Spring naar bijdragen

Thei

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesses
    Literatuur, jazz

Recente profielbezoeken

808 profielweergaven

Thei's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Thei

    Jaarpact

    Dag @Bob Ik ga door, zonder druppel alcohol dus. Dank voor de aandachtige zorgen!
  2. Thei

    Jaarpact

    Dank voor je begeleiding hier, Bob !
  3. Thei

    Jaarpact

    Dank je voor deze grappige kaart! Je steun heeft erg geholpen, @lady jane! !!!!!
  4. Thei

    Jaarpact

    Dag @Bob, Allereerst weer mijn dank voor jullie felicitaties. De afgelopen twee jaar gingen makkelijk voorbij zonder alcohol, maar ik telde wel nog met enige verbazing de maanden. Dat betekent inderdaad dat het stoppen met alcohol nog nieuw is; het is wel iets om vaker bij stil te staan. Ik mis het drinken absoluut niet. Zoals ik moest wennen aan mijn nieuwe levensstijl, moet mijn omgeving dat ook: met de jaarlijkse kroegentocht met mijn beste vrienden doe ik niet meer mee. Vrienden die me alleen wilde zien om te drinken vallen af, maar dat zie ik niet snel gebeuren. Men moet er aan wennen dat ik bij mijn besluit blijf en men heeft er ook wel respect voor. Hoe dan ook ben ik fitter, slaap ik beter en ben ik weer elke avond gaan mediteren (25 minuten). Het drinken was soms heerlijk, ik mis soms de oude jenever van Zuidam, maar ik heb alles na een jaar door de gootsteen gespoeld en heb mijn whiskey’s weggegeven. Niet meer drinken ondanks een grieperig gevoel, geen steken in mijn lever meer, niet onrustig meer als er geen alcohol in huis is: dat waren genoeg redenen, ernstig genoeg, om met alcohol te stoppen. Minderen met alcohol? Volgens mij werkt het niet als je een grens over bent gegaan. Ik teken weer voor een jaar bij, maar eigenlijk weet ik zeker dat ik niet meer aan de alcohol ga, ook niet ‘eentje voor de gezelligheid’. Laat mij maar op de lijst staan; het helpt.
  5. Thei

    Jaarpact

    Dank je, @Bob, datum ging bijna onopgemerkt aan me voorbij. Sterkte en succes iedereen.
  6. Thei

    Jaarpact

    Top, anderhalf jaar alweer. Geen steken meer in mijn lever, geen keelpijn, gewoon helemaal van de alcohol af. Geweldige steun hier. Dank je @Bob.
  7. Thei

    Jaarpact

    Op naar de twee jaar. Dank voor de ondersteuning.
  8. Thei

    Jaarpact

    Bedankt voor de steun!
  9. Thei

    Nieuw en benieuwd

    Hoi @Dry2021, Ik kijk bijna nooit meer op dit forum, en ik zie nu dat je mijn eerdere bericht weer hebt ‘gepost’. Ik ben nu 1 jaar en bijna 3 maanden zonder alcohol. Mijn flessen whiskey heb ik weggegeven, oude jenever in de gootsteen. Hoe houd ik het vol? Ik ben gemotiveerd, dat in de eerste plaats. Elke dag drinken is een ziekte. Ik ben blij dat ik lichamelijke klachten kreeg; ik weet niet wat ik had gedaan als ik die niet had gekregen. @Cleo66 heeft gelijk: poging mislukt? Jammer, maar dat hoort erbij. Mijn eerdere bericht ging eigenlijk over poging nummer 3 of 4. Ik mediteer nu elke avond, ongeveer 45 minuten voordat ik ga slapen. Elke dag 25 minuten. Het grote voordeel is dat je daarvoor helder moet zijn; een bijkomend voordeel is dat je rustig die turbo-gedachten van je kunt bekijken. Je zelfkennis groeit daarmee behoorlijk. Alcohol is lekker, té lekker. De roes is fantastisch. Maar ik had nooit gedacht dat ik zónder kon. Dus vraag je af @Dry2021 waarom het ‘gewone’ leven je blijkbaar niet kan bieden wat alcohol je wél biedt. Mijn oude vrienden drinken nog steeds, waarvan een enkeling zich ook beter op dit forum kan melden. Gaat niet gebeuren. Eerste kroegbezoekje zonder alcohol, nieuwjaar zonder champagne: allemaal overleefd. Tsja, ik heb de restanten van een post traumatische gebeurtenis proberen weg te drinken, maar dáár kwam ik pas achter toen ik drie maanden niet had gedronken en me af begon te vragen of ik niet gewoon NOOIT MEER moest drinken. Ik denk dit: als je dit forum bezoekt, dan wil je eigenlijk verdomd graag stoppen! Succes!
  10. Thei

    Jaarpact

    Inmiddels heb ik mijn laatste whiskey weggeven en de jeneverfles geleegd in de gootsteen. Dank voor jullie steun en voor @Bob bedankt voor de steun en administratieve aanmoediging. Top!
  11. Thei

    Jaarpact

    Ja, mooi. Begin was lastig, nu begint het een manier van leven te worden. Bedankt voor het feesthoedje.
  12. Thei

    Jaarpact

    Yes! Ik ga inderdaad door. Bedankt voor de steun hier.
  13. Thei

    Jaarpact

    Ik teken voor nog een jaar. Dank voor de steun hier, dat helpt wel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...