Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Veertje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Veertje

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dank Robbin! NIet helemaal, een paar geleden kreeg ik opeens tinnitus en sliep toen ondanks slaapmedicatie niet meer. Toen dacht ik: nou, dan kan ik net zo goed minderen. Ik had geen idee. Heb toen in een jaar lang de helft van de tijd niet geslikt ipv dagelijks. ik heb het allemaal genoteerd (want trots). Een keer een dag of vijf achter elkaar niet. IK schreef er toen ook bij dat mijn pijnen erger werden en depressief werd, nogmaals ik dacht dat het door ME kwam, niet door niet slikken. Vanaf dat moment werkte de pillen ook slechter.
 2. Eigenlijk word ik superbang (ik heb ook PTSS op (on)gezondheidsgebied) door wat ik allemaal lees over ontwenning en schade. Ik heb nu al een niet functionerend lijf vanwege ME en chronische lyme, en daardoor per dag diverse klachten bovenop het continu zieke en uitgeputte gevoel. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik 20 jaar lang ben doorgegaan met slikken. Normaal controleer en check ik me suf, keer alles om om het van andere zijde te bekijken maar dacht bij mijn benzo's: je mag overal aankomen, behalve aan mijn houvast. Aan de andere kant is er als je ogen eenmaal geopend zijn, geen weg terug. Nu moet ik wel stoppen. Ik wens jullie voor vandaag allemaal heel veel sterkte en liefs x
 3. dank jullie wel allemaal voor het verduidelijken!
 4. Ik ben pas sinds een maand aan het afbouwen en heb twee keer gedronken - twee keer twee wijntjes - maar merkte niks. Maar ik zit pas aan het begin he Annie. Ja snap paraxodaal, bummer bummer bummer werking dus precies het tegenovergestelde en meer. Niet fijn.
 5. @Annie87 je bedoelt met paradoxaal dat na de afbouw iemand bijv. juist nog meer slapeloos raakt als ie slikt ipv te slapen. En dat je geen alcohol meer kan drinken nadat je benzo'-vrij bent? Het is niet dat ik zo enorm aan alcohol gehecht ben maar bij een lekker etentje, een mooi wijntje vind ik wel fijn. Oeps, benieuwd naar de ervaringen.
 6. Mag ik hier ook gewoon een nieuwe vraag stellen (en gefeliciteerd @Deligaf1)? Snap ik nu goed dat als je eenmaal van de benzo's af bent (in mijn geval temazepam en xanax) je reactie op een volgende benzodiazepine heel raar/slecht of wat dan ook is. Kan het niet zo goed uitleggen, maar dat dacht ik uit de ervaringsverhalen te lezen. Ik word nl stikbenauwd bij het idee dat ik nooit, nooit nooit meer mag/kan slikken (vermoedelijk wil k dat ook niet maar zo ver ben ik nog niet in mijn gedachten). dank!
 7. dat is jammer, het gaat over de weegschaal. Ik weet niet of ik van die dure taperingstrips wil laten maken (liever niet) of dat ik het zelf ga proberen. Heb jij het met een weegschaal gedaan en ging dat goed? Weet jij waar ik er een kan kopen? Dank je!
 8. @kannietmeer dank voor je bericht. Wat het moeilijk maakt is dat ik ME/lyme heb en zo ontzettend veel klachten dat het wel een beetje moeilijk wordt om te kijken wanneer ik door moet gaan in afbouwen. Nu kan ik bijvoorbeeld ook van het een op het andere moment migraine hebben, benauwdheid, maagpijn. Ik dacht eigenlijk bij Erik mijn eigen schema te kunnen doorvoeren, met hem als 'toezichthouder'. En ik hoop dan ook dat de taper betaald wordt, maar dat zal wel niet. FIjn dat ik hier altijd terecht kan. Ik ga ook de huiskamer maar eens zoeken, die vond ik gisteren niet zo snel!
 9. wat fijn dat het zo voorspoedig gaat briba! Jee, het is echt wel iets he. Pfff O nee, ik snapte je toch niet, de weegschaal is op 1 mg nauwkeurig bedoel je, dus iedere keer met 1 mg naar beneden. Hm, klinkt stom, maar lijkt me zo veel.
 10. Nee hoor, ik snapte je. Ik ga haar een bericht sturen. Dank je wel!
 11. Heb jij jezelf wel een bepaalde tijd gegeven of kijk je steeds wanneer je de volgend stap maakt?
 12. Sorry @Briba dat ik je nog even lastigval maar ik probeer via @kannietmeer die weegschaaltjes te vinden, maar ik kom op een draadje waarbij ik niet zie hoe ik de weegschaal kan vinden.
 13. Ja, ik heb nu tabletten besteld bij de apotheek. Ik slikte altijd capsules. En stop jij bij 1 mg, ga je niet terug naar 0.5 mg? Precies wat jij zegt, nu kan je idd bijsturen en aanpassen. Want buiten dat bedrag lijkt me zo vervelend dat je dan zo vast in een schema zit (vier dagen 14.5 en dan weer door naar 14). Ben je Xanax gewoon gestopt, niet afgebouwd neem ik aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...