Spring naar bijdragen

Brien79

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Brien79's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Goedemorgen, Ik zal even kort mijn verhaal vertellen. Ik kom van 5x 0,25 mg alprazolam. Vorig jaar januari had ik nog 0,375 Alprazolam en ben ik overgestapt op 4mg diazepam. Gedurende het jaar ben ik nog 2x gezakt en zat ik nu sinds september vorig jaar op 2mg diazepam. Dit heb ik bijna 10 maanden zo gehouden omdat er veel speelde op dat moment (verhuizing, overlijden, Corona…) In juni ben ik gezakt van 2 naar 1mg. ik dacht dit aan te kunnen, want ik was al zo lang stabiel. Om eerlijk te zijn had ik geen afbouw symptomen verwacht, maar die kwamen toch na een week of 2/3. En werden na 6/7 weken ondraaglijk, dus heb ik een apotheker gebeld, die mij kortgezegd adviseerde terug te gaan naar 2mg, omdat deze stap te groot was voor mijn lichaam en dat recent onderzoek heeft uitgewezen dat de laatste 2mg per 0,25 afgebouwd dienen te worden. Ik krijg hiervoor een drankje wat 1mg diazepam per 1ml bevat. Maar eerst moet ik weer stabiliseren op die 2mg en daar wringt het nu net. Na 3 weken voel ik mij verre van stabiel. Ik heb wel goeie dagen, maar bijv de laatste 5 dagen aan 1 stuk zijn drama. Ik slaap slecht, geen eetlust, misselijk, hoofdpijn, trillen, gejaagdheid. Ik word steeds meer onzeker. Wie herkent dit? Of heeft hier ervaring met de laatste mg diazepam afbouwen? Alvast bedankt!!
  2. Goedemorgen, Ik heb 2 vragen aan alle ervaringsdeskundigen hier. Ik ben diazepam aan het afbouwen en heb een een week of 6/7 geleden de stap gedaan van 2 naar 1 milligram. Hiervoor ben ik een maand of 6 op dezelfde dosering gebleven. Het valt me momenteel best zwaar... Twee vragen: Heeft er iemand professionele hulp bij de afbouw en zo ja, wat voor hulp? Ik zou heel graag een beetje bij de hand genomen worden in deze laatste stappen, maar weet niet goed waar ik dan moet zoeken. En: gebruikt er iemand weleens A. Vogel Passiflora als alternatief om wat rustiger te worden? Ik gebruik het weleens maar vraag me af of het helpt... Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!
  3. Hallo Lynn, Ik herken wat je zegt hoor, liever heel langzaam met zo min mogelijk klachten. Om Lorazepam om te zetten naar Diazepam moet je X 10 doen, toch? Dus jij bent toen eigenlijk met 2,5 gezakt, als je het vergelijkt met mij. Ik snap dat dat vreselijk heftig was! Ik heb het eerste deel afgebouwd met Alprazolam, maar dat kon ik op een gegeven moment niet meer breken en toen ben ik overgestapt naar Diazepam, ook ivm de lange werking. Ik ben van 0.5 alprazolam naar 4 Diazepam gegaan, meer dan een jaar geleden. Toen was mijn plan om direct af te bouwen, maar toen gebeurde er van alles (mijn man in het ziekenhuis, geopereerd, revalideren, mijn oma overleed, een goede vriend van de familie overleed, ondertussen Corona…), toen heb ik het even losgelaten. Ondertussen was ik toch op 2mg beland, door er steeds een halfje af te laten, dus ben niet ontevreden. Had alleen even niet gerekend op de heftige reactie bij deze stap. Wat je zegt, elk stapje is dus blijkbaar toch weer anders… Fijne zondag!
  4. Goedemorgen @Lynn46, Hoe gaat het met jou? Heb je goed geslapen? Denk je dat je het ergste heb gehad in deze afbouwstap? Met mij gaat het vanochtend redelijk. Gisteren was vreselijk, voelde me de hele nacht zenuwachtig, alsof je de volgende dag 5 examens moet doen. Vanaf 2.00 u niet meer normaal geslapen. Vannacht gelukkig een betere nacht. Nu wel weer een zenuwachtig gevoel en druk op mijn borst, maar niet zo heel rot als gisteren. De slechte dagen in deze afbouw begonnen denk ik vorige week maandag, maar echt rot werd het vanaf di/wo, dus ik hoop dat ik nu de piek gehad heb. Hoe lang neem jij steeds pauze tussen het afbouwen? Ik twijfel of ik in de volgende stap naar 0.5mg diazepam ga, of in 1x naar nul. Als ik nog een tussenstap doe, moet ik er nog 2x doorheen… Wat zou jij adviseren? Alvast bedankt weer & een fijne dag! ps: dit stukje vond ik zo herkenbaar: Probeer dat rotgevoel te accepteren, je kan het aan, ook al voelt het soms van niet, en het gaat weer over, ook al voelt het soms van niet. Hoe vaak ik niet denk dat ik het niet kan of dat het nooit meer over gaat…
  5. Hi Lynn, ik ga vanaf vandaag proberen die halve in kwarten te hakken. Kan me ook voorstellen dat dat moet schelen in de nacht. Anders zit er zo lang tussen. Ik bedacht me ook dat dit relatief een veel grotere stap is dan de vorige 2 stappen. Toen ging ik van 4 naar 3 (dat is een kwart) en van 3 naar 2 (dat is een derde) en nu is het de helft. Vervelend dat jij ook moeite had om in te slapen. Fijn dat je dat zegt, dat het meestal na een weekje weer beter gaat. Daar houd ik me ook maar aan vast. Lekker, een dagje vrij. Ik ben vanochtend al gaan banen zwemmen, even in m’n lijf en uit m’n hoofd. En moet nu nog 4 uur thuiswerken. Dan lekker weekend. Werk jij ook vanuit huis? Ik vind dat wel een groot voordeel tijdens het afbouwen. Succes weer vandaag en een fijne dag!
  6. @Lynn46 Goedemorgen, hoe is het met jou? Nog even m’n hart luchten. Dat was m’n slechtste nacht tot nu toe. Draaien en woelen vanaf 5.00 uur. Zo’n gejaagd gevoel in m’n lijf en alsof je je bloed voelt stromen door je armen, heel naar. Flink wat tranen vanochtend en dan kan ik alleen maar tegen m’n man zeggen: “ik heb zo’n spijt, ik was zo stabiel. Ik sliep zo goed, ik was zo ontspannen. Waarom heb ik deze stap gezet?” Weet even niet wat ik moet doen. Mijn piekergedachten gaan met me aan de haal en ik zie alleen worst case scenario’s. Namelijk dat dit niet meer weggaat en ik hier (weer) de hele zomervakantie mee zit. Ik hoop dat jij een betere nacht achter de rug hebt. Bedankt weer voor het lezen.
  7. Beste Lynn, Hartelijk dank voor je reactie! Klinkt misschien gek, maar fijn om te horen dat iemand anders hetzelfde ervaart. En ook die gespannenheid na een week of 2. Ik ging echt aan mezelf twijfelen, kan het wel, van die ene milligram? Ligt het aan mij? Stel ik me aan? Zou het schelen als ik mijn halve tablet van 1 milligram nog in 2en hak en dan ‘s avonds en ‘s ochtends een kwart neem? Of maakt dat qua afgifte in je lijf niet uit denk je? Jij bent ook goed bezig hoor, knap! Ben je al lang aan het afbouwen? Heb jij dan ook dat je meteen weer even slechter slaapt? Veel succes nog en dank je voor het luisterend oor!
  8. Goedemiddag, ik ben op zoek naar een beetje herkenning en wellicht wat adviezen. Alvast bedankt aan een ieder die meeleest! Ooit slikte ik 5x 0.25 mg Alprazolam. Begin 2020 heb ik 2x 0.25 Alprazolam omgezet naar 4 mg diazepam. Dit heb ik ook weer langzaam afgebouwd, maar de afgelopen maanden ben ik blijven hangen op 2mg diazepam, 1 ‘s ochtends en 1 ‘s avonds. Dit was al zo lang stabiel en ik voelde me goed dat ik 2 weken geleden die ene mg in de avond eraf heb gehaald. Ik heb dus nu nog 1 mg in de ochtend. Eerst merkte ik niets, maar na een dag of 10 begon ik me nerveus, opgejaagd te voelen. Ineens weer piekeren, wat natuurlijk ook een reactie op het nerveuze, angstige gevoel kan zijn. Herkent iemand dit, dat ook de laatste loodjes nog zwaar wegen? Zijn er manieren om dit makkelijker te maken? Misschien die halve nog in kwarten proberen te breken, zodat het 2x 0.5mg wordt? Of zou dit niet uit moeten maken? alvast bedankt voor het meedenken en jullie reacties! Het is een lange weg voor mij, al bijna 4 jaar.. ik hoop dat het einde in zicht is en het beter wordt.
  9. @Wilhelmina Je kunt het wel, echt! Precies zoals kannietmeer zegt: uur bij uur, dag bij dag
  10. @Kannietmeer Dank voor je reactie. Dit schema heb ik van de apotheek maar heb me al voorgenomen langzamer aan te doen als het niet gaat. Mag ik vragen vanaf welke dosering jij afbouwde en bij hoeveel je die dreun kreeg? sorry voor alle vragen, maar ik zoek een beetje houvast
  11. Dank je wel @Kannietmeer Dat is inderdaad precies wat ik doe, stapelen en dan is het niet meer te overzien. Dag bij dag, uur bij uur. Ik ben 11 dagen geleden overgestapt van 0.375mg alprazolam naar 4mg diazepam. Dit is het enige wat ik gebruik. weet jij hoe lang het meestal duurt om aan zo’n overstap te wennen? Dit is mijn plan qua verdere afbouw: volgende week: 3mg week 2: 2mg week 3: 1 mg week 4: 1 mg week 5: 0,5 mg week 6: 0,5 mg week 7: 0 Wie heeft er ervaring mee of dit haalbaar is?
  12. Goedemorgen! ik heb ook best ok geslapen. Zat alleen gisterenavond enorm te worstelen met mijn ademhaling, tegen hyperventilatie aan. Hebben meer mensen daar af en toe last van? ik denk wel dat ik weet hoe het komt, dit weekend gaat mijn man 5 dagen op vakantie en ben ik “alleen” met mijn dochter en dat maakt me nerveus. verder nu dag 11 van mijn switch van 0.375mg alprazolam naar 4 mg diazepine. Volgende week maandag ga ik terug naar 3mg. fijne dag allemaal!
  13. Wow, hoe doe je dat? Heb je zo’n nauwkeurige weegschaal?
  14. Dat is inderdaad te overzien. Ik hoop dat als ik eenmaal gewend ben aan de diazepam en dat heel langzaam afbouw het ook mee gaat vallen. Bouw je volgens een schema af?
  15. Jeetje wat een ontzettend heftige tijd heb jij achter de rug @Angke En wat ontzettend knap dat je nu totaal medicijn vrij bent, echt heel goed gedaan, ik kan me niet voorstellen hoe zwaar dat geweest moet zijn. Ik hoop heel erg dat je je steeds een beetje beter gaat voelen. Ik heb diepe bewondering voor je. Ik heb al eens eerder de alprazolam afgebouwd en toen na 2 jaar toch weer begonnen. Nu sinds een jaar dus op 0.375mg en zojuist omgezet naar 4mg diazepam met als doel dat af te bouwen naar nul, maar zelfs het omzetten vind ik al heftig. Maar ik wil er echt graag vanaf. Ik hoop dat je me af en toe een peptalk kunt geven, dat doe ik uiteraard wederzijds! Wie ben je trouwens? Mocht je dat willen vertellen. Ik ben een getrouwde vrouw van 40 jaar, met een dochtertje van 7.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...