Spring naar bijdragen

Veertje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    51
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Veertje geplaatst

  1. @Ometon maar ik slik temazepam en een hele pil weegt 210 mg, dus dan is 1 mg meer of minder niet zo erg
  2. @ometon, mijn pillen zijn altijd ongeveer hetzelfde gewicht, scheelt misschien 1 mg
  3. Die weegschaal heb ik ook en inderdaad geeft vaak iets anders aan, de meeste keren probeer ik het wel een keer of zeven, ach voordat ik zeker weet dat het goed is. Ik ben er nog niet, maar hoe doen jullie vijlen? Echt met een vijltje? @Briba hoe gaat ie met je?
  4. Vraa Vraag jij dat aan mij Face? Ik slik temazepam (nu 6.5 mg) en xanax 1 tot 1.5 mg zo nodig
  5. Oh dat wilde ik je zeggen, ik ben ook acupunctuur gedaan tegen tinnitus en mijn arts acupuncturist had bij sommige echt resultaat!
  6. Ik herken het hoor, ik kon er ook totaal niet mee copen. Dacht echt knetter te worden en lag s nachts altijd met oortjes in met muziek en dan hoorde ik het nog. OVerdag ook altijd bijgeluiden, tot ik een keer bedacht, als ik het geluid er nou laat zijn, wen ik er misschien aan. Echt bloed, zweet en tranen. Maar ik ben er nu veel meer aan gewend. Niet blij ermee, maar de paniek is weg. Soms denk ik er niet eens aan. Veel sterkte!
  7. Dat snap ik heel goed Briba, tinnitusstress. Ik kreeg er een paar weken geleden een suis bij, pats, boem in mijn oor (de andere geluiden hoor ik meer in mijn hoofd) en dan schiet toch als eerste door me heen: "nee, nee, dit trek ik niet. Stop. Stoooooooop." Ik vind het pittig, dat hele tinnitusverhaal en hoop dat het bij jou een afbouwklacht is en daarna gewoon weer vertrekt. Want dat lijkt mij voor nu het meest logische scenario.
  8. Oeps ik had het idee dat je mijlen op me voorliep Ik zit nu op 6.5 mg. De ene keer ga ik na een dag of vier 0.5 naar beneden en dan blijf ik weer langer dan een week op hetzelfde gewicht hangen. Gaat ie nog steeds goed?
  9. Ik ook hyperacusis @Briba En na 14 maanden zat ik nog compleet in de paniek. Heb het eerste anderhalf jaar ook nauwelijks geslapen, ongeveer 1 a 1.5 uur en dan werd ik weer wakker. Mijn man heeft al best lang tinnitus, iets van 20 jaar. En hij - terwijl ik denk dat het bij hem erger is- heeft er altijd beter mee kunnen dealen. Ik denk dat het mij ook als een jaartje ofzo minder stoort. Sterkte! En zit je al bij de 0.5 Briba?
  10. @Bert aangezien ik niet zo vaak lees, reageer ik nu pas. Hoop dat je het nog leest. Ik heb vier jaar geleden plotseling tinnitus gekregen. Ik werd 's nachts wakker van een suis en een piep, en ging in het huis zoeken. Was compleet in paniek toen het in mijn hoofd bleek te zitten en niet meer weg ging. Ben naar Duitsland gegaan voor een prednisonkuur (voor plotseling tinn) en tinn-training gedaan, acupunctuur, maskeerders en ging aan de alprozalam omdat ik het gewoon niet kon handelen. Nooit. Meer. Rust. We zijn nu vier jaar verder en het gaat een stuk beter met me - in dit opzicht. Waar ik eerst de hele dag de geluiden hoorde, ben ik me nu soms helemaal niet van bewust. Behalve afgelopen weekend bijvoorbeeld, ik heb een nierbekkenontsteking en moet AB slikken.Opeens kreeg ik er een geluid bij. Ben als een gek gaan zoeken of die AB tinnklachten kon verergeren. Dan merk ik wel dat de paniek toeslaat. Hard en onverbiddelijk Maar meestal kan ik er goed mee leven, wat ik echt NOOIT gedacht had.
  11. Wat lief dat je het vraagt @Cyclad58 Omdat ik nogal slecht ga - lichamelijke ellende die niet veroorzaakt wordt door t afbouwen - vergeet ik steeds hierop te kijken. Dank voor het vragen en hoop dat het jou goed gaat. Lfs
  12. @KannietmeerOh haha zie dit nu pas. Ik zit nu op 9.5 mg. Ik bouw echt heel langzaam af. Dat gaat best goed. Ondertussen ben ik tolerant geworden voor Xanax, wat ik 1 x in de week slik. Ik sliep daar altijd geweldig op. Dan werd ik opeens om half zeven ofzo wakker, had ik uren achter elkaar geslapen. Zelfs met slaappillen slik ik maar kort achter elkaar, anderhalf a twee uur, met een beetje mazzel drie uur achter elkaar.
  13. @Briba lekker dan, wat dus tikfoutje want ik bedoelde 0.5 mg ipv 0,1 want dat is echt niet te doen.
  14. @briba het is van de regenboogapotheek, ik heb een kopie gemaakt van het velletje maar mag niet zoveel uploaden. Misschien wil jij je prive-email sturen, dan kan ik het naar je toesturen.
  15. @BribaIk ga nu twijfelen of het het Ashton is, maar ik kan je een kopie toesturen. Ik heb nog geen idee hoe ik dat wil gaan doen, dat flintertje. Ik denk eerst zelf proberen en als dat niet lukt bestellen via de Regenboogapotheek. Trouwens dat oplossen in vloeistof leek me ook een gedoe. Maar ik loop nu ook wel eens te mierenn$&*( dan wil ik er 0.2 ofzo af, of is dat nou 2 mg. Dan heb ik pil 271 en wil dan 269, dan ga ik toch een beetje lopen schrapen. Ik ga een kopie maken en je toesturen.
  16. @Briba aha! Ik zit rond de 260 pilgewicht. Heb net eens zitten rekenen, voor kerst dus op 10 mg en vanaf dat moment ga ik langzaam. O nee, dat ga ik al. Ga ik nog langzamer. Wil dan eind mei klaar zijn. Heb dat Ashton taperingschema, waarbij je de laatste hele maand op 0.1 mg blijft. Ben benieuwd. Heb ook al een aantal van de supplementen geprobeerd die jij noemt, meeste zonder resultaat. Wat wel hielp is slaapsap (online bestellen en duur) maar daar werd ik naar moe van. Maar sliep wel een paar uur.
  17. @Briba ga jij uit van het pilgewicht of de werkzame stof? Ik bedoel - voorbeeld 12 mg temazepam is 252 mg pil. Ga je vanaf 12 mg of 252 naar beneden?
  18. @kannietmeer, dank voor je berichtje, ik wil ook niet stoppen hoor maar zit in een moedeloze mood. Nu iets van twee maanden dat ik niet eens kan werken en zitten enzo. Bah. Maar of het van de afbouw komt, blijft vaag. Maar dan nog is het prettig als ik er ooit af ben. @wibra, nee zeg, geen haar op mijn hoofd die denkt aan die grote stappen. Ik geloof het ook gewoon niet. Ik slaap slecht, maar minder slecht dan in had gedacht. Maar dat komt denk ik ook doordat ik regelmatig koorts en ontstekingen heb, dan zit ik in een soort rare ziekslaap. Wat voor middelen slik jij erbij? Hahaha ik heb Wibra getikt ipv @Briba sorry.
  19. Volgens EP kon ik er binnen een paar weken vanaf zijn, omdat ik geen lichamelijke gewenning zou hebben. En als dat al zo was, stelde dat weinig voor. Hij zei dat met 20 jaar 20 of 30 mg het vnl geestelijke afhankelijkheid is. En ook mijn homeopaat vindt zo langzaam gaan niet nodig, en suggereert ook stappen van 5 mg of anders 2.5 mg per keer (week/twee weken). Ik ga mijn stappen wat anders uitvoeren ook. Ik zat bv op 273 mg en de volgende 0,5 bracht me naar 264 (ofzo). Dan bleef ik 7 tot 10 dagen op hetzelfde hangen en dan weer 0,5 eraf. Maar ik denk dat ik nu in een week elke dag een beetje er vanaf schraap (of per twee dagen), zodat ik het in een week doe. Enfin, ingewikkelde manier om te zeggen dat ik 'jouw' microtaper ook ga proberen. Top dat je op 7 zit! Ik ga met kerst en oud en nieuw een weekje met vakantie en zou dan zo graag mijn weegschaal niet meenemen maar op 10 mg zitten. Gewoon één tabletje. Geen idee waarom, maar dat voelt fijn. En makkelijk.
  20. Wat een goed antwoord @Briba, dank je wel. Het ellendige is dat ik idd niet beloond word, sterker ik voel me nog uitgeputter en zieker dan normaal. Als mens wil je toch altijd resultaat zien. En ja, hoe schadelij het is en wat het aanricht om nog langer door te blijven slikken is natuurlijk ook geen optie. Dat weegschaaltje vind ik dan wel weer lollig, pak ik het pincetje, wriemel ik er wat af. Voel me net een apotheker. Maar denk jij dat wij met temazepam ook zo langzaam moeten afbouwen, steeds met 0.5 mg. Wat 4 pct inhoudt. Ik heb nu al van een paar mensen gehoord dat dat bij tema niet geldt. (van Paling en van mijn homeopaat die veel mensen begeleid bij medicijn-afbouw). Ik heb zin om 1 mg per keer te doen. Zit jij al onder de 10? Ps wat ik gek vind is dat ik (nog) geen klachten van onrust, meer angst etc heb.
  21. Ik weet niet zo snel waar ik dit moet plaatsen, zie op andere plekken dat er berichten zijn van een aantal dagen geleden. Slik dus al 20 jaar temazepam 20 mg en ben sinds een maand of twee a drie aan het afbouwen. Eerst een grote stap naar 15 mg en nu zit ik op 12.5 mg. Ik ga per week a 10 dagen met 0.5 omlaag. Ben het zo zat! Sinds twee maanden heftige maagpijnen, steeds verkouden, keelontsteking, duizelingen, maagpijn en daar gaan we weer. Aangezien ik ook ME heb, een multisysteemziekte zou het ook daar door kunnen komen. Dat maakt het niet bemoedigend om af te bouwen. Zit in een modus dat ik denk: lekker dan, bouw je af, houden sommige mensen ook jaren later nog klachten. Waarom zou ik dan stoppen als het er toch niet beter op wordt. Of misschien ben ik nu te negatief (zeker ja) maar ik kan de laatste weken niet veel, ik heb mijn werk doorgeschoven naar een ander (ben zzp'er), de hond gaat vaak met iemand anders mee. En ik lig maar te liggen en te hangen. Dat haat ik zo. Ik weet alleen @Briba die afbouwt van temazepam, nog meer mensen? En dan heb ik trouwens ook nog Xanax maar omdat ik dat slik naar 'behoefte' komt dat later.
  22. Veertje

    Moeder...

    Heel veel sterkte!!!
  23. @brisba dat snap ik. Daarom ook fijn dat je niet vast zit aan taperingsstrips maar zelf kunt wegen. Zelf denk ik dat ik op tema blijf (ik heb dia wel in huis).
  24. @brisba Zie ook reactie hiervoor die ik per ongeluk met een # deed. 1 mg per twee weken vind ik mooi. Waar twijfel jij dan aan? Vind je het te langzaam of te snel?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...