Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Spinder

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  225
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Spinder

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hallo @Louisa beetje late reactie. Ik maak soep en ovenschotels ik heb alle pakketten vd Albert Heijn al gehad. Wat ik normaal in 15 minuten deed, doe ik nu meer dan een uur over en met pauzes. A) omdat ik het niet sneller kan en ook niet zo lang kan staan en omdat ik het ook mindful doe. Iedere snede vd groente doe ik bewust. Daar kill ik ook de tijd mee. Ik haak nu ook een plaid, elke steek doe ik mindful. Nu moet je weten ik ben best wel creatief maar handwerken was nooit mijn ding. Nu moet ik wel, ik kan niets anders. Ik ken van haken alleen de basis steken van heel vroeger. Ik ben nu aan mijn 2 de plaid (1.50x2.00 m)bezig in een vaste steek en een vrolijke kleur met een grove haaknaald. Ook heb ik legpuzzels (1000 stukjes)en ook dit doe ik mindful. Ik verplicht mezelf hiermee bezig te blijven, dit is geen zelfstraf maar overleven! Ik wissel dit af gedurende de dag en avond. En dit werkt voor mij. Ook fiets ik iedere morgen 15 minuten op de hometrainer, roei ik 3 minuten op mijn nieuwe roei-apparaat en wandel ik met steun van mijn man 2 km buiten in het natuurgebied achter ons huis.
 2. Het gaat iets minder slecht @doorbijter anders kan ik het helaas niet omschrijven. Nu 5 1/2 maand vd benzooi af. gisteren naar de huisarts omdat de pijn in mijn linkerbeen te erg werd, blijk ik een hernia te hebben. de storm van gisteren hakte er ook aardig in. Wat ontzettend fijn dat je goed slaapt!! Ik zie dat je goed gaat met de afbouw, top!
 3. Ik hoop dat het wat milder voor je mag zijn @doorbijter. Sterkte op jouw vervolg reis en ik volg je zeker. Ook herken ik dat overprikkelend zijn voor geluid en licht. Ik lees net dat je wel tv kunt kijken, dat is dan wel een welkome afleiding, ik kan dat helaas niet ( ivm overprikkeling) en dan duren de dagen lang.
 4. Ik herken dit zo erg @Annie87. @Cyclad58 @doorbijter @mevrouwtje54 de slapeloosheid, de spieren, duizelig, weer niet meer kunnen lopen, spierkrampen/schokken in benen borst armen, nare gedachten,angst zowel chemisch als niet , er niet meer in geloven, wanhopig zijn, weer willen slikken en nog veel meer klachten. Toch moeten we niet opgeven. Jullie hebben mij gesteund en ik zou willen dat ik jullie kon steunen, maar ik heb IK te hard nodig. Inmiddels 4,5 maand van de benzo’s af. Het niet slapen is heel erg en ongelofelijk dat ik dit nog vol hou. Ik begrijp je angst zo goed @Cyclad58, maar jij hebt toch geslapen. Dit zijn dan toch ook waves waar je in zit? Het komt weer terug, jij hebt weer geslapen en gaat dat weer doen jongen,, vertrouw daarop!! Mijn zenuwgestel kan nog steeds geen voor mij harde geluiden aan zoals het bestek in de besteklade doen of zelfs soms nog een stem na een stilte. Ik leef erg afgezonderd kan niet deelnemen aan het “gewone” leven. Afleiding in de vorm van tv kan helaas ook nog niet ik kan geen tv flikkerlicht verdragen. Valt niet mee om te blijven geloven op verbetering... Toch doe ik dit omdat ik anders “de stekker” er net zo goed kan uittrekken. Toen ik afbouwde had ik geen ontrekkings klachten.en zelfs kwamen gevoelens terug die ik in de 25 jaar benzo-gebruik niet meer had gevoeld. Mooie gevoelen, fijne gevoelens. Dat alles is allang weer weg, Maar het was er!! en daar wil ik weer naar toe!! Al moet het twee jaar duren! Ik heb al mijn medicijnen Benzo gerelateerd naar de apotheek gebracht, zodat ik niet in de verleiding kom, want deze hel kan ik niet een 2de keer in. Hou alsjeblieft vol lieverds!!!
 5. Zeker @bolletje, maar ik ben zo ontzettend moe van het telkens weer uitleggen. Opnieuw en opnieuw ik zou ze wel door elkaar willen schudden! Maar je hebt gelijk, het is mijn lijf en ik beslis wat wel en wat niet.
 6. Waaruit bestonden jouw klachten @Cyclad58? mee eens @bolletje ik heb helaas een hork van een huisarts. Die me het liefst vol met diazepam stopt of weer aan de clonazepam helpt.
 7. Ik wens iedereen een goed en mild 2020 toe. Wanneer moet je naar de neuroloog @Annie87 Ik hoop voor je dat het toch Benzo gerelateerd is en dat het gaat beteren. Ik probeer positief te blijven maar dat valt niet mee als je geen nacht slaapt en klaarwakker en alert in bed ligt en er steeds nieuwe symptomen bij komen. Ik merk dat ik weer aan het vechten ben in plaats van het te accepteren.. Ik ben zo boos! Hulpeloos toe kijken is zo niet mijn ding Pfft. Ik ben nu 4 maanden en een week Benzo- vrij.
 8. Ik kan ook nog niet helemaal voor mezelf zorgen en heb ook geen contact met andere mensen. Niemand begrijpt het. Mijn man rijd met mij naar de zee en daar “lopen” we langs het strand. Lopen is het niet echt, ik strompel. Het lijkt wel een evolutie, steeds iets beter en dan weer heel slecht. Douchen doe ik sinds gisteren zonder douchestoel. Ik ging niet zitten omdat ik het zo fijn vind om onder de douche te gaan zitten, ik kon gewoon niet meer staan! Mijn darmen lagen plotseling stil en daarvoor ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Ik kan nog veel meer opnoemen, maar dat doe ik niet. Dit alles is zo angstig maar absoluut niet psychisch Toen ik in totale crisis zat en de àlles verterende aanvallen niet meer aankon ,was jij @Annie87daar met steunende woorden en jij begreep het echt! Ik kan je niet genoeg bedanken lieverd!! Ik hoop zo dat het voor jou ook wat rustiger mag worden. Jé strijd al zo lang. En inderdaad stapje voor stapje en hoop blijven houden!
 9. Dank je voor je reactie lieve Annie, ik zat me ook behoorlijk te ergeren. Bij mij is het absoluut ook niet psychisch en dat was mijn rolstoel(dat was ik) ook niet. Nu loop ik weer zo’n 3 km per dag en meer lukt ook echt niet. Ik ben aan het doorzetten geweest en dat werkte averechts. Het neemt de tijd die er voor nodig is en ik ben 25 jaar aan de rivotril geweest! Ik heb al heel wat meegemaakt in mijn leven, maar dit is inderdaad ongelofelijk alles ontwrichtend.
 10. Hi @Cyclad58 hier rustig de kerstdagen beleeft. Gewoon mijn man, de kat en ik. We rijden naar fijne plekjes aan zee om te wandelen en uit te waaien. Oud en nieuw ook gewoon saampies. Het herstel gaat bijzonder langzaam, maar er is herstel. Babystapjes. Als je denkt dat het iets beter gaat, dan gaat het ineens weer een dag behoorlijk slecht en slaat de wanhoop toe. Ik probeer die nare gedachten uit te bannen, zoals: ‘ik word nooit meer beter of ‘ik heb een ernstige ziekte’ etc etc. Heel hardnekkig die nare en onware gedachten. Slapen is nog steeds verschrikkelijk vandaar ook die gedachten, ik heb immers genoeg tijd om te piekeren ‘s nachts.. Ik wens iedereen veel sterkte en wat rust toe. Ad wat ben jij een lieve man die iedereen probeert te helpen en te steunen, dat moest ik even kwijt, een topper ben je! Wat heerlijk dat het goed met je gaat!!
 11. Weer even een update dank je @Briba Slapen is nog steeds een ramp. Ik ben gestopt met de mirtazapine omdat deze geen verschil maakte. Dus nu slik helemaal geen pillen meer en dat wil ik zo houden. Ik probeer van het slapen geen issue te maken en dat valt niet mee. Het is zoals het is en dit gaat ook gewoon weer terugkomen. Ik slaap 1 tot 1,5 uur per nacht en voor de rest rust ik. Ik lees heel jaloers hoe mensen hier “maar” 5 uurtjes slapen, was ik maar zo gelukkig.. Mijn benen spierschokken heel erg en dat is echt om soms gek van te worden en dan merk ik dat ik wil slikken, maar dat ga ik nooit meer doen! Nog geen paracetamol, die slikte ik achteraf ook best wel veel Daar ben ik ook mee gestopt. Mijn buik/ maag(romp)is heel dik en gevoelig (zenuwgestel). Lijkt wel of ik daar stroom in heb, klinkt raar maar zo voelt het, heel naar. Waarschijnlijk ook dik mede door de mirtazapine, want ik eet ook erg veel en beweeg weinig. Ik kan gelukkig beter lopen en loop nu zo’n 3 km iedere dag en op de hometrainer iedere ochtend 15 min in een tempo van 30 km/u Maar iedere keer als ik weer een klacht geaccepteerd heb, komt er weer een nieuwe bij. Sommige dagen gaat het beter om een volgende dag weer wanhopig slecht te gaan. Ik heb het ook vaak heel erg koud en loop met kippenvel dan brand mijn huid en dan weer een zweetaanval.. De enorme aanvallen zijn gelukkig nog steeds weggebleven. Al met al ga ik vooruit, heel langzaam, maar ik ga vooruit!
 12. Hier is mijn verhaal Rob @ditbenik https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/12596-rivotril-afgebouwd-nu-op-tilt/
 13. Jeetje wat heftig allemaal Rob@ditbenik ! En wat duurt het lang hè. Ook bij mij begon de ellende pas na de afbouw. Dat niet slapen herken ik enorm. Ook ik slaap zo slecht, van alles geprobeerd maar niets werkt of juist averechts. Ik heb van mijn psychiater nu mirtazipine voorgeschreven gekregen en dat slik ik nu een aantal weken. Soms slaap ik een uurtje of 3 ‘s nachts niet aaneengesloten en niet elke nacht, maar toch. Het is niet versuffend bij mij en ik merk ook geen bijwerkingen hooguit dat ik aankom in gewicht. Het is zeker geen wondermiddel en je moet het langer innemen eer je iets merkt qua slapen. Ook is het innemen op dezelfde tijd ‘s avonds belangrijk. Ook de enorme spierspanning herken ik. Mijn linkervoet en been werkten heel slecht en tintelen al maanden. Nu wordt dat langzaam beter. Ik was in het begin heel bang van al die klachten, nu probeer ik ze te accepteren. Ik vind het heel knap hoe jij met alles omgaat en het omschrijft. Je bent psychisch inderdaad heel sterk! Ik ben heel nieuwsgierig naar de naam vd professor. Want erkenning is zo belangrijk!! Ik weet waar je over praat, eindelijk heb ik ook mensen om mij heen die weten wat de afbouw van clonazepam met je kan doen. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt Rob. Laat je het weten als je iets gevonden hebt wat jou helpt?
 14. De verzwaringsdeken had helaas een negatief effect @Cyclad58 . Ik heb 2 stappen terug gedaan, gelukkig ben ik daar nu weer van hersteld. Bedankt voor je belangstelling Ad. Eigenlijk logisch als je zenuwgestel op scherp staat dat moet je dat niet verder verzwaren. maar ja dat is achteraf.. Mijn spierspanning is echt extreem en die schokken door mijn benen ook. Lief dat je het vraagt @Briba Lopen gaat helaas ook nog slecht dus als ik langer naar buiten wil dan moet ik na 1km in de rolstoel. Ik heb geprobeerd om dit te negeren en toch door de pijn heen te lopen, maar dan word ik de avond, slapeloze nachten en dagen daarna er voor gestraft. Dus een wijze les, vechten tegen de benzo-ontwenning is zinloos. Over je heen laten komen, maar niet bij de pakken neer gaan zitten. Als ik al slaap zie ik toch nog ieder uur op de klok. Slapen is dus nog steeds een nachtmerrie, maar ook dit probeer ik te accepteren.
 15. Even een update over mij. Ik doe het hier omdat dat voor mij beter voelt. Ook ben ik een poos niet geweest, op het laatst zat ik hier iedere minuut te kijken en mij soms te ergeren. Wat overigens geheel aan mijzelf en de periode waarin ik verblijf ligt. Dat kon en kan ik er natuurlijk niet bij gebruiken. Than again, als je je ergert komt er blijkbaar toch ruimte tussen de aanvallen.. Want de/mijn aanvallen zijn ALLES verterend er is NIETS anders! Complete wanhoop en je bent echt niet jezelf. Deze aanvallen zijn overigens heel goed te zien op de documentaire van de CNN : https://youtu.be/Yh54uj6qH98 Gelukkig zijn de aanvallen nu al langere tijd (lees meer dan 12 dagen) verdwenen. Ik durfde het bijna niet te melden uit angst dat ze terugkomen. Heel apart want ik ben niet bijgelovig, normaal niet.. Zo bang was en ben ik voor deze alles verterende aanvallen. Mijn lichamelijke kwalen die hierdoor zijn ontstaan samen met de spierspanning, slapeloosheid en mijn zenuwgestel op tilt, zijn nog altijd aanwezig. Lopen kan ik amper en we hebben nu voor 2 weken een rolstoel gehuurd zodat ik toch buiten kom. Ik vind het vreselijk maar net zoals alles moet ik dit accepteren. Ik heb wel wat vd benzo-afbouw geleerd, nederig zijn en acceptatie. De aanvallen over je heen laten komen en acceptatie, er is namelijk geen andere weg!! Niets en niemand kan je helpen, ze kunnen je geloven en net als jij het uitzitten en je constant eraan herinneren dat, HOE LANG HET OOK DUURT, HET GAAT OVER!!! Zo enorm belangrijk!!! Mijn psychiater heeft contact met Erik Paling en zodoende word ik nu echt serieus genomen. Dank je Erik Paling en dank je psychiater, zonder jullie had ik weer aan de Rivotril gezeten. Maar mijn grootste dank gaat uit naar mijn man en @Robbin zonder hen had ik waarschijnlijk andere rigoreuze plannen ten uitvoer gebracht. Ook wil ik meerdere mensen op het forum bedanken dat zij steeds weer de moeite namen om positief en geruststellend te reageren als ik het licht niet meer zag tijdens mijn aanvallen. Ik ben er nog lang niet en wie weet komen de aanvallen weer terug.. Dat zien we dan wel weer! De kans is aanwezig. Dan kan ik hier teruglezen hoe het weer kan zijn, een soort ingebouwde herinnering, noem het een veiligheidsmaatregel voor terugval. Ik heb er wel meer, ik heb video’s opgenomen waarin ik mezelf moed in spreek. Helaas slaap ik nog bijna niet( en ja dit is helaas mogelijk en nee, ik ben nog niet dood) gelukkig wel om de paar nachten 4 uur door de Mirtazapine en heb nu een verzwarings/gravity deken besteld die ik waarschijnlijk morgen thuis krijg. Ik ben benieuwd of iemand hier weet wat het is. Ik had er nog nooit van gehoord en laat jullie zeker weten of het een bijdrage levert aan mijn nachtrust.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...