Spring naar bijdragen

esther2014

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door esther2014 geplaatst

  1. esther2014

    En nu lukt het!!!

    Hoi Moosje Ik ben begonnen met niet meer drinken doordeweeks en alleen in het weekend. Het gevolg was wel dat ik in het weekend mijn inname inhaalde en overdag met een kater op bed lag en in de avond zat te drinken. Als het dan zondagavond was dan stopte ik met drinken maar dan sliep ik de eerste paar dagen slecht omdat ik volgens mij aan het ontwennen was en dan pas op donderdag was mijn stemming weer beter en sliep ik ook weer goed maar dan was het de volgende dag al weer vrijdag en kon ik weer drinken. Voor mijn gevoel werkte dat niet omdat ik in een cirkeltje bleef gaan.
  2. Bedankt voor jullie reacties. Ik ga een bijeenkomst bezoeken en probeer dat zonder vooroordelen of verwachtingen te doen.
  3. esther2014

    Boekendraadje

    Bumperjim , heb je het boek Drinken, Caroline Knapp gelezen ? In het engels heet het Drinking a love story. Een prachtig boek!
  4. Beste mensen, Ik ben nu een half jaar gestopt met drinken en ik ben ervan overtuigd dat dit inhoudt dat ik mijn leven anders moet inrichten. Ik lees veel over verslaving en luister naar podcasts. Ook ben ik begonnen met yoga omdat dit mij helpt om meer rust te krijgen. Ik heb ook besloten elke dag het forum te bezoeken omdat het mij goed doet te weten dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem als ik. Ik overweeg nu om een keer naar een AA bijeenkomst te gaan en ben benieuwd of andere mensen ook naar AA bijeenkomsten gaan en wat de ervaringen zijn? Ik heb het gevoel dat ik meer steun nodig heb om niet meer terug te vallen. Groetjes Esther2014
  5. Goedemiddag allemaal, Ik ben vanochtend bij een vriendin langsgegaan en heb heerlijk geslapen. Als je wakker wordt zonder kater dan begint de dag eigenlijk al heel goed. Francoise, ik weet niet hoelang je gestopt bent maar ik herken veel van wat je zegt, Ik rook ook niet meer en als je gaat stappen dan is dit heel anders. Hoe gaan de mensen met wie je gaat stappen hiermee om? Ik ga vandaag niet drinken: Lars Kohtje francoise Esther2014
  6. esther2014

    En nu lukt het!!!

    Hoi Moosje , wat jammer dat je het niet hebt gehaald. Tegelijkertijd moet je niet vergeten dat het een proces is en je bent op de goede weg door in contact te komen met andere mensen die hetzelfde doormaken of hebben gemaakt. Het is niet makkelijk. Ik ben nu 6 maanden gestopt met drinken maar twee weken geleden heb ik gedronken op een avond. Ik ben daarna meteen gestopt en ben meteen naar het forum gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat stoppen met drinken geen kwestie van alleen maar doorzettingsvermogen is, daarvoor is verslaving te complex. Ik denk dat het hard werken is en het komt niet alleen maar neer op stoppen met drinken, maar misschien ook in contact met anderen die hetzelfde meemaken, afleiding zoeken in andere dingen of mensen en goed voor jezelf leren zorgen. Morgen weer een nieuwe dag!
  7. Ik weet niet of het nog de bedoeling is dat je nog mag reageren op een onderwerp.Wat ik vooral heel erg vond aan drinken, was de controle die ik over mijn leven was verloren. Ik was volkomen de regie kwijt en deed dingen waar ik totaal niet achter stond. Ik zei dingen tegen mensen die echt niet waar waren. Ook de volgende dag was vreselijk omdat ik voor mezelf moest nadenken over wat er was gebeurd of wie ik nu weer had beledigd. De paniek die ik continue voelde en schaamte en mijn lage eigenwaarde waren echt een direct gevolg van het drinken. Ik was ook echt iemand die iedereen de schuld gaf van alles en nooit een keer naar mezelf keek. Met drank op gaat het met mij eigenlijk altijd mis. Goed om ook bovenstaande reacties te lezen.
  8. esther2014

    16 December 2017

    Ik neem deel aan het dagpact. Ik ga naar een yoga les en daarna eten.
  9. esther2014

    16 December 2017

    Goedemorgen allemaal Wat houdt het dagpact in? Houd dit in dat we gedurende de dag contact hebben op de chat?
  10. esther2014

    gedaan ermee

    Hi Nancy, Ik herken jouw manier van drinken. Als ik eenmaal ben begonnen dan kan ik niet meer stoppen met drinken. Wat wil jij nu , aangezien je man je voor de keuze zette om te stoppen? Wil je ook stoppen ?
  11. Zeker. Ik voel mij heel welkom!
  12. esther2014

    opnieuw op het forum

    Lady Jane , heb net een stukje van Els Noorlander op Youtube gezien. Super interessant en bijzonder hoe verslaving werkt ook in de hersenen!
  13. esther2014

    opnieuw op het forum

    Ik sluit mij bij de arrenslee-pact aan om samen met jullie allemaal nuchter de feestdagen door te komen!!!!
  14. esther2014

    opnieuw op het forum

    Ik denk dat ik de laatste twee weken meer het gevoel heb gekregen dat ik niet van mezelf mag drinken terwijl de maanden ervoor het gevoel meer was dat ik het niet meer wilde en het leven prettiger vond zonder drank. Ik denk dat ik op zoek moet gaan naar oorzaken in mijzelf of in mijn leven waarom dat gevoel is veranderd de afgelopen twee weken.
  15. esther2014

    opnieuw op het forum

    Neem jij deel aan AA bijeenkomsten ?
  16. esther2014

    opnieuw op het forum

    Hallo Kohtje bedankt voor je reactie.Ik moet zeggen dat ik de afgelopen maanden wel het gevoel had dat ik niet meer hoefde en wilde drinken. In mijn priveleven gaat het niet lekker en ik merk dat ook de aankomende feestdagen ook van invloed zijn. Ik heb twee weken geleden gedronken op een zaterdagavond en daarna meteen weer gestopt.Ik prpbeer ervan te leren omdat ik weet dat drinken de situatie in mijn priveleven alleen maar zal verergeren en moeilijker zal maken. Door dit te delen, voel ik mij wel al een stuk lichter!
  17. Hallo allemaal Ik ben nu zes maanden gestopt met drinken. Door contacten op het internet en veel te lezen over verslaving is het gelukt. Ik wil ook nog steeds naar een AA bijeenkomst maar ben daar nog niet klaar voor. Ik merk dat ik sinds een paar weken enorme trek in drank heb. Meer dan ik in de eerste maanden had. Ik had bijna geen last en was eerder opgelucht. Mijn vraag is of mensen dit herkennen en of dit misschien ook te maken heeft met het eerste half jaar. Ik heb weleens gelezen dat een mogelijke terugval, weken voordat de terugval plaatsvindt begint met het denken erover in je hoofd en dat er ook triggers zijn daarvoor die de zucht doen opkomen. Hoe gaan anderen daarmee om en heeft het met een periode van zes maanden te maken?
  18. esther2014

    opnieuw op het forum

    Hoi allemaal Ik ben sinds zes maanden gestopt met drinken en dacht het wel alleen te kunnen. Ik ben eerder op het forum geweest toen ik nog dronk. Ik realiseer mij dat ik behoefte heb om contact met mensen te hebben die ook hetzelfde mee maken. Ik begrijp echt niet hoe het toch kan dat het zes maanden goed gaat en ik nu continue aan drinken denk en het gevoel dat het mij geeft. Kan ik gewoon deelnemen aan de verschillende forums?
  19. esther2014

    binge drinken

    bedankt iedereen voor jullie reacties. Was weer even offline en het ging weer niet echt heel goed. Opnieuw beginnen en het forum vaker volgen voor steun!!
  20. esther2014

    binge drinken

    Bedankt voor je reactie. Ik vind het ook lastig hoor. Ben na het weekend dan ook dagen van slag, slecht slapen, angstig, lichamelijk voel ik mij slecht. Hoe gaat het nu? Lukt het al een beetje om je weekende anders in te delen? Gr Esther
  21. esther2014

    binge drinken

    Dank je Vasja!
  22. esther2014

    binge drinken

    Hallo mensen Ik ben al eerder op dit forum geweest in 2014. Ik drink al jaren niet meer elke dag en drink sowieso door de week niet. Maar ik heb nog steeds periodes en dan vooral als ik niet aan het werk ben en vrij, dat ik dan teveel drink. Ik ben dan mijn weekend kwijt omdat ik in de avond dronken ben en de volgende dag bezig ben met herstellen. Daarna duurt het dagen voordat mijn stemming weer wat beter is en dan begint het hele verhaal opnieuw. Ik ben op dit forum voor steun en omdat ik met mensen wil chatten die hetzelfde meemaken. Ik wil dit patroon doorbreken omdat ik stil sta in mijn leven en in dingen blijf hangen door dit patroon van drinken. Groetjes Esther
  23. Ik ben vrij nieuw op het forum. Maar wil graag de ervaringen van anderen horen.Voor mij begint na vanavond het weekend. Ik weet dat dit een trigger voor mij is, nu voel ik helemaal geen drang om te drinken. Mogelijk kan dit vanavond anders zijn als ik thuis ben en weet dat ik een lang weekend voor de boeg heb. Ik ga daarom vanavond eten bij een vriend die niet drinkt en heb met mezelf afgesproken morgenochtend te gaan sporten. Wat mij nu wel helpt om niet te drinken, is de gedachte aan hoe ik mij voelde de volgende dag na een avondje binge drinken en hoe verrot ik was emotioneel en lichamelijk. Iemand anders tips? Ik wil en ga het volhouden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...