Spring naar bijdragen

Zondag 7 juni


Aanbevolen berichten

Begrijpelijk gedrag daar ben ik ook wel achter   dat je redenen zoekt om verslaving in stand te mogen kunnen houden '   die smoesjes heb ik  ook voldoende gebruikt om terug te grijpen. Maar waar ik nu mee zit is dat juist omdat ik  niet  drink ' niet kan en wil  . Er een kluwen ontward die mij verdrietig boos maakt .  Ik moet zo zoekende hierin ' en voel mij nu juist zo zielig hierin. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij heeft het ook lang geduurd hoor voordat het kwartje viel, niet de hele wereld was de oorzaak dat ik zoveel zoop, dat was ik zelf!
Niet dat ik geen slachtoffer was van o.a. een beroerde jeugd met ouders die achteraf beter geen kinderen hadden kunnen krijgen maar ik gebruikte het maar al te graag voor mijn eigen rechtvaardiging. 
Het gekke is dat ik mij compleet niet realiseerde dat ik dat deed. Ja ik was slachtoffer maar gebruikte het wel om te krijgen wat ik hebben wilde. Kost een hoop weerstand om dit in te zien en te erkennen maar gaf mij wel de ruimte om te veranderen.
 

bewerkt door Maverick
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lieke7777 als je je nooit hebt kunnen uiten over iets , leren omgaan met iets groots , dan is het logisch dat dat ook niet in één keer kan lijkt mij.

Zo van hoppa, nu niet meer verdoven,  dealen met de shit en klaar. Dus ik kan me heel goed voorstellen dat je geen idee hebt waar je het zoeken moet af en toe. 

Je hebt iemand met wie je praat toch? Voelt dat ok? Is dat goed als eerste veilige oefenruimte?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Etty:

Ja, enorm bevrijdend.   Al mijn relaties, met ouders, kinderen, partner, vrienden zijn er van opgeknapt.   

yep...

En daarvoor hoef ik 'zelf' niet te veranderen..maar wel het gedrag...wat ik vertoonde...en soms nog wel eens  vertoon. Ik heb lang gedacht dat 'ik' moest veranderen.  Ik ziet nog wel 'in opleiding'..haha...ga nog wel eens de mist in...vooral bij  degenen die me het meest dierbaar is...oja...tijd is je vriend...ik was m even kwijt....;)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 minuten geleden zei Jopie:

Voor mij was dat niet zo in ieder geval. Het gedrag (!) van smaragd was misschien eerste aanleiding

Eens. Was de aanleiding, maar ik had in mijn achterhoofd ook @Cleo66 die aangaf dat ze zich regelmatig van alles aantrekt van wat een ander (niet alleen Smaragd) schrijft.

Daarnaast zijn er wel vaker aanvaringen geweest, bijvoorbeeld nadat iemand met teveel op het forum bezocht. Dus nee, m.i. niets met laf te maken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 minuten geleden zei Bor:

 En nu mocht ik oppassen en dan die fles..ik kon het niet weerstaan, melde dat hier..was bang dat ik hem dood/soldaat zou maken, dat kan niet met 3 kinderen. Dat kan niet wat betreft mijn dochter en ik..
Ik kreeg zo goed als geen reactie en toen heb ik toch wat slokken genomen.

 

 

 

 

Wat voor reacties had je verwacht dan hier? Niet doen Bor, laat staan of zo? Oprecht benieuwd naar hoor geen verwijt. Je zet alleen neer, dat er een fles op het aanrecht staat. Met een knipoog smiley... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bor ik weet niet wat je wilt. Je bent erg tegenstrijdig in je signalen. Eerst beweer je dat, als iemand wil drinken deze persoon echt niet tegen te houden is. En daar bedoelde je jezelf ook mee. 

En nu hadden wij je dus tegen moeten houden?

Het is maar net wat je wilt lezen. Als je de moeite had genomen om de draad van gisteren helemaal te lezen zou je begrijpen dat het niet over een specifieke persoon gaat. Het ging over ons zelf. 

 

bewerkt door Lonster
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vroeg je al: wat voor reacties had je verwacht dan? Wat had je ermee gedaan? Hadden we met elkaar moeten zeggen: niet doen hoor Bor, afblijven meid! Jou ondertussen kennende, zou  je je middelvinger omhoog steken, ik doe het lekker toch. Hoe oud ben je Bor? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He nee kom op niks, niet doen.

Het was een mooi draadje. Totdat Bor langskwam en zich afvroeg waarom wij een heel topic van 6 pagina's vol schreven over Smaragd. Dat je denkt dat het daar over gaat, zegt veel over je. Ook al neem je het een soort van terug daarna. Volgens mij interesseert het je weinig wat wij vinden of hoe wij omgaan met verslaving.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De clou is denk ik dat dit niet een draad is om ff te lezen, maar eentje om zorgvuldig en met aandacht te lezen. Er zitten pareltjes tussen.

Een tip die ik ook nog wil geven aan allen die iemand willen corrigeren of aanvullen: begin je tekst met een compliment en niet met een aanval. Dan is de vervolgdiscussie vaak veel zinniger.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies, dat bedoel ik. Iemand die zich aangevallen voelt gaat zich verdedigen, vaak mede door terug aan te vallen. Dat wekt wederzijdse irritatie op.

Iemand die een compliment krijgt is doorgaans geneigd ook de erop volgende tekst met aandacht lezen.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...