Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2396
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  26

Over jopie

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1429 profielweergaven
 1. jopie

  Vrijdag 17 mei

  Goedemorgen allemaal.
 2. jopie

  Stoppen

  Lars.... dochters.... ...je mocht gelukkig een mooie herinnering van jezelf achterlaten: een mooi, betrokken, zacht en open mens, reeel ook, tot het laatste moment.
 3. jopie

  Donderdag 16 mei 2019

  Goedemorgen. Veel plezier @nancy. En dat je ze allemaal maar weer ongeschonden mee terug krijgt.. Even wat méér werken en op de fiets naar het werk.... vooral dat laatste...het lijkt weer te werken. Gewoon maar even door zo, de rest volgt wel, meestal.
 4. jopie

  Woensdag 15 mei 2019

  Ik ook. Er is hem veel veel leed bespaard gebleven......
 5. jopie

  Woensdag 15 mei 2019

  Goedemorgen.
 6. Hou je haaks, @nancy. Of eigenlijk, nee... ook maar even niet inderdaad....
 7. Goedemorgen. Koffie inderdaad. En een lege dag vóór me, zelfs zonder "roepende klusjes". Werd ook wel even tijd weer. Ruimte komt terug.
 8. jopie

  Zo 12 mei 2019

  Goedemorgen allen Eerst koffie. Eerst! Koffie! Buiten.
 9. jopie

  Za 11 mei 2019

  Zo. Weer thuis van werk. Met de fiets. En ik heb een goed regenpak, een muts, en wanten. Dus nou niet meer onderhandelen over wel of niet op de fiets. Hooguit over wel of niet de muts mee. Get a grip, joop! Ophouden met dat lamlendige: dat maakt je ongelukkig en ontevreden. Het effect? Zit lekker nu buiten met een groot glas thee. Nachtegalen. En zonder het koud te hebben. De kop is er weer af. @Lika.... hoe begrijpelijk. @Bor ook trouwens. En zo knap om te weten, durven uitspreken: "niet vragen, want bang voor t antwoord" Bed is warm. Nog heel even stil zitten. Telefoon weg. Welterusten allen.
 10. jopie

  Za 11 mei 2019

  Goedemorgen allemaal. Twijfelende zon hier, wel, niet, wel, niet... ...maar.... ik zit erin. Op het gras. Met koffie. De ui pelt langzaam af en de warboel ontknoopt zich. Langzaam maar wél. Kunst om dat te blijven zien. En, los daarvan, daarop te blijven vertrouwen.
 11. Goedemorgen allemaal. De zon is hier wél... een ouderwets blauwe lucht. Koffie. Douchen. En grasmaaien. De rest komt vanzelf wel. @bolletje tot later. Hoop dat ook jij snel wat meer energie krijgt.
 12. ...en.... in beweging! Klein en voorzichtig, maar wél. Eind gefietst. Niet te ver, niet te hard, zonder doel, zonder moeten. Alleen en enkel: "als je maar gáát " En ik ben gegaan. En zit nu buiten op mijn trapje. Niet binnen kleumend bij een kachel. Het is ineens niet meer koud overal. Vogels. Druppels die tikken op het dakje en de bladeren.... ik hoor het weer. Ruik het gras, de natte aarde... Voorzichtig begin weer. Herstel moet voor mij alleen. Maar alleen is dan nog eenzaam. Daar kan ik doorheen door bewegen en door in de natuur te zijn. Maar oef, die eerste stap....
 13. Het snijdt hout. Ik weet van @lady jane dat zij ook een dergelijke (negatieve) argumentatie had in den beginne. Ik zelf ook. Meerderen, vermoed ik. Wat jou helpt, helpt jou (of mij etc). De grap is natuurlijk dat ontdekken. Waarbij wat jou helpt iets anders is dan wat voor jou (en mij) nu, vandaag, meteen, lekker is. En toen waren we weer rond. Tokking to myself btw
×
×
 • Nieuwe aanmaken...