Spring naar bijdragen

Chris72

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    67
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Chris72

  1. 15 uur geleden zei JipJip:

    Beste;

    Mijn vriendin is rond vandaag 3 mnd gestopt met XANAX RETARD. Ze heeft dit 5 jaar lang geslikt, terwijl ik op internet lees dat je al na 2 weken afhankelijkheids-syptomen kan krijgen. 

    Buiten dat; heeft ze die 5 jaar 0.5 mg geslikt en is toen omdat het pilletje niet meer geleverd werd, plots moeten overstappen naar diazepam... 

    Met diazepam heeft ze afgebouwd enkele weken, tot een kleine hoeveelheid, maar toen had ze besloten, omdat ze zich ook niet fijn voelde, gestopt. Sommige zullen zeker van mening zijn (nadat ik enkele forums heb gelezen) dat je gecontroleerd moet afbouwen tot het eind, maar toch begrijp ik hoe ze het gedaan heeft. Liever in een keer door de shit, dan langdradig. En zoals ik lees zie ik nog niemand die gestopt is (Of ze hebben het korte tijd geslikt). Of slikken nog kleine hoeveelheden of andere pillen. (Ik noem het bewust GEEN MEDICIJNEN). 

    Maar daarna kwamen de ontwenningsverschijnselen:

    Angstaanvallen; paniekaanvallen; De-realisatie; niet goed slapen; geen sociaal contact aan kunnen gaan; niet goed kunnen eten; angsgedachten; doodsgedachten; waanbeelden;  psychotisch worden; etc. ... ... 

    Voor het slapen heeft ze tijdelijk verschillende middelen geprobeerd om te kunnen slapen omdat dit heel belangrijk is. Zoals: melatonine,  kruidentincturen; magnesium. Nu slikt ze alleen nog magnesium voor het slapen en drinkt ze moonmilk. (Een mengsel van Amandelmelk en versch. Kruiden) 

    Haar moeder was de enige die haar tot rust kon brengen of kon uitleggen waar ze was en/of wat niet echt was. Uiteindelijk mocht ik (haar vriend) dichterbij komen, haar zusje; haar broertje, vader etc... 

    Nu, durft ze stap voor stap te gaan uiteten; een wijntje erbij te drinken; een vriendin op bezoek laten komen; naar de supermarkt of andere winkel; met mij een dagje weg te gaan etc. Meestal wel met mij, haar moeder of zusje erbij. Maar de angst in haar blijft aanwezig.

    Ze slikt op dit moment magnesium, vegan omega3 (Ze is vegetarisch = geen vis en vlees), B12. Omdat dit aangeraden is door mensen die haar helpen met een medische achtergrond. 

    Maar het angstige gevoel in haar, depressieve gevoel blijft aanwezig en de strijd lijkt steeds zwaarder te worden (en te lang) en raakt vaker uitgeput. Ze kan zelf al de angst soms overwinnen, maar 10x op een dag is uitputtend. Ook is het confronterend in de situatie waar ze in zit, terwijl de wereld om haar heen wel door kan gaan. En schaamte dat ze zo afhankelijk is geweest en nog steeds ergens is omdat ze nog steeds niet 100% zichzelf is. 

    We zijn op.zoek naar iemand die dit herkend en met haar erover kan praten wat het heeft opgebracht om daadwerkelijk ermee te stoppen? Gaat dit over? Hoelang duurt dit? Hoe gaat het als je ermee gestopt bent? Etc. Iemand die de shit volledig heeft doorgemaakt en het leven zo als ieder ander heeft opgepakt en weer 'normaal' is? 

     

    Ik hoop dat we iemand in Nederland / België of maakt niet uit waar, kunnen spreken of in contact kunnen komen zodat mijn vriendin een soort van een licht aan het einde van de tunnel kan zien. Een bevestiging, een lotgenoot. 

    Liefs,

    Ik en haar. 

    *We blijven graag zo anoniem mogelijk in het algemene circuit. Hopelijk begrijpelijk. Wanneer iemand open staat of iemand weet, maak ik mijn naam bekend om in contact te kunnen komen. 

     

    Hallo JipJip,

    ik heb 3 maanden geleden ook mijn laatste Xanax tablet geslikt. Ik heb 18 maanden 2 mg per dag gebruikt. Ik herken veel van de klachten. Ik gebruik nu nog oxazepam en ben ook van antidepressivum gewisseld. Kortom mijn systeem is ook behoorlijk belast en dat merk ik. Ik sta open voor contact als lotgenoot.

  2. Hallo @Cyclad58 hier heerlijk geslapen van 24.00 tot 10.00 uur ! Ben nu bijna 3 maanden van de alprazolam af en heb inmiddels 4 weken geleden de laatste citalopram gehad. Ben nu voorzichtig de clomipramine aan het opbouwen. Heb ivm hartkloppingen en duizeligheid van de week een ecg laten maken op advies van de psychiater. Dat was gelukkig goed.

    met psychiater overlegd dat ik vanaf begin maart (als clomipramine werkt) de oxazepam (10mg ‘savonds) ga afbouwen met een taperingsstrip van 58 dagen. Komende weken ga ik via het formulier van de regenboogapotheek vragen of de ziektekostenverzekering dit vergoed.

    voor de rest maak ik steeds verdere vorderingen. Ben afgelopen week elke dag een paar uur aan het werk geweest. Heb de uitvaart van mijn biologische vader bijgewoond en ben gisteravond met mij twee zonen naar de bioscoop geweest.(film 1917; aanrader). Dat was al lang geleden.

    wat mij helpt is dat ik goed slaap met behulp van promethazine (niet verslavend) en daarom durf ik het ook aan om de oxazepam af te bouwen, zeker ook als de clomipramine gaat werken.

    kortom, vergeleken met een paar maanden geleden gaat het toch wel bergopwaarts. Wat ook helpt is dat we een vakantie hebben geboekt voor begin juli. Twee weken all inclusief op Kreta met ons gezin. Dan wil ik weer mijn oude zelf zijn (al zal dat nooit helemaal lukken ...)

    @Cyclad58 sterkte met je moeder en @Yollie ook veel sterkte en geef niet op !!

     

  3. Op 8-1-2020 om 03:33 zei Meisjeamsterdam:

    Ik reageer ook weer eens... vanuit Costa Rica. Ik ben hier nu bijna 3 en een halve week en ik heb echt een hele mooie reis gemaakt, maar kan er niet van genieten als normaal. 

    Na een lange heenreis ben ik in mijn eerste week met uitdroging in het ziekenhuis beland in San Jose en omdat ik door het overgeven ging hyperventileren, hebben ze me in het ziekenhuis daar clonazepam gegeven... terwijl ik bijna van de diazepam af was. Ik had een infuus in mijn arm en geen idee... ik heb daar twee dagen gelegen en daarna ben ik doorgereisd naar andere oorden in Costa Rica.

    Ik heb gesurfd, wildwater geraft, hikes gemaakt, geziplined... allemaal avontuur maar ik heb het gevoel dat ik er maar half bij ben met mijn hoofd. Die clonazepam zijn druppels en niet makkelijk te doseren maar over drie dagen ben ik weer in Nederland en kan ik hopelijk weer overstappen op diazepam.  En weer opnieuw beginnen met afbouwen... en over zes dagen start ik ook met mijn nieuwe baan... 

    Ik ben doodzenuwachtig. Tot voor kort durfde ik niet eens alleen in mijn eigen huis te slapen en sinds mijn relatie over is, slaap ik dus elke nacht met tig andere mensen in hostels... af en toe verbaas ik mezelf. 

    De natuur hier is zo mooi... daar geniet ik wel heel erg van gelukkig!

    Hallo @Meisjeamsterdam wat knap dat je zulke lange reizen maakt. Hopelijk kun je de rest van de reis wel  genieten!

  4. Hallo allen 

    Gisteren en vandaag weer een paar uur gewerkt en dat voelde goed!

    Verder een droevige week omdat donderdag de uitvaart is van mijn biologische vader. Had eerder al op dit forum aangegeven dat hij ziek was maar hij is toch nog onverwacht op oudejaarsdag overleden.

    Ondanks  dat ik weinig contact had  met hem doet me het onverwacht toch wel wat. Je sluit toch iets af en rouwt om de momenten die je niet kon en nu ook niet meer kunt delen.

    Emoties wisselen elkaar in hoog tempo af deze week zeker ook omdat ik van de psychiater een ecg moest laten maken in verband met klachten die verband kunnen houden met mijn nieuwe AD clomipramine.

    Dat heb ik gisteren laten doen en moet nu wachten op uitslag .

    Ondanks alles ben ik van mening dat ik toch langzaam vooruit ga en het is fijn dat collega’s vandaag ook opmerkten dat ik minder sloom praat dan 4 maand geleden toen ik nog 2 mg Aprazolam (Xanax) gebruikte. Ook kwam ik kwieker over en meer levenslustig

    Ben blij dat ik er vanaf ben (vandaar ook mijn nieuwe profielfoto)

    nu nog de oxazepam uit mijn leven schoppen !

    Als er ooit een proces wordt aangespannen door deze of gene zal ik zeker van de partij zijn. Met mijn juridische opleiding en ervaring wil ik mijn bijdrage wel leveren !

    @Angke@Vallenenopstaan1@LM67@doorbijter@Kannietmeer Veel succes met jullie strijd ! Het komt goed !!

  5. 6 minuten geleden zei Cyclad58:

    Goedemorgen,

    Een mooie maar koude dag. Vanmorgen om half 7 al gewekt door buurman die mag werken, maar zijn motor liet loeien terwijl hij ijs stond te krabben. Haha, het heeft dus flink gevroren. 
    Vandaag een rustige dag in het verschiet. Morgen ook. Een rustige voorbode voor Oud en Nieuw. Maf idee dat het huidige jaar over 4 dagen al voorbij is. 

    Hoe is het met iedereen zo kort na de Kerstdagen? @bolletje @Kannietmeer @Annie87 @Lightspacer @Bert3 @EefjeJ @doorbijter @Leen @mevrouwtje54@Meisjeamsterdam @Chris72 @Vechtertje  @Wilhelmina @Verbloemen @Veertje @ELL, @Spinder en @Roeltje31? (en nu maar hopen dat ik niemand vergeten ben) 

     

    Hallo Cyclad58 hier gaat het best wel goed. Gisteren via Skype contact gehad met mijn psychiater. Uit bloedonderzoek is gebleken dat de clomipramine nog niet op therapeutische waarde is. Voordat ik mag verhogen moet ik eerst mijn bloeddruk laten meten omdat ik last heb van duizeligheid. Verder heeft de psychiater alvast een taperingsstrip bij de regenboog apotheek besteld zodat ik in het nieuwe jaar ook de oxazepam kan gaan afbouwen. Verder heb ik best wel goede kerstdagen gehad. Vandaag naar mijn schoonvader in Groningen. Zoals de laatste maanden gebruikelijk, zie ik enorm tegen de visite en autorit op maar het zal wel weer loslopen.

    iedereen verder een goede dag toegewenst!

  6. 43 minuten geleden zei Angke:

    Chris72

    Idd angst voor de angst om ziek te worden,en dood te gaan,soms kan ik bijna niet slikken droge keel droge tong,komt dan weer omdat ik de ergste dingen denk,erg dat gedachten dat allemaal kunnen,. Ik begin nu in januari bij het angstcentrum met cognitieve gedrags therapy,door de xanax bleef dit natuurlijk onderdrukt,dan door de clomipramine bleef het ook onderdrukt,en nu boem komt alles weer terug,dus nu gekozen om therapy te volgen. 

    Ik hoop dat het mij allemaal wat lukt,want de ontwenningsverschijnselen maken het verdomd moeilijk.

    Zo chris72,maak er nog een fijne avond van. Groetjes Angke. 

    Komt me allemaal veel te bekend voor...

  7. Hallo Angke,

    die angst voor ernstige ziekten en met name kanker, herken ik heel goed. Ik heb daar zelf heel veel last van. Bij mij bekkenbodemklachten dacht ik aan prostaat of blaaskanker. Nu heb ik last van mijn keel en denk ik aan keelkanker. Ik neem mezelf mijn eigen gedachten ook kwalijk. Herken je dat ook? Dat je denkt; ik mag er niet aan denken..

    heb zelf ook veel last gehad van hoofdpijn en eigenlijk is dat haast nooit een teken dat wijst op kanker.

    ik wens jou heel veel succes vandaag!

    ik heb gisteren tot mijn verbazing best een goede dag gehad en we hebben gezellig kerst gevierd. Vandaag naar familie, vind ik best wel spannend..

    Iedereen een goede dag vandaag !

     

  8. Allemaal goede kerstdagen.

    hier gaat het redelijk. Vandaag geen verplichtingen. Lekker met gezin thuis kerstfeest vieren. Had in september niet gedacht dat ik nu met de kerst nog met afbouwperikelen zou zitten. 
    maar gelukkig weet je niet alles van te voren, anders was ik er niet aan begonnen...

    mij grootste klacht is droge keel, moeilijk slikken en af en toe duizelig zijn. En natuurlijk strakke nek en schouders 

    gisteren voor het eerst sinds lange tijd geschaterlacht om een film (daddy’s home 2) op Netflix en dat voelde goed.

    nog een vraag aan jullie, nemen jullie ook alcohol tijdens feestdagen en kan dat ook tijdens de ontwenningsperiode ?

    B98BB0FD-BA16-431D-B078-43B023E6E4FA.jpeg

  9. 8 uur geleden zei Roeltje31:

    @Chris72. Ben je jij ook antidepresieva aan het opbouwen? Ik ben ook aan opbouwen en afbouwen. Heb het nog al zwaar ermee. Soms gevoel gek te worden. Zo raar in mijn hoofd en onrustig. En meer angst en paniek. Moet van de dokter 3x2 diazepam nemen en voor slapen nog een alprazolam. Dit ging niet werdt hellemaal paniekerig en angstig van 2 diazepam. Nu van huisarts ook nog oxazepam gekregen voor 10 dagen eerst. Voel me zo kloten

    Ik slik alleen nog oxazepam 10mg en als AD clomipramine. Ik heb 4 zware maanden achter de rug. Ben vanaf september aan het afbouwen en sindsdien ook niet gewerkt. Ik heb langzaam het gevoel dat het beter wordt, ondanks het diepe dal van afgelopen donderdag. Ik herken heel veel van je klachten. Heb ook tinnitus maar van het afbouwen. Verder heb ik last van mijn slikken en heb ik daarvoor een angst/fobie ontwikkeld. Maar ik denk dat dat er   Nu eenmaal bijhoort ik denk maar zo, everything that don’t kills you, makes you stronger! (Makkelijk gezegd, maar probeer het wel te denken. Wat mij ook bekend voorkomt is de verbazing dat iedereen gewoon maar werkt en doet, terwijl voor jou alles stil staat...gewoon maar accepteren. Probeer uur voor uur en dag voor dag te (over) leven. Er komen echt momenten dat het beter gaat!

    heel veel sterkte van een lotgenoot

     

     

     

  10. 4 uur geleden zei Kannietmeer:

    dat is eigenlijk moeilijk te beantwoorden nu, omdat toen wij begonnen met praten dit al was besloten. Daarom heb ik er niets van gezegd, want daar schiet jij niets mee op.
    Maar dit is mijn eerlijke antwoord:
    Het is eigenlijk  niet het juiste moment. In ontwenning, tijdens afbouw of na de afbouw, zijn klachten al zwaar genoeg. Dan op een AD gaan is in mijn ogen niet aan te bevelen.
    Het lichaam heeft het dan al verschrikkelijkzwaar. Een AD gooit het zenuwstelsel/ hormoonstelsel altijd al erg in de war, laat staan als je al uit balans bent door een benzo afbouw.
    Het is goed mogelijk dat je het daardoor zo zwaar hebt nu.

    @Kannietmeerdank voor je eerlijke antwoord. Na de zware dag van donderdag had ik vandaag en gisteren weer betere dagen..dus ik heb hoop dat het steeds beter gaat.

  11. 7 minuten geleden zei Kannietmeer:

    Dat is ook zeker het geval, want  Ritalin remt in de synaps  de heropname van de neurotransmitters (boodschapperstoffen) dopamine en noradrenaline, Het opwekkende effect van amfetamine ontstaat door het extra in de hersenen vrijkomen van de overdrachtstoffen dopamine en norepinefrine.

    en ik snap  nu dus ook deze vergelijking wel ja. Maar het mechanise is dus wel anders. Vraag me af of de oplossing van het lichaam/ de reactie zeg maar op lange termijn, hetzelfde is.

    Ze zijn niet alleen gebrainwashed, maar ook hersendood gemaakt volgens mij. Ze kunnen gewoon echt niet meer vrij nadenken. Dat hele aspect baart mij echt nog de meeste zorgen.

    Zo'n Robert Whitaker gaat dus al de wereld over, net als Prof Ashton deed in weze, om te proberen de weg die we nu gaan af te buigen naar een beter en gezonder systeem. Om te waarschuwen  en verandering te bewerken. Waarom lukt dat zo slecht? Ik denk precies door bovenstaande. Gehersenspoeld en braindead ....... Echt weerzinwekkend soms om te ervaren en te zien .
    Daarom geloof ik ook dat een rechtzaak mogelijk meer te weeg kan brengen dan een verhaal vertellen. Een verhaal aanhorgen doet geen pijn. Ze moeten het voelen... ergens moeten ze het voelen, anders veranderd er niets denk ik .

    Maar Kannietmeer is het na dit hele verhaal wel verstandig om, zoals ik, met een nieuw antidepressivum te starten ?

  12. Hallo allemaal

    ik ben ook blij met dit forum en het feit dat iedereen met elkaar meeleeft. Ik slaap gelukkig goed (vannacht 10 uur gemaakt) maar gebruik daar ook nog steeds oxazepam voor. Van de Xanax ben ik nu 9 weken af en van citalopram ben ik nu 5 dagen zonder. De clomipramine heb ik nu opgebouwd tot 90 mg. Ik heb dus opbouwverschijnselen en afbouwverschijnselen door elkaar heen. Meest last heb ik nog van een slijmerige keel en daardoor moeite met slikken. Als je een ziektefobie hebt is dat niet bevorderlijk. Vanochtend verder gehoord dat mijn stiefvader longkanker heeft. Mijn biologische vader heeft verlammingsverschijnselen aan zijn hoofd en kan daardoor niet praten en is gedeeltelijk doof en blind geworden.

    kortom ellende alom. En dat vlak voor kerst, maar we moeten het er mee doen.

    gelukkig wordt ik gesteund door vrouw en kinderen, daar ben ik wel blij  mee

     

  13. Hallo allemaal,

    na een paar goede dagen heb ik nu echt een inzinking. Vanaf dat ik wakker werd heb ik lopen huilen. Ik ben gewoon wanhopig en heb hele rare gedachten in mijn hoofd. Het idee van zelfmoord komt aldoor voorbij terwijl ik dat absoluut niet wil en zeker ook niet durf. Ik wil daar echter helemaal niet aan denken en toch komt het voorbij. Herkennen jullie dat, dat je verlangt naar rust in dat hoofd ? En dat je het gevoel hebt dat het nooit meer goed komt. De dag lijkt ook eindeloos te duren...ik wil gewoon naar bed en alles vergeten

  14. Hallo allemaal

    wat een nare verhalen allemaal. Voor degenen die de moed dreigen te verliezen of door het lezen van alle verhalen niet meer durven te stoppen wil ik toch een positieve bijdrage leveren. Ik heb sinds vorige week het gevoel dat het steeds een beetje beter gaat. Ga nu elke ochtend iets actiefs doen en ben vanmiddag zelfs begonnen met het fotoboek van onze zomervakantie. Heb wel een nieuwe klacht en dat is een branderige tong. Herkent iemand dat?

     

  15. @Wilhelmina heel veel succes met je strijd, weet dat er met je mee geleefd wordt!

    @bolletje dank voor de betrokkenheid op dit forum en voor alle positieve woorden en plaatjes

    even een update over mijn eigen strijd. Ben 9 weken af van de Xanax (aprazolam) en heb de citalopram afgebouwd (vandaag de laatste pil gehad) en de clomipramine tot 90 mg opgebouwd. Heb vandaag bloed laten prikken om de waarde van de clomipramine te bepalen. Als die goed is ga ik in januari de 10 mg oxazepam die ik nog s avonds gebruik ook nog afbouwen. Met psychiater overlegd dat ik dat door middel van een taperingsstrip in 20 dagen ga doen.

    er vind op dit moment dus heel veel plaats in mijn lichaam. Ik ben twee medicaties aan het afbouwen (waaronder Xanax) en tegelijk een nieuw medicijn aan het opbouwen.

    dit gaat niet ongemerkt. Heb last van hoofd nek en schouders, zweten, hartkloppingen, dwangmatig slikken (en daardoor slijmerige keel) en vermoeidheid.

    voor iemand met als belangrijkste angstklacht ziektevrees is dit allemaal zeer verontrustend.

    ik heb echter geen andere keus dan om  voor een benzovrije toekomst te gaan. Dus ik ga volhouden! Als het al niet voor mijzelf is dan zeker voor mijn vrouw en kinderen.

    Zo, heel verhaal, maar goed om het weet een keer op te schrijven! 

    Ik wens iedereen veel sterkte en toch, indien mogelijk, een goed weekend !

     

     

     

     

     

  16. Hallo Angke,

    niet opgeven hoor! Het komt uiteindelijk wel goed. Ik ben zelf sinds 9 weken van de Xanax af na 18 maanden 2 mg op een dag te hebben geslikt en jouw klachten zijn heel herkenbaar! Je lichaam en geest gaan door een moeilijke periode. Wat mij helpt is om in actie te komen en toch dingen proberen te doen. Dus boodschapjes doen, mensen vragen om langs te komen en vragen om hulp. Ik heb een afbouwcoach die mij begeleidt en tips geeft. Probeer ook een beetje trots te zijn op jezelf. Jij gaat het gevecht aan en vechten kost veel energie, maar als je hebt gewonnen kun je gaan genieten. En wanneer die dag is weet niemand maar vertrouw er op dat die komt (dat houd ik mezelf ook voor). Ik dagdroom wel eens over die dag en hoe die er uit ziet. Voor mij is het een zonnige dag met lekkere temperaturen en een heerlijk drankje aan de rand van het zwembad in een mooi land... Wat mij ook helpt is om actief te zijn op dit forum, van je afschrijven helpt, net zoals het lezen in de asher Manuel.

    heel veel sterkte en succes !

     

     

  17. 7 minuten geleden zei Roeltje31:

    @Chris72

    Ik heb dat ook dat ik overal zo enorm tegenop zie. Probeer zoveel mogelijke doen maar met heel veel spanning en onrust. Kan van de meeste dingen ook niet meer echt genieten. Dacht dat ik de enigste was die dit had. Vandaag sowieso een zeer slechte dag. Bahhh. Gister valdispert gekocht in de hoop daar wat rustiger van te worden maar volgens mij werkt het juist averechts. Soms zie ik het echt niet neerzitten.

     Heel veel sterkte Roel, het wordt weer beter ! Ik voel dat ook niet altijd zo maar probeer er wel op te vertrouwen!

  18. Hallo benzolotgenoten,

    op deze mistige koude sinterklaasdag open ik de huiskamer van vandaag.

    vanochtend had ik een afspraak bij de sportschool. Toen ik wakker werd was mijn eerste gedachte om dat af te zeggen maar dat heb ik gelukkig niet gedaan.

    ik ben er wel geweest en heb een trainingsschema afgesproken. Ik probeer 3 keer in de week te gaan. Wordt wel zwaar want ik heb momenteel de conditie van een natte krant. Herkennen jullie dat ook dat je conditie zo slecht is ?

    Verder gisteren naar de Zwaluwhoeve geweest, was erg lekker voor de stijve spieren.

    op zich doe ik nu best wel weer leuke dingen maar herkennen jullie ook dat je er pas achteraf van kan genieten omdat alles op het moment zelf zo spannend is?

    ik zie echt overal tegen op, vind alles spannend en kan daar soms niet mee omgaan.

    maar ja het zal wel een keer beter worden.

    Ik wil graag iedereen die in de huiskamer komt een leuke sinterklaasavond wensen. Ook voor degenen die het echt heel moeilijk hebben en met het gevecht van hun leven bezig zijn; kop op, het moet een keer overgaan en het wordt in ieder geval beter dan nu!!
     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...