Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Adri02

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  376
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Over Adri02

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Adri02

  Woensdag 1 juli 2020

  Haha, goeie inspiratiebron natuurlijk @Cleo66. Ik zat vanochtend ook weer in alle vroegte op m'n fiets, maar moest het uiteindelijk wel met een (klets)nat pak bekopen. Dat was dan toch wel even wat minder
 2. Tja, wat is hulp hè? Uiteindelijk moet je het toch zelf doen.
 3. Adri02

  Vrijdag 26 juni

  Wat een gezwatel weer. Kabouter was allang van het forum verdwenen toen Lars opdook, dus Lars kon Kabouter helemaal niet door hebben gehad. En het curieuze is dat Lars meer taalovereenkomsten had met Kabouter dan het toeval zou kunnen verantwoorden. Ik heb destijds een vrij uitgebreide lijst gegeven van de taalovereenkomsten tussen Kabouter en 'de vriendin van Kabouter'. Mede daardoor is Kabouter door de mand gevallen bij de moderator. Dergelijke curieuze taalovereenkomsten ontbreken toch echt met Niks. Maar als Smaragd dat dan wel heeft geconstateerd, dan mag-ie het ook hier bewijzen, zou ik zeggen. En nu hoepel ik weer op, want zolang die psychopaat hier steeds komt onruststoken heb ik hier niet veel meer te zoeken.
 4. Beste mensen, ik merk dat ik de laatste tijd een tamelijk kort lontje heb, hier op het forum. Dat is niet handig. Kortom: ik stop er uit zefbescherming maar weer eens even mee. Tot ooit.
 5. Ja hoor, en daar beginnen de misverstanden alweer, als je ook maar iéts over taalgebruik zegt... Ik heb nergens gezegd dat ik me aan 'mensen' erger; alleen maar aan een klein repeterend taalfoutje van Bor. Maar laat maar, gooi die hele spelling lekker overboord. Wel zo makkelijk.
 6. Nee hoor @SanMiquel: ', en dat is terecht,' is een bijzin, dus die hoort tussen komma's. Sorry
 7. Hoi @Bor, ik weet dat het niet op prijs wordt gesteld op dit forum als er iemand gaat mekkeren over taalfouten, en dat is terecht, want het hoort hier om de inhoud te gaan en niet om de vorm. Toch is er één ergernisje (ligt aan mijzelf, ik weet het) dat regelmatig opduikt als ik jou lees: dat je 'me' als bezittelijk voornaamwoord gebruikt (zie hierboven). Dat moet toch echt 'mijn' of 'm'n' zijn. Elke keer als ik het zie, verslik ik me. En het schijnt dat meer mensen daar last van hebben (https://www.taaluilen.nl/me-mijn/), dus please...
 8. Helemaal mee eens. Toen een jaar of drie geleden de vaatwasser er de brui aan gaf, ben ik weer handmatig gaan afwassen (tot ongenoegen van m'n vrouw). Ik doe dat altijd alleen, vraag ook nooit m'n zoon om te helpen, juist omdat het zo'n gedachte(n)loos werkje is waarbij je rustig kunt nadenken. En handmatig afwassen is ook nog eens een bezigheid die je dwingt mindfull te zijn; dat wist ik al voor het überhaupt zo heette.
 9. Waarom ben jij eigenlijk ooit gestopt @Adrian? Na drie jaar zonder drank is bij de meeste mensen dat 'nieuwe normaal' wel ingedaald, maar jij blijft maar verlangen naar de drank. Kun je geen motivatie vinden in herinneringen aan wangedrag, katers en door de drank gemiste kansen om elke drinkgedachte subiet de nek om te draaien en te vervangen door vreugde dat je gelukkig niet meer 'hoeft' te drinken?
 10. Adri02

  Zondag 21 juni 2020

  't Is hier zo stil dat je bijna gaat denken dat het halve forum op het Malieveld staat. Zo'n tekst als die over 'liefde en verbinding' kun je hier trouwens ook best vaak lezen, dus wat dat betreft...
 11. Zo"n hittegolf helpt je dan wel weer te verlangen naar de herfst en de winter...
 12. Oef ja @Soberbunny31, pijnlijk zo'n situatie
 13. @Sandro, dit komt me bekend voor. Als ik weer eens aan een cold turkey was begonnen na een binge, ging ik als het even kon heel veel kilometers fietsen om al zwetend (daar was weinig inspanning voor nodig...) het gif eruit te rijden. Liefst ging ik dan in een zo afgelegen mogelijk gebied fietsen, om met m'n rode kop en drankdoorlopen ogen niet onder de mensen te hoeven komen. Maar laat ik nou op zo'n dag een keer totaal onverwacht in the middle of nowhere een collega tegenkomen die voor de lunch op weg was naar huis en die wist dat ik 'ziek' thuis zat. Ik voelde me een nog veel grotere l*l-de-behanger dan ik me door het zuipen alleen al voelde. Met goed fatsoen vond ik dat ik de volgende dag niet ook nog thuis kon blijven, al was ik dat wel van plan geweest en was dat voor m'n lichamelijke toestand ook alleszins te verantwoorden geweest. Met als gevolg dat ik de volgende dag nog helemaal gammel en brak op het werk verscheen. Hoewel mijn ervaring daar dan wel weer was dat als je eenmaal onder de mensen kwam het herstel ook wel weer sneller doorzette. Maar ja, wat een ellende toch, en wat een bevrijding om daarvan verlost te zijn.
 14. Adri02

  Vrijdag 19 juni

  Ja, zit zeker ook wat in @Bor. Ik weet van mezelf wel dat ik tegen het einde van een binge ook echt niet meer de deur uit kon en er heel wat voor over zou hebben als iemand me zonder verdere vragen nog een fles toeschoof. Maar hoe vaak kwam het dan wel niet voor dat ik me de volgende dag gewoon weer in dezelfde positie bevond: toch weer bijgehaald, toch weer de rem niet kunnen vinden (natuurlijk niet!), nog weer beroerder eraan toe. Ik kon het alleen doorbreken als de drank tot de laatste druppel op was en ik zelf de deur niet meer uit kon vanwege alle bijverschijnselen. Misschien dus inderdaad maar beter niet de bierkoerier uithangen @takeiteasy.
 15. Adri02

  Vrijdag 19 juni

  Oef, dat bier is wel een soort gewetenskwestie dan, @takeiteasy. Ik kan me nog wel iets voor de geest halen van hoe ZBB er dan aan toe is: eigenlijk zelf van ellende niet meer de deur uit kunnen, maar smachten naar enige verlichting van de kater door er toch maar weer wat drank in te gieten. Misschien kan je wat voor hem meenemen, want hij zal zwaar aan de grond zitten, maar zie het als noodpakket en beperk het, zou ik zeggen. En ja, waarschijnlijk heeft hij dan weer genoeg om er vervolgens zelf weer op uit te durven trekken naar de slijter. Heel lastig dit...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...