Spring naar bijdragen

Zondag 15 juli


fleurtje

Aanbevolen berichten

Reacher als de wortel blijft zitten heb je niets aan weg branden. Je moet iets hebben dat via de bladeren in de  wortels komt b.v. Roundup. Dat goedje is niet goedkoop maar je hebt er dan ook maar weinig van nodig.

Ook kan je proberen azijn zout en een scheutje afwasmiddel. En als je nog wat winterzout hebt staan kan je dat ook gebruiken. Doe het in zo'n plantenspuit en spuiten maar.

Brandnetels zijn hier echt niet dol op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Reacher, handschoenen aan en plukken? Brandnetels hebben zo n ondergronds wortelstelsel dacht ik..dat moet je gewoon eruit trekken...enne dan een heel gezond brandnetelsoepje maken haha!

Vermijdingsgedrag, wat is dat :blush:?

En gevoelige typen? Hoe kom je daaaar nu bij? :)

 

Kan me vinden in wat je zegt over het 'oefenen', van bepaalde vaardigheden. Ik kon me vaak ook heel erg opwinden over bepaalde uitspraken of personen. Een oordeel hebben.  Iets 'vinden'...en meestal zwart...of wit....niet dat weg is..maar...ik oefen geduld en afstand...dat maakt dat ik wat genuanceerder kan kijken.  Ik leer hierin ook in hoe anderen op het forum reageren. O, zo kan het ook...denk ik dan...of zo wil ik het juist niet..is ook een optie. Of leren omgaan met de 'reddersrol'...of het niet persoonlijk maken van een reactie die je leest of krijgt.  Ook dat hoort bij mij bij het adb proces...ik vind dat toch wel bijzonder..van een toch redelijk anoniem forum.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lente vergeet niet naar de tijden te kijken waarin het lange tijd wel goed is gegaan, anders haal je jezelf zo onderuit. Nergens voor nodig. Je doet het goed en dat je een keertje struikelt geeft niets, je staat toch weer op. Nee wees maar heel tevreden met jezelf, je blijft eraan werken.

Theemutsje een dikke knuffel voor jou.:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk had ik reacties verwacht dat jullie mij gelijk zouden geven dat ik liever in nederland in huisje wil. Maar niet dus. Vandaag met dochter gechat gebeld en overlegd en we gaan 26 augustus 8 dagen naar de canarische eiland met het vliegtuig 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de tips @bolletje en @kruidenthee67. Ik denk dat ik pas in de winter weer handschoenen aantrek, dat komt door de warmte :D dus ik ga eerst voor de plantenspuit. Dat is ook koeler voor de brandnetels. :) 

Ik probeer ook te leren van het forum Kruidenthee, maar ik weet nog niet wat. Niet altijd de clown uithangen misschien? 

Mislukt! 

Lars jongen, zonder WiFi geen vakantie hè, zo lang kan ik je  niet missen.  :mellow:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp gewoon niet waarom je hier weg zou blijven. Als je niet alle draadjes wilt lezen het hoeft niet. Ik lees ze ook niet allemaal op dit moment is het voor mij niet bij te houden. Ach en zo werkt het forum voor de 1 met eigen draad voor de ander alleen dagpact weer een ander heeft genoeg om alleen aan jaarpact mee te doen. Leven en laten leven denk ik maar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pfff, wat jammer dat het huis niet doorgaat  @NickyLJ80.
En ja, als de kans een stuk groter wordt op een huis met extra uren... dan maar. 

Lars, wat goed dat je contact met dochterlief hebt opgenomen en wat leuk en spannend. 
Top hoor. 

Lente en Nietmeer ... goed dat jullie je herpakken. 
En inderdaad, de dagen, weken, maanden zijn niet verloren...
En morgen snel contact met de huisarts opnemen Lente... 

Luitjes, ik ga naar bed, meld me droog af. 
Welterusten allemaal. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zit hier op Kreta even wat dagdraad te lezen en begrijp dat sommigen willen vertrekken??? @AntoinnetteEn @Bor. Dat zou ik erg jammer vinden.   Tis ook vakantie tijd . Blijf alsjeblieft.  @Borvan jou weet ik dat te niet eens een eigen draad hebt. Wel hier blijven hoor.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen , ik lees bijna nog elke dag mee. Daar heb ik nog steeds veel aan.

Lastig vind ik het nog wel om hier te schrijven/bij te dragen omdat ik anderen niet wil triggeren die compleet droog staan of dat nastreven met vallen en opstaan.

Ik ben nog steeds onder behandeling bij de Brijder. Elke week gesprek en elke 2 weken een gesprek met de verslavingsarts.

Ben al heel wat jaren onder behandeling van, crisis in en crisis uit. Vol goede moed door om vervolgens weer nog harder te struikelen. De dood kwam letterlijk steeds dichterbij.

Nu komt het  bij de ambulante behandeling van Brijder vinden ze dat de aanpak niet meer helpt bij mij het geheel stoppen. Het team had dat besloten. Ik werd eerst kwaad maar wat hebben ze gelijk gehad. De euforie van het stoppen is geweldig maar daarna voelt het als een wurgstrop. Beheerst mijn hele leven dan tot zeer depressief aan toe.

Nu sinds 6 weken een hele andere benadering. Ik mag elke dag een bepaalde hoeveelheid drinken. Teveel volgens de geldende waardes/normen wat nog goed is voor een mens. Maar al veel beter dan de hoeveelheden die mij de crisis in joegen steeds.

Ik hou mij aan de hoeveelheden. Vaak minder. Een enkele keer meer maar dan weet ik mij te herpakken de volgende dag. En dat is nieuw voor mij. Voorheen bleef ik dan doorzuipen.

ik werk weer full time, ga deze zomer op vakantie.. Ik kan weer normaal eten, trek erin. Voel dat ik weer de controle heb over de alcohol, alcohol de baas. En al was ik eerst boos op de ingeslagen weg van de hulpverlening hoe blij en wat een zorg op maat is dit geweest! Wilde dit toch delen al snap ik dat het kan triggeren en dat wil ik absoluut niet. Blijf mee lezen. Ook op mijn ingeslagen weg moet ik uiterst scherp blijven. Juist dan ook.

Alle goeds!

bewerkt door Smaragd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...