Spring naar bijdragen

Vrijdag 5 November 2021


Claudius

Aanbevolen berichten

Ik heb een stoofpotje met rundswangen en yakon gemaakt. Het recept was met zwaar bier maar ik had er maar een liggen (onderdeel van de Kado van gemeente voor de trouw) en het moesten er twee zijn. Rode wijn hadden we ook gekregen dus heb ik die er bij gedaan. Ik kon het niet riskeren van een beetje over te houden want dat had ik willen opdrinken. Ik heb dus de hele fles bij ongeveer 1,5 kg vlees gedaan. Ik geloof niet dat er nog echt alcohol in zat na 3 uur stoven. In elk geval toch niet dat het me triggerde. Ik vond het heerlijk met kroketten maar de dochter vond de saus niet lekker. Of het was de wijn of de vele andere kruiden (en peperkoek) die het toch wat speciaal deden smaken…

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei knakker:

Eet smakelijk allemaal. Of staan jullie allemaal nog in de rij bij Snackbar Knakker?

Ik niet. Ben aangesloten bij de rij van de pannenkoekenbakker. Kon het niet over mijn hart verkrijgen om die lieverd met een hele bak beslag te laten zitten. Kan je niet bewaren, hè. Hamburgers nog wel een dagje. Tot morgen! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@knakker ja het blijft toch altijd een beetje tricky met alcohol in eten. Maar tiramisu vb ga ik echt niet laten vallen en die goeie van de markt, daar proef ik meer alcohol in dan in mijn gerecht, dus wel vrij safe wat dat betreft.
Er is nog veel over, dus liefhebbers van de ietwat specialere keuken (toch in elk geval in vgl met pannenkoeken en hamburger) mogen hier ook altijd een doggybag komen halen! Met aardappelkroketten Idd maar die moet je dan nog wel zelf bakken ook…yakon is in elk geval het proberen waard! 

A1105159-0340-41F4-B8B6-2C522F78BBF8.jpeg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kom wel een doggybag halen. 

Afgelopen week op de boerenmarkt snijbiet en toevallig ook yacon gekocht. Nog niet een idee wat ermee te doen, met de yacon. Snijbiet in een stamppotje gegeten. 

Vanavond een schol gegeten. Heerlijk hoor. Het is nog maar zelden dat ik verse vis eet. We hebben 95% van de zee al leeggegeten, hoorde ik iemand vandaag vertellen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit een beetje vol ,hier heerlijke wraps gemaakt van kip , met champignons  en prei ,  uitje  en knoflook erbij.

Hadden nog een fles van een toko met een soort saus liggen deze erbij gebruikt was een pittig sausje wel lekker. 

 

Mbt alcohol in gerecht  , kaasfondue  triggert  mij niet tot alcohol gebruik,  dit nu 2 keer gegeten. 

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...