Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2111
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  22

Over jopie

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1185 profielweergaven
 1. jopie

  Donderdag 17 januari

  geen tips...en zeker niet nu. Volgens mij ben je nu precies daar waar je wilt en moet wezen: onderuit gegaan, en hulp toestaan, niets meer 'hoog te houden'..... heel veel sterkte, niet fijn.
 2. jopie

  Donderdag 17 januari

  Ha... nu voel ik mijn top. Thnks bolle! Off to work. Of... in ieder geval iets wat erop lijkt....
 3. jopie

  Donderdag 17 januari

  Ach jij, blij ei!
 4. jopie

  Donderdag 17 januari

  "Samen dippen" had ik anders begrepen @Kohtje..... ... dan met zijn drieen eitje dippen? De betere "joints"...... een "jeint"? (Wordt wel knoeiboel)
 5. jopie

  Donderdag 17 januari

  Ik zie 2 eitjes... @Lars mag ik de tweede? Pliezzzz?
 6. jopie

  Donderdag 17 januari

  Goedemorgen allemaal. Diep geslapen. Koffie. Terwijl een haan kraait. Ik hoor het, dat is mooi. Vandaag een leuke extra klus op het werk. Heb ik zin in. @Yvonne , ja, dat is zo. En zo voelt het ook. Maar.... eigenlijk is dit gewoon de verantwoordelijkheid van de ouders, van mijn dochter. Dus..... ook ík word langzaam meegekookt (of beter: laat mijzelf op deze manier langzaam meekoken). Met de kleinkinderen, en ook financieel. Ze laten/laat de crises te makkelijk ontstaan, want dan springt er wel iemand op. Daar moet ik wel iets mee. En dat lukt me (wederom) niet voldoende..... niet als t om die kleintjes gaat, en die zijn er nou eenmaal. Nou ja, gezeur.... Hulp vragen maar, hierbij. Voor mij, niet voor haar. "Ik erken dat ik...." etc etc
 7. jopie

  Woensdag 16 januari 2019

  Welterusten allemaal. Lange dag hier. Kleindochter van kdv gehaald omdat ze "te moe was en ze geen slaapplek voor haar hadden omdat ze bij bso ondergebracht was". Het kost me moeite daar niet razend over te worden. Leg.$%# een jas op de grond en geef dat kind een aai over de bol. Ruim 8 euro per uur en dan heb je geen slaapplek...arm kleintje. Maar goed, ik ken mezelf, mijn razende boosheid is doorgaans boosheid die héél ergens anders ligt en ik niet kwijt kan.... ook nu. Ongetwijfeld. Vast. Dus ik heb gezwegen. Alleen dat kind meegenomen. En zo nog wat. En zo. Ik realiseerde me vandaag pas goed dat het natuurlijk per definitie altijd gezellig is bij iemand die je echt en opzettelijk belazert. Dat hoort bij het belazeren. En ook dat wie belazert juist op twijfels of checkvragen altijd meteen het "goede" antwoord heeft. Stom naief varken dat ik ben. Ik ben hier niet goed in. En ondertussen bouwt de spanning toch weer op. Drinken zal ik niet, niet bang voor, maar wat wel.... echt fijn is t niet in ieder geval. Hollen helpt.
 8. jopie

  Woensdag 16 januari 2019

  Goedemorgen allemaal. Met de knuffels doe ik ook graag mee. @Jannigje ook van mij....(puur eigenbelang) @bolletje het is al januari en ik heb je deze winter nog niet 1 keer gehoord over de lamp, medicijnen, andere signalen..... ben je erdoor??? De winterdepressie verslagen? Oh wat moet dat fijn zijn! Woensdag. Laat maar komen.
 9. jopie

  Dinsdag 15 januari

  Goedemorgen allemaal. Ah @Jannigje... dat is naar! En dat lijkt me heel, heel eenzaam!
 10. jopie

  Maandag 14 januari

  Ik ben er ook nog, hoor. Was me hier te leeg.... Flutdag vandaag. Maakt niet uit.
 11. jopie

  Maandag 14 januari

  Goedemorgen allen. Mooie plek aan het water. Koffie, terwijl een troep eenden nieuwsgierig op me af glijdt.. Laat maar komen, deze dag
 12. jopie

  Zondag 13 januari 2019

  Vanuit hier ook welterusten. Afstand lukt, nabijheid werkt. En... ik geniet langdurig van mijn (papieren) krant. Blijft een feest, de zaterdagkrant. Wat mij meteen op het volgende brengt: ik mag 2x 2 weken Trouw kado geven en kan niemand in mijn nabije omgeving bedenken. Mocht iemand hier dat fijn vinden, pb dan even. Slaap goed
 13. jopie

  Zondag 13 januari 2019

  Zonder te pretenderen geheel "los" te zijn van de patronen uit ons gezin: Een "tip" die ik van een expert kreeg, paar jaar geleden: kijk eens naar de houding van je broers en zussen in dezen. En laat dan alle fysieke argumenten waarom ze het anders doen weg (ze wonen verder weg, ze hebben minder tijd), laat alle oordelen over hun gedrag en houding (zij doen t beter/slechter) weg. Kijk gewoon naar het verschil. Leg hun gedrag eens volledig open naast het jouwe. Verrijkend was dat, op alle fronten.. "Waarom doe ik wat ik doe"
 14. jopie

  Zondag 13 januari 2019

  Goedemorgen allemaal. Koffie. En lekker mijn eigen nest even aan t opruimen en echt schoonmaken. Uiteindelijk wordt t, zeker in tijden van regen en kou waarin de kachel veel aan staat, de deur veel dicht is, en adem- en verbrandinsdampen overal in- en neerslaan, toch wat euh.... zompig. Goede keus gemaakt. Blij mee.
 15. jopie

  Zaterdag 12 januari 2019

  En deze kruipt er vroeg in. Morgen weer een dag. Welterusten allemaal
×