Spring naar bijdragen

Roosje41

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  110
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Roosje41's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Dii draadje helpt me ook nog steeds. Stukken in geheugen kwijt (voornamelijk door slaapmedicatie). Man gevraagd mensen uit het verleden te bellen. In bad gevallen en hoofd opgehaald. En dieptepunt nog even kijken bij kind en knock-out gaan door de slaapmedicatie boven zijn bed. Hij vond het grappig. De volgende dag heb ik hulp gezocht.
 2. Zeker nu je het zo zegt heb ik die basis echt na een jaar! Ik kan gelukkig direct terecht bij de psycholoog die me destijds heeft begeleid en sowieso heel erg anti middelen is (was het destijds ook niet helemaal eens met het omzetten naar Diazepam om van de slaapmedicatie af te komen). Angstremmers in welke vorm dan ook zijn het antwoord niet. Ik moet hier doorheen. Praten helpt….blijven praten :-)
 3. Hardlopen, mediteren weer opgepakt en de toch maar weer hulp inschakelen. Ik plaats het hier ook om me vooral er van te weerhouden weer de makkelijke weg te kiezen. Al is het ver van makkelijk.
 4. Hoe meer ik er over nadenk, hoe minder ik ervan begrijp :-( Ik heb een verslavingshistorie met die dingen. En ik slaap door al die zorgen ook al weer niet al te best, dus misbruik ligt op de loer. Vanmiddag gaan hardlopen. Daar zo kapot van (tijd niet meer gedaan) dat ik even dat radertje uit kon schakelen.
 5. Hi forum leden, Zoals jullie wellicht hebben gelezen ben ik een jaar clean van de alchohol en benzo’s. Ik denk dat het eerste jaar vooral in het teken stond van ‘een jaar stoppen’. Ik ga 1 februari met een nieuwe baan beginnen. Dat levert al wat spanning op, maar de laatste weken is het niet te doen. Heel de dag paniekerig en neerslachtig (winter dip ook misschien). De huisarts wil me voor korte tijd Diazepam voorschrijven om me er even door te trekken, maar ik heb net 4 jaar aan die zooi gezeten. Dat wil ik nu juist niet. Het kan allemaal op zichzelf staan hoor, maar zijn er meer die na een jaar stoppen nu juist dubbel en dwars de gevoelens ervaren die je zo lang hebt onderdrukt? Dat zou toch na een jaar wel over moeten zijn. Gr. Roos
 6. Roosje41

  Jaarpact

  @Bob en @lady jane bedankt voor jullie felicitaties! Ik heb het er laatst met mijn man over gehad. Die gaf aan dat hij door de combinatie alcohol en slaapmedicatie af en toe zo bang was dat ik niet meer wakker zou worden. En hij heeft het moeten checken, meerdere keren. Ik plak er nog een jaar aan vast. Ik ben ook bang dat ik nooit meer een sociale drinker kan worden, want hoewel ik dronk om te kunnen slapen dronk ik ook om te ontspannen of om net iets relaxter op een borrel te staan. Het is alles of niets en de keuze is nu niets. De stap hulp te zoeken werd ingegeven door mijn man, maar te blijven stoppen ligt bij mij. Op naar een volgend jaar en fine dagen!
 7. Roosje41

  Jaarpact

  Het gaat eigenlijk wel primo zo. Ja ik heb het moeilijk gehad, maar een leven zonder alcohol is een reëel keuze.
 8. Roosje41

  Jaarpact

  Jaaa het is toch wel voorbij gevlogen. 21 december is mijn stopdatum. En dan…het houdt me wel bezig. Merk dat veel mensen uit mijn omgeving verwachten dat ik toch wel weer een kerstborrel mee drink.
 9. Roosje41

  Jaarpact

  Jeetje 8 maanden alweer. Dat jaar komt warempel nog in zicht :-)
 10. Roosje41

  Jaarpact

  @Bob Al bijna een half jaar.. Trots op mezelf en op naar dat jaar!
 11. Ze zal doelen op kans op delier en de combinatie met de antidepressiva. Tot de start van je behandeling is het advies van een verslavingsarts ook om met 10% per dag te minderen. Alleen dat lukt geen enkele alcoholist (geleerd van de hele lieve verslavingsverpleegkundigen). Bij mij was het ook bij start behandeling cold turkey stoppen van 1,5 fles per dag. Ze zullen je mogelijk Diazepam geven voor ontwenning en Thiamine voor vitamine B1. Antidepressiva vond ik ook rot spul, maar afbouwen lukte me redelijk makkelijk. Ruilde het alleen in voor slaapmedicatie Ook daar met hulp vanaf gekomen. Hoe gaat het nu?
 12. Ik had die dag een jonge invaller. Toen ik er eenmaal zat boeide het me werkelijk niets meer. Het feit dat je daar straks zit betekent dat je voor jezelf al hebt erkend dat je een probleem hebt en zij zijn er niet om te oordelen; zijn er om te helpen. Nog erger dan daar te zitten is er niet te zitten en door te gaan op een destructief pad. Je kunt dit!
 13. Kom hier zo af en toe op de dageraad spieken. Inmiddels 4 maanden droog en het gaat goed. Wel voor de 2e keer een soort van voedselvergiftiging door de lunch op mijn werk. Vermoed de olie die ze over de salades mikken. Iedere dag 1,5 fles wijn is geen probleem, maar een beetje olijfolie en ik lig er compleet af haha. @niks heb je verhaal zo’n beetje gevolgd en lees nu dat je te vroeg bevallen bent. Wel fijn dat de kleine het goed doet. Hopelijk snel naar huis.
 14. Ja het voelt vrij, maar ook spannend. Ik ben daar bijna 4 maanden dagelijks/wekelijks geweest. Alsof je back-up weg valt. Maar je ziet ook mensen binnen komen en dan besef je ook hoe je er zelf aan toe was. 49 kilo levend op wijn en slaappillen. En als ik kijk hoe het nu gaat heb ik ze ook niet meer nodig. Maar wel eeuwig dankbaar dat ze er zijn geweest. Heb er waardevolle vriendschappen aan overgehouden. Wat goed om te lezen van je! Ik ben super trots op je! Roos
 15. 2 weken dag detox voor alcohol/benzoverslaving en 13 weken cognitieve gedragstherapie in groepsverband om abstinent te blijven. Kon nog kiezen voor een nazorgtraject van een half jaar, maar het gaat zo alleen ook goed. 4 maanden droog en 3,5 maand van de pillen af. Maar de pillenverslaving is een hardnekkige hoor. Toch ook terugvallen in de groep.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...