Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 20-05-20 in Berichten tonen

 1. 7 punten
  Kyon

  Vrijdag 22 mei

  Jammer van mijn vrije dag ivm de hacker en al het extra werk. Al mijn accounts voorzien van nieuwe wachtwoorden. Maar ik ga nu mijn bed in en nog even lezen. Droge afmelding. Fijne avond.
 2. 6 punten
  Marika

  Zaterdag 23 mei

  Goedemiddag iedereen. Vandaag 14 dagen geen alcohol gehad.
 3. 6 punten
  rapilos

  Zaterdag 23 mei

  Dagpact ; Momentum Rapilos (houden jullie me een beetje vast mensen, want vind de zaterdag altijd zooo moeilijk )
 4. 5 punten
  Rapid

  Donderdag 21 mei

  Hier ook een droge afmelding,nog een nacht en dan weekend!
 5. 4 punten
  rapilos

  Vrijdag 22 mei

  Dagpact geslaagd
 6. 3 punten
  Atena

  onze h. kamer 26-5-2020

  Lieve mensen, bedankt voor jullie mening. ik waardeer betrokenheid van iedereen hier. Ik weet zelf niet of mijn angst en paniek door ontwenning komen of door mijn angststoornis die steeds aanwezig is. Voorlopig begin ik niet aan nieuwe benzo. En ik hoop dat het zo blijft. Maar het is fucking zwaar. Dat weten jullie als niemand anders. veel liefs
 7. 3 punten
  Jopie

  Dinsdag 26 mei 2020

  Zomaar 10 k hardlopen in de duinen waarvan 6 k met blote voeten!!!!!!!! En dan ook nog eens iedere seconde gewoon fijn en lekker.... alles zien, voelen. God, wat heb ik hier naar uitgekeken, en wat lukte het me gewoon nog niet. Blij. Douche onder de tuinslang
 8. 3 punten
  Momentum

  Zaterdag 23 mei

  Dagpact geslaagd. Welterusten voor later. Tot morgen
 9. 3 punten
  Pytje

  ongoing

  Vandaag de eerste dag van de rest van mijn leven. Ik sinds gisteren echt zin om te stoppen. Een nieuw fase met extra hulp. Fijn om hier weer terug te zijn ook!
 10. 3 punten
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  @niks en @huttula, gefeliciteerd!
 11. 2 punten
  bolletje

  onze h. kamer 26-5-2020

  Wat zijn jou mogelijkheden en jou voornemens om jezelf te laten groeien? Welke keuze maak jij? Bij een probleem of een hele moeilijke situatie dan hebben jij en ik de keuze, ga ik mee in het drama en maak ik het in gedachten nog groter, òf denk ik gericht in oplossingen en mogelijkheden om het probleem snel een andere een wending te geven? Aan mij de keus. Ik heb ervoor gekozen om te zeggen en te denken: ‘het is wat het is en daarom ga ik daarmee aan de slag’. Ik ben geen slachtoffer van mijn eigen verdriet. Door hier bewust mee om te gaan help ik mijzelf om mezelf niet te verliezen. Zo kan ik blijven werken aan mijn eigen situatie. Dat is denken in oplossingen: Het moment dat ik in oplossingen ga denken ben ik met een goeie start bezig. Zo houd ik voor mijzelf ook de controle over hoe ik ermee omga. Niets werkt zo verlammend als gedachten die rondjes blijven dwalen in je hoofd. Hier kweek je alleen maar angst mee. Het kost ook nog veel energie, die ik veel beter kan gebruiken om in actie te komen en daadwerkelijk iets aan mijn denkwijze te doen. Dus denk in oplossingen. Zoek naar mogelijkheden. Laat het verleden daar waar het thuis hoort. Kijk naar de toekomst. Jouw leven!! Wat ga jij van je leven maken? Welke plannen heb je? Wat zijn jou mogelijkheden? Ben je er wel naar opzoek? Heb je al gevonden waar je mee verder wilt? Het zijn toch vragen die jij jezelf mag stellen om er eens over na te denken. Maar alleen denken is niet genoeg je moet ook in actie komen. Ik wens je alle mogelijkheden toe die jij voor jezelf hebt voorgenomen. Misschien hebben we hier wat aan kanjers.
 12. 2 punten
  Lika

  Dinsdag 26 mei 2020

  ,Ik heb net dat boek van Dirk de Wachter gelezen. De kunst van het ongelukkig zijjn. Hij citeert een hoogleraar genetica en welzijn en die zegt dat je voor geluk genetische aanleg kunt hebben. De een moet harder werken om het te ervaren dan de ander. Dat gezegd hebbend en -dit voor ieder die maar hard werkt- gaat hij in op mensen in zijn praktijk. Soms zegt hij dat mensen niey altijs zo keihard hoeven te werken. Je màg je ook wel eens gewoon somber voelen. Want, zo zegt hij, als gevoeligheid je parten speelt, zou niet gevraagd mogen worden harder te werken voor je geluk. Ik vond dit bevrijdend te lezen. Misschien verwoord ik het niet helemaal goed, maar het raakt me.
 13. 2 punten
  Lika

  Zondag 24 mei

  Totaal uitgewinkeld nu. Maar geslaagd. Laat de zomer maar komen. Voor het eerst in mijn volwassen leven spijkerbroeken. Simpel. Fijn. Broek aan. Tshirt. Klaar.
 14. 2 punten
  Smaragd

  Zondag 24 mei

  Bedankt allemaal. De andere 18 halve liters drink ik niet op. Mijn schoonzus, zelfs ex zijn gekomen. Mijn jongste broertje blijft slapen. Verschutting ten top maar goed. Als ik morgen door ga/wil gaan, gaat het crisis worden(opname) dat wil ik niet natuurlijk. Geen ruzie maken met elkaar aub. Ben blij dat mijn broertje er is. Voel mij veilig. Maar moet wel anders gaan, dit kan niet zo. Dit ligt aan mezelf. Fijne avond nog, ga slapen, moet van hem(broertje) hij heeft gelijk. Kan niet inhoudelijk op dingen reageren, ook niet op pm @Bor djw lieverd
 15. 2 punten
  Smaragd

  Vrijdag 22 mei

  Dank @Manou daar heb ik veel meer aan. Nu dan, is wel zo. Djw schat. @Sandro ga alleen muziek luisteren nu en dan zzzzzz. Het is genoeg, voel me zo zeker en onzeker, lees de contramine. Weet het. Nu klaar. Ga slapen. 3 halve liters weg in de gootsteen, ben meer waard dan het bier alleen. Rot vlucht/verslaving is het. Kan niet alleen maar om succes verhalen hier gaan. Toedels.
 16. 2 punten
  Jopie

  Vrijdag 22 mei

  Uit je schrijven, uit de schrijvers die jij kiest om je op te richten, uit de momenten dat je kiest om te schrijven, ontstaat bij mij een beeld dat jij dit forum vooral gebruikt om herkenning en erkenning te vinden, de ruimte om alcoholistisch te mogen zijn, niet primair om adb te worden. Niets mis mee trouwens, op zich.... Herken je dat?
 17. 2 punten
  Fruitvlieg2019

  Woensdag 20 mei

  Ik heb het hele weekend in mijn bed gelegen met migraine. Normaal heb ik daar wonderpillen voor ( Maxalt) wat echt fantastisch werkt maar die waren op. Een weekend lang geen licht en geluid en alleen maar hopen dat ik even in slaap val om van de pijn af te zijn. Het suffe is dat ik nooit geweten heb dat ik migraine had totdat ik stopte met drinken. Ik dacht altijd dat ik gewoon een kater had. Soms zat ik dan terug te rekenen wat ik de dag ervoor gedronken had en dan snapte ik niet dat ik na slechts 8 blikjes bier wel een kater had en bij 16 niet. Dan gaf ik de schuld aan iets als waarschijnlijk niet genoeg gegeten of hij viel verkeerd. Maar nog steeds als ik nu een afspraak moet afzeggen, zoals dit weekend de verjaardag van mijn moeder, voel ik de schaamte alsof ik teveel gedronken zou hebben.
 18. 1 punt
  Jopie

  Woensdag 27 mei

  Nou, laat ik m maar openen dan. Voor een keertje. Weer vroeg, weer fris. Goedemorgen allen op deze zo te zien weer zonnige dag. Hier weer kleintjes oppikken voor 2 dagen. Eennalaatste keer.
 19. 1 punt
  Senna33

  Woensdag 27 mei

  Allemaal lekker, maar ook als dat zo is samen gesteld ? Smakelijk
 20. 1 punt
  Bor

  Woensdag 27 mei

  Ik ook. Gister ook al.
 21. 1 punt
  Lika

  Dinsdag 26 mei 2020

  Snap ik man. Kan ik me voorstellen. Knuffel voor jou. Zorg goed voor jezelf.
 22. 1 punt
  bolletje

  Maandag 25 mei

  Ik erger me kapot aan de aandacht die wordt besteed op t.v. aan het overlijden van de moeder van Rutte. Wat interesseert mij dat nou zeg. Er overlijden iedere dag veel moeders van mensen, daar is toch ook geen aandacht voor. 'Tis dat mijn broer het kwam vertellen anders had ik het nu misschien nog niet geweten, bah.
 23. 1 punt
  Jopie

  Maandag 25 mei

  wa buj toch een kortzichtige boer touterd.
 24. 1 punt
  Lonster

  Maandag 25 mei

  Sorry, even mopperen hier. Bah het werken lukt voor geen meter. Ik heb teveel zaken die door elkaar lopen. De structuur lukte vanmorgen wel, vol goede moed. Maar nu ben ik het zat. Telefoon alvast uitgezet. Het liefst zou ik nu ook maar wat gaan drinken, lijkt me heerlijk. Maar ik doe het maar niet. Even een stuk lopen maar (zonder pinpas), en dan even op de bank met een kop thee.
 25. 1 punt
  Lonster

  Maandag 25 mei

  Zo werkt dat inderdaad. Als je het hebt gehaald, hoeft het niet eens meer zo per se. Soms heb ik dat gevoel ook door alcoholvrije drankjes. Wat Jopie zegt snijdt wel hout denk ik, @Smaragd kies voor het leven. Je meldt dat je er naar verlangt en dat het niet mag. Zo maak je het moeilijk en blijft de alcohol trekken. Verlang naar iets anders, iets positiefs!
 26. 1 punt
  Pytje

  ongoing

  Het gaat goed. Dag drie. Gedurende de dag voel ik me fitter. Tegen vijf uur gaat het kriebelen, maar ik weiger al te veel gedachten aan alcohol te verspillen. En als ik dan 's avonds nuchter mijn bedje inkruip voel ik mij trots en opgelucht dat ik het me bewust ben dat ik dat bed in ga (anders ben ik al ongeveer in coma op de trap).
 27. 1 punt
  Etty

  Maandag 25 mei

  Goedemorgen, Heerlijk geslapen,
 28. 1 punt
  Frankk

  Mijn verhaal

  Hoi @Cyclad58, nee, echt makkelijk is het allemaal niet geweest helaas. Maar ik moet het er mee doen. Het enige wat ik kan doen is zorgen dat wat er nog komt wel een beetje leuk wordt :-). Ik lees al een tijdje met jullie mee en ga me zeker in de huiskamer melden. Dankjewl voor je warme welkom!
 29. 1 punt
  bolletje

  Zondag 24 mei

  Smaragd kan je niet iemand bellen die even komt zodat je niet alleen bent? Hé verdorie wat kluten joh. Ja je moet er helemaal alleen op eigen kracht uitkomen. Sterkte kerel.
 30. 1 punt
  reboot

  ongoing

  Zo nu en dan lees ik hier nog weleens mee, vooral als ik het even moeilijk heb. En net als @Rosee mij regelmatig afgevraagd, hoe zou het toch met Pytje gaan. Blij je weer te lezen, en sterk dat je hulp vraagt, Lekker weer leven,
 31. 1 punt
  Lika

  KiloKiller

  Nou, ik ben nog volop bezig. Dit is overigens voor mij de derde keer in 16 jaar dat ik zo veel afval. Dus op gewicht houden is wel een ding. Maar net als roken en drinken, heb ik een goed gevoel. Ik weet wat ik moet doen en voor een aantal zaken weet ik dat er nog werk aan de winkel is. De leegte vullen, zoet behoefte bij stress. Dat is wel nieuw dat ik kijk wat erachter zit. Ik heb de tijd.
 32. 1 punt
  Au Etty, die is raak zeg . Dank je wel voor dit treffend inzicht
 33. 1 punt
  niks

  Zondag 24 mei

  Vanwege zwangerschap @bolletje
 34. 1 punt
  Cleo66

  GewoonDoen

  Elektra klinkt ook een stuk luxer dan snellie
 35. 1 punt
  Smaragd

  Zaterdag 23 mei

  Nee ga daar niet wonen, mag ook niet. Heb mijn eigen huis, je mag wel een nachtje slapen. Woon in de Randstad dus weinig buiten/plek.Ideaal voor mij dit. Heb gekeken en ga er helemaal voor. Zo een lap grond erbij en echt een heel leuk schattig huisje erbij. Zit een keuken in en echt mooi afgewerkt. Met die man een mooie prijs afgesproken. Alleen moet ik maandag nog met een aantal mensen van dat complex spreken, of ik geschikt ben.Je moet hel wel bijhouden en je krijgt tuinbeurten, dan help je om de gemeenschappelijke plekken goed bij te houden. Is maar 1 keer per 6 weken. Zo gaat dat. Komt wel goed. Die tuin ernaast, zit een man heel aardig. Ken ik van vroeger. Nog een leuke man ook, alleen hij praat teveel. Komt goed. Pangasius filet, worteltjes, sla met tomaat en ui en gebakken aardappels. Heb er ineens weer zin in. Zo werkt dat bij mij, beter. Ook geen trek. Nog beter. Fijne avond allemaal.
 36. 1 punt
  Rosee

  even voorstellen, stoppoging 100

  Goed dat je er weer bent en er weer voor gaat. Snap je helemaal, dat gevoel van de eerste paar glazen... Maar voor je t weet sluipt t er weer in. Drink zelf nu ook af en toe, maar blijft oppassen geblazen. Zet m op.
 37. 1 punt
  Smaragd

  Zaterdag 23 mei

  Hoi @Penny @rapilos had ze laatst gemaakt. Klonk heel lekker. Dit tikte ze : Zelf gemaakt die bal, met nootmuskaat, peper, ui, verse knoflook en verse gember, plus een ei en twee meerzaden beschuiten. Zelf bak ik ze een aantal minuten goed aan op hoog vuur en dan nog lang sudderen in de jus. Zo krijg ik ze heel mals en sappig.Zal iedereen anders doen natuurlijk.
 38. 1 punt
  Bor

  Zaterdag 23 mei

  Hier gaat de wekker doordeweeks gemiddeld half 5 en om 5:15 begint de werkdag. Bij mij gaat om 23:00 uur het licht uit. Aan middagdutjes e.d.doe ik niet maar weekends slaap ik uit/ bij. Had vannacht oudste kleinkind (10) logeren. Wou ze al zo lang, zo lang op "gezeurd" dus ik heb haar gister mee genomen, nachtje bij me slapen. Hoorde ik haar net niet zachtjes huilen op wc..? Ik zeg kind wat is er aan de hand..deur ging los en allemaal tranen, echt verdriet hoor. Mis mama zo! Husband hals over de kop met haar in de auto naar mama terugbrengen. Arm, arm kind.
 39. 1 punt
  Sensitief

  Zaterdag 23 mei

  @Lieke7777 wat heerlijk voor je! Geniet ervan. Heel mooi vooruitzicht
 40. 1 punt
  lady jane

  THE VOICE OF HOLLAND

  ja hier gaat ze nog veel kritiek op krijgen, Anouk. snap het wel, maar keur het niet goed, (zegt mams)
 41. 1 punt
  lady jane

  THE VOICE OF HOLLAND

  het klopt wel dat jongens minder kans hebben maar dat vind ik geen argument nu Romy was echt beter (in mijn ogen en naar mijn smaak)
 42. 1 punt
  niks

  THE VOICE OF HOLLAND

  Leuk Nancy!
 43. 1 punt
  bolletje

  Huiskamer 22 mei 2020

  Oké wijfie. Kijk mijn poepies Ze zijn niet heel klein maar Kwiebus de kater is zo groot.
 44. 1 punt
  Jopie

  Donderdag 21 mei

  Inderdaad. En dat (te vroeg) roepen wekt kennelijk slechts weerstand. Dus laten we het afwachten. Maar inderdaad ook wat jij eerder schreef, als het nog ontwarbaar is, met ook bijvoorbeeld de opening van scholen. En (mijn zorg) de eerste volle bussen. Interessant in dat kader is het onderliggende (niet-politieke) document op basis waarvan tot de ovmaatregelen gekomen is. Daarin staat vrij expliciet dat een volle bus een risico is (ook dat monddoekjes niet beschermen), en dat bijvoorbeeld buschauffeurs die tot de risicogroep behoren andere werkzaamheden zouden moeten doen. Wonderlijk hoe er dan toch tot dit besluit is gekomen. We zullen het zien. Eerst sjouwen ben net aangekomen.
 45. 1 punt
  Anneflow

  Hallo allemaal, ik ben Anne en stel me voor...

  @Jozette het gaat helemaal prima! Geloof dat ik gisteren voor het eerst een verjaardag heb gevierd zonder dat ik met flessen wijn e.d. aan het slepen was... Vandaag dag zes en heb weinig last, al staat het waterpeil wat hoog. Hoe is het met jou?
 46. 1 punt
  Marietjestopt

  Donderdag 21 mei

  Ik zag het ook Lieke, in de rij om het vondelpark in te mogen. Ondertussen is hier in de polder het outlet center tijdelijk dicht geweest ivm teveel bezoekers in 1 keer. Heerlijk in de warmte kleding passen in zo'n benauwd hokje. En in de volle zon wachten tot je de winkel in mag omdat er al 20 binnen zijn. Mij niet gezien. Lekker in de tuin. Heermoes verwijderen wat een hardnekkige plantje is dat!
 47. 1 punt
  Sandro

  Bij welke muziek hou jij het niet droog?

  Terug naar mijn basisschooltijd:
 48. 1 punt
  Marietjestopt

  Woensdag 20 mei

  Goedemorgen! Voor degene die gisteren niet zo'n fijne dag hadden, hoop ik dat het vandaag beter zal zijn. En voor alle anderen ook een mooie dag. Heerlijk @Jopie zo lekker genieten van de kids. Van de meest simpele dingen. @Reacher kun je misschien bij iedere punt een touw eromheen binden/knopen ipv gaten maken? En ze zo ophangen? Nog geen spierpijn maar lijf geeft wel aan dat het gesport heeft gisteren. Rustig aan doen en in beweging blijven denk ik dat maar. Beetje wandelen zal het worden vandaag.
 49. 1 punt
  Yvonne

  Woensdag 20 mei

  Klinkt prima Joop. Wat heerlijk voor de kinderen ook zo. Dat zijn ervaringen die ze hun hele leven (in positieve zin) in hun rugzakje met zich meedragen...
 50. 1 punt
  Bob

  Jaarpact, voor gevorderden

  Alweer een maand erbij voor @Kate en @Yogajuf. Toppers zijn jullie!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...