Spring naar bijdragen

Vrijdag 20 september 2024


Claudius

Aanbevolen berichten

Mogge. De zomer duurt nog twee dagen heb ik net gelezen. Vanaf dat moment bestaat de dag meer uit duisternis dan licht. Een naar idee eigenlijk. Ik heb wel een verhoogde kans op oprukkende somberheid daardoor geloof ik. Maar als je echt al somber bent is niets zo slecht te verdragen als een zomerse dag met al haar lichtzinnige vrolijkheid.

Waar ik verder somber van word is het nuttigen van grote hoeveelheden drank. Hierdoor heb ik jarenlang gedacht dat ik van nature een tobberig karakter heb. Toen ik de fles liet staan bleek ik - enigszins tot mijn schrik - best een levensblij persoon te zijn.

Tot zover het weerbericht. Ik wens iedereen een mooie dag.

 

DAGPACT

Claudius

Oskar

bewerkt door Oskar
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Oskar:

ik de fles liet staan bleek ik - enigszins tot mijn schrik - best een levensblij persoon te zijn.

Hier nog zo een Oskar. Blij met de keus die ik ooit definitief maakte. Blij en tevreden met hoe
ik de laatste decennia in kan vullen dankzij het stoppen.
En bij maatjes en familie zie ik zo duidelijk verschil ook. Sommigen zijn echt matiger geworden en milder.
Sommigen drinken bij tijd en wijle nog steeds onmatig en mopperen meer op t leven, anderen en onrechtvaardigheid.
En dan zijn er nog die super selectief zijn voor hun auto of huisdier, maar niet voor zichzelf gek genoeg.
En een enkeling is ook helemaal gestopt, zelfs zonder zware problemen met drinken. En die voelen nu als een zielsverwant.
We hebben geen alcohol nodig en hoe zuiniger je bent op jezelf, hoe kritischer op wat je erin stopt.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

Wat mij te doen staat is de levensblijheid die ontstaat richten op dat wat mij echt drijft, niet gericht op prestatie, bijzonder of belangrijk zijn. Of op zijn minst goedgekeurd.  Leven van binnen naar buiten en niet andersom, door de ogen van anderen, van buiten naar binnen.  Doe ik dat niet, dan kom ik toch weer op het idee om naar de fles te grijpen na verloop van tijd.  Want ik word er somber van, altijd maar weer die goedkeuring of toestemming nodig hebben, en vooral het vermijden van afkeuring. En daar bovenop een dikke laag schaamte over dat ik daar (op mijn leeftijd nog) zo vatbaar voor ben, waardoor ik het niet wil zien. Ik zie mezelf liever als iemand die tevreden is en niet zo nodig hoeft. Daarmee verloochen ik mezelf nog meer.  Als het zou kloppen oke, maar ik verlang wel meer! Alleen 'ze' zien me al aankomen... Het leven vind plaats waar we kwetsbaar durven zijn. Dwars door de de angst en de schaamte!

De komende dagen is het nog lekker weer en ga ik twee etappes van het Pieterpad lopen, Vierlingsbeek-Venlo. Zin in!

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Drinken is (naast die somberheid en dat mopperen) ook weglopen voor verantwoordelijkheid en eindeloos zaken uitstellen. Tenminste, wel in mijn geval. 

Nu heb ik minder excuses, en dat maakt het ook niet altijd makkelijker. Wel meer puur en gevoeliger soms. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik dan toch wel weer zin heb in die onverantwoordelijkheid en ledigheid. Maar ja, dat deden we niet meer. Dus hop, aan de slag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dagpact:

Claudius

Oskar

Fonny🌞

IJsvogel

Ja,  zo herkenbaar weer wat jullie schrijven.  Goedkeuring, waardering, gezien worden.  Maar ook mijn eigen goedkeuring. Pas als ik nuttige dingen gedaan heb is het goed.  En dat is nooit genoeg.  Weer het thema zelfafwijzing. En ik wil zo graag lekker doen waar ik zin in heb, lezen in de zon maar ik zie overal klusjes. Heeft ook met balans te maken. Maar in ieder geval voel ik me stukken blijer dan wanneer ik drink. Fijne dag:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt er hier op dat de zelfafwijzing eigenlijk ook angst is voor door anderen afgewezen worden. Als het aan mij zou liggen dan deed ik precies wat ik wilde,maar er zijn altijd van die vage half tot het bewustzijn doordringende stemmetjes die menen dat dat niet mag of kan. Dat heet socialisatie😃

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Spirit, 

Ik  begrijp dat je amicaal was en dat het een gezellig gesprek was over herinneringen aan de meeting.

Maar volgende deel vond ik niet zo leuk om te lezen.;)

Ik weet niet hoe ik kan citeren uit voorgaande berichten naar hier dus zet het maar effe in het oranje is beter zichtbaar.

Haha, ja, dat weet ik nog wel. Je had een oude auto die ieder moment de geest kon geven.

Was helemaal niet bang, ik vond het een leuk avontuur. Het was toen nog zo warm op die zolder, weet je dat nog? Vond het net een soort schoolreisje. Je had toen een soort hoed op.

Was ook in die tijd weinig gewend. Daarom was ik de weg kwijt geraakt in dat park.

Raakte een soort in paniek. Lief dat Albert me ging zoeken. Eigenlijk zijn we gewoon allemaal hartstikke lief, maar overgevoelig. Ben ik nog steeds. Zeker in groepen.

Dat dat jou indruk van mijn auto was vond ik niet zo leuk om te lezen. Maar dat was jou indruk dus ben ik ook niet boos over ofzo. Maar ik zou even willen corrigeren en opkomen voor mijn auto, dat het geen oude auto was en de geest ook niet elk moment kon laten. Maar gewoon niet op slot kon omdat ik geen zin had om een dure chip sleutel te kopen dus mijn chip sleutel onder het stuur heb laten bevestigen, enige probleem was dan dat de automatische deurvergrendeling dan ook niet werkte. Dus mijn auto stond nooit op slot, in Amsterdam is dat schijnbaar gek, maar als ze toch al wat uit je auto willen jatten slaan ze meestal een ruitje in toch? Nu konden ze het gewoon pakken en zou ik schade vrij blijven. 

En dat zal jij waarschijnlijk gezien hebben als de geest te laten.;) Prima! Maar ik moest dit toch wel even tegen je gezegd hebben, want die auto heeft me echt nooit laten staan.

bewerkt door Spud
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk zijn er maar twee gevoelens, Liefde & Angst.

Eignelijk zijn er maar twee talen, die van Liefde & Angst.

Er zijn maar twee soorten activiteiten die we uitvoeren, als daad van LIefde of van Angst.

Er zijn maar twee motieven die ons sturen: LIefde of Angst.

En er zijn maar twee resultaten, LIefde of Angst.

Als we niet langer worden geregeerd door Angst, blijft er alleen maar LIefde over.

Elk moment van de dag kunnen we hierop bewustzijn hebben.

Aan jou de keuze: wie wil je aan het stuur hebben?

 

Deze tekst kwam ik afgelopen dagen ergens in mijn stapeltjes tegen. En die kwam binnen, en plopte nu op door jouw post @Etty

Ja, kwetsbaar durven zijn. Van de rots afkomen, maskers af, 'gewoon jezelf zijn, met alles erop en eraan'. Zelfacceptatie. Niet bang zijn, voor falen, fouten, schaamte. 

Het kan, ja het lukt af en toe...en wat is dat fijn. 

Keep up the good work.

 

Oh, ik weet niet wie de schrijver is van deze tekst...

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...