Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

ELL

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  97
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over ELL

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

385 profielweergaven
 1. Hoi @Spinder, De huiskamer staat onder ‘Ditjes datjes en dageraad’. Zie je dat wel staan? https://forum.verslavingdebaas.nl/forum/33-ditjes-datjes-en-dagdraad/ Hier een reactie van @Gaba mbt Rivotril: Rivotril is een naar middel. Kan nu even niet uitgebreid reageren. @Gaba van dit forum is er succesvol vanaf gekomen. Hij schrijft volgens mij niet meer hier, of heel soms, maar misschien kun je hem een bericht sturen? Liefs en sterkte!
 2. ELL

  Een steuntje in de rug

  Hoi @Wanhopige, Wat naar voor je, zoveel last van je afbouw. Als ik het goed lees neem je de Alprazolam alleen in de ochtend? Volgens mij had @Robbin je al verteld over overstappen op Diazepam. Omdat je psychiater nu op vakantie is snap ik dat je dat niet direct kunt regelen. Je zou kunnen overwegen om de Alprazolam te verdelen over de dag om te kijken of je daar je tussentijdse ontwenningsklachten mee kunt opvangen. Heb zelf weinig kennis van het middel, maar omdat het kortwerkend is zit je na de uitwerking de hele dag met klachten. Als noodoplossing zou je kunnen kijken of het verdelen door 2 keer iets zou helpen ? sterkte en succes!
 3. ELL

  Onze huiskamer 15-9

  Hoi @Cyclad58 en de rest, Aardig uitgeslapen dus Ad? Dat is fijn na een leuke avond met vrienden. En nog een weekje vrij, goed vooruitzicht. Weer hersteld van de griep? @Lightspacer hoe gaat het inmiddels met jou? Kun je het weer aan om bij je moeder op bezoek te gaan? Heftig allemaal zo voor jou, heel veel sterkte. @Wilhelmina: kom gerust weer meeschrijven als het je lukt. Je hoeft niet in je eentje met je ellende te dealen. Misschien is het wat voor je om je te laten coachen door @Kannietmeer? Ik heb gisteren mijn afbouw Dia weer opgepakt na een pauze. Weer met goede moed verder. De pauze heeft me gelukkig gestabiliseerd. Net als gisteren vandaag ook weer naar buiten denk ik, mooi weer nu nog! Sterkte en succes allemaal! Liefs
 4. ELL

  Een steuntje in de rug

  Hoi @Wilhelmina, Wat bouw je nu af? Lorazepam? liefs
 5. Hoi lieve @Verbloemen, Bah wat naar, die extreme onrust en het helemaal niet kunnen slapen. Wat heb je met @Kannietmeer afgesproken? Nog blijven afbouwen of toch proberen te stabiliseren? Ik heb deels meegemaakt wat jij ervaart. Ook helemaal niet slapen, niet kunnen zitten/liggen/staan. Constant trillen. Heb geen adviezen voor je want ik heb er ook niks helpends voor kunnen vinden. Ik kan je alleen een dikke knuffel geven en blijven duimen dat er snel wat verlichting komt voor je . heel veel liefs!
 6. @EefjeJ: gefeliciteerd met je mooie mijlpaal!
 7. Hoi allemaal, @Lightspacer, spannende dag inderdaad voor jou en je moeder. Hopelijk is er een goede behandeling mogelijk Ik ben zelf erg slap. Moet waarschijnlijk weer aan het ijzerinfuus. Dat blijft ook een gedoe, die terugkerende bloedarmoede. @mevrouwtje54: peaky blinders al gezien ?
 8. @doorbijter: ja dat is zeker zo. Ik ben er nu vanaf en ben ook niet afgevallen verder. Kreeg er wel veel hoofdpijn van en duf gevoel. Heb het niet zo lang genomen. 2 of 3 maanden denk ik.
 9. @doorbijter, je berichtje komt niet helemaal goed door volgens mij. Van Mirtazapine word je wel dik zegt men. Ik ben ook dik geworden van al die zooi. Afbouwen AD kan, daar kan @Kannietmeer meer over zeggen. Maar het valt niet bij iedereen goed.
 10. Hoi @doorbijter, Jij neemt ook Mirtazapine toch? Hoeveel Mg? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik deze goed af te bouwen vond tijdens Dia en AD- gebruik. Kan alleen voor mezelf spreken hierin. Ik denk dat je die het beste kunt pakken als je tijdens Dia-gebruik iets wilt afbouwen. Je neemt het puur vh slapen toch ?
 11. Hoi lieve @Verbloemen, Ik leef met je mee, en vind je heel dapper dat je de afbouw bent aangegaan! Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken, maar ik snap het helemaal als je niks kunt. Dat is zo naar. Ik vind het moeilijk om dat gevoel in woorden te zetten, ik kan alleen zeggen dat ik hoop dat je binnenkort iets meer verlichting ervaart. Ik vind je in ieder geval echt dapper! @Annie87, ik stuur je zsm even een bericht terug! Liefs!
 12. ELL

  9 september 2019

  @Verbloemen, heel veel sterkte voor jou gewenst. Ik hoop dat je binnenkort wat verlichting krijgt, dit is wel heel zwaar zo. Maar ook jij komt er straks doorheen! @Leen: dat is inderdaad heel naar, dat unheimische gevoel. Heel begrijpelijk dat je dan dingen wil gaan doen om dat niet te ervaren. Wat je zegt over dat je vroeger altijd al onrustig was: kan best dat er toen al ergens een disbalans in je lichaam zat. Alles wordt vaak op ‘geestelijk’ gegooid, maar er speelt vaak ook veel lichamelijk mee. Bloedwaarden kunnen netjes zijn maar ergens kan er een disbalans zitten. En icm de benzo’s word je uiteindelijk niet kalmer. Goed dat je bijv naar neurofeedback kijkt om straks weer meer rust te kunnen ervaren. Ik had alleen de angst dat ik nooit meer normaal zou kunnen slapen. Of zonder medicatie. Nou was die angst wel extreem, en ik sliep ook nauwelijks, ook al was ik eerst niet bang. Ja uiteindelijk was ik permanent bang. En ook toen ik wel weer sliep met medicatie was ik nog bang. Maar wordt wat te lang om het in de huiskamer te zetten. Ik ben er aardig vanaf gekomen, die angst. Grotendeels weg. @doorbijter: in de huiskamer van gisteren heb ik een verhaal gepost hoe het afgelopen week ging. Ik was mijn AD tegelijk met de Dia gaan afbouwen. Geen succes. Nu heb ik de afbouw stilgezet: zit nu op 6 Mg Dia. Het gaat alweer veel beter. Omdat ik mezelf toch wel een klap gegeven heb door Zoloft en Dia af te bouwen hou ik denk ik deze gehele week nog pauze (goede les voor mij weer ;-), niet te snel!) Dan ga ik zoals het er nu uitziet verder met 5 Mg gewicht eraf per dag met microtaper (zo was ik al een tijdje bezig). Bekijken hoe dat gaat. Eventueel aanpassen waar nodig. Vooral rond de menstruatie moet ik soms de afbouw aanpassen. Dit is tot nu toe de langste pauze die ik heb genomen.
 13. ELL

  9 september 2019

  Hoi @Leen, Herkenbaar hoor, dat je als je je goed voelt vanalles wil doen. Je kunt het ook zien als dat dit bij je proces hoort. Je wordt er aan herinnerd om het toch rustiger aan te doen. Ook zonder benzo’s straks goed om te leren op tijd te stoppen. Ik spreek uit eigen ervaring, ben ook al vaak op m’n plaat gegaan daarmee Heb je een specifieke angst? Of ben je algemeen angstig? @doorbijter: ja de prikkelverwerking is helaas een stuk minder he. Ik had laatst aan het eind van de middag na veel drukte het idee dat ik alleen nog maar kon schreeuwen als iemand me zou aanspreken. Ik kwam nog een bekende tegen, die heb ik netjes gegroet, maar meer lukte niet. Uiteindelijk thuis het bed maar even ingegaan..
 14. Veel sterkte gewenst voor je moeder en voor jou @Lightspacer! Snap dat je nu onder stress staat. Hoe sta je tegenover een omzetting naar Diazepam als begin van je (toekomstige) afbouw?
 15. @EefjeJ: van harte gefeliciteerd nog! 1 jaar, mooie mijlpaal alweer :-) @Cyclad58: balen van de niet-doorzettende griep! Veel beterschap gewenst. Volgens mij gebeurt dat vaak op vakantie, ziek worden. Zelf deze zomer ook gehad :-( @Kannietmeer: Gelukkig gaat het met jou iets beter. Hopelijk is het gesprek goed gegaan met je zoon en ex. Liefdesverdriet kan zo heftig zijn, bijna letterlijk hartbrekend. En voor jou als moeder zwaar om te zien en weinig te kunnen. @JohannaEliesje: dat klinkt ook allemaal niet ideaal, heel veel sterkte en beterschap gewenst! Gelukkig hebben jullie wel hulp. Ik heb zelf een zware week gehad. Het tegelijk afbouwen van Zoloft en Diazepam is geen aanrader. Ik heb vreselijke woedeaanvallen gehad, en ik kan me voorstellen dat mensen hele gekke dingen gaan doen als je te snel afbouwt. Ook lekker onder stroom gestaan en vol adrenaline. Totaal geen stress kunnen handelen en maar besloten dat niks lukte. Dat hielp wel. Had ook nog EMDR gehad op een flink trauma, dus was een week waarin ik tegen het plafond vloog. Afbouw ook stopgezet sinds maandag. Ik verwacht over 2/3 dagen weer verder te gaan. Beter even pauze af en toe dan als een wilde boskat blijven rondlopen. Ach ja, ik heb het weer overleefd. Op geen enkel moment ook gedacht dat ik meer Dia wilde. Heb het uitgezeten. Maar leuk was het niet. Goede les: bouw niet 2 middelen tegelijk af in mijn geval
×
×
 • Nieuwe aanmaken...