minder snel de verleiding om los te gaan. terwijl het alleen zijn mij op sommige momenten ook goed bevalt. Dan hoef ik even niets zeg maar. Het is de balans die je mag leren opzoeken. Dat appen, herken ik ook wel. Oh wat ik wel niet in het verleden heb gedaan, niet normaal eigenlijk. Schaamteloos.
 3. Hoi, ik vind het ontzettend knap dat je 7 maanden bent gestopt. je hebt een terugval gehad en biecht dit op. Ook knap. Ik lees jouw draadje al langer mee en lees veel eenzaamheid tussen de regels door. Klopt dat? Het is alles (met drank) of niets. Ik weet nog in de begin periode toen je stopte dat je zou zoek naar een leuke hobby of iets anders. Heb je dit inmiddels gevonden? Als eenzaamheid jouw trigger is, kan je er iets mee. Die saaiheid is enkel omdat je misschien niets om handen hebt. Zorg dus goed voor jezelf. Blijf schrijven hier, dat is goed van je.
 4. gelukkigzonder

  Even voorstellen Myle

  Ik reageer weinig op je berichten maar lees ze vaak wel. Ik lees veel dingen van anderen zoals: je bent nog jong.... Klopt en toch maak ik me zorgen dat je eindigt zoals Amy Winehouse en alle anderen van 27. Ook voldoende potentie maar een rot verslaving die in hun nek ligt te hijgen. Ik bedoel dit goed, maar misschien komt het rot mijn strot uit. Ben eerlijk naar de hulpverleners, naar jezelf. Je bent het waard. Die verslaving zit zo diep bij jou dat je bijna onder toezicht zou moeten 24/7 bij mensen die je lief hebt. Die jou steunen, no matter what. Nu heb je vrij spel en je kan er niet mee omgaan. Succes lieve Myle.
 5. ja dat is een mooie vergelijking. Ik merk dat mijn leven bestaat uit pieken en dalen. Meer rust is wenselijk maar word er ook weer onrustig van. Alsof mijn leven niet rustig mag zijn. Altijd maar op zoek naar die pieken. Ga dan als een gek internet afstruinen voor vakanties of andere dingen. Terwijl ik het bij mezelf mag gaan zoeken. Er is nog een hoop te onderzoeken.
 6. gelukkigzonder

  Het roer om

  Goedemorgen, ik heb je draadje gelezen en ik herken een hoop. Vooral die overprikkeling. Wat te doen als je zo overprikkelt raakt he? Ik merk nu dat de euforie van het stoppen even weg is. Alles komt zo hard binnen. Ik huil echt om elke s..... En zo word ik ook boos om niets. Ik moet daar iets mee, want terug grijpen naar alcohol maakt het alleen maar erger. Fijn dat je zo actief hier bent. Doe je goed.
 7. De eerste weken waren een soort van blij ei gevoel, maar dat heeft plaats gemaakt voor vermoeidheid en snel overprikkeld. Ik kan werkelijk niets hebben, ben snel uit het veld geslagen en koppel alles aan drank. Hulp hier is even fijn, als ik eerlijk ben.
 8. Zo ben ik weer. Het gaat goed, gelukkig. Gisteren wel een alcohol vrije bruisend wijntje op. Smaakt best goed. Ik ben vooral blij met de ochtenden. Dat gevoel dat ik niet een hoofd heb die het liefst onder een kussen wil verdwijnen. Wel voel ik allerlei dagen eraan komen die een uitdaging gaan zijn. Maar voor alsnog, gaan we zo door.
 9. zo wat kan ik toch wisselend zijn in mijn energie. Wat ik vanochtend ook al beschreef, ene moment is het top en het andere moment is het vreselijk. Nu hoor ik dat je lijf wel maanden nodig heeft om te detoxen. okay, niet zo'n fijn vooruitzicht dus. iemand tips om dit te versnellen?
 10. Dag 26. Ik voel me over het algemeen best goed. De drang naar alcohol is niet meer dat ene uur maar zo nu en dan. Ik ben benieuwd wat dit de aankomende tijd met mij gaat doen. Omdat ik zo goed slaap, is dit een enorme goede motivatie om door te zetten. Want door de alcohol sliep ik eigenlijk altijd beroerd, te weinig en te ondiep. Ik voel me ook scherper, maak dingen meer af, heb niet alleen plannen maar voer ze ook daadwerkelijk uit. Wel is mijn energie wisselend. Het ene moment ben ik een soort wervelwind en het andere moment kom ik tot niets. Dat laatste hoort erbij maar is ook wel misschien omdat ik mag leren accepteren dat ik soms ook even niets mag doen. Het gezonde eten doe ik gelukkig wel maar soms voed ik me ook met teveel suikers en teveel koffie.
 11. Nou ik kan heel goed huilen. Met of zonder. Ik denk ook niet zozeer dat het nu heftiger binnenkomt. Wat natuurlijk wel zo is, is dat je door de drank dempt. Aangezien ik (bijna) nooit dronk voor 20.00 was gedurende de dag het of bijkomen van de kater of niet. Dat bijkomen van de kater was soms appeltje/eitje want vaak dronk ik ‘maar’ een paar glazen maar was het een fles of zelfs meer dan was het andere koek. als je zo alles optelt ben je niet alleen tijd kwijt met het drinken zelf maar meer met het bijkomen van....
 12. Ja dat alles een keer nuchter mee maken zonder alcohol lijkt me bijzonder. ik wil het ook niet zien als rouwen maar juist als iets wat een uitdaging. maar goed, dat zeg ik nu op een zondagochtend waarop ik me fris en fruitig voel.
 13. gelukkigzonder

  Het roer om

  Zet me op en welkom terug.
 14. gelukkigzonder

  GewoonDoen

  Energie stoppen in de relatie is fijn. Ik ben zelf ook al lang bij mijn man en wij gaan minimaal 1 tot 2 x in de maand wat leuks doen samen. Een avondje film, theater, hapje eten. je bent vaak zo druk met alledaagse dingen en de ander dat je elkaar vergeet. Ik waak ervoor. Want het is me niet waard om de relatie te laten stranden. Succes en als je tips wilt, laat het me weten.
 15. gelukkigzonder

  GewoonDoen

  Ik twijfel om dit boek te bestellen. Waarom twijfel je over het uitlezen? wat schrijft hij dan precies?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...