Spring naar bijdragen

Woensdag 24 augustus 2022


Donder

Aanbevolen berichten

Natuurlijk pluk je wel vruchten. Maar stoppen met drinken betekent niet dat je opnieuw geboren wordt met een perfect lichaam en zo onschuldig als een pasgeboren lammetje... hihi.. Dan zou bijna iedereen wel alcoholist willen worden en dan stoppen met drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 minuten geleden zei Kohtje:

Natuurlijk pluk je wel vruchten. Maar stoppen met drinken betekent niet dat je opnieuw geboren wordt met een perfect lichaam en zo onschuldig als een pasgeboren lammetje... hihi.. Dan zou bijna iedereen wel alcoholist willen worden en dan stoppen met drinken.

Dat vraag en verlang ik ook helemaal niet. Maar een beetje voordeel mag toch wel. Ook een beetje flauw die opmerking ben geen dom blondje

bewerkt door ikkanhet
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je zult toch wel ergens een beetje voordeel ervaren?
Ik drink nu ook een tijd al niet meer, maar lichamelijk voel ik me, ondanks medicatie, absoluut niet happy.
Toch zie ik legio positieve effecten van het niet meer drinken. Alleen al de situatie waar zbb momenteel (weer) in zit doet me dat beseffen.

Jij een dom blondje? Ik kan me je echt niet anders voor de geest halen als met pikzwart haar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei Kohtje:

Je zult toch wel ergens een beetje voordeel ervaren?
Ik drink nu ook een tijd al niet meer, maar lichamelijk voel ik me, ondanks medicatie, absoluut niet happy.
Toch zie ik legio positieve effecten van het niet meer drinken. Alleen al de situatie waar zbb momenteel (weer) in zit doet me dat beseffen.

Jij een dom blondje? Ik kan me je echt niet anders voor de geest halen als met pikzwart haar.

Ja vandaag is het gewoon een ka u thee dag dat zal ook wel meewerken en zie ik het allemaal een beetje somber in. Klopt ik had pikzwart haar inderdaad. Dus sorry voor mijn reactie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei lady jane:

ik weet niet meer wat, maar ik heb wel degelijk positieve berichten
gelezen waarin je oogstte hoor @ikkanhet, misschien je eigen postings eens teruglezen?
We vergeten snel he, (ik dus)of worden ongeduldig?

Ja is ook zeker zo maar nu momenteel werkt ff alles tegen. En het klopt inderdaad misschien wil ik ook wel te snel en ben te ongeduldig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry dat ik het gesprek onderbreek,  praat vooral gewoon door. Maar ik wil even mijn hart luchten over in welke soap ik nu weer terecht gekomen ben. 

Applaus hoef ik niet, medelijden ook niet, ik wil gewoon even van me afschrijven omdat ik het gewoon heel sneu voor dieren vind wat er nu gebeurt.

Nu ja ik vervang mijn collega dus deze week met mijn beperkte uren van 19 uur. U zal later in dit verhaal wel begrijpen waarom ik dit zeg. 

Gisteren dierenarts dag, dat is elke dinsdag en donderdag vaste prik. Maar we hebben wat achterstanden in te halen omdat de dierenartsen een week met verlof zijn geweest. Dus dat is overwerken voor zowel dierenarts als ons wat we niet erg vinden zolang het geen vanzelfsprekendheid wordt voor de mensen achter het bureau.

Enfin, ik had die dag nog wat meldingen gehad van katten die gevangen waren dus ben deze op gaan halen. Als je zeker weet dat ze nuchter zijn kan je ze die dag ook al laten doen dat is het protocol. Maar toen ik terug kwam voelde ik iets geks dus ben toch maar even gaan vragen of ik de 6 katten die ik bij had ook mocht mee laten doen? Nu ja het was vrij laat dus eerst maar de 8 en dan zien hoever we zouden komen.  Ik had er alvast 4 klaar gezet zodat de dierenarts ze kon verdoven. Dat was redelijk laat, denk een 16:30 dus zou een latertje kunnen worden. Maar toen de katten sliepen en we ze net wilde voorbereiden, kwam de beheerder van het asiel binnen en zei dat we alle katten weer terug moesten leggen omdat het asiel zou sluiten om 17 uur. Dat kan dus gewoon niet hè, dan zouden die katten morgen weer uit de verdoving zijn en donderdag weer terug onder narcose moeten, dus de dierenarts heeft toen gezegd ik doe deze katten. En tijdens die discussie ben ik begonnen met scheren en voorbereiden. 

 

Uiteindelijk hebben we er dus maar 4 mogen doen. En morgen waarschijnlijk de overige 4 van vorige week. En mogen die katten van mij nog een weekje langer blijven zitten. Want er mogen geen overuren meer gemaakt worden. Dat is het beleid hierachter. 

Dat bepalen dan mensen die de hele dag achter hun bureau zitten en met de inkomsten en uitgaves te maken hebben maar nog nooit op de werkvloer hebben gestaan. Diezelfde mensen geven je wel opdrachten om hier een kat te halen en daar een kat te halen maar begrijpen niet dat dat tijd kost en jou eigenlijk van je werk houden.

Iemand vroeg gewoon een keer een tijd voor tijd dag omdat ze in een week tijd al 16 uur overgewerkt had. 1 dag 8 uur dus die andere 8 gaf ze vrijwillig. Maar om die vraag worden de dieren wel de dupe en wij in ons werk beperkt.

Dat vind ik echt heel erg. Want ik dacht dat het nu eindelijk onderhand eens goed ging met het asiel waar ik gestart ben in 2009. Veel beheerders verder hebben ze niet helemaal de grap door dat je niet rijk kan worden over de rug van dieren. Dat kost nu eenmaal veel. En dat je blij mag wezen met personeel die je betaald maar meer doen dan je ze betaald. Iedereen moet in zijn levensonderhoud kunnen voldoen natuurlijk, maar geen enkele dierverzorger die ik ken heeft de gedachte ik ga er rijk van worden. Nee als ik er maar van kan leven en mijn eigen gezin kan onderhouden. Verder al die overuren doe je eigenlijk gewoon omdat je een passie voor dieren hebt.  Maar als het van bovenaf een vanzelfsprekendheid wordt en bijna een eis dan ga je er iets over zeggen. 

 

Dat je dan beknot wordt in je passie mogen volgen is wel heel lomp. Grof gezegd maakt niet uit in welke situatie we zitten, barende hond, gewonde kat om 17 uur wordt ons nu verplicht om alles uit onze handen te laten vallen, uit te klokken en naar huis te gaan. Ik ben even gestopt met vangkooien uitzetten. De gevangen katten haal ik nog wel op en spoed dingen doe ik ook nog wel. Maar als ik maar een gaatje zie dat die mensen zelf voor de dieren willen zorgen neem ik dat graag aan. Want heel graag dieren naar het asiel brengen doe ik nu niet graag meer. 

Volgende week gaat er een vergadering zijn met bestuur en de dierenartsen.  Alle collega´s proberen mij te beschermen omdat ik nogal direct ben tegen de dame die benoemd is tot beheerder en dat nu ook probeert zeer onhandig. Maar ik heb echt zoiets ja sorry dan mag ik weer stoppen met mijn droom job. Dat is het risico van het vak, ik wil alleen in dienst zijn van mensen die ook aan dieren denken. En niet aan hun ego,  niet aan centjes en vooral niet over hoe ik beter mijn tijd in moet plannen binnen hun uren. Als ik voor een kat kom om te vangen,  neem ik daar gewoon mijn tijd voor. 

Dan ben ik gewoon weer weg, en dan ga ik wel weer zitten simmen op het volgende werk wat mijn bankrekening weer vult maar mij totaal geen voldoening geeft en ik dan zonde van tijd vind. Simmen en iets nieuws bedenken om wel nog dieren te kunnen helpen. Want dat zit gewoon in mij.

Ik heb al heel wat pilots de ether ingegooid maar zelfstandig is onhaalbaar. Maar ik heb er wel veel ervaringen mee opgedaan.  Toen ik stopte met kattenvangen kon ik dat slecht loslaten, dus toen ik bij een fabriek werkte waar ik veel vrije tijd aan kwijt was dus veel verdiende en geld over had. Hielp ik minder bedeelde met hun kat neutraliseren. Maar uiteindelijk merkte ik dat dat ook niet werkt, want als mensen dat weten, weet iedereen je te vinden en komen die katten nog niet goed terecht. Toen aangereden dieren van de weg halen, zodat de eventuele bazen hun dier nog zouden kunnen vinden. Ook een foto op een website. Vruchteloos, ik weet nu wel hoe snel een dier ontbindt onder welke omstandigheden en  er hebben wat organen langs mijn oren geslingerd, omdat die vastgeplakt zaten aan het trottoir en ik al aangelopen was met dat dier. 

Dat was niet geheel bevredigend behalve die keren dat ik op mijn gevoel ging aanbellen bij deuren om te vragen of ik hun kat of hond aan de kant van de weg gelegd had. Huilen natuurlijk maar ook dankbaar dat ik dat gedaan had en de moeite had genomen om aan te bellen.

Dierentaxi, mensen met dieren vervoeren naar de dierenarts en weer terug. Met de dierenarts gaan praten en die zag er wel wat in dus klanten van hen gekregen. Maar mensen willen niet veel betalen en ik durf niet veel te vragen. Dus qua kilometer betaling kwam ik wel goed uit maar qua tijd niet. ik was soms 8 uur beschikbaar voor 20 euro want ik vroeg alleen maar kilometer vergoeding.

Dieren helpen aan huis, ik dacht erover en toen starte iemand ermee. 

Daarna nog op een asiel gewerkt en daarna voor een andere vereniging katten gevangen. Dat was het allemaal niet. Toen bedacht dieren doen die geen kat en hond zijn. Egels, eekhoorns. Maar van de deskundigen krijg je geen info, zij kunnen dat en niemand anders maar nu zitten ze vol dus zoek het maar uit. 

Dit weer aangenomen maar gereserveerd. Ik kan mezelf niet veranderen dus ik denk dat het weer verder zoeken gaat worden waar ik wel mijn ei in kwijt kan. 

Ik mag voor de reptielen van mijn collega zorgen nu. En heb er veel plezier in, 2 slangen en blauwtong skink. Met de skink heb ik de meeste schik. Ik mag me nog gaan verdiepen in reptielen nu ja oude stof ophalen want ik heb een oud certificaat liggen van reptielen verzorging. Misschien een reptiel aan huis verzorgingsdienst? Lijkt me wel boeiend. 

Kattenleed dan ver van mijn pad tenzij ze op mijn pad komen dan los ik het voor ze op. Althans dat probeer ik. Maar onder deze omstandigheden gaat het hem ook niet helemaal worden op het asiel. Ik wacht maar rustig af hoe alles zich ontwikkeld. 

 

Zo dat was heerlijk om van me af te schrijven. Alles is nu uit mijn hoofd dus ik hoop dat ik vannacht niet achter een kat aan het jagen ben of een reptiel. Dank voor de ruimte

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Droge afmelding en niet gerookt, op tijd op bed. Mijn zoontje wordt morgen 8 jaar.. Kamer net versierd met dochter van 9,die was nog wakker.. 

@Spiritnog gefeliciteerd ;) kan me herinneren dat jou zoon of dochter 6  geworden is vandaag of gisteren?

Iedereen slaap lekker alvast, het is bloody warm zeg.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Freekie:

Droge afmelding en niet gerookt, op tijd op bed. Mijn zoontje wordt morgen 8 jaar.. Kamer net versierd met dochter van 9,die was nog wakker.. 

@Spiritnog gefeliciteerd ;) kan me herinneren dat jou zoon of dochter 6  geworden is vandaag of gisteren?

Iedereen slaap lekker alvast, het is bloody warm zeg.. 

Mijn kleindochter @Freekie.

Alvast gefeliciteerd met je zoontje.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...