Spring naar bijdragen

Vrijdag 26 maart 2021


Yvonne

Aanbevolen berichten

2 minuten geleden zei Kohtje:

Aha.  Maar kun je dan niet beter voor een mostapijt kiezen in plaats van een grasmat? Dat
scheelt een hoop maaien en verticuteren en is ook nog mooi en lekker zacht aan de voeten..
Of wordt mos gezien als een soort onkruid en moet dat koste wat kost bestreden worden?

Je ziet/hoort wel dat ik écht niks van tuinieren weet. :blush:
 

Hahaha,  ja je kunt ookvoor een mostapijt gaan.., maar gras is veel sterker om op te lopen/spelen enz.. Mos heeft vrijwel geen wortels en gaat snel los.. Dus wordt het meestal bestreden en de kale plekken graszaad erover.. Probleem is dat de vogels dit op pikken, maar daar hebben ze iets op gevonden. Graszaad voor op kale plekken is bewerkt met 'iets' en dan lusten de vogels dat niet meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb niet veel last van mos, dat zou er van mij gewoon in mogen blijven zitten.
Maar na verloop van tijd heb je kans dat de bovenlaag heel vast wordt en dat er dan geen 'lucht' meer bij de wortels kan komen. Daarom verticuteer ik. Er komt een hele hoop dood gras uit dan.
En verder zitten wat kale plekken in het gras hier, dus mest er op en lekker laten groeien weer. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hm, heel bericht getypt... en foetsie was het. 
Kort samengevat dan maar: ik vind mos mooi, mag van mij ook best tussen het gras zitten, maar alleen maar mos zou niet werken: vogels scharrelen er graag in en woelen het los. 
Er zit overigens ook aardig wat onkruid in het gras en dat vind ik ook prima. 
De vorige eigenaar gooide er ieder jaar  (verboden) gif over, toen was het een perfect gazon... wij houden niet van gif, dus we hebben een gemêleerd grasveld ;) 
Japanse tuinen vind ik knap, maar niet echt mooi... ik hou meer van een tuin met veel ongedwongen groen en zo... bomen, struiken, struikjes vaste planten potten met planten... heerlijk.  Én natuurlijk gras... 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik benoem het wel maar dan laat ik het ook los anders ga ik er steeds aan denken.

Snap niet dat @spiritof @ikkanhet niets laten horen/lezen hier. Ben ermee bezig en denk zijn ze nu dan aan het uitkateren of doordrinken, bingen? Kan ze op andere manieren bereiken maar doe dat niet. Ze hoeven zich niet te schamen of te verantwoorden, eigen verantwoordelijkheid idd

Dat bedoelde ik gisteren @Quinn gaat niet om dronken alleen maar je gal te spuien en dat te zien als eerlijkheid. Dat bedoelde ik niet. Denk meer als mensen zich niet aan hun voorgenomen plan/hoeveelheden kunnen houden en dan onder invloed zijn, de reacties intenser kunnen zijn. Of opgesloten in jezelf kan ook. Maar ook heel groots en snel je aangevallen kunnen voelen hier. Dat is funest voor je zelfvertrouwen en dan kun en ga je cynisch terug reageren of compleet los(dat laatste had ik vaak) Echt verschrikkelijk maar komt wel door die drank en het faalgevoel. Snap het zo goed. En nog gevaarlijker is als je dan niet meer in contact blijft of kan blijven. Natuurlijk worden mensen kwaad op je of kritisch. Ik zelf kon dat heel slecht handelen. Was niet eens echt kwaad op die mensen dan maar meer op MIJZELF. En ik denk dat zij dat ook hebben of deels dan. Althans dat hoop ik. Kan het heel slecht uitleggen sorry. Je deed zo je best gisteren met je bericht. Meer dan dit zit er niet in. Ben moe in mijn hoofd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Harp:

als zijnde 'onkruid' (sowieso een begrip waar ik weinig mee kan).

Mijn perceptie is in de loop der jaren behoorlijk veranderd, maar in mijn jeugd was er veel wat onder onkruid viel. mijn vader was tuinder en ik moest meehelpen met wieden. Dus toen zag ik alleen de ellende van bv groot en klein hoefblad, niet de schoonheid. En breek de de b’k niet open over herderstasjes, daar had ik een trauma van. (Inmiddels van genezen) 

Sterkte Harp!

En jij ook @nancy, akelig voor je dat je zo tobt met die vervelende diabetes.

bewerkt door Jannigje
Aanvulling
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...