Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 15-10-19 in Berichten tonen

 1. 6 punten
  Maverick

  Maverick

  Zo nu en dan maak ik voor mijzelf de balans op nu ik niet meer drink. Ik ben veranderd in de afgelopen jaren, dat merk ik zelf en dat merken anderen. Ik vind dat ik rustiger ben geworden, meer zelfvertrouwen heb gekregen en geef mede daardoor, eerder aan of ik iets wil of juist niet. Soms is dat confronterend voor anderen maar ook voor mijzelf. Doordat ik ben veranderd “dwingt” het anderen ook om anders te reageren en dat is wennen geweest voor beide partijen en soms is dat nog. Sommige uit mij omgeving vinden mij saaier geworden, stiller, meer op mezelf, ik voer niet meer de boventoon, ben niet meer echt de gangmaker maar meer de figurant geworden. Sommige vragen zich af of ik wel gelukkig ben nu ik niet meer drink, voor hen lijkt mijn verandering niet goed uit te pakken, denken ze. En niets is minder waar, ik denk dat ik veel meer ben veranderd naar wie ik eigenlijk echt ben. Ik ben helemaal niet zo luidruchtig en zo’n gangmaker, alleen als ik dronk. Ik leef nu veel meer in rust, reinheid en regelmaat. Ik sta op tijd op, ga op tijd naar bed, eet op gezette tijden en mijn werk laat ik bewust einde dag op kantoor en ben ook niet meer bereikbaar, morgen weer een dag. Het bevalt mij eigenlijk prima zo, ik wil me niet meer anders voor doen, het geeft mij de broodnodige rust in mijn toch wel drukke brein. En als het rustig is in mijn hoofd dan is er ook geen verdoving nodig denk ik dan maar.
 2. 5 punten
  Jan1000

  Wie missen we al een tijdje?

  Het gaat goed met mij Nancy, dank je! Geen uitzaaiingen, op krachten aan het komen (vermoeidheid) en mentaal oke. Ben weinig op de het forum, maar kijk nog wel af en toe. De twee draadjes die ik heb opgestart hebben nu een mooi eigen leven, kilokiller en jaarpact. Dus die bezoek ik soms. Warme groet, Jan
 3. 3 punten
  Bor

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Nee, niemand? Nou dan plaats ik ons Nederlands volkslied zelf wel;
 4. 3 punten
  Bor

  Woensdag 16 oktober

  Ik ben niet aardig nu he @Myle, weet ik wel hoor maar je hebt even een tikkie nodig volgens mij, een tikkie de andere kant op. Wat als je nu overdag eens een plan gaat maken gaat maken voor vanavond en vannacht bijvoorbeeld. Want daar ligt je trigger, in de avond en nacht. Je zou bijvoorbeeld alvast kunnen bedenken van wat je wilt eten vanavond, dan haal je boodschappen (op een lijstje en je houdt je aan je lijstje en daar komt drank niet voor) en dan ga je rond 5 vanmiddag alvast beginnen met koken en je gaat dan ook daadwerkelijk goed eten. En daarna lease je de hond van buurvrouw weer en gaat wel een uur wandelen totdat je hartstikke moe op de bank valt vanavond. Zoiets...
 5. 2 punten
  Myle

  Lotgevallen & strapatsen

  Is zo hoor @nancy. Ik vind het gewoon heel erg naar voor Knakker en zijn vrouw en kindjes. Ik zag hem op de meeting vorige maand en heb even alleen met hem gepraat. Dus dit gaat en raakt me nogal aan 't hart. Sorry.
 6. 2 punten
  Myle

  Lotgevallen & strapatsen

  Dankjewel voor je bericht @Paardenbloem. Maar wel heel erg rot zeg @knakker. Zet 'm op, jullie allebei. Het is verslaving, het is vaak een uitzichtloos iets. Maar ik vertrouw op die (meestal) o zo verstandige knakker.
 7. 2 punten
  nondetju

  Zaterdag 19 oktober

  @Spud , ik verwacht dat het een begeleider was die voor de hobby een nestje heeft en geen 20 kennels thuis heeft voor de fok of een handelaar is. waarschijnlijk begint het beestje net vast voer te eten, waardoor ze dacht dat het geen kwaad kan om hem mee te nemen (wat voor een korte tijd ook helemaal geen kwaad kan). ze drinken alleen nogwel melk, nu heeft die zijn portie waarschijnlijk al lang weer gehad! dat ik tegen rashonden ben is een ander verhaal, maar deze discussie zoek ii niet te voeren. ik vind het fijn dat de begeleiders daar voor afleising zoeken, @Myle heeft volgens mij ultiem genoten. verder Spud, zoek hulp alstjeblieft jou gedachtegang is echt niet oke
 8. 2 punten
  Manou

  Manou

  Dank je Myle! Jij ook volhouden!
 9. 2 punten
  Cyclad58

  Onze h . kamer 17-10--2018

  Er zijn heel veel succesverhalen, maar inderdaad, verreweg de meeste afbouwers zie je niet meer als het goed gaat. @bolletje, @Kannietmeer en ik zijn succesvol afgebouwd. Met ups and downs, vallen en opstaan staan wij uiteindelijk waar we nu staan en dat is al zoveel beter dan het was. Zonder terug te kijken som ik uit mijn hoofd nog een aantal succesvolle afbouwers op: @Hypertjeee, @Dis, @Bestwel, @Jeshen, @Teuntje, @Deligaf1, @Gaba, @Ikbenzovrij, @sneeuwhoen en nog veel meer. Wellicht wil iemand zijn/haar succesverhaal kort samenvatten. Er zijn hier nu veel mensen die het uiterst zwaar hebben, alle positieve verhalen zijn helpend.
 10. 1 punt
  nancy

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Jaaaaaaaaa zuurkool met spekjes, heerlijk! Helaas niet in huis, het wordt aardappelen met bloemkool en biefstuk: we hebben nu al dagen roerbak en pizza en zo gegeten, nu maar even iets gewoons .
 11. 1 punt
  Adrian

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Bas, probeer eens aan een leuke meid te komen.. Kan wonderen verrichten. Was bij mij ook het geval.. Dankzij haar rook en drink ik niet meer en voel me stukken beter..
 12. 1 punt
  Kohtje

  Lotgevallen & strapatsen

  Je zegt jammer, maar als dit plan B was is het toch gelukt om plan A door te laten gaan.
 13. 1 punt
  GewoonDoen

  Hoi

  Welkom
 14. 1 punt
  harald

  Harald

  Goedemorgen mensen. Ik heb even mn draadje terug gelezen van gisteravond. Moeilijk, maar ik ben heel dankbaar voor de mensen die me gisteren aangehoord hebben. Heel dankbaar, omdat jullie er voor gezorgd hebben, dat ik mn bier weg gegooid heb. Had ik dat niet gedaan, dan had ik nu weer aan het bier gezeten ipv koffie. En ja ik heb nu een flinke kater en toch ook weer trek. Maar die gaan allebei weer over.
 15. 1 punt
  harald

  Harald

  Ff kijken,..., ik had er nog 3. En een halve, halve lt voor me neus. Wat meurt dat trouwens 3 halve lt in de wasbak
 16. 1 punt
  Smaragd

  Harald

  @Myle purple rain van Prince is geweldig:)))
 17. 1 punt
  fleurtje

  Maandag 21 oktober

  Keifijn @niks!! @Smaragd, goede grap dat van dat koken. Wou dat ik zijn snoet had gezien maar kan me er iets bij voorstellen
 18. 1 punt
  Myle

  Maandag 21 oktober

  Van smarties naar poep. Ach het is allebei bruin. Het een meestal meer vanbinnen dan
 19. 1 punt
  Bor

  Maandag 21 oktober

  Ja die waren van glas met zo een aluminium puntje. Ik kon daar altijd heel goed schoolziek mee faken door even dat puntje te verhitten aan bijvoorbeeld een hete lampenpit. ( Niet te lang doen hoor want dan is de koorts overdreven hoog en niet geloofwaardig meer en moet je weer wachten tot de koorts daalt haha) Ja ik was ziek niet ..een thermometer liegt niet. Mem is er nooit achter gekomen en ik heb het haar nooit opgebiecht.
 20. 1 punt
  Bor

  Maandag 21 oktober

  @Smaragd Weet je wat ik vaak doe? Dan app ik een boodschappenlijstje door. Hoe handig is dat, kom ie thuis van werk mét de boodschappen, ideaal hoor.
 21. 1 punt
  Bor

  Maandag 21 oktober

  Kom wanneer je wilt @Smaragd, weet je wel he. Beterschap lieverd, bronchitis is erg rottig.
 22. 1 punt
  Manou

  Maandag 21 oktober

  Veel sterkte Bor
 23. 1 punt
  Ties

  Maandag 21 oktober

  Vandaag sterfdag van mijn moeder, nu ik nuchter ben Herrinner ik me dat dubbel.... @Bor sterkte
 24. 1 punt
  kruidenthee67

  Zondag 20-10-2019

  Poeh...blij dat ik het niet meer als een strijd ervaar. Ik ga mijn derde droge jaar in nu, iets minder ver dan jij in tijd Adri.an Echte zucht, craving..nee dat is nu al weer even geleden. Meer wat anderen hierboven als schreven...een gedachte aan, moment van. Wel heb ik onlangs alcoholvrije bubbels gedronken. En ik werd acuut getriggerd in mijn 'oude gedrag'. Heel vervelend vond ik dat. En dat weet ik dan ook weer. Voor mij geeft de wetenschap dat alle deurtje gesloten zijn en ik die ook gesloten wil laten me rust. Het hoeft niet meer, ik wil het niet meer. Het is goed zoals het nu is. Denk dat dat bedoeld wordt met acceptatie. In het begin heb ik de zucht nog wel eens aangepakt met 'de zak paprikachips'...die leegeten. En met zucht bedoel ik dan meer het gevoel van 'ik moet iets...' Daaronder zat vaak een gevoel van, bleh, leegte, zinloosheid..whatever. Op die momenten dacht ik dan, alles beter dan wijn. Inmiddels kan ik ook wel objectiever kijken naar mijn alcoholgeschiedenis...minder lading, verhaal en drama. Dat gun ik iedereen...hoop dat het jou ook gaat lukken!
 25. 1 punt
  Moeps

  Zondag 20-10-2019

  Hou vooral het gevoel vast dat dat niet leuk is @Myle... en dus vooral niet 'gezellig' met hem meedoen. Het helpt echt niet om je beter te voelen. Maar dat weet je al...
 26. 1 punt
  Reacher

  Zondag 20-10-2019

  High tea tegen zucht en cravings! De herfstblaadjes vormen samen een herfstboeket voor @Jannigje
 27. 1 punt
  bolletje

  ONZE HUISKAMER 20-10-2019

  Een goeie en rustige zondagmorgen kanjers. Even een opkippertje.
 28. 1 punt
  Spud

  Zondag 20-10-2019

  Hé Bol, Nancy en Fleur! Bol hoe weet jij dat ik inmiddels kippies heb? Erg toepasselijke opening in ieder geval! Net mijn kippies weer vrij gelaten en paaseieren geraapt zoals ik dat noem. Want die leggen me toch een partij bont gekleurde eitjes, van wit tot chocolade bruin. Gaat het verder goed met je? Nancy leuk om jou ook weer eens te lezen en bedankt voor je berichtje. Fleur veel succes met je werk! Dat is best lastig om weer de overstap te maken van vrijheid naar in een vast stramien te moeten lopen. Ik hoop dat je een goede baas hebt. En ik heb een verzoekje gedaan aan de moderators om mijn account te op te heffen. Ik veroorzaak nu eenmaal teveel opschudding dus binnenkort zal het hier weer lekker rustig zijn. Help ik mezelf mee (omdat ik mijn grote mond toch nooit kan houden en je een slechte indruk niet makkelijk wegvaagt) en anderen. Bovendien heb ik mijn discussie talent nu nodig om dieren te helpen want ik ben weer volle bak kattenvanger op vrijwillige basis. Dus wel rekening houden met regels maar je tijd zelf een beetje in kunnen plannen dus als ik nu overwerkt raak is het toch echt mijn eigen schuld en niet omdat de baas steeds maar meer vroeg. En om mijn rekeningen te kunnen betalen werk ik in het weekend op een vakantiepark als poetsvrouw. Momenteel werkt dat zeer goed voor mij al moet ik wat betreft dat katten vangen mezelf wel een beetje in toom houden, afgelopen week heb ik namelijk mijn eigen katten nauwelijks gezien en dat is natuurlijk niet oké. Altijd lastig om de juiste balans te vinden in iets wat je met liefde doet! Maar ik werk er dus aan.
 29. 1 punt
  Cyclad58

  Onze huiskamer 19-10-2019

  Lief, zulke buurmeisjes, @ELL Fijn dat je daarna toch nog de slaap hebt kunnen vatten. Dat is mooi meegenomen, anders was het wel een erg korte nacht geworden. Fijne dag!
 30. 1 punt
  Yvonne

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Hé Borremans: als je bij zo'n bericht waar geen datum en tijdstip bij staat op 'citeren' klikt krijg je wel degelijk datum en tijdstip in beeld. Vervolgens kun je dat citaat natuurlijk gewoon wissen, maar dan ben je tóch helemaal 'up to date' ....
 31. 1 punt
  bolletje

  Onze h . kamer 18-10-2019

  Goeie morgen Kanjers Vannacht een ongelukje gehad. Hoe hebben we de nacht door gebracht? Hebben we een beetje kunnen (fluisterend) slapen? Ik hoop het zo. Want het is slopend. Vandaag gaat het flink stormen en als hij nu eens alle rotzooi en ellende mee neemt hebben we hier een fijn leven.
 32. 1 punt
  Ties

  Drank is zeg maar teveel mijn ding...

  Ja een ijslander das een ras apart net ondanks de wind en regen toch even lekker gereden. Als ik op het paard zit vergeet ik gewoon even dat ik een alcoholist met psychische problemen ben. Voel me nu een stuk beter dan vanochtend. Vanavond weer lekker met thee aan de studie. En als ik morgen weer totaal overstuur wakker word dan zien we dat dan wel weer
 33. 1 punt
  Manou

  Vrijdag 18 oktober

  Heb zin om met bier en sigaretten in de schuur te gaan zitten ....maar ik doe het niet!
 34. 1 punt
  Cyclad58

  Acupunctuur

  Don't give up, lieve @Annie87 Je slaap komt wel weer terug. Je hebt naar nieuws gehad, dat hakt er enorm in en daarom reageer je zoals je nu reageert. dat is volstrekt logisch. Je krabbelt wel weer op, schrijf het hier van je af als je dat helpt of oplucht, stuur een PB, wij willen jou natuurlijk ook helpen. Blijf er in geloven, je hebt zoveel moois te bieden en de wereld jou, ook al zie je dat nu begrijpelijkerwijs nog niet.
 35. 1 punt
  Cyclad58

  Rivotril afgebouwd, nu op tilt

  Blijf er in geloven dat het goed komt. Als je dat lukt dan komt het ook goed.
 36. 1 punt
  Maverick

  Even voorstellen Myle

  Wat voor middel je ook gebruikt als “medicijn” doet er eigenlijk niet toe, ik ben als alcoholist ook vaak genoeg op NA meetings geweest of AA, CA, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Mij heeft de meetings echt verder geholpen en heb er een aantal goede vriendschappen aan overgehouden. Het kan in het begin even spannend zijn maar je zal er snel genoeg achter komen dat er verschillende mensen samenkomen met dezelfde zoektocht naar herstel net als die van jezelf. Voor mij had het wel iets bevrijdend om te zeggen dat ik Maverick heet en alcoholist ben Geef het een kans Myle, onderzoek het, ik hoop voor je dat het een groep is waar je jezelf een beetje thuis kan gaan voelen. Maak er idd maar een drukke dag van, lekker in de actie blijven en houd het droog he
 37. 1 punt
  Myle

  Harald

  Nou heb ik honger
 38. 1 punt
  Manou

  Woensdag 16 oktober

  Daar heb je gelijk in dingen zijn vaak niet zwart-wit. Succes met boodschappen en koken.Ik heb de boodschappen achter de rug.Dochter eet na de therapie altijd hier op woensdag en graag Hollandse pot.Vandaag draadjesvlees aardappelen en spruitjes.
 39. 1 punt
  Rosee

  Woensdag 16 oktober

  Misschien leuk als ik eens een woedeaanval fake omdat de koffie op is. Daar zou mn zoon wel van opkijken haha.
 40. 1 punt
  GewoonDoen

  GewoonDoen

  Ik lees mezelf niet terug, als ik iets teruglees krijg ik een naar gevoel, herinneringen komen boven. Wat ik wel veel gedaan heb, is bij Lichtflits lezen en bij Justbeyou op internet, of hier op het forum. Elke dag werd er wel iets gezegd waar ik iets mee had. Dat is nu verdwenen. "Ik weet het nu" ? 18 maanden gestopt. Het word steeds rustiger in mijn hoofd, probleem alcohol is weg. Gisteren nog even bij mijn moeder geweest, daar zag ik enorm tegen op, na afgelopen week. Maar de verpleging hebben op haar ingesproken en haar voorbereid. Ze was zich van geen kwaad bewust, wist van niks en heeft het (tranen) droog gehouden. Maar wilde wel naar huis en met ons mee. Vanmorgen kwam er weer van alles voorbij in mijn hoofd over vroeger, maar het was anders, mijn hoofd is nuchter, de herinneringen vervagen ofzo...Aan het loslaten...ik weet het niet, maar het was duidelijk anders. Verder is er hier nog genoeg te doen in huize GD, maar dat lost zich ook (heel) langzaam op.
 41. 1 punt
  GewoonDoen

  Harald

  Super om te lezen!
 42. 1 punt
  harald

  Harald

  Mooi verhaal over de zuurkool @Erizo, doet mij weer denken wat mijn vader vroeger een paar keer gemaakt heeft: zuurkoolrecept uit de Elzas. Was echt heeeel lekker. Net even het recept gegoogled, maar er gaat volgens het recept o.a. ook een fles wijn in, dus dat doe ik maar niet. Vanochtend naar de dagbesteding geweest. Ik vond het leuk, zwerfvuil opruimen in het centrum van de stad waar ik woon. Lekker buiten en ook nog iets nuttigs doen. Het mag eigenlijk de term dagbesteding niet hebben, want het was maar voor 2 uurtjes. Maar dat vind ik niet erg, rustig aan beginnen. En heb ik me voor niets zenuwachtig gemaakt? Ja best wel. Allemaal aardige mensen. Ik moet nog wel een beetje aan ze wennen, maar zij ook aan mij denk ik zo. Oftewel morgen ga ik weer. Ik kwam overigens op de terugweg naar huis nog iemand tegen met wie ik op genomen ben geweest de laatste keer. Hij vertelde me, en daar schrok ik toch wel weer van, dat bijna 3 kwart van de groep waarin wij zaten terug gevallen is. Mensen die in de kliniek super gemotiveerd waren en bij thuiskomst heel snel terug terug vallen( ik net zo). Zat me te bedenken, dat de overgang van kliniek naar huis misschien wel te groot is.
 43. 1 punt
  Jopie

  Jopie

  Elke reactie apart hierboven voegt voor mij iets toe. Ik zou haast zeggen:"geeft me meer inzicht", maar dat vooronderstelt bijna dat dat ik hier aan het filosoferen en navelstaren ben, en dat is het juist niet. Ik "onderga", zo lijkt het haast. Dank daarvoor. Fijn ook dat ik hier kan schrijven en zulke waardevolle reacties krijg, van mensen ook die me onderhand jaren hebben meegemaakt. Virtueel wellicht, maar daardoor, en ook door het dagelijks schrijven, ook als ik lelijk was, bang, of woorden en plannen niet waarmaakte..... De schijn ophouden kon best, maar in zoveel jaar wordt ook dat proces prima blootgelegd. Zacht, meestal zelfs zonder het te hoeven benoemen. Er verschijnt een rode lijn, ook voor je zelf. Want wat etty schrijft klopt: er is, niet eens bewust, iets wezenlijk veranderd. Dit is niet voor buiten, niet voor het stoere plaatje op fb. Ik merk ook dat daar triomfantelijk delen me tegenstaat, hoewel ik niet weet waarom. Dat ik, eigenlijk, nergens deel. Misschien komt dat nog. Ik kan t ook helemaal niet meer onder woorden brengen. Op dit moment sta ik op een p vlak voor oslo, waar ik even een dagje toerist wil zijn, wat herinneringen ophalen en wat spullen wil halen. Voordat ik er echt ben wilde ik even aftrillen. Voordat ik opgenomen wordt door die grote stad zelf. Hier, in noorwegen, ben ik gemaakt. Hier, in noorwegen, beleefde ik 10 jaar geleden mijn eerste alcoholvrije weken. Met mijn jongste dochter, met dit forum.
 44. 1 punt
  IJsvogel

  Dinsdag 15 oktober 2019

  Haha, heerlijk, ik had vanochtend ook zo'n puber wegbreng moment. Ik ben wel even blijven kletsen met wat andere ouders, mocht nog nét. Maar zo leuk want ik zie hem niet vaak tussen zijn leeftijdsgenoten omdat we ver fietsen van school wonen. Leuk om te zien hoe hij dat doet.
 45. 1 punt
  Bob

  Maverick

  Wat een mooi resultaat, @Maverick, en zo mooi beschreven. Veel meer wie je eigenlijk echt bent. Ik voel ook zo iets en wens het ieder toe.
 46. 1 punt
  Rosee

  Maverick

  Ook hier veel herkenning. Nooit wil ik daarnaar terug, bah bah bah. Die zelfhaat vond ik het allerergste. Niet dat het nu allemaal Halleluja is, maar dat in ieder geval nooit meer.
 47. 1 punt
  Maverick

  Maverick

  Vanochtend werd ik wakker na een goede nachtrust en realiseerde mij ineens weer hoe heerlijk het eigenlijk is om zo fris wakker te worden. En dat ook nog eens op zondagochtend! Hoe vaak ik mijn weekends niet de vernieling in heb geholpen met zuipen omdat ik “vrij” was kan ik niet benoemen, de laatste 10 jaar misschien wel allemaal. Als je dan op zaterdag doorzakt dan zou het verstandig zijn niet meer te drinken op zondag omdat ik maandag weer aan het werk moest, dat klinkt logisch toch? Nou niet bij mij, hoewel ik de zondagochtend mij voornam niet te drinken omdat ik maandag toch weer enigszins moest functioneren werd de zondag steevast de allerergste dag qua drinken.De angst dat ik maandag met een kater de werkweek weer moest aanvangen maakte dat ik nog meer zoop dan de rest van de week. De maandag was hel, ik herinner mij nog momenten in het laatste stadium, dat ik jankend in de auto zat hoe ik in godsnaam die dag door moest komen en soms gedachtes had om mijn auto maar tegen de brugpijler aan te sturen, want dan was ik er maar van af. Een voorbeeld als dit zit er achter mijn dankbaarheid om “gewoon” fris wakker te worden, juist de herinnering aan dit soort ellende geeft mij tot nu toe de motivatie om de eerste niet te nemen, laat mij vooral niet vergeten waar ik vandaan ben gekomen.
 48. 0 punten
  lady jane

  Zondag 20-10-2019

  beter voor de meesten van ons vrees ik heb je een reden dat je in de periode niet hier bent geweest om steun? Het hoeft allemaal niet zo eenzaam alleen he, het is al zo'n strijd vaak.
 49. 0 punten
  Penny

  Woensdag 16 oktober

  Voor de wat luchtiger gesprekken verwijs ik vanavond graag door naar het draadje van @harald. No offence.
 50. 0 punten
  Rosee

  Woensdag 16 oktober

  @Cleo66 een zak popcorn door de kelder
×
×
 • Nieuwe aanmaken...