Spring naar bijdragen

even voorstellen Sbs


Singbluesilver

Aanbevolen berichten

Ja accepteren. Het moeilijkste woord op de wereld volgens mij.

Ik weet dat ik niet moet zeuren er zijn mensen die het nog veel moeilijker hebben dat weet ik. Maar soms is het gewoon zo. Het verdriet, de leegte, de moedeloosheid. En ik weet ook wel dat het leven met verdovende middelen ook niet leuk wordt. Maar ja heel even kan dat dan wel zo voelen. En ik kan het nog niet eens wegeten want mijn mond werkt niet mee.

ga een serie kijken. Afleiding. Sorry voor mijn geleuter

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geen sorry, Sing. Dit is jouw draad hoor. Lekker even je hart luchten als dat nodig is.

 

Ik voel me ook duidelijk minder, de laatste twee weken. Onder andere omdat het grauw en grijs is buiten. Ik snak naar het voorjaar, of naar een mooie winterse week met krakend helder weer en een een zonnetje.

 

Misschien is het hier al een keer genoemd, maar heb je je vitaminegehalten al eens laten controleren? Een B12 tekort komt soms voor en daar ga je je behoorlijk slecht van voelen. Vitamine D(3) helpt ook, zeker in deze tijd. Zelf gebruik ik een daglichtlamp en daar heb ik wel baat bij in dit seizoen.

 

 

Hou je goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lekker 'leuteren',

daar is je eigen draad voor meid.

Delen is helen en wie schrijft die blijft.

Om er maar eens wat clichés in te gooien.

 

Inderdaad, vitamines checken kan geen kwaad.

Ik weet mijn enorme vermoeidheid ook aan het ADB proces,

maar bleek een behoorlijk ijzertekort te hebben.

 

En verder...lief zijn voor jezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grijs en grauw: hier is het krakend koud met een zonnetje MG! :sun:

 

Wat gek toch dat we zo'n moeite hebben met het overgeven aan...

misschien omdat het ons een faalgevoel geeft, somber maakt...

Altijd moet het maar GOED gaan?

Nou, veel herkenning op die punten. Sterkte meid!! :rose:  :rose: :rose:  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

En verder...lief zijn voor jezelf.

 

Heel belangrijk Sbs! Jezelf de kleine dingen gunnen en bewust ervaren.

En die neerhalende stemmetjes....weg ermee! Niet altijd gemakkelijk maar je kunt ze bijv opschrijven en daardoor benoemen, je kunt ze weg schreeuwen of schelden, je kan ze uitlachen. Wat voor jou werkt. Jij bent zoveel meer Singbluesilver!

 

Liefs Sita

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pijn wordt nog niet minder maar gelukkig hebben we daar wat pijnstillers voor om de boel in ieder geval wat te onderdrukken

En hoe is het bij jou?

Vroeg me sowieso af waarom inderdaad het nu allemaal goed moet zijn. Een half jaar of jaar geleden zei ik tegen mezelf: niet zeuren doorbikkelen en dat deed ik dan ook. Met de nodige alcoholische versnaperingen erbij, maar toch. Ik mekkerde nergens over. Waarom kan ik dat nu dan ook niet zeggen: kom op b** houden en doorgaan, we hebben het er gewoon niet over.

Zou dat het zijn? Dat ik het nu meer over dingen heb? Kan ik nu ook de boel wegstoppen zoals ik dat deed toen ik dronk? Of gaat dat niet? Jullie zeggen het ook: altijd positief voor een ander. Ja altijd een positieve, goedlachse S. Dat was ik. Kon de hele wereld aan.

Als ik dat nu ook tegen mezelf zeg zou dat dan werken? Of verdoofde en veranderde de drank zoveel dat ik dat zonder drank helemaal niet kan. Dat ik zonder drank inderdaad een hoopje ellende ben? Althans nu nog? En dat dat dus heeeel veel tijd nodig heeft? Of kan ik nu ook nog de voor de buitenwereld sterke S zijn die wel doorbikkelt. Ik heb het gevoel van niet maar misschien moet ik er toch naar op zoek.

Vage praat maar ik geloof zelf wel dat ik het begrijp. Denk ik....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"Kan ik nu ook de boel wegstoppen zoals ik dat deed toen ik dronk? Of gaat dat niet?"

 

Mijn ervaring is dat er van alles onder de alcohol vandaan komt, als het allemaal wat opdroogt. Allerlei goed geconserveerde problemen, die ik veel beter eerder had kunnen aanpakken. Misschien gebeurt dat nu ook bij jou.

Ik heb best veel dingen opgeschreven, voor mezelf. Gewoon notities, dat hielp mij bij het loslaten. In de loop van de tijd heb ik er veel aangepakt en opgelost of omgebogen.

Gelukkig hoefde het niet in één keer, niet allemaal tegelijk en hoefde ik het niet alleen te doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Singbluesilver, heb je verhaal gevolgd en vind het bewonderenswaardig hoe

goed je je houdt!

Vind het lastig om verder tips oid te geven, gelukkig zijn anderen daar nu wel goed

in, en wie weet ik later zelf ook wat meer,

Maar voor nu wil ik je in ieder geval heel veel sterkte wensen in deze lastige periode,

periode ja, want, en dat weet jij ook, ook dit gaat voorbij, en dan komt er weer een periode

dat het weer wat minder moeilijk is allemaal.

Ik weet zelf ook; "Eerst ervaren..." maar t komt, geduld is een schone zaak op z'n tijd...

 

Zet 'm op meis!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een half jaar of jaar geleden zei ik tegen mezelf: niet zeuren doorbikkelen en dat deed ik dan ook. Met de nodige alcoholische versnaperingen erbij, maar toch. Ik mekkerde nergens over. Waarom kan ik dat nu dan ook niet (...)

Dat overmatig alcoholgebruik was er niet zomaar, het heeft altijd een functie, en die valt weg als je ermee stopt. Voor mezelf was het indertijd vrij duidelijk in welke hoek het zat en wist ik van te voren al waar ik aan zou moeten gaan werken, en dat heb ik dan ook gedaan. Het ging eigenlijk verrassend snel en ik ben er reuze blij mee dat ik het nu eindelijk aangepakt heb. Maar voor iedereen kunnen het weer andere dingen zijn, en bij jou komt het kennelijk nu naar voren waarin je het zou kunnen zoeken. Je vraagt jezelf af "Kan ik nu ook de boel wegstoppen zoals ik dat deed toen ik dronk?" en probeert ja of nee als antwoord te vinden, maar misschien is het zinniger om je af te vragen òf je de boel eigenlijk wel moet wegstoppen. 

 

Wat ik eerder vandaag schreef wil ik nog nuanceren: ik bedoelde niet dat het slecht is je ziek zwak en misselijk te voelen, maar dat het niet vruchtbaar is en zelfs contraproductief kan zijn daardoor jezelf minderwaardig te vinden. Ook denk ik dat je ervoor moet waken de alcohol of een vervanger daarvan, ook al loste dat vroeger iets op, steeds als bepalende factor te zien, want dan blijf je in een cirkeltje ronddraaien. 

 

Nu mag je gewoon best even zielig zijn en uitzieken. Een warm dekentje, even geen gedoe en georganiseer aan je hoofd, laat het maar gebeuren. Dingen die je bezig blijven houden niet onder het matje vegen maar misschien voorlopig alleen maar even opschrijven, zoals MijnGerrit ook al aangaf. Met die aantekeningen kun je later nog wel wat doen, en misschien is het dan al niet eens meer zo belangrijk.

 

Veel liefs, sterkte en beterschap gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens mij is het inderdaad zo dat de verdoving er nu uit trekt (niet alleen uit je kaak) en dat dus alles weer keihard binnenkomt. En verwerken is nooit echt aan de orde geweest, dus alles is nog even scherp. En nu is het pas het moment om een manier van omgaan met te vinden. En juist omdat je sterkt bent, geloof ik echt dat je dat gaat lukken. Zonder drank, maar met jezelf. Stapje voor stapje, uur na uur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

wat Quinn heel mooi zegt Sbs. Je bent nu niet voor niets zover. Ver ja. Dit is dapper wat je doet.

Vergeet niet dat je altijd heel hard hebt gewerkt. Je bent vreselijk moe.

Die mat laat zich denk ik niet terugleggen. Die is kapot en op. Jij bent hier en vreselijke sterk. Hoe je je ook voelt. Je mag alles zijn wat je bent. Nu hier. Alles bestaat naast elkaar. Niet alles manifesteert zich tegelijk. Welkom lieverd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sing, misschien is het zo langzamerhand tijd voor je om een aan een zelfhulpgroep te denken? Ik ga nu zelf twee jaar naar een Intact groep en na even wennen zet ik daar nu bijna alles voor opzij. Vanavond mag ik weer. De verhalen van anderen en een enkele keer een tip of een andere invalshoek, helpen mij nog steeds in mijn verdere ontwikkeling en mijn balans. Na mijn eerste meeting met forumgenoten wilde ik iets dergelijks wel vaker. Voor mij werkt het SIng.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet het quinn. Zeg het tenslotte tegen iedereen: stapje voor stapje. Ik ben soms te ongeduldig en wil ik gewoon dat alle sores weg is. En dat ik me lichamelijk steeds zo slecht voel werkt niet mee en dan nu ook nog die kaak. Het valt gewoon allemaal erg tegen deze week.

En ja Lika de lat lag inderdaad altijd erg hoog. Begint wel bij mij het besef te komen en ook de wens dat de lat qua werk wat minder hoog moet straks. Waarom moet het altijd meer en beter. Misschien moet ik juist een stapje terug doen. Maargoed zo ver ben ik nog niet.

En ja MG: ik zou gisteren voor het eerst naar een na meeting gaan en ook heb ik op de intactsite gekeken. Er is hier ook een groep in de stad. Door mijn kaak gisteren niet gegaan. Ik denk wel dat dat goed is voor mij om te gaan doen. Ga dinsdag eerst eens bij de NA kijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...