Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

jopie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2610
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  30

Over jopie

 • Rang
  Ervaren Forummer

Recente profielbezoeken

1521 profielweergaven
 1. jopie

  Woensdag 17 juli 2019

  "de internationale", met inderdaad op de andere kant morgenrood, was, toen ik 11 was de enige meezingbare lp bij ons in huis. Dus zong ik als 11-jarige op de bonte avond luidkeels de internationale. Mind you, in het op 3 na kakkerigste dorp van nederland, met tegelijkertijd vrij linkse onderwijzers(met ribbroek en zonder stropdas) . Het besmuikt gegniffel van hen heb ik uiteraard jaren later pas begrepen. Links zijn, mogelijkerwijs zelfs communistisch, was toen nog echt "een dingetje"
 2. jopie

  Woensdag 17 juli 2019

  @rapilos toch.... Jammer joh. En euh.... Dat rijtje van drie tegenslagen achter elkaar klopt natuurlijk niet, hè, dat weet je zelf ook wel toch? "stapelen". Teken aan de wand nummer één.
 3. jopie

  Woensdag 17 juli 2019

  Goedemorgen allemaal. Heerlijk geslapen. De 6 a 7 keer speentje indoen en weer lekker instoppen gingen min of meer zonder dat ik wakker werd. Geen idee wat er was met 'm, maar... ruiten beslagen vanochtend en meestal is 't dan gewoon echt koud geweest... Beddegoed ligt klaar voor de grote campingwasmachine. Dekbedden hangen uit: ongelukje van de oudste. Kan gebeuren. Mooie tocht voor straks weer, en dan gaan we ons even uitgebreid douchen met zijn drieën terwijl de was draait. Beetje diffuus pisgeurtje om ons allen heen
 4. jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Ok. Half 8. Het ligt. Bloemkool, witvis, gebakken aardappeltjes.... Met kruiden uit de tuin. .. Yoghurt na. Met "spikkelsuiker". Dat is heeeeeeel weinig suiker waarbij je met je tong bijna zoekt naar dat enkele snufje zoet. Heerlijke dag, lopend broodjes halen (uur onderweg), ziekenhuistent, en zwembad met 2 animatieclowns met een dansje voor de kleuters (weinig mooier dan een verlegen kleuter die loskomt), vriendinnetje gemaakt ("maar ik weet niet wie ze heet, oma")..... maar..... de vermoeidheid slaat wel iets toe bij mij.
 5. jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Koffie smorgens. Op 't trapje of in de deur. Maar..... De locatie volgen hoeft ook niet. Ik heb inderdaad andere constantes.
 6. jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  En toch ook, naast alle lichte praatjes.... Deze nu vierjarige had, in 't begin van die afschuwelijke scheiding in december, ineens een mist over haar ogen. Niet dat open onbevangene wat haar zo eigen was, wat een kind zo verdient. Een kind dat "wist". Dat, en vreselijke nachtmerries, schokkend wijze opmerkingen en vragen over haar vader. We zijn een dik halfjaar verder en als ze zo onbevangen rondbanjert, duidelijk met vertrouwen, en weer met dat voor kleuters heel gezonde egoïstische "ik ben de allerliefste van de hele wereld voor de hele wereld", me volledig open aankijkt ..... Dan kan ik wel janken. Dat doe ik niet, natuurlijk, maar... Nou ja.... Dat dus.
 7. jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Jij snapt 't, @Kohtje
 8. jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Goedemorgen Allen. Heerlijke lange nacht gemaakt en weer om half 8 er pas uit voor 't ontbijt. Ik zit op mijn trapje. Met koffie. Kleinste al weer in bedje onder zijn vogeltjesdekbed, oudste druk bezig met de knuffels in haar eigen "ziekenhuis" : een grote tarp over de parasol. Ze breken benen, die dieren, zijn soms ook dood, en hebben allerlei exotische behandelingen nodig, zo te horen. Heel stil, ook hier. Alleen wat vogels. En ja, ook 't roodborstje heeft zich al weer gemeld.
 9. Pfff geef die chocolade es door!
 10. Zo. Het ligt. En is stil. Na nog even echt samen gekeuveld en gegiechel te hebben. Zo klein, en dan al twee handen op 1 buik. Ik genoot buiten stilletjes van die gezamenlijkheid. Aardappelen, grote wortelen en rundergehaktbal. Yoghurt na. Roodborstje om ons heen tot zelfs op de kinderstoel. Een half uur vrijwel stil heeeeeeel rustig samen aan tafel omdat we het zo lekker vonden. Even mij-tijd. Natte kleren hangen al, afwas is klaar. Morgen weer een dag.
 11. Vaak als ik met de kleintjes boodschappen doe laat ik de kar, met 50 cent er nog in staan. Ik vind 't nog niet prettig ze alleen in de auto te laten. Vandaag had ik een winkel met gratis karretjes. Geen 50 cent erin. Teruggebracht. Moest van mezelf. Wonderlijk hoe dat geweten werkt.
 12. Pfff een lijmdoos natuurlijk. Das logisch toch? (als dit geen generatiegebonden antwoord is... )
 13. Goedemorgen allemaal. Lange rustige nacht en om half 8 maar eens eruit... Ontbijtje met (doop)eitje buiten, daarna even spelen en toen met zijn drieën douchen in het grote toiletgebouw. Een heel avontuur maar.... we ruiken weer lekker. En voor de kleine man is 't dan, na ontbijt, buiten spelen, en douche al weer op. Hij lekker in zijn bedje, de oudste stofzuigen terwijl ik opruim zodat.... koffie met een koekje met zijn tweetjes. Het lijkt erop dat er weer een aanlopertje is. Klein, mij onbekend, vogeltje dat voortdurend langskomt, echt tussen de kinderen hipt, zelfs op tafel en op de kinderstoel. Mooi.
 14. Welterusten allemaal. Morgen weer een dag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...