Spring naar bijdragen

Yana


Yana

Aanbevolen berichten

Inmiddels ben ik van mijn roze wolk afgekukeld en nog vrij hard terechtgekomen ook.
Eergisteren voelde ik me naar, duizelig, zwart voor m'n ogen en dat bleef uren duren. Uiteindelijk werd ik er zo ongerust van dat ik met een ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht (met gillende sirene's dat was dan wel weer mooi). Ze hebben bloed onderzocht, hartfilmpje en een hersenscan gemaakt. Op wat vlekjes op mijn hersenscan na was alles oké en ik kon weer naar huis (die vlekjes noemen ze ischemie, vermoedelijk door roken veroorzaakt :blush:, maar niet recent dus geen alarm).

Nog steeds voel ik me doodmoe, vaag in mijn hoofd, soms duizelig, onrustig gevoel rond mijn hart, huilerig...
Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken maar ergens heb ik toch het gevoel dat stoppen met drinken er iets mee te maken heeft.
Misschien zijn dit toch stress-klachten. Ik zeg altijd dat ik geen stress heb, maar er zijn toch heel wat ballen die ik in de lucht moet houden. Ik vind zelf dat het niet té veel is, dat ik dat toch aan moet kunnen, maar misschien is het me toch teveel. Voorheen kon ik iedere dag ontspannen met een fles wijn, nu komt alles ongefilterd binnen.

Ik probeer het rustig aan te doen en waar mogelijk de boel de boel te laten. We zullen zien...
Maar ik drink niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat lief dat jullie met me meeleven, dankjewel.
Ik heb lang en goed geslapen, de zon schijnt en de vogeltjes fluiten.
Ik begrijp niet goed wat er met me aan de hand is maar 'komt tijd, komt raad', zou m'n moeder gezegd hebben.
Gewoon doorgaan met ademhalen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat het nu beter dan metje? Of heb je nog klachten? Misschien vindt je dit een rare suggestie maar heb je aan hyperventilatie en/of een paniek aanval gedacht? Hier kun je de zelfde verschijnselen bij ervaren? Nou ja hoe dan ook, fijn dat je je weer voelt. Fijne dag vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen Nietmeer en Etty, Het gaat redelijk, nog wel slapjes en trillerig. Ik vind je suggestie niet raar @Nietmeer, en ja, ik heb er ook aan gedacht. Maar ik vind het moeilijk te duiden, ik heb geen ervaring met hyperventilatie of paniekaanvallen. Jij noemt ook hyperventilatie @Etty, ik zal me eens inlezen. Ik geloof dat ik normaal en rustig ademde, maar misschien heb je zoiets van jezelf niet door.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hyperventilatie heb ik zelf gehad vorig jaar tijdens die burn-out. Ik herkende het ook niet als zodanig. Duizelig was ik ook. Net of ik uit ging. In mijn geval- had ik erg wening contact met wat er gebeurde in mijn lichaam. Een bodyscan hielp mij daarbij. En nog. Bodyscan als in de mindfullness, bedoel ik. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ben ik blij dat niet drinken inmiddels al zo ingeburgerd is bij me. Op het moment kan ik niks hebben, alles is me teveel, ik voel me moe en ben snel geïrriteerd... allemaal redenen om het eens flink op een zuipen te zetten. Maar dat doe ik dus niet, het is geen optie voor me.
Niets is voor eeuwig, ook dit gaat weer voorbij en ik ben benieuwd welke Yana er tevoorschijn gaat komen nu ik deze lastige emoties niet wegdrink.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lief dat jullie naar me vragen.
Na een moeizame start vanmorgen met een onrustig hart, ging het vandaag verder verrassend goed. Fijn gesprek met m'n lief gehad, leuke mensen ontmoet, een heerlijke wandeling door het bos gemaakt en dat alles met stralend weer. Nu eten maken (pasta met verse spinazie, champignons, geroosterde tomaten, pijnboompitten en garnalen)

16 uur geleden zei Nietmeer:

Nu nog echt toelaten dat de “echte Yana” niet altijd leuk,lief en aardig is.

Ben benieuwd hoe je op die gedachte komt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...