Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Doorgaan

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  144
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Doorgaan

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi dootje Helemaal goed. Je staat achter je keuze en je huisarts denkt goed mee. En ik denk echt niet dat je dit zomaar neemt hoor. Dit zijn altijd moeilijke beslissingen en je weegt alles goed af. Ik hoop alleen dat het ook gaat werken. En dat kun je alleen maar weten door het te nemen. Ook dit is dapper. Is het vandaag een beetje gegaan?
 2. Hoi atena Ik zou ook niet opnieuw begingen met de oxazepam. Ondanks je klachten. Je zult hier doorheen moeten. We willen allemaal dat wanneer we na een lange strijd voor sommigen dan. Afgebouwd zijn dat dan ook onze klachten verdwijnen. Helaas is dat niet het geval. Dat moet echt slijten. Zet door net als wanhopige doet. En vele anderen.
 3. Doorgaan

  Vraag over afbouw

  Hoi maxxie Een precisie weegschaaltje aanschaffen en gaan vijlen. Succes ermee!
 4. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi dootje Dat klinkt niet fijn wat je voelt allemaal. Ja die sertraline is ook niet niks. Ik lees het vaker dat je eerst klachten krijgt voordat een ad gaat werken. Als je hiervan gaat afbouwen moet je ook weer door zo'n proces heen. Ja als je je zo slecht voelt is het moeilijk om geen oxazepam te nemen. Belangrijk is wel om je lichaam in balans te krijgen en te houden. Goed om contact te houden met je huisarts. Hoe lang duren de opbouw klachten? Is alleen oxazepam slikken niet voldoende voor een tijdje? Heel veel sterkte hiermee. Ikzelf heb vannacht ook niet goed geslapen. Erg laat in slaap gevallen en rond half 4 niet meer slapen. Gisteravond moest ik mijn zoontje nog zoeken met de fiets omdat hij na het eten nog even mocht buitenspelen en heel lang weg bleef. Gelukkig kwam hij aangelopen maar ik had hierdoor wel meer gedaan dan was voorzien. Dat merkte ik dus wel.
 5. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Goeiemiddag Alina Goede tip om langzaam te lopen. Ik heb de neiging om automatisch wat sneller te lopen en verlies daardoor onnodig ook energie. Wat vervelend van die gaatjes en het tandarts bezoek. Dat is niet niks. Heel rot dat je daar nu een soort zenuwpijn van hebt. Toch kan ik me herinneren bij mezelf dat ik na het vullen van een gaatje ook een tijd last heb gehouden hiervan. Langer dan een maand. Dat ging heel langzaam pas weg. En nu heb jij er meer. Poets jij nu met sensodyne die verdoofd namelijk een beetje. Ik heb zelf ook nog een afspraak staan voor het vullen van een klein gaatje en het opvullen van een stukje tand wat was afgebroken. Dat is ergens in juni. Sinds ik die oxazepam had heb ik een erg droge mond gekregen. In de nacht dus ook steeds wat water gedronken. De droge mond verhoogd de kans op gaatjes. Die droge mond is er nu niet meer gelukkig. Lastig dat je nog niet iets gehoord hebt doorbijter ivm. De afbouw. Staat er niets over in in de asthon Manuel? Het is niet gek om je zo zwaar te voelen. Je hebt nu 3 medicijnen die je lichaam moeten verwerken.
 6. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi dootje en alina Ook ik kan nog niet optimaal slapen hoor. Ik wordt ook meerdere malen wakker in de nacht en vooral rond half 5 kom ik dan maar moeilijk in slaap. Duurt zeker wel bijna 1.5 uur. Dan val ik wat in slaap en dan moet ik er weer uit voor de ochtend. Dan ben ik dus veel moeier en kom ik moeizaam op gang. Dat is al lange tijd zo. Het verschil is wel dat ik me wat rustiger voel en niet meer zo gespannen in de nacht omdat ik die ontwenning niet meer zo voel. Maar herstel hiervan zal gewoon langere tijd in beslag nemen. En dan ben ik van vroeger uit ook niet zo'n diepe slaper. Dus hoeveel dat verbetert durf ik niet te zeggen. Dat zweten is allemaal volgens mij medicijn gerelateerd. Ja mijn denken draait ook vaak overuren. Daarom ben ik ook meditatie gaan doen om rustiger te zijn en om mijn energie naar beneden te krijgen naar mijn voeten om te aarden. Dat geeft meer rust in het hoofd. Vandaag voel ik me iets beter als gisteren. Heb mijn wandeling gedaan. Elke dag afwisselend wat rusten en wat huishoudelijke zaken en tijd voor mijn kind. Niet teveel inplannen voor mij is belangrijk om kleine stapjes vooruit te maken.
 7. Doorgaan

  Stoppen oxazepam

  Hoi wessa91 Belangrijk is om langzaam af te bouwen. Omdat je teveel in 1 keer mindert ervaar je meer klachten. Ik zou per 10 dagen 0.5 mg eraf halen. Mag ook meer maar zo heb in het gedaan met 10 mg oxazepam afbouwen. Hiervoor heb je precisie weegschaal voor nodig en een vijl. Dan denk ik dat het beter gaat met je ontwennings klachten. Succes en sterkte
 8. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Dootje Als ik dit zo hoor heb jij een fijne huisarts. Wel bijzonder dat je huisarts zelf belt en dan nog iedere week. En ik weet ook dat je er bovenop wilt komen. Dat gaat zeker gebeuren. En waarschijnlijk begint die sertraline nu te werken. Hou het goed in de gaten en slik het niet te lang. Alles in goed overleg met huisarts.
 9. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi alina Huisartsen zijn gewoon heel gemakkelijk in voorschrijven zonder na te denken over de gevolgen. Ze verdienen er volgens mij goed aan. En soms denk ik dat ze heus wel weten wat een middel doet of wat voor effect het op iemand kan hebben. Kan het me gewoon niet voorstellen.
 10. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hallo allemaal Hoe gaat het vandaag met iedereen. Mijn energie kelderde rond het middaguur naar beneden. Ik hou me maar rustig verder vandaag.
 11. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Ik deed zout in water en ik nam een theelepeltje of 2. Ik kreeg namelijk last van een lage bloeddruk dus die zout konaar ik wel gebruiken
 12. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi dootje De edelsteen is een carneool. Geeft vertrouwen. Kijk maar op Google. Ik werk nu nog niet. Heb wel even gereintegreerd maar dat ging toen niet. Was te snel. Nu dus nog thuis wat ik echt moet benutten. Ik heb eind juni weer afspraak bij de bedrijfsarts en dan kijken we weer verder. Ik denk dat het wel kan om te beginnen met reïntegreren. Ik heb gelukkig een bedrijfsarts die erg zorgvuldig is. Ik werk parttime in de gehandicaptenzorg.
 13. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi allen Dootje Vanaf verleden jaar eind april na een zware griep in burn-out gekomen. Ik wist eerst niet dat ik het had. Ik voelde me zo slecht dacht dat het van de griep kwam. De koorts wilde ook niet zakken. Daarna angstige momenten. In de vroege ochtend een niet te beschrijven gevoel van uitputting. Ik heb zelfs omdat ik zo gigantisch zweette ook zout genomen om me beter te gaan voelen dat hielp een beetje. Ik heb verder nu een rustige dag gehad. Wat lezen de was ophangen en even naar tuintje gefietst. Gelukkig geen terugval hiervan. Is toch altijd spannend. Alina Een enkele keer voelde ik mij wat somber. Dat is geen prettig gevoel. Wist ook dat het van de oxazepam kwam. Zo voelde het. Maar dat is niet prettig. Je hebt geen energie en dan ook nog somber voelen. Maar ik heb verschillende edelstenen en toen ben ik een oranje edelsteen gaan dragen. Weet even de naam niet meer en dat hielp. Of het geloof hierin is weet ik niet. Klinkt misschien zweverig maar ik geloof in meer dan we zien daaruit kun je troost en vertrouwen putten.
 14. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Dootje Douchen kostte me ook ontzettend veel energie daar moest ik echt van bijkomen. Een half uur op bed. Ik ging toen op een gegeven moment ook heel kort douchen en niet te warm dat hielp. En ik snap dat het ophogen spannend is. Heel begrijpelijk. Maar de oxazepam heb je niet meer genomen en dat gaat redelijk dacht ik zo. Dat is knap.
 15. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  Hoi dootje In het begin van je burn-out moet je echt niet teveel gaan bewegen. Verleden jaar werd mij meermalen gezegd dit wel te gaan doen. Maar dat klopt niet altijd. Je kunt pas beweging gaan opbouwen als je al iets beter in je vel zit lichamelijk en geestelijk. Als er nog geen balans is dan kost alles dubbel zoveel energie en ben je alles weer kwijt en bouw je dus niets op. Ik beweeg nu echt heel gedoseerd en soms een dag niet. Heb dit ook door vallen en opstaan meer geleerd. En dat zal in iedere fase leren zijn. Nu hou ik mijn energie een beetje vast en dat is al heel wat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...