Spring naar bijdragen

Vrijdag 22 november 2019


Lika

Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei lady jane:

nou ik ben wat pessimistisch geworden in de loop der jaren
maar als ik JB lees zoals ik het voel, dan waren er heus andere
interessante biertjes wel een hoog % hoor. Vast geen 5 fluitjes pils.
13% is erg hoog, wijn gehalte, maar tussen 5 en 15 zijn er best veel rond de 12%
en meestal loopt het snel op bij zo'n proeverij. Dus JB, misschien is je biecht
nog niet helemaal af? Delen is helen, weetjewel☺

Nope tussen de 4,5 en de 6,8 geloof ik

Een lekkere japanse met yuzu. Maar ik heb thuis wel yuzu jam als ik yuzu nodig heb en het smaakt nog meer naar yuzu ook. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Adri02:

Naar een craftbeer bar ga je niet voor de gezelligheid, maar om je te bezatten. Dat weet een kind. Met open ogen erin gestonken dus, die Bumperjim.

Een alcoholist wel ja.

de figuur die mij meenam is geen alcoholist. Het was wel degelijk gezellig. Ook gegeten daar. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 22-11-2019 om 10:08 zei fleurtje:

Goedemorgen.

Al veel te veel.moeten doen.

@bumperjim, iets is maar zo erg als dat je t zelf vindt. Niet dat ik daarmee iets wil minimaliseren maar t ook zeker niet groter wil maken. Ook al had je teveel gedronken voor je eigen doen ben je er niet volledig losbandig ingesprongen lijkt me. Je had gemakkelijk voor die 13% kunnen gaan. 

Je had meer op dan je zou gewillen hebben. Ok..Ik kan dat ook wel es een keer hebben op een zeldzaam feestje ofzo. En ik ben er zeker van dat mensen dan automatisch denken dat er dan vast een hele fles doorgaat maar dat is niet zo. Drie glazen zijn voor mij al te veel omdat ik er de dag daarop veel last van heb. Vijf glazen lijkt me niet overdreven veel.

Alles staat en valt bij jezelf. Ken jezelf en vertrouw daarop. 

Ik vond het te veel achteraf. Ik was niet fier vanochtend. Ik zat ook direkt op irritatieniveau 1000 vanochtend toen bleek dat de chinese collega met wie ik nog wat moest bespreken vanmiddag, hem gauw gesmeerd is first thing this morning, met een appje "i'm not coming today, have a nice flight home". Wat een *, kom ik daarvoor helemaal over, we liggen nu zwaar in de clinch.

Heeft er verder weinig mee te maken maar als ik koppijj heb dan hoeft er niet veel te gebeuren...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Bor:

Nou ik zeg niet dat iemand anders moet doen wat ik wel zou doen. Wat doe ik anders in The Place to Beer.?

Het is het walhalla voor elke alcoholist.

Ah tegelijk Jim..:)

Oh het is OK, ik zei het ook tegen mezelf al :) maar ik vind die hele sterke vaak minder lekker

Link naar opmerking
Deel via andere websites

48 minuten geleden zei fleurtje:

Verder kwam ik de postbode weer tegen op de fiets. Ook deze keer groette hij me bij mijn voornaam maar gebruikte t verkleinwoordje. Das wel heeeeeel familiair.

Nu ben ik er aan t twijfelen of t dd postbode wel is. Ik fietste hem voorbij maar zag hem niet met karretje of fiets. Hij had wel een werkuniform aan maar weet eigenlijk niet of t een postbode uniform is. 

Rare vent. 

Misschien de loodgieter? ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iedereen vh gezelschap zat aan het bier behalve een chinese dame die een sapje had. Dat had ik ook gewoon gekund. De oplossing recht voor mn neus. Maar nee, terug die oude groef in.

Zij was vanochtend fris. Ik een uur te laat en ik stonk uit mn muil. Niet fier dus. Voelt zo dom. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

We hadden er 3 op tijdens de maaltijd, toen was het ok en toen gingen de anderen weg, en toen "moest en zou" er nog 1 bij (en nog 1) want mn collega had allerlei dingennop het hart, en toen werd het zo'n dronkemansgesprek waarbij je niet naar de ander luistert maar gewoon als een zak hooi in de rede valt met je eigen moeizame verhaal zonder clou, tot je je realiseert dat de ander door je heen aan het praten is met ook een kansloos verhaal dat er eigenlijk niks mee te maken heeft, en dan schiet jou weer wat te binnen wat eigenlijk nergens op slaat maar je wilt het toch vertellen en dan val je de ander weer in de rede, enz enz. Ik weet niet precies meer waar alles over ging.

(Ik zit op mn vlucht te wachten ik verveel me :) )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat ik nog steeds een watje ben qua "sociale druk". Thuis niks drinken dat gaat goed, maar zo gauw iemand zegt aaaah joooh we zitten hier in een craftbeer kroeg dan ga je toch wel een biertje drinken?? dan ben ik direkt om. Was ik al voor het binnenlopen. En had ik ook niet de wijsheid om na 1 bier te stoppen. 

Misschien hadden ze wel prima alcoholvrije craftbeer gehad, we zullen het nu nooit meer weten.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap wat je bedoelt @Bor. De momenten die je noemt gaan niet voor mij op omdat ik gewoon altijd dronk.

Maar ik lees hier regelmatig dat mensen gecontroleerd drinken. Volgens mij betekent dit dat je afspreekt met jezelf, dan mag ik twee eenheden, zoiets? Is wat BJ doet op zakenreis niet ook gecontroleerd drinken, omdat hij het alleen op zakenreis/vakantie doet? En dat de hoeveelheid dan niet uitmaakt? 
Het is gewoon een gedachtengang hoor, zeg het maar als ik er naast zit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lika ik ga kijken of ik die app kan vinden, leuk!

@Adri02 We wonen in Frankrijk in een klein huis (met fenomenaal uitzicht), en betalen geen huur of hypotheek. We hebben nog twee ruïnes eigenhandig omgetoverd tot huisjes voor vakantieverhuur (gekocht van spaargeld en een kleine erfenis) Verhuren doen we in de zomer en in de winter zijn we op reis en ben ik een digitale nomade. Dwz dat ik websites onderhoud en drukwerk vormgeef, alles via internet.

Weinig (zekerheid) nodig hebben geeft ons al die vrijheid.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bor nee, ik bedoelde, is het niet allebei gecontroleerd drinken. Of je nu thuis afspreek ik mag er twee, of drie of net wat je met je zelf afspreekt. Of dat je met jezelf afspreekt ik mag alleen met zakenreis/vakantie/met de kermis,/mijn verjaardag, ik noem maar iets, drinken. Dan is dat toch ook gecontroleerd, of is gecontroleerd drinken puur de hoeveelheid die je afspreekt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei bumperjim:

Misschien hadden ze wel prima alcoholvrije craftbeer gehad, we zullen het nu nooit meer weten.

Ik was een tijdje geleden met een kennis die een fervent biergenieter is aan het wandelen door een mooi stuk Nederland. Tegen het eind van die wandeling wilde hij graag een bierproeverij bezoeken. Ik had hem al verteld dat ik met alcohol gestopt was maar had er geen bezwaar tegen om met hem mee naar binnen te gaan. Ik vroeg wel meteen aan de kelner of ze iets zonder alcohol hadden. Toen kwam er met enige trots een kaart met alcoholvrije dranken op tafel en kon ik keurig kiezen en hen blij maken met weer een tevreden klant. Niks geen sociale druk gevoeld.

Gewoon doen wat jij wilt doen de volgende keer, maar wel een beetje vooruit denken wat je nou eigenlijk wilt doen in zo'n situatie. Anders overkomt het je weer.

bewerkt door Bob
spelfoutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas of gelukkig, hou ik niet van 2/3 drankjes @Jopie, ik dronk voor de roes van veel. Maar ik denk wat @bor zegt, gecontoleerd drinken is voor een ieder anders. Het is wat je met je zelf afspreekt maak ik op uit wat ik lees.  
Zoals mijn zoon zegt als ik hem aanspreek op zijn slaapritme; “constant geen ritme is ook een ritme”.. Ik begrijp het wel maar..
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik drink nu bijna elf jaar geen alcohol meer. Maar ben me daar wel van bewust. Alleen al elke keer als ik op dit forum lees en schrijf.
Ik drink al elf jaar gecontroleerd niet. Als ik mezelf niet zou controleren, voorhouden, herinneren en noem maar op, zou ik zomaar, zonder
nadenken, alcohol kunnen gaan drinken. Maar m'n bewustzijn, m'n controlesysteem zegt: niet doen. Ik ben een gewaarschuwd mens en
controleer regelmatig of ik die waarschuwing nog ter harte neem.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...