Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

karel12

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  111
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over karel12

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik wens je heel veel succes toe Lynn! Zie verder https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/11288-vloeibaar-afbouwen-lorazepam/?do=findComment&comment=1243411
 2. karel12

  Vloeibaar afbouwen lorazepam

  Bedoel je in welk tempo ik afbouw? Daar heb je feitelijk niet veel aan want de verschillen tussen mensen in dit opzicht zijn heel groot. Je moet je eigen tempo zien te vinden. Mijn situatie is ook anders dan die van de meesten omdat ik over het algemeen slechts 4 maal per week een dosis neem. Als ik het gevoel heb dat mijn klachten te erg worden las ik soms een heel lange pauze in. En als het even kan probeer ik mijn dosis niet meer te verhogen, omdat je dan het risico loopt dat het steeds moeilijker wordt. Dit wordt ook aangeraden door Ashton. Bovendien is het motiverend om te zien dat je tijdens een pauze toch weer herstelt. En mocht dat niet gebeuren dan lijkt het mij persoonlijk het beste om dan ook voorlopig maar niet verder te gaan met afbouwen. Zonder de hulp van een Stress B Complex in de juiste dosering en een Bach Remedie die past bij mijn klachten zou ik ook helemaal niet kunnen afbouwen.
 3. Hallo Lynn, Ik heb ervaring met het oplossen van een 1 mg tabletje lorazepam in water maar ben nog niet succesvol afgebouwd. Ik heb mijn dosis inmiddels teruggebracht van 1 mg naar 0,13 mg. Ik heb al eens eerder beschreven hoe ik dit doe. Zie: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/11288-vloeibaar-afbouwen-lorazepam/?do=findComment&comment=1144787 Ik schrijf hier dat ik de oplossing niet in de koelkast durf te bewaren maar inmiddels doe ik dat wel. Ik zet het potje op een niet te koude plaats in de koelkast en dan gebruik ik de oplossing maximaal 3 dagen.
 4. Misschien dat je het zelf ook weet, dat weet ik niet, maar Tegen gebrek aan zelfvertrouwen kan de Bach remedie Larch helpen, Voor angst om slecht te slapen, dat is een angst met een bekende reden, kan de Bach remedie Mimulus helpen, Voor telkens weer herhalen van ongewenste gedachten kan de Bach remedie White Chestnut helpen, dit zit ook in Rescue Nacht, en tegen de nasleep van een traumatische ervaring zou je kunnen overwegen kortere of langere tijd Star of Bethlehem in te nemen.
 5. Hoi Sanne, Succesverhalen kun je lezen op Benzobuddies. Dit zijn 2 rechtstreekse links: http://www.benzobuddies.org/forum/index.php?board=89.0;sort=first_post;desc http://www.benzobuddies.org/forum/index.php?board=89.0 Beide links bevatten dezelfde succesverhalen, maar ze zijn anders gerangschikt. Bij de eerste link staat het nieuwste succesverhaal bovenaan en bij de tweede staat het succesverhaal waar het laatst op gereageerd is bovenaan. Als het Engels te moeilijk is kun je Google Chrome installeren en daarmee naar de site surfen. Deze biedt aan de pagina te vertalen in het Nederlands. Zoek op Google Chrome of gebruik de volgende link: https://www.google.com/intl/nl_nl/chrome/ Je kunt ook in plaats van de links te gebruiken zoeken naar Benzobuddies Forum, dan op het eerste zoekresultaat klikken en dan klikken op "Succes Stories" (in het oranje weergegeven) Ik hoop dat het lukt! Succes ermee.
 6. karel12

  Oxazepam de baas! Help

  Bij mij helpt een Stress B - Complex tegen gebrek aan eetlust en ook tegen overmatige behoefte aan zoetigheid. Wel is voor mij de juiste dosis van belang en is het misschien nodig extra water te drinken. Een te grote dosis werkt bij mij disharmonisch en kan ook de slaap negatief beïnvloeden. Het werkt ook ondersteunend voor mijn zenuwstelsel. Ik gebruik Stress B - Complex van Orthica, bij de hoofdmaaltijd. Voor het puur ontspannende element gebruik ik Cal - Mag - Zink tabletten van Orthica, dat helpt een beetje. Anderen zullen meer baat hebben bij een magnesium supplement. Zorg ook voor voldoende vitamine D, dat is heel belangrijk. In deze virustijden kan wat extra vitamine C waarschijnlijk ook geen kwaad. Voor degenen die melk verdragen: warme melk voor het slapen gaan werkt bij mij erg versuffend. Ik houd niet van een puur versuffende invloed en daarom doe ik er nog een beetje cacao poeder in. Dat vind ik lekker en werkt ook nog een beetje.
 7. karel12

  huiskamer 3 aug

  Ik gebruik een enkelvoudige Bach remedie, namelijk Cherry Plum, voor angst voor controleverlies. Maar dat is dus strikt individueel. Het is niet zo dat omdat ik er baat bij heb iemand anders er ook baat bij zou hebben. Het is 1 van de 5 remedies waaruit Rescue is samengesteld. Op Rescue zelf reageer ik niet positief. Ik vermoed omdat hier Clematis in zit, dat gaat dromerigheid tegen en dat is in mijn geval misschien ongewenst. Voor echte noodsituaties heb ik een aangepaste versie van Rescue samengesteld die bestaat uit: -Cherry Plum voor angst voor controleverlies -Rock Rose tegen paniek -Star of Bethlehem voor de gevolgen van een schok Dit geeft bij mij een sterk energetische impuls en daarom gebruik ik het heel zelden.
 8. karel12

  huiskamer 3 aug

  Ik vind Bach bloesem remedies fijne middelen. Geen wondermiddelen en je moet niet denken dat je er benzo ontwenningsverschijnselen mee kan neutraliseren maar ze kunnen, mits gebruikt in de juiste dosis en met de juiste remedie, of samenstelling van remedies, bijzonder ondersteunend zijn. Bach rescue is slechts een van de Bach remedies, in feite een samengestelde remedie die 5 basisremedies bevat. Er zijn in totaal 38 remedies die gebruikt worden bij verschillende verstoringen van de gemoedsgesteldheid en door harmonisatie van de gemoedsgesteldheid voel je je niet alleen prettiger maar dit werkt ook door naar meer lichamelijke klachten die vaak een uitdrukking zijn van een disharmonie in de gemoedsgesteldheid.
 9. Ik weeg inderdaad van tevoren maar dat doe ik niet vanwege de fluctuaties in het gewicht van een tabletje want zo groot zijn die niet en als je nog niet afbouwt weeg je ook niet ieder tabletje voor de zekerheid. Ik weeg omdat ik niet een heel tabletje oplos maar ongeveer een half. Dat doe ik om niet te veel vloeistof weg te hoeven gooien die daarna in het milieu belandt. Ik breek dus een tabletje doormidden en de 2 helften zijn over het algemeen niet gelijk en daarom weeg ik ze af. Vanwege de nauwkeurigheid gebruik ik niet veel minder dan een halve tablet om op te lossen. Het nadeel van het zo te doen is dat je enig rekenwerk moet verrichten om te bepalen hoeveel vloeistof je moet opzuigen. Het is wel eenvoudig maar voor sommige mensen die afbouwen is het soms toch al te moeilijk. Je moet wel kunnen werken met een rekenapparaatje. Anders moet je gewoon een heel tabletje oplossen dan is het heel eenvoudig. Wat betreft het bewaren. Dat vind ik een moeilijk punt. Zoals ik al zei gebruik ik water op kamertemperatuur om de oplossing te maken. Dat doe ik omdat de waarde van de oplosbaarheid waarop ik me baseer geldt voor kamertemperatuur of 25 graden. Het ligt voor de hand dat de oplosbaarheid bij lagere temperaturen lager is. Omdat ik bang was dat de lorazepam in de koelkast weer uit oplossing zou kunnen gaan bewaarde ik de oplossing buiten de koelkast (buiten bereik van zonlicht.) Ik maakte de oplossing de avond voorafgaand aan de dag waarop ik mijn dosis nam. Vanwege de mogelijkheid van bederf durfde ik het niet langer te gebruiken. Na verloop van enige tijd heb ik geprobeerd of het mogelijk was de oplossing in de koelkast te bewaren. Dit gaf geen problemen. Na weer enige tijd heb ik geprobeerd of het mogelijk was de oplossing langer in de koelkast te bewaren. Dit bleek ook geen problemen te geven. Ik gebruik de oplossing nu voor maximaal 3 dagen volgend op de avond dat ik mijn oplossing maak. Ik bewaar de oplossing op een niet te koude plaats in de koelkast: op de bovenste plank en ergens vooraan. Ik heb er een thermometertje naast liggen en ik heb het liefst dat de temperatuur niet te ver onder de 10 graden zakt maar dat is natte vinger werk. Mocht je geïnteresseerd zijn in nog wat achtergrondinformatie, zie: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/11288-vloeibaar-afbouwen-lorazepam/?do=findComment&comment=1144787
 10. Ja, ik neem aan dat 1 ml vloeistof 1 mg lorazepam bevatte. Dat is een hoge concentratie. In mijn geval bevat 100 ml water 1 mg lorazepam dus 100 maal verdund. Als je niet verdunt ben je genoodzaakt een 1 ml spuit te gebruiken. Er zijn er die 100 maatstreepjes hebben. Maar dat is inderdaad een ongelooflijk gepriegel en erg gebruikersonvriendelijk. Je moet er ook nog eens rekening mee houden of er misschien een druppel aanhangt of dat er zich kleine luchtbelletjes in de spuit bevinden. Meestal word daarom met water verdund in de verhouding 1:10 wat het gebruiksvriendelijker maakt. Door te verdunnen in de verhouding 1:100, wat ik doe wordt het in bepaalde opzichten nog gebruiksvriendelijker en is het nog makkelijker nauwkeurig te werken. Met dat verdunnen moet je trouwens oppassen want het is niet vanzelfsprekend dat als je met water verdunt de lorazepam in oplossing blijft omdat de concentratie van het oplosmiddel verlaagd wordt waardoor de lorazepam weer uit oplossing zou kunnen gaan. Daarom zei ik een apotheker om advies te vragen. Als je verdunt in de verhouding 1:100 en geruime tijd stevig schudt denk ik dat je in ieder geval wel goed zit maar dan zou je net zo goed mijn methode kunnen gebruiken waarbij je uitgaat van tabletjes. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jezelf de methode vertrouwt. Ik heb informatie verzameld en mijn methode getest en ik vertrouw daarom mijn methode, anders zou ik het niet doen.
 11. karel12

  onze h.kamer

  Nee, ik ben er nog lang niet vanaf en ik weet ook niet of ik er ooit vanaf kom. Ik ben inmiddels 2 jaar aan het afbouwen van 1 mg lorazepam en sta inmiddels op 0,13 mg. Daardoor mag echter niemand zich laten ontmoedigen want ik ben in meerdere opzichten een speciaal geval. Ik gebruik al tientallen jaren lorazepam. Pas na een aantal jaren is mijn gezondheidstoestand ernstig verslechterd, wat samenviel met een behandeling door een alternatieve arts. Ik heb ook altijd gedacht dat die verslechtering veroorzaakt was door die behandeling. Nu ik echter meer weet van wat lorazepam kan doen houd ik er rekening mee dat die verslechtering mede, of misschien zelfs voor het grootste deel, veroorzaakt is door de lorazepam. Ik gebruikte in die tijd lorazepam zeer onregelmatig, door de week vaak helemaal niets en in de weekends vaak een paar tabletten. Ten tijde van de behandeling ben ik er tijdelijk vrijwel helemaal mee gestopt. Het zou kunnen dat ik hierdoor onbewust in een soort cold turkey ben terecht gekomen die een chaotische toestand veroorzaakte wat een verhoging van lorazepam nodig maakte. Al met al weet ik niet zeker waar mijn momentele klachten door veroorzaakt worden. Ofwel door mijn oorspronkelijke klachten waarvoor ik lorazepam ben gaan gebruiken, ofwel door de alternatieve behandeling, ofwel door de lorazepam. Ik vind het daarom verstandig zeer langzaam af te bouwen en zoveel mogelijk in evenwicht te blijven.
 12. Om nauwkeurig te werken kun je het beste een nagelvijltje gebruiken. Ik gebruikte zelf altijd een glazen vijltje, dat kun je schoonmaken en is dus hygiënisch. Hoe het met de verkrijgbaarheid van vloeibare diazepam in Nederland gesteld is weet ik niet maar er zijn mensen die hebben afgebouwd door geconcentreerde vloeibare diazepam met water te verdunnen. Sommige apotheken verlenen nog een extra service, dat noemt men magistrale bereiding, en dan krijg je een gebruiksklare fles mee die je niet meer hoeft te verdunnen. In sommige gevallen is dat echter geen echte oplossing maar een stroperige substantie, en de nauwkeurigheid hiervan is lager dan van een echte oplossing. Als men iets dergelijks zou willen gaan doen is het altijd goed de apotheker (niet de assistent(e)) om advies te vragen.
 13. Hoi Rixie, Ik heb alleen ervaring met lorazepam. Het is niet onmogelijk dat het met diazepam ook zo kan maar ik zou het zelf niet zo doen. Diazepam is wat slechter oplosbaar dan lorazepam, dat wil zeggen 1 mg diazepam lost wat slechter op dan 1 mg lorazepam, terwijl een diazepam tabletje 2 mg diazepam bevat en een lorazepam tabletje 1 mg lorazepam, wat dus ook nog eens ten nadele werkt van de oplosbaarheid van een tabletje. Omdat diazepam zo lang in je bloed blijft is het niet zo belangrijk om meer maal daags een dosis te nemen en ook de nauwkeurigheid van je dosissen is minder belangrijk omdat kleine afwijkingen over de tijd worden gemiddeld. Bovendien is een tabletje van 1 mg lorazepam ongeveer gelijkwaardig aan 5 mg diazepam, dus 2,5 tabletjes diazepam, dus met de diazepam is vijlen en afwegen makkelijker. Er zij wel genoeg mensen die diazepam vloeibaar afbouwen. Doorgaans lost men dan eerst het tabletje op in een beetje wodka en verdunt vervolgens met water, of men lost het op in volle melk. Ik vertrouw die wodka methode niet helemaal maar als men eenmaal de overstap heeft gemaakt naar deze vloeibare vorm, die mogelijk wat problemen kan geven denk ik dat het wel mogelijk is hier op een prettige manier mee af te bouwen . Ook kan men bij de apotheek wel geconcentreerde vloeibare diazepam krijgen en die zelf met water verdunnen, of aan de apotheker vragen om een fles met vloeibare diazepam.
 14. Hoi Dikkie, Ik neem aan dat je bedoelt dat je mindert met stapjes van 0.05 mg lorazepam want met stapjes van 0.5 mg heb je een tabletje van 1 mg met 2 stapjes afgebouwd! Het zal naarmate je dichter bij de 0 komt wel moeilijk worden om met grotere nauwkeurigheid dan 0.05 mg lorazepam te werken, terwijl dat voor sommige mensen wel wenselijk is. Dit is echter wel mogelijk namelijk met een vloeibare vorm van lorazepam. Ik bouw zelf 1 mg lorazepam af en ik los de lorazepam op in water. Lorazepam is weliswaar slecht oplosbaar in water maar met de juiste methode is het mogelijk. Ik gebruik hierbij water op kamertemperatuur en doe het tabletje in een klein glazen potje, voeg 100 ml water toe, wacht een half uur, schud het potje gedurende geruime tijd krachtig en wacht vervolgens weer een half uur. De lorazepam is nu opgelost. Met een spuit (zonder naald) kun je er vervolgens de gewenste hoeveelheid uit opzuigen. Op die manier kun je heel nauwkeurig werken. Een nauwkeurigheid van 0,01 mg is geen probleem. Je zou op deze manier zelfs meer doses over een dag gelijktijdig kunnen afbouwen, en er zijn veel mensen die een vloeibare methode van afbouw gebruiken die dit inderdaad doen, maar zelf neem ik haast nooit meer dan 1 dosis per dag.
 15. karel12

  Precisie weegschaal hulp.

  HI Rooslove, Ik heb mijn weegschaaltje al vele jaren geleden gekocht bij de Weegschaalboer. Ik zie dat hetzelfde schaaltje nu wordt aangeboden door Conrad. Met deze webwinkel heb ik ook goede ervaringen. Ik ben tevreden over de weegschaal en de afleesnauwkeurigheid is voldoende groot, namelijk 0,001 g Kern TAB 20-3 Zakweegschaal
×
×
 • Nieuwe aanmaken...