Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

karel12

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  215
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

karel12's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Hallo Con, Het forum Benzodebaas is onderverdeeld in een aantal deelgroepen, namelijk: Wie is wie, Thema's rond benzodiazepinen, Tips en adviezen, Ditjes, datjes en dagraad, Zoek een stopmaatje, Mededelingen Benzodebaas, Vraag het de hulpverlener Als je naar de huiskamer wilt klik je op DITJES, DATJES EN DAGRAAD en daar zie je de verschillende huiskamers. Aan de datum kun je zien welke de nieuwste is, die staat meestal ergens bovenaan. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is!
 2. @Brien79 Behoorlijk vervelend dit. Ik herken het niet uit eigen ervaring maar ik ben wel bekend met dit verschijnsel. Je hebt pech gehad dat de stap van 2 mg naar 1 mg zo slecht uitpakte. Maar uiteindelijk was het een halvering dus dat is wel iets waar je voorzichtig mee moet zijn. Ik zou dat zelf niet doen. Als je een te grote stap hebt genomen in je afbouw kun je inderdaad wel teruggaan, maar daarmee kun je beter niet te lang wachten. Ik heb wel eens gehoord dat als je symptomen zich eenmaal volop ontwikkeld hebben ze moeilijk weer verdwijnen door weer in dosis omhoog te gaan. Dus of het verstandig was om weer terug te gaan weet ik niet. Het is dus bekend dat je vaak moeilijk stabiliseert na zo'n ophoging. Persoonlijk zou ik nog een hele tijd wachten en als je denkt dat de tijd er rijp voor is met zo klein mogelijke stapjes proberen af te bouwen. Als het lukt met je drankje en anders met behulp van een precisieweegschaaltje en nagelvijltje.
 3. Misschien heb je hier iets aan: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/15231-succesverhalen-op-benzobuddiesorg/ Je kunt Google Chrome installeren. Daarmee kun je over het internet surfen, dus sites bezoeken, net zoals je nu doet. Een van de voordelen van Google Chrome is dat hij aanbiedt in het Nederlands te vertalen.
 4. @Erik90 Het vervelende van Xanax Retard is dat je niet kunt afbouwen door de tablet is stukjes te verdelen, liefst met behulp van een precisieweegschaaltje (en vijltje) Je kunt het wel doen, maar dan gaat de vertraagde afgifte verloren, en ervaar je een andere werking. Trouwens, ook rechtstreekse afbouw van Xanax zonder vertraagde afgifte is moeilijk omdat het een krachtig middel is met een relatief korte werkingsduur. Er zijn overigens ook taperingstrips beschikbaar voor de afbouw van gewone alprazolam. Ik kan me voorstellen dat als je zou overstappen op diazepam, dat je dat dan liefst op een lagere dosis zou willen doen. Niet alle mensen vinden diazepam een prettig middel. Als je Xanax zou omzetten in de verhouding van 1:20, zoals Ashton aanbeveelt, zul je er waarschijnlijk suf van worden. Als je pas overstapt naar diazepam als je op 0,5 mg Xanax staat moet je dat dus wel in een keer doen. De omzetting is makkelijker als je de omzetting niet in een keer doet, maar bijvoorbeeld iedere week 0,5 mg Xanax omzet. Dat zou je dan dus wel in het begin moeten doen, als je nog op 1,5 of 2 mg Xanax staat.
 5. Hallo @Erik90, Gelukkig gebruik je de Xanax nog niet echt lang, maar toch lang genoeg om er aan gewend te zijn geraakt. Ik zie wel een probleem met je afbouwschema, en dat is dat 0,5 mg Xanax echt niet weinig is, dus als je, als laatste en moeilijkste stap, van 0.5 mg naar 0 gaat maak je een grote stap. Volgens Ashton komt 0,5 mg Xanax overeen met 10 mg diazepam. Ashton raadt aan af te bouwen via omzetting naar diazepam, waarbij de laatste en laagste dosis 0.5 of 1 mg diazepam is. Dat is dus veel minder dan 10 mg.
 6. Ik heb het nog eens opgezocht: Ik citeer: We blijken niet altijd de medicijnen te krijgen die we hebben besteld. In plaats van het bestelde antibioticum zithromax van de bekende Amerikaanse farmaceut Pfizer, ontvangen we bijvoorbeeld een stapeltje pillen genaamd azobotic van het indiase bedrijf combitic global caplet. Op ons verzoek heeft het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (rivm) afgelopen najaar de ontvangen medicijnen geanalyseerd. Opvallend, bij alle medicijnen was de werkzame stof die erin hoort te zitten daadwerkelijk aanwezig. Het rivm heeft ook de hoeveelheid werkzame stof in de pillen gemeten. Bijna overal zit meer of minder werkzame stof in dan op de verpakking staat, maar een kleine afwijking is ook bij reguliere medicijnen niet ongebruikelijk. In bepaalde antibioticum pillen (chloramfenicol) werd wel teveel werkzame stof gevonden: 625 in plaats van 500 mg "Samen met andere recente onderzoeken wijst dit erop dat de illegale markt in geneesmiddelen steeds professioneler wordt" zegt Bastiaan Venhuis , senior onderzoeker bij het RIVM. "Deze aanbieders willen dat hun klanten vaker terugkomen" https://cloudfront.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/consumentengids/2019/nummer-3---maart/201903p10-online-medicijnen-kopen-p.pdf
 7. De consumentenbond heeft hier wel eens onderzoek naar gedaan en daar kwam, als ik me goed herinner, uit dat als je een bepaalde werkzame stof bestelde dat je die dan ook bijna altijd kreeg. Deze sites proberen ook een klantenkring op te bouwen en die krijgen ze niet als ze onwerkzame middelen opsturen. Wel was het vaak zo dat de sterkte niet helemaal klopte, dus het kon wat sterker zijn of wat minder sterk. Dit is duidelijk niet ideaal. Misschien kun je eens contact zoeken met een verslavingsarts. Deze hebben vaak meer begrip voor de situatie. Of, als de psychiater niet voor rede vatbaar is, kun je dan niet breken met de psychiater en een andere zoeken? Of desnoods een andere huisarts, bijvoorbeeld een alternatieve. Je hebt bijvoorbeeld centra voor integrale geneeskunde, en deze artsen luisteren vaak beter naar hun patiënten. Ik heb, toen ik een nieuwe huisarts zocht, ook eerst gevraagd of hij bereid was mij lorazepam voor te schrijven. Anders zou ik naar iemand anders zijn toegegaan.
 8. @SophiaL Ik begrijp je arts wel een beetje. Zolpidem is een medicijn met een heel korte halfwaardetijd, namelijk ongeveer 2,6 uur. Dus na die tijd zit er nog slechts ongeveer de helft in je bloed. Als je nu slecht eenmaal per 24 uur een dosis neemt is na die tijd dus al lang alle medicijn uit je bloed en zou je kunnen denken dat je dus ook al je ontwenningsverschijnselen achter de rug hebt. Als ik het goed begrijp heb jij die 's morgens gehad maar voel je je tijdens de dag wel redelijk goed. De redenering is dan dat je al door de ontwenning heen bent. Ik denk niet dat dit helemaal waar is maar de redenering is wel te volgen. Misschien valt het toch wel mee. Op https://www.apotheek.nl/medicijnen/zolpidem#mag-ik-zomaar-met-dit-medicijn-stoppen lees ik: Als u dit medicijn slechts enkele dagen achter elkaar gebruikt heeft, kunt u in één keer stoppen. Er treden dan geen ontwenningsverschijnselen op. Heeft u het meerdere dagen achter elkaar gebruikt en gebruikt u het dan ineens niet meer, dan heeft u kans op 'ontwenningsslapeloosheid'. Uw lichaam verwacht het effect van zolpidem om in slaap te vallen. Dit effect kan een tot twee nachten voortduren. Gebruik het daarom alleen af en toe en nooit meer dan enkele dagen achter elkaar. Als het werkelijk bij een paar nachten slapeloosheid zou blijven is het wel te overzien. Dit alles neemt niet weg dat het altijd de voorkeur geniet heel geleidelijk af te bouwen. De verschillen tussen mensen wat betreft het tempo van afbouw dat ze aankunnen zijn namelijk heel groot en voor iedereen hetzelfde tempo aanhouden is gevaarlijk en wordt ook door Ashton afgewezen.
 9. @karin123, @Wilhelmina Is dat wel zo Karin? Ik heb toch mijn twijfels hierover. Wilhelmina heeft een zware afbouw gehad en als je dan de 0 bereikt moet je niet denken dat dan meteen al je klachten verdwenen zijn. Dat kan helaas lang duren. Bovendien, stel dat nu een onderliggende angststoornis in volle hevigheid zou opspelen, hoe moeten we dan verklaren dat ze in de tijd dat ze nog bromazepam gebruikte zoveel minder last had van angsten? Dan zou ik toch verwachten dat de angststooornis na al die jaren benzo gebruik ook wel door de bromazepam heen gebroken zou zijn. In de bijsluiter staat ook dat benzo's tegen angstklachten niet langer dan 6 weken gebruikt mogen worden. Ik naam dus aan dat ze dan ook niet meer erg effectief zijn.
 10. karel12

  Oxazepam met mirtazapine

  Ik ben geen deskundige maar ik weet dat mirtazepine en benzo's veel worden gecombineerd. Mirtazepine is een antidepressivum en benzo's en antidepressiva worden in het algemeen veel gecombineerd. Volgens mij gaan ze dus samen.
 11. @Pluisje53 Ik heb zelf geen ervaring met AD's maar voor zover ik weet veroorzaakt het ophogen van een AD vaak angst en spanningsklachten. Om die op te vangen wordt ook vaak tijdelijk een benzo voorgeschreven. Het lijkt mij daarom niet verstandig om als je een AD opbouwt juist je benzo af te bouwen want dan heb je zowel de klachten veroorzaakt door het ophogen van de AD, als de klachten veroorzaakt door het afbouwen van de benzo.
 12. Ik heb al eens eerder beschreven hoe ik het tabletje oplos in water. Dit is de link: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/11288-vloeibaar-afbouwen-lorazepam/?do=findComment&comment=1144787 Ik schreef toen dat ik de oplossing niet in de koelkast durfde te bewaren. Dat doe ik inmiddels wel, op een niet te koude plaats in de koelkast en maximaal ongeveer 2 dagen. Als je hierover vragen zou hebben stel ze gerust.
 13. Het lijkt mij inderdaad een goed idee om de doseringen te verspreiden over de dag. Jammer dat je er nog altijd zo veel last van hebt. Het lijkt mij ook moeilijk om iedere dag 4 maal nauwkeurig af te wegen en te vijlen. Ik vind dat best lastig en ik heb er toch al veel ervaring mee. Ik sta nu zelf op 0,13 mg lorazepam maar ik vijl al lang niet meer en het weegschaaltje heb ik ook niet nodig. Ik los het tabletje - op een speciale manier - op in water en vervolgens haal ik er met een spuit, zonder naald, precies zoveel vloeistof uit als ik nodig heb. Dat kan heel nauwkeurig en het werken met de spuit is heel eenvoudig. Als je de lorazepam eenmaal opgelost hebt is het ook makkelijk om de doseringen te spreiden over de dag. Op het ogenblik lijkt me afbouwen voor jou niet aan de orde omdat je de AD aan het ophogen bent maar als je later zou gaan afbouwen zou je met deze methode bijvoorbeeld 4 maal per dag je lorazepam kunnen innemen en alle dosissen tegelijkertijd afbouwen. Met wegen is dat niet mogelijk, dan zou je, zeker op het laatst, slechts een maal per dag een dosis kunnen nemen. Veel sterkte Pluisje, en probeer voor wat afleiding te zorgen want het is niet goed constant met je klachten bezig te zijn.
 14. Hoi Pluisje, Ik begrijp dat je nu 1mg lorazepam neemt per dag. Neem je die hele dosis in een keer of neem je vaker per dag een kleinere dosis?
 15. Ik betwijfel of ik je hierin raad kan geven Lynn, want de verschillen tussen mensen wat dit betreft zijn heel groot. En je hebt zelf inmiddels ook veel ervaring opgedaan. Een gedachte die bij mij opkomt is de volgende: Als alles tot nu toe naar wens verloopt zou ik gewoon op deze manier blijven doorgaan. Je merkt het vanzelf wel als de stapjes te groot worden of wanneer je langer moet wachten. Stel dat een stapje werkelijk te groot blijkt dan kun je dat waarschijnlijk toch wel opvangen door langer te wachten of desnoods terug te gaan, liefst binnen 1 of 2 weken. Veel mensen vinden het prettig om met zo klein mogelijke stapjes te minderen, een zogenaamde microtaper, hierbij zou je kunnen denken aan 0,01 mg, maar dat geldt niet voor iedereen. Er is inderdaad ook wel iets voor te zeggen om te minderen met stapjes die je nog duidelijk merkt, zodat je daar je wachttijd op kunt aanpassen. Echt grote stappen zijn nooit aan te raden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...