Spring naar bijdragen

billy1981

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    415
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door billy1981 geplaatst

  1. Is het dan misschien niet handig om dat nog een keer te proberen Claudius? Als extra stok achter de deur. Hoe kan je trouwens dronken aankomen als je elke dag Antabus neemt? Was je dosis dermate laag dat je niet al na een paar slokken alcohol op tilt sloeg? Sorry als ik te nieuwsgierig ben! :-)
  2. Dat klinkt op alle vlakken heel goed en mooi! @Siets11
  3. Doe eens ff rustig @Adri03 Waarom zou je dat soort uitspraken hier opschrijven? Zit iets je dwars? Een discussie uitlokken over geloof vind ik nogal ongepast op deze plek. Al vraag ik me af of er een locatie is waar het wel op z'n plek zou zijn. Waarschijnlijk snap je ergens dat voor sommige mensen een geloof/religie/spiritualiteit in welke vorm dan ook heel belangrijk is. En dan weet je ook dat je met dit soort reacties mensen waarschijnlijk gaat kwetsen.....
  4. billy1981

    Jaarpact

    Zeker weten water! En dan ook nog die schrikkeldag laatst. Het tellen wordt ons niet makkelijk gemaakt
  5. Hee ik krijg een notificatie van dit draadje, bijna een jaar geleden alweer! @bumperjim hoe gaat het? :-) En zonder gekheid @Kas wat goed dat je die stap hebt gezet naar een rustig en gezonder leven! Een bewolkt hoofd en moe overdag kan voor iedereen natuurlijk anders voelen en ook een andere oorzaak hebben. Heb je misschien onrustige gevoelens/gedachten of ervaar je stress? Heb je voldoende beweging? Sta je genoeg 'in verbinding' (eigenlijk heb ik een beetje een allergie voor deze term) met de mensen om je heen? Je slaapt goed, dat is sowieso al iets heel fijns! Ik lees hier wel eens dat sommigen na stoppen of minderen nog een maand zich fysiek ellendig voelen, sommigen een half jaar, sommigen 3 dagen.... Misschien wat makkelijk om te zeggen vanaf de zijlijn, maar misschien kan je kijken of het nog wat uitmaakt als je tijdelijk die twee per week laat staan? Al lijkt het me niet dat die het verschil maken. Tenzij je misschien de rest van de week mentaal best wel bezig bent met wanneer je die twee 'mag' en er echt naar uitleeft. Dat zou je best wel eens meer kunnen uitputten dan je denkt. Sorry beetje veel vragen! Goed dat je hier bent en succes!
  6. billy1981

    Jaarpact

    Hoera @SoberMummy! En een warm welkom in ons mooie clubje! Het was het wachten waard
  7. Nou Spirit, jij zit er goed in! :-) Drinken op/voor het werk, ik vind het een lastig onderwerp. Heb het idee dat het soms wel eens gebruikt wordt om aan te geven dat het wel mee viel. Want 'ik dronk iig nooit 's ochtends of op het werk'. Ikzelf heb me er wel eens schuldig aan gemaakt. Ik durf trouwens wel te beweren dat ik daardoor meestal beter functioneerde dan als ik dat niet gedaan had met de ontwenningsverschijnselen en paniekaanvallen die dan om de hoek kwamen kijken. Waarmee ik het natuurlijk niet goed praat. Net zo min als dat het verantwoorder is om met een paar wijntjes te gaan rijden dan met een onrustige kater. Al deze voorbeelden vallen natuurlijk in de categorie 'beter van niet' :-) Voor een werkgever lijkt het me lastig. Ik heb eens een heterdaadje meegemaakt. Collega vertoonde vreemd gedrag en op het toilet dat ze bezocht had werd een lege wijnfles in de prullenbak gevonden. Teamgenoten van haar waren er als de kippen bij om de leidinggevende te informeren en ontslag op staande voet volgde. Mijns inziens veel te hard, zo belandt iemand van de regen in de drup. Maar voor 'normale' drinkers misschien een logisch besluit. Deze persoon heeft iets gedaan wat niet kan. Wegwezen en probleem 'opgelost'. Ja, behalve voor haar dus.... ingewikkeld.
  8. Haha, hee rustig @Fonny :-)
  9. billy1981

    Jaarpact

    Ja @ikkanhet je bent te vroeg begonnen, eigen schuld. Je had even een kort jaartje moeten wachten ;-)
  10. billy1981

    Voorstellen

    Hee wat een mooi vooruitzicht die intake! Weer een stapje waarbij je tegen jezelf kan zeggen 'dit heb ik toch maar even mooi gedaan'. Dat slapen trekt wel weer bij. (Ooit :-)) Hmmm een oudere vrouw. Hopelijk begint ze niet elke zin met 'sorry, maar'... Nah flauw grapje. Hee veel succes, gooi het lekker op tafel. Mijn grootste winst in het nuchter zijn: eerlijk kunnen zijn. Maar daar lekker gebruik van, het zal goed voelen :-)
  11. billy1981

    Jaarpact

    Lekker bezig @SoberMummy! Ziet er wel een beetje zielig uit daar zo in je eentje. Schiet maar even op en sluit weer braaf bij ons aan, oke?
  12. Spannend @Spirit iemand van onder de rivieren meenemen naar de echte wereld! Was wel even schakelen voor hem zeker. Twee uur tijdsverschil en paspoortcontrole overal :-) Trams zijn inderdaad levensgevaarlijke voertuigen. Niet vaker zo geschrokken dan van de bel van een tram toen ik net in Amsterdam woonde. Hee en ehmmm die sfeer hier dat valt wel mee allemaal toch. ƉƩn dissident die, ongetwijfeld met de beste bedoelingen, aangeeft hoe hij het liefst wil dat de mensheid zich gedraagt. Tsja. Welkom in de echte wereld zou ik zeggen, waar gek genoeg iedereen een beetje water bij de spa rood moet doen om het gezellig te houden.
  13. Mensen inclusief jijzelf dan denk ik @Roberto? In het kader van zoveel mogelijk rekening houden met elkaar enzo...
  14. Dat klopt @lady jane dan wordt er eigenlijk eerder iets weggehaald dan toegevoegd. Die 'nuance' roept wel wat vragen op. Maar ik heb zomaar het idee dat het weinig zin heeft om naar toelichting te vragen....
  15. Ha, ja die toevoeging 'vrouwen' is wel interessant! Zullen we maar zeggen...
  16. billy1981

    Jaarpact

    Dank @Bob en @lady jane! En het plan is om elke komende dag er weer een dag bij te plakken. Het is echt een wereld van verschil met een jaar geleden. Op alle vlakken eigenlijk. De grootste winst vind ik denk ik de rust in m'n hoofd en dat ik nu eerlijk kan zijn en niet meer 'hoef' te liegen tegen de mensen om me heen.
  17. billy1981

    Klachten

    Ik snap je wel hoor Donny. Maar besef hoe luxe het is dat je de gang naar de dokter helemaal nuchter en helder kan maken!
  18. billy1981

    Klachten

    Het kan denk ik van alles zijn, maar het kan ook niks zijn. De lever heeft een belachelijk goed herstellend vermogen gelukkig, maar dan nog kan er iets mee zijn. Ga gewoon naar de huisarts en dan liever gisteren dan morgen. Het valt bijna altijd mee. En valt het niet mee, dan des te beter dat je zo snel mogelijk hoort hoe het gefikst kan worden. Dit antwoord wilde je denk ik niet, maar het lijkt me voor jou het verstandigste. PS Wat goed die drie maanden!!
  19. billy1981

    Jaarpact

    En mooie prestatie natuurlijk die 6 jaar @reboot!!
  20. billy1981

    Jaarpact

    Die persoon zei dat waarschijnlijk met de beste bedoelingen, maar ik ben heel benieuwd wat zijn/haar antwoord zou zijn op jouw vraag: 'waarom dan?' :-)
  21. Nou @Roberto ik wil het niet voor je invullen, maar het lijkt erop dat je denkt dat je jezelf zo goed kent en er geen oplossing meer is. Dat je je eigen diagnose en conclusie hebt getrokken. Als leek qua kennis over jouw situatie en jou als persoon zou ik denken: probeer eens een opname. Ik weet dat ongevraagd advies hier niet de bedoeling is, maar het lijkt me misschien wel de enige oplossing en ik hoop dat je het jezelf waard vindt om het te overwegen.
  22. billy1981

    Het gaat me lukken!!

    Ik zou er ook zeker niet ongevraagd iets over zeggen :-)
  23. billy1981

    Het gaat me lukken!!

    Goedemorgen Beatrix! Altijd weer goed je te lezen en wat ben je toch goed bezig :-) Gek is dat he. Het niet-normale wordt normaal gemaakt. Als je niet drinkt, moet je je verantwoorden. Als we niet oppassen worden we gewoon gegaslight :-) Als we buitenaardse bezoekers zouden ontvangen, wens ik de drinkers veel succes met uitleggen waarom het normaler is om wel te drinken dan om niƩt te drinken.
  24. billy1981

    Het weekend

    Op naar het volgende weekend, nou deze zondag is snel voorbij gegaan :-) Wel fijn voor je dat vooral die zaterdag een trigger is en het op de zondag op een lager pitje staat.
  25. billy1981

    Voorstellen

    Goedemorgen Nienes! Want het is natuurlijk gewoon een goedemorgen met een nieuw dag en nieuwe kansen voor ons allemaal en niet in de laatste plaats voor jou. Ik ben heel benieuwd waar dat geheime alcoholistenprotocol staat waar ik niet van op de hoogte ben :-) Wie zegt er dat je opnieuw moet beginnen? Iemand die je dat probeert wijs te maken, heeft er volgens mij (met alle respect, of naja nee laat dat respect maar weg) weinig van begrepen.....Je gaat gewoon verder en je leert van gisteren? Wie heb je teleurgesteld? Wij supporten je en leven met je mee, maar je doet dit natuurlijk maar voor 1 persoon. (spoiler: het is niet je buurman en ook niet achterneef). Pak vandaag de draad weer op! Neem vandaag de eerste niet net zoals de meesten hier dat vandaag niet zullen doen. Probeer een beetje lief voor jezelf te zijn, aan gisteren kan je niks meer veranderen. Als ik alleen maar terugdenk aan de dagen dat ik me had voorgenomen niet te gaan drinken en toch gezwicht was, zou ik nu een stoel in de hoek van de kamer zetten, daarop gaan zitten naar buiten kijken, depressief worden door zelfmedelijden en verhongeren. Maar even zonder gekheid, kop op he! Als het allemaal zo makkelijk was, bestond dit forum niet. Pak jezelf bij elkaar vandaag, de uurtjes zullen voorbij vliegen en voor je het weer word je morgen weer met een nieuw fris hoofd wakker. Huphup!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...