Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Aanbevolen berichten

Hoi allen,

Ik ben Stien, 40 jaar, wonend in Groningen. Ik ben nu zo'n tien jaar verslaafd aan alcohol. In mijn slechtste periodes dronk ik zo'n twee liter wijn per dag. Bijzonder hoe lang ik drinken vol heb gehouden als ik mij bedenk dat ik alcohol niet eens lekker vind en niet eens van het dronken gevoel houd, laat staan de katers de volgende dag.

 

Ik heb al diverse "pogingen" ondernomen om te stoppen met drinken maar het liep iedere keer stuk op het niet kunnen slapen. Natuurlijk had ik het overdag vaak ook wel moeilijk maar daar kon ik vaak wel doorheen bikkelen. Als ik na zo'n 4 dagen toch weer een fles haalde om te slapen, dacht ik de volgende dag vaak: "Ach, gisteren heb je ook gedronken dus dat kan vandaag ook wel en dan stop je morgen weer". Vervolgens was ik een paar maanden later weer aan het stoppen met hetzelfde resultaat. Ik heb inmiddels zo veel mislukte pogingen achter de rug dat ik precies weet wat mijn valkuilen zijn.

 

Sinds januari heb ik een baan waar ik mij helemaal in mijn element voel. Door het drinken merkte ik dat ik op mijn werk minder goed presteer dan ik kan. De katers begonnen erg lastig te worden in combinatie met werken en ik hoorde steeds vaker van mijn collega's dat ik er zo slecht uit zag en zij maakten zich zorgen om mij, en terecht, het ging ook echt slecht met me. Dit is een baan die ik echt niet kwijt wil. Ik ben al zo veel verloren door alcohol. Leuke vriendschappen verloren doordat ik nooit meer af sprak of ik zegde afspraken af want ik kon het niet combineren met het drinken. Ik voerde geen hobbies meer uit, kon mij complete gesprekken met mensen niet meer herinneren, had geen geld om iets leuks te doen of leuke kleding te kopen, alles moet zo goedkoop mogelijk om mijn verslaving maar te kunnen bekostigen. Ooit was ik een leuk persoon, ondernemend, veel sociale contacten, attent, sportief, etc. En ik was geworden tot een luie, stinkende, passieve, introverte, ongezonde, eenzame, stiekeme alcoholist. En waarom? Ik houd niet eens van alcohol!?!?! Ik wil m'n oude ik terug, Stien 2.0.

 

Mijn werk heeft voor mij de knop omgedraaid, ik heb drie weken vakantie en ik nam mij voor om die tijd te besteden aan het afkicken. Als ik niet naar m'n werk hoef maakt het ook niet uit of ik goed geslapen heb. Vol goede moed ben ik naar de huisarts gegaan en heb gevraagd om een doorverwijzing naar de VNN. Omdat het 8 weken duurt voor ik daar terecht kan (!!!!!) ga ik tot die tijd naar de praktijkondersteuner. De bloedonderzoeken waren gelukkig negatief en ik heb vitamine B1 tabletten gekregen. 

 

Ik zit nu op 9 dagen en 13 uur zonder alcohol! Mijn vorige record was 7 dagen. Ik mis de alcohol niet. De eerste dagen wel maar dan bedacht ik mij hoe ellendig ik mij er eigenlijk door ging voelen. Ik heb een leuke app waarin ik alles bij kan houden en lees dan alle nadelen van drinken en alle gênante gebeurtenissen uit het verleden door en vroeg mezelf af of ik echt die fles wilde halen. Het antwoord was steevast NEE.

 

Als ik een lastig moment heb dan maak ik vaak een wandeling, fietstochtje of ga ik een stukje autorijden. Ik neem mijn portemonnee dan niet mee omdat ik mezelf nog niet vertrouw. Straks komt er weer een momentje waarop ik vind dat ik het mezelf moet gunnen en zonder geld op zak is het lastig kopen. 

 

Ik mis het niet, dat nare dronken gevoel. Ik vind het heerlijk dat ik al zo lang geen kater meer heb gehad en zo lang niet meer over m'n nek ben gegaan (wat haat ik dat!). Ik merk dat ik er al een stuk frisser uit zie en me ook erg helder en rustig voel. Ik ben overdag  nog wel erg moe, ik zou ieder moment van de dag kunnen slapen maar houd me vast aan m'n ritme en verder heb ik nog wat hoofdpijn. Maar dit is niets in vergelijking met hoe ik mij voelde toen ik nog dronk. Het gezweet, getril, lichamelijke spanning en onrustig gevoel heb ik gelukkig achter de rug. Ik voel me goed en ik wil dit zo houden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom Stien!

32 minuten geleden zei S10:

Als ik niet naar m'n werk hoef maakt het ook niet uit of ik goed geslapen heb.

Als je wel naar je werk moet straks, maakt het ook niet zoveel uit hoor :) Ook op wat minder slaap presteer je nog steeds beter dan met een kater. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom @S10

Dank voor je verhaal!  Wat pakt alcoholgebruik veel van je af hè als je het nog eens terugleest. En wat krijg je in 9 dagen en 13 uur al veel terug vind je niet?

Dat moe zijn en slecht slapen herken ik ook van mijn begin, maak er maar niet een te groot ding van. Het is wat @Sandro zegt beter wat vermoeider je werk doen dan met een kater.

En hee, ik vind gedachten hebben die je wakker houden nog altijd beter dan in een droomloze coma zinken. Je hebt iig weer gedachten voordat je gaat slapen. 
 

Goed dat je er bent, succes!
 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom! Veel succes en als je het moeilijk hebt kun je altijd hier van je afschrijven .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Bedankt allemaal voor het hartelijke welkom.

Gisteren had ik nogal een lastige dag maar ik wist van te voren dat het moeilijk zou worden. M'n jongste nichtje was 16 jaar geworden, gelijktijdig werd de verjaardag van mijn broer gevierd en de diplomering van mijn oudste nichtje. Ik kon het niet maken om niet op te komen dagen vond ik. Gelukkig was ik zo slim om aan mijn zus aan te bieden dat ik zou rijden zodat zij een keer een biertje kon drinken dus kon ik het BOB-excuus gebruiken.

Eerlijk is eerlijk, ik heb één glas Rosé gedronken en zoals altijd smaakte het mij niet eens. Na de eerste slok had ik al spijt dat ik het wijntje had aangenomen maar om geen argwaan te wekken heb ik hem zo langzaam mogelijk opgedronken en ben daarna overgestapt op water. 

Onderweg naar huis merkte ik dat alle radartjes weer aan het draaien waren. Ik heb Google niet eens nodig om er achter te komen tot hoe laat de supermarkten open zijn en ik was al te laat om naar de Coop te gaan. Ik wist dat de Appie open zou zijn tot 20:00 uur dus dat zou ik misschien nog wel redden! Inderdaad, ik was een half uur voor sluiting thuis. Zal ik wel, zal ik niet. Door dat ene glas bedacht het duiveltje in mij dat de dag al verloren was en daar kon ik net zo goed gebruik van maken door nog één keer een fles wijn te halen. Gelukkig heb ik ook een engeltje in mij en die herinnerde mij er steeds weer aan dat ik mij alleen maar slechter zou gaan voelen, ik na een paar uur slapen weer wakker zou worden en ik waarschijnlijk weer een kater zou hebben de volgende dag. Ik was het er niet helemaal mee eens maar ik ben mezelf om gaan kleden en ben op de bank gaan liggen t.v. kijken. 

Ondanks dat ik het jammer vind dat ik dat ene glas niet heb kunnen weerstaan, ben ik er nu zo verschrikkelijk blij mee dat ik geen fles ben gaan halen! Ik heb weer een lesje geleerd. Eén glas maakt de rest van de dag gruwelijk moeilijk!

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Super , love het engeltje ., je bent op de goede weg . Fouten worden gemaakt in dit traject .. maar je was gefocust!  Eentje is nooit genoeg ... zo herkenbaar...

well done .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Goed gedaan  hoor  '   mag je trots op zijn dan je uiteindelijk  niet toegegeven  hébt. 

En herkenbaar geen google nodig  hebben om te weten waar je nog terecht kan om nog  alcohol  te kopen..     in het begin kreeg ik pas rust na 20.00   omdat ik wist  dan dan de winkels  echt dicht  waren    de avond /  nachtwinkel  opzoeken    heb ik mij maar enkele keren aan gewaagd .   

bewerkt door Lieke7777

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Jemig, ik had echt verwacht dat ik het nu wel wat makkelijker zou hebben maar ik heb echt nog veel momenten dat ik weer voor de laatste keer wil drinken. 

Het slapen gaat gelukkig goed, ik word wel vaak wakker tijdens drukke dromen maar vaak daarna redelijk snel weer in slaap. Ik verveel me rot, heb genoeg te doen maar kan me nergens toe zetten.

Het is ook zo waardeloos met die wachtlijsten!! Ik heb over twee maanden pas m'n intake bij de VNN maar nog een week voor ik bij de praktijkondersteuner, hopelijk heb ik daar wat aan. 

Vorige week heb ik een afspraak gemaakt bij een acupuncturist waar ik morgen heen ga, ik ben dat ik ooit geweest toen ik wilde stoppen met roken. Toen had dat vooral als positief effect dat ik mij er enorm relaxed door ging voelen en fanatisch sliep. Als dat nu ook gebeurd dan ben ik al enorm geholpen. 

 

Maar nu is het wel even bikkelen. Ik baal er enorm van dat er supermarkten zijn tot 22:00 uur open blijven, ik baal ervan dat de keus daardoor bij mij ligt in wel of geen wijn te halen. Ik wil liever geen keus hebben. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Theepot? :blink:

Nee heb ik niet, ik heb niet eens een lelijke theepot, ik zet m'n thee per glas.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo S10.

Je baalt ervan dat de keus van wel of geen wijn halen bij jou ligt en dat je liever geen keus wilt hebben. Ook zeg je dat je nog veel momenten hebt dat je weer
voor de laatste keer wilt drinken. Ik begrijp echter uit je berichten dat je die laatste keer drinken al een tijdje achter je hebt liggen en dat je je er door de bank
genomen goed bij voelt. Je vind een dronken gevoel naar, hebt al een tijdje geen kater gehad, haat het over je nek gaan en je noemt een heel rijtje positieve
veranderingen na je stoppen op. Je hebt stappen genomen en wacht op professionele hulp/begeleiding en je hebt je hier bij dit forum gemeld. Allemaal tekenen
waarbij ik denk: die wil (in elk geval voorlopig) niet meer drinken, die heeft in elk geval besloten om geen wijn in huis te halen. En dan hoef je toch helemaal niet
meer te kiezen of je wel of geen wijn haalt? Je hebt je voorgenomen om het niet te doen. Je hebt genoeg te doen en je verveelt je rot, zeg je. Probeer je er
toe te zetten om in actie te komen, ondanks een opstartprobleem. De verveling verdrijf je er mee en het wordt er gemakkelijker door om je aan je
voornemen om niet te drinken te houden. Waardoor aan het eind van de optelsom de hele rits voordelen niet afgebroken wordt en zich zelfs kan uitbreiden.

Om een lang verhaal kort te maken: als je niet wilt drinken hoef je niet te kiezen of je wel of niet drank in huis haalt. Je moet alleen bedenken wat je vooral niet moet
doen om niet te drinken.

bewerkt door Kohtje

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...