Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Doorgaan

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  385
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Doorgaan

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Sterkte met de bijholte ontsteking. Hopelijk duurt het niet al te lang. Dat slapen blijft een dingetje. Vannacht weer om 3 uur wakker en pas rond half 6 in slaap en om half 7 gaat de wekker. Lichamelijke inspanning zorgt zeker voor slaap. Maar net wat je zegt de belastbaarheid hierin telt ook mee.
 2. Hoi dikkie Heb ik ook last van gehad. Een verminderd immuunsysteem. Ook dat wordt beter. Ik blijf wel regelmatig vitamine c en echinaforce slikken dat helpt heel goed. Net als knoflook en gember. Ik krijg langzaam iets meer energie. Maar ik blijf voorzichtig. Zo voorkom ik de meeste terugvallen. Ik heb zelfs vannacht weer 8 uur geslapen. Zonder er een keer uit te komen. Dus alles wordt inderdaad beter. Je hebt er wel de tijd voor nodig. Veel sterkte voor iedereen in de afbouw. Ga door en schrijf hier je verhaal. Je helpt jezelf en de ander ermee! Groetjes
 3. Jij bent goed bezig. Fijn dat je tot nu toe geen afbouwklachten hebt. Dan gaat het afbouwen veel prettiger. Laat af en toe wat van je horen als je zin hebt. Groetjes
 4. Hoi dikkie Geniet maar lekker van al je benzo vrije dagen. En inderdaad alles staat in het teken van afbouw. Dat kan ook bijna niet anders want je voelt je ook continu anders en niet jezelf. Maar nu is dat voorbij. Ik kom af en toe heus nog wel even kijken op het forum. Ik hoop dat er nog genoeg mensen zijn die hun afbouw willen delen. Je hebt elkaar nodig in die periode. Groetjes
 5. Ik snap jou situatie. Ook dat zijn afwegingen die je maakt. En toch ben je geminderd. Ik dacht wel dat je 5mg slikt ipv 10mg toch? Dus je bent wel degelijk afgebouwd. En je voelt je hier goed bij. Daar gaat het om. Goed gedaan hoor!
 6. Hoi Bellie en @Rixie1en @Cyclad58en anderen. Ook ik kom hier wat minder. Ik merk dat ik in een soort andere fase aan het komen ben. Ik richt me natuurlijk op opbouw van mijn energie en afbouw van medicatie komt steeds verder van me af te liggen. Heel gezond dus. Af en toe zal ik hier nog wel zijn en reageren. Ik slaap gaandeweg wat beter. Rond de 5 6 7 en een enkele keer zelfs 8 uur. Wel onderbroken dus met wakker worden. Het is voor mij dus 6 maanden geleden de afbouw. Groetjes en zet hem op voor iedereen die nog aan het afbouwen is. Met ups en downs wordt het steeds beter! Hoe gaat de afbouw en het slapen bij jou Bellie?
 7. Doorgaan

  Diazepam gestopt, ontwenning

  Beste chaus Ik heb je weleens op het forum gezien een aantal keren. Erg knap van je dat het gelukt is om af te bouwen. En ja na het afbouwen ben je nog niet helemaal van je klachten af. Dat heeft tijd nodig. Gun jezelf die tijd. Daarna wordt het steeds beter. Drink veel water om al die afvalstoffen te verwijderen. Doe dingen waar je van ontspant en leuk vind. En heb je een rotdag dan komt er weer een nieuwe dag. Veel succes. Jij komt er wel. Praten over je zorgen helpt zeker. En wij weten hier op het forum hoe knap het is om af te bouwen. Niet iedereen begrijpt dat. Zelfs een dokter vaak niet. Groetjes
 8. Ik snap dat je niet verder gaat afbouwen. Ook dat is een keuze die gerespecteerd dient te worden. Als jij je weer zoals vanouds voelt dan is dat een groot goed! Heel veel succes en geniet er van!
 9. Beste @Vechter Helemaal niet raar dat je nu wat meer klachten hebt. Ontwenningsverschijnselen kunnen afwisselend komen. Erg vervelend en erg onprettig. Je lichaam is zich aan het instellen op een nieuw evenwicht. Lastig is ook dat je een immuunziekte hebt. Die ziekte kan zeker opspelen. Je immuunsysteem wordt aangesproken. En helaas zal je hier doorheen moeten. Wat ook niet fijn is dat je partner hier onvoldoende begrip voor heeft in dit stadium. Zij voelen het niet. Hou vol. Het gaat echt nog wel stabiliseren maar je hebt gewoon best wel veel afgebouwd in korte tijd. Soms kan accupunctuur verlichting geven bij dit proces. Veel succes!
 10. Hoi @Dikkie Ik heb al een tijdje niets meer bericht op dit forum. Ik heb het even nodig om even niet teveel met mobiel bezig te zijn en ik zie ook dat andere mensen nu hier zijn met hun afbouw. Even terugblik ben afgebouwd van 10 mg oxazepam. Gemiddeld per 10 dagen 0.5mg eraf. En dan in die 10 dagen ministapjes en een paar dagen stabiliseren. Dat ging voor mij het best. Wel klachten en tussentijdse ontwenning vanwege de korte werkingsduur. Maar die werden minder naarmate ik dichter bij de 2mg kwam in mijn geval. Ben gaan slikken vanwege burn-out waarbij ik continu in stress was en ook daardoor niet goed sliep. Waar ik nu vooral nog last van heb is de burnout. Met betrekking tot energie tekort. Ben nu 6 maanden oxazepam vrij. Ik voel naar mijn idee geen klachten meer. Maar heb nog wel moeite met voldoende slapen. Soms 4 soms 5 soms 6 en soms 7 uur slaap op een nacht. Ik wordt stukje bij beetje iets krachtiger. Maar daar moet ik mezelf enorm voor begrenzen. En afgelopen weken ging het weer ietsjes vooruit en dan doe ik toch weer iets teveel en val dan weer terug. Elke keer als ik dan weer terugval wordt ik daar in eerste instantie moedeloos van. Dan denk ik daar gaan we weer. Eind april volgend jaar ben ik 2 jaar in de ziektewet. Wil graag mijn baan behouden. Hopelijk biedt de werkgever mij nog wat mogelijkheden. Als je bent afgebouwd is dat iets om trots op te zijn en om even te vieren. Maar dan ben je er nog niet. Dan is het dealen met je gevoel en emoties. Dat komt dan bloot te liggen en dan voel je je na de euforie een periode wat zwakker. Maar uiteindelijk wordt je weer sterker. Ook weer met stapjes. Ik vergelijk in bepaalde opzichten de afbouw van medicatie een klein beetje met de opbouw van energie van mij. Steeds er doorheen. Vallen en weer opstaan. Moed houden en doorzetten. En wat knap dikkie dat het gelukt is om af te bouwen. Je zit in de volgende fase. Voor iedereen hier op het forum veel moed en sterkte. Jullie komen er wel! Groetjes
 11. Hoi vechter In mijn geval ben ik afgebouwd op oxazepam op een dosis die erg laag ligt tov van jouw dosis. 10 mg oxazepam en elke 10 dagen 0.5mg eraf. Ik had met vlagen last van de duizeligheid en misselijkheid en hielden ongeveer 4 dagen aan. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat dit ook voor jou zo geldt. Jij hebt echt een grote hoeveelheid afgebouwd en dat ga je een keer voelen. Je hersenen zijn zich opnieuw aan het resetten. En dat heeft geduld en tijd nodig. Heel veel sterkte uiteindelijk kom Je er echt wel af! Doorzetten en volhouden en hopelijk heb je ook een begripvolle omgeving.
 12. Beste @Vechter Net wat @Dikkie zegt de misselijkheid en de duizeligheid zijn ontwennings klachten. Veel water drinken desnoods gember thee dat kan het verlichten. De gifstoffen moeten eruit. Ik heb het ook een tijdje gehad als ontwenning van oxazepam.
 13. Doorgaan

  Bang

  Mijn weegschaal was ook niet perfect. Je hebt een vaste ondergrond nodig en je moet niet langs de weegschaal blazen of zoiets dan geeft die constant wisselingen in gewicht. Dat kun je allemaal niet voorkomen. Je kan volgens mij bijna geen precisie weegschaal vinden die dat niet heeft.
 14. Doorgaan

  Bang

  Nee niet stoppen met afbouw. Wel langzamer afbouwen. Je kan nu gaan vijlen. Alleen kan ik geen antwoord geven op de hoeveelheid. Ik heb afgebouwd op de oxazepam en die heeft een ander gewicht. Hoe heb je trouwens die shiatsu massage ervaren? Dat kan namelijk ook extra vermoeidheid geven als ontlading.
 15. Doorgaan

  Bang

  Alina Wat moet je nog afbouwen? Hoe ver ben je? Nadat ik was afgebouwd kwam voor mij een soort terugval. Medicatie verbloemt een beetje hoe goed of minder goed je je voelt. Je bent na afbouw nog niet verlost van ontwenning en ik voelde mij ook toen gewoon zwakker. Gevoeliger dan eerder. Die gevoeligheid neemt wel af maar ook dat kost tijd. Met voldoende rust wordt je uiteindelijk sterker. Dat komt echt. Dus veel heeft te maken met ontwenning. Het is alleen zo vervelend dat het lichaam tijd nodig heeft om weer energie te krijgen. Konden we maar met 1 nacht goed slapen van al die klachten verlost zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...