Spring naar bijdragen

Vaantje66

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Vaantje66's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Ik slik nortrilen ofwel nortriptyline. Sinds 27 juni zit ik aan een goede therapeutische waarde en ga ik voorlopig niet meer omhoog. het is vanaf ergens in april heeeeeel langzaam opgebouwd ivm bijwerkingen die ik bij de opbouw van een ander AD (wel een SSRI) had, Lichamelijke beweging: ik kan nog net een boodschap halen of even een wandeling maken. Mijn arts wil dat ik elke dag even naar buiten ga, alleen of met hulp, dus dat probeer ik dan. Voel me vaak erg naar, sta dan te hijgen in de lift en moet dan echt even leunen tegen de liftmuur, Word soms gehaald voor boodschappen of een wandeling, maar dat is altijd maar heel kort. ik lees ook verhalen van mensen die jaarenlang een benzo slikken en gaan afbouwen. Daarom vind ik mijn periode nog best meevallen. Maar die gewenning….. ja daar heb ik geloof ik erg last van. Een groenwandeling; nog nooit van gehoord. Wandel ze.
  2. Een hel. Nog steeds. Heb zoo vaak op het punt gestaan van wat extra slikken om weg te zijn.... Ik begrijp niet wat er aan de hand is. Heb afbouwschema gemaakt en aan mijn psych gestuurd. Ik spreek hem er hoop ik morgen einde dag over. Wellicht hebben mijn hormonen er ook mee te maken… want anders valt afbouwen wel erg vies tegen. Want ik slikte lorazepam eigenlijk pas vanaf 13 september 2022 en sinds een paar maanden dus overgezet op diazepam… zit nog steeds op 3 x 2 mg nu…
  3. Het lastige bij mij was dat ik niet wist waar het door kwam, angst dus…. Super dat je zo begaan bent…
  4. Ik dacht het ook ja, maar ik slik geen SSRI maar een TCA zei ik al. De arts zei het volgende erover: omdat je ook last blijft houden van wankelheid (en geloof me, dat is erg lastig…) is tegelijkertijd afbouw van de benzo wel aan te raden. Want het staat de werking van het AD dus (een beetje) in de weg. Dat wordt vaker zo gedaan. Mijn bloed is geprikt en we weten nu tot hoeveel ik mag slikken aan AD. Ik blijf tot 16 juli (totaal is het dan 2 weken) 3 x 2 mg diazepam slikken, want ik kon echt niet meer vrijdag, zaterdag , zondag en gisteren tot begin avond. Toen trok het een beetje weg en was ik doodmoe. Merk wel dat alles met een tijdsaanduiding me ondraaglijke stress geeft. We evalueren wekelijks, en ik stuur hem een afbouwschemaatje , dat we overigens kunnen aanpassen indien nodig… Arts zei trouwens ook dat eenmalig een extra dosis Lor niet zoveel doet, wel als ik het structureler zou nemen. En die extra dosis van 4 mg diazepam, (heb het nog nagekeken en die had ik 4 juli nog genomen) die doet inderdaad iets meer gezien het langer in je bloed blijft. Maar het was bij mij een en-en verhaal: opbouw, afbouw, extra dosis diazepam, hormonen en ik reageer gewoon erg op veranderingen.
  5. Het gekke is, ik heb nauwelijks tot geen lichamelijke klachten, alleen geestelijke…. Ik ben bloednerveus en erg gejaagd, en voel me mega somber… dit is eigenlijk veel te zacht uitgedrukt…. Het is pure hel….
  6. Oh help, dit duurt nu al drie dagen, heeft iemand een bemoedigend woordje of advies om hier doorheen te komen, ik word gèk….
  7. Dank je. Nee, geen SSRI, een TCA geloof ik, Nortrilen….
  8. En daarom was ik zo bang dat een eenmalige dosis lorazepam me later zou straffen…..
  9. Het lastige is, ik weet niet zeker of het aan deze afbouw ligt. Wist ik dat maar, dan is het wellicht beter vol te houden. Er speelt meer… ben gelijktijdig ook een antidepressivum aan het opbouwen, heeel langzaam, en gebruik ook nog hormoonsubstitutie…..
  10. Dank je. Ja die manual ken ik, niet uit mijn hoofd dan hé…. En je hebt gelijk: je weet nooit of het bij die ene keer blijft, nou voelde ik me gisteren wel mega rot, nog niet eerder zo erg gehad…. Nou heb ik nog niet zo lang geleden, 4 mg extra diazepam genomen in de hoop te kunnen slapen, maar niet gelukt, misschien was gisteren wel een reactie van mijn geest daarop…. Wow ik zat in de hel….
  11. Ik hoop het want dit was en is pure hel….
  12. Dat begrijp ik. Maar wilde het maar voor 1 dag doen. En dacht niet het dan zo’n impact zou hebben.
  13. Led verhogen dus. Dat vind ik eng. En zal mijn voorschrijver ook niet fijn vinden. Heb ook omsteeks 12.00 uur de eerste dosis van 2 mg ingenomen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...