Spring naar bijdragen

Roosje41

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  48
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Roosje41's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Roosje41

  Vrouwen en verslaafd

  Ik heb net 2 weken ambulante detox gedaan voor combinatie alcohol / benzo met meer vrouwen dan mannen. Vrouwen kiezen misschien toch vaker voor ambulante detox. Of stappen minder snel naar verslavingszorg? Je bent in ieder geval goed op weg! En (helaas) je bent idd niet alleen.
 2. Ik zit inmiddels op 10mg en het gaat redelijk. Oud en nieuw zat er natuurlijk tussen. Gisteren helemaal kapot en toen had ik een goede nacht. Maar ook hier rommelig. Veel wakker, niet zeker of ik nou wakker heb gelegen of heb gedroomd. Moet zeggen dat de Diazepam niet zoveel meer doet en ik ook terug denk aan mijn slaapmedicatie. Maar het is troep en we hebben het uiteindelijk helemaal niet nodig. Alleen het loslaten, rust vinden en vertrouwen in je eigen lichaam is weg en dat heeft denk ik heel wat tijd nodig. Ik hoop ook dat er een moment komt dat slapen gewoon routine wordt en niet iets waar ik steeds mee bezig ben. Hang in there!
 3. Roosje41

  Jaarpact

  @Bob mag ik er ook op? Eerder gepost dat ik 22 december 2021 ben gestopt, maar dat was een dag eerder 21 december 2021.
 4. Hi Foxy, Ik zit midden in de afbouw van diazepam. Daarvoor gebruikte ik 20mg zolpidem gecombineerd met alcohol. Zorgde voor geweldige black-outs :-(. Ben begonnen met 10mg over de dag en 10mg voor de nacht en zo nodig nog 5mg. Ik ben nu afgebouwd tot 12mg voor het slapen. Ging de eerste nacht goed, gisteren niet. Wat mij helpt ontspannen is mindfulness. Ik heb daar een app voor gedownload en gisteren met de sessie van 30 minuten kukkelde ik bijna in slaap. Daarna echter teveel weer gaan doen waardoor ik inderdaad weer in de aan modus stond toen ik naar bed ging. Vandaag dus maar proberen te mediteren vlak voor het slapen gaan. Ik denk dat jij net als ik teveel met het slapen bezig ben. Het wordt een ding. Van de ochtend tot de avond en dat zal mede de reden zijn dat het niet lukt. Een fitbit kan je ook helpen om te bepalen of je echt nachten wakker ligt of toch wat uren pakt al denk jij van niet. Ik heb zelf ook gemerkt dat ik te vroeg naar bed ga. Waar dat eerder nodig was kan ik nu met veel minder slaap toe. En anders toch misschien een verwijzing naar een slaapkliniek als je toch merkt dat het langere tijd niet lukt? Succes iig! Het is zo lastig je over te moeten geven aan iets waar je geen controle over hebt. Gr. Roos
 5. Ik doe mee! Na een mislukte poging tot stoppen in november nu met wat hulp sinds 22 december droog. We gaan ervoor!
 6. Hi ladies, gisteren gesprek gehad over afbouw slaapmedicatie. Ben gelukkig gezond op een snelwerkende schildklier na. Klachten daarvan zijn angst, gejaagdheid en prikkelbaarheid. Oh dat werkt dus ook niet mee. Advies is toch om te zetten naar Diazepam en daarmee af te bouwen en mijn hersenen tijd te gunnen na zoveel jaar weer op een andere manier te slapen. Ben net als jullie klaar met de troep in mijn lichaam, maar ook angst voor de afbouw. Maar goed, we gaan ervoor! Lichaam troepvrij.
 7. Nou niet per se. Ik zie gewoon erg op tegen het afbouwen van de slaapmedicatie. Morgen gesprek om hiermee te starten. Ben nu aan het werk. Vind de afleiding wel fijn.
 8. Nee ik ben er nog! Maar wat stiller. Komt even veel op me af. Gesprek met psycholoog ging heel goed. Fijn als je je begrepen voelt. Verder verschrikkelijk somber weer. Mag van mij wel gaan sneeuwen met een zonnetje erbij :-)
 9. Nee, ik heb de lorazepam maar een week of twee gebruikt en kon toen vrij snel stoppen. Maar als ik hier lees hoe lastig het is om af te bouwen na een langere periode gebruik.
 10. @bolletje las ik bij jou ook niet over ervaringen met CBD olie? Niet dat ik nu direct naar allerlei andere middelen wil grijpen om te slapen, maar het lijkt geen kwaad te kunnen.
 11. Ik heb 4 jaar geleden ook lorazepam voorgeschreven gekregen. 3 maal daags 1 mg. Ik merkte er weinig van, terwijl manlief zegt dat ik er als een zombie bij liep. Ben er vrij snel mee gestopt, maar merk nu pas wat een gemeen goedje het is. Ben ik destijds ook nooit over geïnformeerd. Zo slecht. @karin123 morgen psycholoog en volgende week arts.
 12. Goedemorgen, Het gaat hier sinds 2 dagen wat beter. Slapen is gewoon heel beladen. En inderdaad stoppen met medicatie betekent rotte nachten en daar word ik ook heel angstig van. En die angst gaat weer niet werken om rustig de nacht aan te gaan. Ik ga dit goed bespreken met psycholoog en arts. De oplossing ligt in ieder geval niet permanent in middelen. Ben wel heel blij met dit forum en steun vanuit werk en manlief. Kijk niet zo uit naar de Kerstdagen, maar dat is meer vanwege het traject waar ik in zit. Zou dolgraag even vooruit willen spoelen tot het moment dat ik helemaal middelenvrij ben. Fijne dag ladies!
 13. Welkom! Zit in hetzelfde schuitje. Slecht slapen, ook met ondersteuning. Je lichaam heeft tijd nodig om weer te slapen zonder ondersteuning. Maar het is lastig. Ben zelf het vertrouwen in mijn lichaam een beetje kwijt. Ga overigens wel ondersteunend een slaapmodule volgen. Als ik daar iets uit kan halen deel ik het hier.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...