Spring naar bijdragen

En nu lukt het!!!


Gast

Aanbevolen berichten

Dat 'iets' is dan toch wel iets geks hè.  Een kopje thee en een glas cola roepen eigenlijk nooit echt, gek hè. Zou dat zijn omdat daar geen alcohol in zit;)

En nee, je bent niet dagelijks stomdronken en ja, je functioneert vast prima. Maar als jij merkt dat het niet goed voor je is, dan is dat voldoende reden om serieus te nemen. Maar als het niet nemen van de eerste het probleem is, zorg dan in elk geval voor afleiding en vervanging.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Moosje.
Wat is veel? Jij ervaart een probleem door je vier flesjes bier per dag, dan héb je ook een probleem. Dat is niet aan hoeveelheden
gebonden maar aan wat je zelf vindt. Je zegt: "Ik stop iedere dag. En ik begin iedere dag. Daar moet een eind aan komen."
Dit patroon is feitelijk heel eenvoudig te doorbreken, simpelweg door op een dag (liefst zo snel mogelijk dus waarschijnlijk naar je
zelf aangeeft morgen) niet te beginnen. Dan valt er ook niets meer te stoppen.
Het 'gezelligheids'gedeelte van je drinken met je partner is niet zo moeilijk te omzeilen door iets alcoholvrij te kiezen. Jij alleen of allebei (solidariteit)
en van het (samen) bewust géén alcohol drinken een soort van feestje op zich te maken. Als gezelligheid in alcohol te vinden was dan hadden
zware alcoholisten de gezelligste levens van iedereen.
Het 'gewoonte'gedeelte rond een uurtje of vijf zal wat meer van je bewustzijn vergen.. realiseer je op dát moment dat je vandaag eens NIET wilt beginnen!!
Als je je eerste flesje een uurtje hebt weten uit te stellen wees je daar dan ook bewust van en geniet van je 'triomf' en laat die triomf
naar meer smaken door er nog een uurtje aan vast te knopen.. zo kun je het beginnen uitstellen tot st. Juttemis.
Je leest hier al een tijdje mee, zeg je. Dan zal het je misschien opgevallen zijn dat de mensen die hier al een tijd(je) niet meer drinken
de mensen zijn die na hun laatste glas/fles/slok een tijd(je) geleden NIET meer zijn begonnen.
Theoretisch is het dus zó eenvoudig. Je kunt je op de dagdraad 's morgens toevoegen aan het lijstje met mensen die voor zichzelf de
afspraak maken om die dag niet te drinken (dagpact noemen we dat hier). En lees en schrijf hier mee, vooral als je het even moeilijk hebt.
Door bewust met je stoppen bezig te zijn heb je een grotere kans op een succesvol vervolg.
O ja, welkom hier natuurlijk. :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Moosje. Goed dat je hier je verhaal hebt verteld en om reakties vraagt. Ik zat net wat in oude berichten te lezen en kwam een hele goede tip tegen waar jij denk ik wel wat aan hebt. 

Vecht niet tegen de drank maar vecht voor je nuchterheid.

M.a.w. formuleer je besluit positief en stellig: Vanaf vandaag blijf ik zeker 3 maanden heerlijk nuchter.

Een andere termijn kan ook, dat bepaal jij. Voor mijn part 1 dag, en dan morgen weer...

Maar dus niet zo van: ik probeer nu echt eens te stoppen en hoop maar dat het dit keer eindelijk eens gaat lukken.

Begrijp je het verschil?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom!

4 biertjes per dag is genoeg om je je hele leven een suf gevoel te geven en en als je dat 20 jaar lang doet zoals ik, dan vraag je je ineens af waar was ik al die tijd? Wat heb ik gedaan, gevoeld? Ik heb alleen maar suf in een alcohol roes geleefd. Want 4 biertjes 's avonds hebben de hele dag een effect op je, is mijn ervaring. Je hele leven wordt er alcoholisch van.

Stop ermee en je voelt je véél fitter. 

Drink iets anders, zorg dat je tegen vijven al vol zit met thee, dat maakt het stoppen iets makkelijker.

succes!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed zo, Moos, dag 1 in the pocket. En dat omdenken heb je goed opgepakt :)

Als ik het goed begrijp kun je het jezelf voortaan nog gemakkelijker maken door al eerder iets te eten om opkomende trek in een biertje tegen te gaan. Een glas water drinken helpt misschien ook al, want ook dat geeft een vol gevoel in je maag.

Succes met dag 2 morgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hardstikke goed joh! Nu dag 2.

Ja die cravings zijn heel lastig in het begin. 

Ik ben er nu na 3 maanden vanaf. Zat vandaag weer bij de KLM en dan zie je alle bier en wijn in de trolley maar dan heb ik geen enkele moeite om een tomatensapje te nemen, terwijl dat vroeger altijd een biermoment was. Gewoon geen zin meer in. Het is geen automatisme meer. 

Maar daarvoor moet je eerst die cravings overwinnen. Suc6! :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Moosje , wat jammer dat je het niet hebt gehaald. Tegelijkertijd moet je niet vergeten dat het een proces is en je bent op de goede weg door in contact te komen met andere mensen die hetzelfde doormaken of hebben gemaakt. Het is niet makkelijk. Ik ben nu 6 maanden gestopt met drinken maar twee weken geleden heb ik gedronken op een avond. Ik ben daarna meteen gestopt en ben meteen naar het forum gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat stoppen met drinken geen kwestie van alleen maar doorzettingsvermogen is, daarvoor is verslaving te complex. Ik denk dat het hard werken is en het komt niet alleen maar neer op stoppen met drinken, maar misschien ook in contact met anderen die hetzelfde meemaken, afleiding zoeken in andere dingen of mensen en goed voor jezelf leren zorgen.

Morgen weer een nieuwe dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach wat jammer, maar daarmee is niet alles verloren, hoor. Eerst lekker slapen en dan gewoon morgen weer opnieuw de goede kant uit. Kun je je herinneren hoe het nou eigenlijk kwam, of het bepaalde omstandigheden waren of een bepaald gevoel waarmee het begon? Misschien kun je dat dan een volgende keer beter pareren. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Moosje, het is een gewoonte die er behoorlijk in is gesleten. Kost wat denkwerk om het anders te gaan doen. En te willen doen. Maar je klinkt vastbesloten. En goed dat je toch hier schrijft dat het vandaag niet helemaal ging zoals je bedacht had. Er eerlijk over zijn, daar heb je wat aan. Dan kun je er verder mee.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het kan nog simpeler Moosje; niets meer in huis halen voorlopig
Als je lief je niet op deze manier kan steunen (door mee te doen de eerste periode) dan hem vragen zijn drank zelf te kopen en jou te steunen door het achter slot en grendel te houden. De gewoontes van drinken heb je in een relatie bijna altijd samen, maar meestal hebben niet beiden een drankprobleem. Als hij jou en jullie relatie respecteert steunt hij je waar hij maar kan en waarin jij het maar nodig hebt. Zo niet dan zal jouw plan van aanpak waterdicht moeten zijn; ik neem de eerste niet; ik heb lekkere alternatieven in huis om de gewoonte te vervangen voor iets gezonders, ikzelf nam de eerste maanden een thermoskan met zoethout-thee met verse gember overal mee naar toe (anderen dronken die mee op omdat die zo lekker bleek); ik heb yerba mathé jaren gebruikt om het ontgiften mee te helpen en omdat die zowiezo ontzetten gezond is. Ik heb op feestjes alco-vrij bier gedronken, maar dat kan voor anderen een trigger vormen. Thee werd mijn hoofddrank, tegenwoordig merk ik dat ik meer koffie drink dan ik eigenlijk zou willen. En ik merk ook dat er eten en snoepen op de loer ligt, omdat ergens toch iets van kompensatiegedrag nog in mijn leven zit. Ik ben meer en met meer plezier en konditie gaan sporten (volley is mijn grootste passie); na het 1e jaar ben ik vrijwilligerswerk gaan doen; ik heb zoveel meer te bieden dan toen ik nog dronk, ook al funktioneerde ik toen op het oog heel goed. En zo kan ik nog uren doorgaan. Ik kom nog steeds elke dag op het forum, niet meer om zelf niet te drinken, maar omdat dit een soort van virtuele familie is geworden (en een nieuwe verslaving).

Het is aan jou hoe lang je "op den duur" gaat laten duren, er zijn frummers hier die het al jaren doen op de vallen en opstaan manier, het kan sneller; aan jou de keus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenaardig eigenlijk he, als je tegen iemand zegt dat je niet meer rookt hebben ze respect, en zeggen ze wauw, knap, als je zegt dat je niet meer drinkt bekijken ze je raar.... Terwijl dank minstens een even harde verslaving is, k Debi zelfs nog een hardere. Terwijl je ondertussen haast nergens meer mag/kan roken, wordt drank meer dan ooit getolereerd. Rare wereld he

Een fijne Drankvrije dag vandaag

Nancy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat is zo dubbel, en dat betekent dat alcohol als drug nog steeds na 4000 jaar gigantisch onderschat wordt. 

Er is ook zoiets als, als jij niet meer drinkt dan is de ander zielig want dan zit ie in zn/haar eentje te drinken. Waaruit overigens wel stiekem blijkt dat er "iets is" met in je eentje drinken. In je eentje een pot thee leegdrinken daarentegen daar is niks mis mee..... interesting. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb toch ook wel mee gemaakt dat mensen respect hebben voor het feit dat ik niet meer dronk. Alleen kan/wil men zich zelf een leven zonder alcohol niet voorstellen. En trouwens, er zijn er op feestjes vaak wel meer die niet of nauwelijks drinken. Is mij nog niet zo lang geleden opgevallen. 

De uitleg over het feit dat je niet drinkt kun je natuurlijk zelf bedenken. Daar hoef je niet helemaal eerlijk over te zijn. Hangt af van wie het vraagt. Als het al gevraagd wordt....

Van ik moet rijden, morgen vroeg op, voel me niet zo fit, heb slecht geslapen, drink eens een keertje niet, m'n nichtje moet bevallen, doe een sapkuur, heb een weddenschap, bloedwaardes zijn iets te hoog, heb morgen belangrijk gesprek tot ik zuip te veel en heb er genoeg van. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...