Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

karel12

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  82
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over karel12

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. karel12

  Huiskamer 13 mei

  @Kannietmeer @Cyclad58 @Schrikervan Ik verdraag het al meer dan 30 jaar niet meer om continu onder de invloed van een benzo te verkeren. Als het even kan is 2 dagen achter elkaar 1 tabletje voor mij het maximum. In het begin van deze periode, dus al meer dan 30 jaar geleden, heb ik eens voor een iets langere tijd, ik denk 3 dagen, onder de invloed van lorazepam gestaan, en toen kreeg ik een erg benauwend en beangstigend gevoel, en wilde zo snel mogelijk onder zijn invloed uit zijn. Gelukkig is lorazepam nog een relatief kort werkend middel, dat ik op dat moment al als te lang werkend ervoer, maar ik moet er niet aan denken dat ik op dat moment diazepam zou hebben gebruikt, met zijn lange werkingsduur. Het is voor mij dus alsof ik met regelmaat onder de invloed van de benzo uit moet komen, als het ware om weer geestelijk adem te halen en tot mezelf te komen. Ik ervaar een benzovrije dag dan ook als een noodzakelijke periode van herstel. Tevens is het natuurlijk waar dat voortdurende schommelingen in de neurotransmissie belastend zijn voor het zenuwstelsel, maar wat mij betreft is dat momenteel nu eenmaal onvermijdelijk. Ter ondersteuning van het zenuwstelsel gebruik ik wel een Stress B complex op de dagen waarop ik geen lorazepam gebruik, dat ik ook beslist nodig heb, niet alleen ter ondersteuning van mijn zenuwstelsel maar ook om de eetlust op peil te houden en spijsvertering aan de gang te houden.
 2. karel12

  Huiskamer 13 mei

  Nou, om een voorbeeld te noemen. Ik ben begonnen met afbouwen door 0,1 mg van het 1 mg lorazepam tabletje weg te laten. Dat leverde geen problemen op en in feite heb ik me herhaaldelijk beter gevoeld dan anders. Na een maand was ik van plan er weer 0,1 mg vanaf te halen, wat me dus geen probleem leek. Uitgerekend de dag er voor had ik echter de indruk wat betreft hersenenergie niet helemaal hersteld te zijn. Dat kan er ook mee te maken hebben gehad dat ik in het weekend meestal 2 dagen lorazepam na elkaar neem, en wat dus extra belastend voor me is. De volgende dag heb ik er toch 0,1 mg vanaf gehaald maar ik had wel de indruk dat er in mijn hersenen iets gebeurde waarvan ik tijd nodig had om ervan te herstellen. Verder ging het wel redelijk. Na een maand wilde ik er nog een klein beetje vanaf halen, namelijk 0,025 mg. Ook toen voelde ik me de dag er voor niet helemaal hersteld maar heb dit toch gedaan. Op de dag van de reductie ging het echter allerminst goed. Ik had het gevoel alsof ik helemaal geen lorazepam geslikt had. Wat wel geen juiste beschrijving van de situatie was, want zonder lorazepam zou het nog veel erger geweest zijn, maar het was het gevoel dat ik daaraan verbond. Ter ondersteuning heb ik nog een extra dosis van de Bach remedie die ik ter ondersteuning gebruik genomen, die wel wat hielp. Het was me echter wel duidelijk dat deze dosisverlaging geen goed idee geweest was, en omdat deze zo klein was had ik ook de indruk dat ik nog langer moest herstellen van mijn vorige reductie en dat het ook zonder deze laatste reductie niet veel beter gegaan zou zijn. Dus voorlopig geen verdere reducties meer gepland. Wat wel opviel was dat zich lichte spiertrekkingen in mijn lichaam aan het ontwikkelen waren. Vooralsnog heel licht maar ik verdacht ze ervan dat ze wel eens erger zouden kunnen worden en daar stond ik niet op te wachten. Ik besloot dat eens aan te zien en inderdaad werden ze in de loop van enkele maanden erger, waarna ze ongeveer stabiel bleven en ik de indruk had dat de grootste energie eruit was. Ik had nu onderhand de conclusie getrokken dat dit niet de weg voor mij was en ongeveer een half jaar nadat ik begonnen was ben ik verder gegaan met een microtaper van 0,75 mg lorazepam.
 3. karel12

  Huiskamer 13 mei

  hallo Schrikervan, Ik slik zelf al meer dan 30 jaar onregelmatig lorazepam. Over het algemeen 4 dagen per week op welke dagen ik 1 mg slik. Ik heb dus al die tijd de dosis niet verhoogd en ik denk dat huisartsen dat een verantwoord gebruik zouden noemen en relatief onschuldig. Daar denk ik zelf wel anders over want ik ben volledig afhankelijk van dit middel voor mijn sociaal functioneren. Ik heb het al die tijd niet afgebouwd omdat ik de kennis om dat op een verantwoorde manier te doen niet had. Die heb ik pas sinds ongeveer een jaar toen ik kennismaakte met deze site en benzobuddies. Zoals Robbin al zei ben ik nu in een bijzonder langzaam tempo aan het afbouwen, namelijk 0,01 mg per week. Hierbij moet je wel in aanmerking nemen dat ik het al zo lang slik en de ernst van de redenen waarom ik ermee begonnen ben en waarvan het me niet erg duidelijk is in hoeverre ze momenteel nog een rol van betekenis spelen, is ook van belang. Als je het mij zou vragen zou ik zeggen dat het altijd beter is om langzaam af te bouwen. Omdat het kleine tabletjes zijn ben je geneigd te denken dat een kwart tabletje wel niet meer zoveel zal voorstellen maar ik zou zeggen: dat is gezichtsbedrog want lorazepam is een krachtig werkende benzo, en in de VS zijn er bijvoorbeeld ook tabletten van 0.5 mg te krijgen. Wat betreft de duur van ontwenningsverschijnselen heb ik de indruk dat er 2 soorten ontwenning zijn, een korte termijn en een lange termijn ontwenning. Ik heb regelmatig een periode ingelast waarbij ik een week geen lorazepam slikte en de tweede dag leek wat dat betreft het moeilijkste te zijn. Daarna werd alles rustiger maar de spanning nam wel weer in een langzaam tempo toe. Waar dat uiteindelijk toe zou hebben geleid weet ik niet omdat ik het nooit langer dan een week heb geprobeerd. Nu ik aan het afbouwen ben heb ik echter wel de indruk dat er een lange termijn ontwenning bestaat van de orde van enkele maanden. Omdat jij het nog niet zolang gebruikt kan het voor jou wel meevallen, maar ik zou dus net als Cyclad adviseren een weegschaaltje te kopen en in kleine stapjes, in een niet te hoog tempo, te gaan afbouwen. Sterkte gewenst met je ziekteherstel en de afbouw van de benzo!
 4. Dat zou zeker kunnen, ik weet het alleen niet zeker. De enige manier om er achter te komen is denk ik te proberen er van af te komen en kijken wat er gebeurt en dat is wat ik momenteel aan het doen ben.
 5. Ik heb zelf goede ervaringen met Bach remedies. Ik heb met name last van een specifieke vorm van angst, namelijk angst voor controleverlies. Er zijn 38 verschillende Bach remedies en een daarvan, namelijk Cherry Plum, wordt onder andere aanbevolen bij angst voor controleverlies. Ik ben die gaan gebruiken en ik ondervind hier veel steun van. Het werkt niet sterk genoeg om de klus alleen te klaren, zodat ik zonder lorazepam zou kunnen, maar in combinatie met lorazepam werkt hij heel harmoniserend, zodat ik met dezelfde dosis lorazepam een veel grotere stabiliteit kan bereiken, wat natuurlijk gunstig is. Ik heb ook een hele tijd rekening gehouden met de mogelijkheid dat dit middel me van mijn klachten zou kunnen afhelpen, wat uiteindelijk niet gebeurd is. Dat verwondert me na alles wat ik nu weet ook niet meer omdat het me inmiddels wel duidelijk is dat lorazepam waarschijnlijk een deel van het probleem is en waarschijnlijk mijn problemen in stand houdt. Maar ik heb dus wel situaties gehad waarbij ik me heel disharmonisch voelde en waarbij het na 2 doses Cherry Plum was alsof de knop werd omgedraaid en er een gevoel van controle voor in de plaats kwam. Ik weet ook nog dat ik toen dacht dat ik een dergelijke omslag op een psychologisch therapeutische manier nooit zou kunnen bereiken. Er zijn dus 38 verschillende remedies en volgens dr. Bach vormen deze een compleet systeem, dus er is alle kans dat er een bepaalde remedie bijzit die van toepassing is op iemands situatie. Je kunt ook verschillende remedies combineren, bijvoorbeeld 5 verschillende. De flesjes zijn maar klein maar het hoeft niet duur te zijn. De flesjes zijn onbeperkt houdbaar en je doseert niet rechtstreeks uit de flesjes die je koopt, maar je doet 2 druppels hiervan in een pipetflesje van 30 ml, dat je vult met water, en eventueel wat cognac of wodka om het langer houdbaar te maken.
 6. Ik ben in slakkengang aan het afbouwen sinds januari. Ik heb eerst iets grotere stapjes genomen, namelijk uitgaand van 1 mg lorazepam, eerst een reductie met 0,1 mg, na een maand weer 0,1 mg en 2 maanden daarna 0,05 mg. Omdat het herstel na de tweede reductie moeizaam verliep heb ik de conclusie getrokken dat een microtaper voor mij waarschijnlijk de beste weg zou zijn.. Daar ben ik, uitgaand van 0,75 mg dus in januari mee begonnen en ik houd het zeer langzame tempo aan van een reductie van 0,01 mg per week. Inmiddels ben ik aangekomen op 0,59 mg, dat ik om de andere dag neem, en zondags gebruik ik nog 0,25 mg extra.
 7. Magnesium bisglycinaat is zeker organisch gebonden magnesium omdat glycine een organische stof is en wel een eiwit dat ook door de mens zelf kan worden aangemaakt. Er zijn deskundigen die menen dat metalen gebonden aan eiwitten het beste worden opgenomen dus ik denk dat je hiermee wel goed zit. Magnesium oxide wordt inderdaad over het algemeen afgeraden. Magnesium citraat wordt dus over het algemeen als beter beschouwd dan magnesium oxide. Toch is mijn eigen ervaring met magnesium anders. Ik vind een magnesium supplement niet erg prettig, het lijkt alsof ik er suffer door wordt en ik ervaar er verder weinig steun van. In combinatie met calcium vind ik het wel prettig en ervaar ik het als licht kalmerend. De combinatie calcium -magnesium staat er ook om bekend dat het kalmerend werkt. Ik gebruik calcium-magnesium-zink van Orthica, dat magnesium oxide bevat, maar zoals gezegd bevalt dit me beter dan magnesium citraat. Ik weet ook bijna zeker dat vitamine D een positieve werking op me heeft. Op dagen dat ik weinig zon krijg gebruik ik 15 µg. Wat betreft B vitamines, het B complex bestaat uit een aantal verschillende B vitamines, en de samenstelling van het ene tablet is niet die van het andere, en de dosis is ook heel belangrijk. Er zijn B combinaties die disharmonisch op me uitwerken en andere die in de juiste dosis ondersteunend zijn, in te lage dosis geen effect hebben en in te hoge dosis weer disharmonisch werken. Ik gebruik een Stress B complex en dat middel is essentieel voor mij, mits in de voor mij juiste dosis. CORRECTIE: eiwit is niet het juiste woord, het moet zijn aminozuur, een bouwsteen van eiwitten.
 8. @doorbijter Fijn dat Erik je wil helpen! Een vraagje. Stel dat je tegen je artsen zou zeggen: ik heb er nog eens over nagedacht en ik heb besloten niet aan de voorgestelde snelle afbouw met diazepam te beginnen. Zijn je artsen dan wel bereid je lorazepam te blijven voorschrijven of moet je dan maar zien hoe je het redt?
 9. Hi @doorbijter, Als je wel een arts kunt vinden die bereid is je lorazepam tabletjes te blijven voorschrijven is vloeibare afbouw van lorazepam misschien een optie voor jou. Je kunt dan zeer geleidelijk en nauwkeurig afbouwen, en als je interdose ontwenning zoveel mogelijk wilt vermijden hoeven 4 of meer doses per dag geen probleem te zijn. Als je het zou doen zoals ik het in dat geval zou willen doen zou je dan wel aan huis gebonden zijn omdat je werkt met water en een spuit (geen naald!) Voor een beschrijving van hoe ik lorazepam vloeibaar afbouw zie: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/11288-vloeibaar-afbouwen-lorazepam/?do=findComment&comment=1144787
 10. Ik hoop het ook maar ik ben ook niet zo helder sinds ik aan het afbouwen ben, hoewel bijzonder traag. Ik heb het ook niet echt zelf uitgerekend maar ik heb een goede rekenmachine
 11. Ok, dus als ik je goed begrijp zit je nu op (14/172)*2=0,16 mg diazepam?
 12. Hi Deligaf, Bedoel je dat het weegschaaltje 0.008 aangaf of bedoel je daadwerkelijk 0,008 mg diazepam?
 13. Iets over de risico's van cafeïne (=theïne), wat in mijn geval een anti-supplement is. Wie regelmatig te veel cafeïne binnenkrijgt, kan last krijgen van rusteloosheid, angstgevoelens, prikkelbaarheid, hoofdpijn, beven, duizeligheid, suizende oren en hartkloppingen. Te veel cafeïne kan het ook moeilijk maken om in slaap te vallen. Wat te veel is, verschilt sterk per persoon. Niet iedereen is even gevoelig voor de werking van cafeïne. Wie veel koffie of energiedrankjes drinkt en daar opeens mee stopt, kan last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen wel tot een week aanhouden. Je kunt dan last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en trillende handen. Cafeïne zit in koffiebonen, theebladen, cacaobonen, guaranabessen en colanoten. Koffie, thee, cola, ijsthee, chocolade en chocolademelk, energiedrankjes, energieshots en drankjes met guarana, bevatten cafeïne. Cafeïne - Voedingscentrum De befaamde beoefenaar der natuurgeneeswijze dr. Bruker verklaarde onomwonden dat het overgrote deel van deze in zijn kliniek behandelde patiënten vóór hun zenuwinstorting op grote schaal cafeïne hadden geconsumeerd. Uit "Zo behandelt men met succes zenuwzwakte" door dr. K. Kass
 14. Ik heb gehoord dat de groene Howard Leight Max-Lite oordopjes ook goed zijn, dat ze nauwelijks irriteren en toch goed afsluiten. Special voor de kleine en gemiddelde gehoorgang. Ze zijn ook verkrijgbaar in voordelige verpakkingen van 200 paar. Ik was van plan ze nog eens te bestellen. Niet iedereen reageert echter hetzelfde op een bepaald type oordopjes en daarom is het wel handig dat er ook een probeer-set van 15 verschillende types te koop is. Als een bepaald type goed bevalt kun je ze ook in sets van 25 en 200 paar bestellen. Ik denk nu dat ik die probeer-set eerst maar eens ga proberen. https://oordopjes-kopen.nl/assorti-compleet-15-x-2-paar-foam-oordopjes.html Mijn omstandigheden zijn op het ogenblik gelukkig zo dat ik al een hele tijd geen oordopjes hoef te gebruiken maar een aantal jaren terug heb ik ze veel moeten gebruiken. Vanwege de prijs gebruikte ik die een tijd achter elkaar waarbij ik ze afwaste met heet water. Op die manier kon ik ze een tijd hergebruiken. Ik vond het echter toch irriterend om ze te veel in te hebben en denk ook dat dit nauwelijks te vermijden is maar hoe zachter hoe beter natuurlijk. Er is wel al een hele tijd iets mis met mijn rechteroor, wat het is weet ik niet maar het zou me niets verbazen als het een soort schimmelinfectie is, en ik acht het goed mogelijk dat het frequente gebruik van oordopjes in het verleden hier de oorzaak van is. Daarom denk ik ook dat het belangrijk is zo hygiënisch mogelijk te zijn en de dopjes na ongeveer een week te vervangen door een nieuw paar.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...