Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Dry2021

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Dry2021

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dry2021

  Voorstellen . 3 maanden nuchter.

  Hoi Ella, ben zelf nu in de 7e week zonder alcohol ( helemaal niets meer) en ik vind het ook zwaar en saai. De euforie is ook niet aanwezig , ben qua gewicht van de 101 naar 99,6 gegaan in die 7 weken en dat valt heel erg tegen. Toch blijf ik het volhouden omdat ik het zeer zeker ook voor mijn gezondheid,gewicht en gezin doe. Ik probeer iedere keer me vast te klampen aan de gedachte “ wat voegt het nou toe om dronken te zijn, het is alleen maar die roes van pak hem beet van 22.00 savonds tot 00:30 . ( overdag dronk ik nooit ). Ik maak het voor mezelf leuk door van het uitgespaarde geld kleding / schoenen/ of andere dingen die ik leuk vind , te kopen. Dat motiveert best wel. succes !
 2. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Je vraagt je af of iedereen die problematisch drinkt een voorgeschiedenis heeft . Ik denk het wel. Bij mij was het het verliezen van een bedrijf/woning en gezin in een week tijd. Is nu 20 jaar geleden , ben hertrouwd en heb een leuke woning en de zaken toch wel weer aardig op de rails . Maar onderhuids zit er toch behoorlijk wat denk ik zo.
 3. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Waar kan ik het “ jaarpact “ vinden?
 4. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Vreemd , maar het roken ben ik echt helemaal afgeleerd , nooit gedacht dat dat zou kunnen. Drinken is idd maar een optie : helemaal stoppen , minderen heeft geen zin.
 5. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Tnx, ga er gelijk kijken.
 6. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Dankjewel allemaal voor jullie reacties , het is nu zaterdagavond en alweer de 5e zaterdagavond zonder alcohol en niet half/helemaal lam naar bed gaan zoals altijd. Ik merk dat het lezen van de reacties en het bladeren op dit forum een soort van kracht/motivatie geeft. Ook al is het nu heel saai , morgenvroeg sta ik fris op , ga lekker ontbijten en dan een kilometer of 4/5 wandelen. Ik heb een eigen zaak en werk 6 dagen per week , overdag afleiding genoeg. Sporten/hardlopen zou ik eens moeten proberen, geen idee of dat wat voor me is.
 7. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Dankjewel, ga ik zeker doen. Wellicht had ik er wel degelijk hinder van maar ga je dat normaal vinden omdat je het dagelijks doet en bij je routine hoort. Nu na 5 weken geniet ik van de ochtenden dat ik vroeg opsta en veel dingen doe, de avonden daarentegen vind ik niet leuk, kijk vaak 2 a drie afleveringen op Netflix met een of twee glaasjes ginger ale 0% suiker , dat vind. Ik nog enigszins lekker. Maar saai is het wel .
 8. Dry2021

  Nieuw en benieuwd

  Hallo allemaal, nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen , meedoen en schrijven op een forum als dit. Maar toch voel ik de drang nu om e.e.a te delen. ik ben een man van 56 jaar en heb eigenlijk de afgelopen 40 jaar gedronken. Zelf heb ik het nooit al problematisch beschouwd maar ben wel gaan nadenken over de gezondheidsrisico’s en het stoppen en daar zit nu net de bottleneck: ik vind het gewoon zo erg lekker om een paar Belgische biertjes te drinken en dan erachteraan nog een fles wijn, en dat alles gebeurd in de avond tussen 21.30 en 00.30 , heel raar maar dat zijn de tijdstippen waarop ik drink , ga eigenlijk nooit nuchter naar bed en dat terwijl ik er in de ochtend toch om 07.00 weer naast moet staan. Ook mijn gewicht is sluipend maar zeker toegenomen , woog ik 8 jaar gelden nog 92, nu is dat 102 geworden . Drie jaar geleden ben ik van de ene op de andere dag gestopt met roken, voegde niets meer toe omdat ik de enigste was die nog rookte en zat daarom heel zielig met een glas wijn en een sigaret in de schuur....zo stom. Nooit meer een sigaret aangeraakt en vind het nu zelfs vies. Maar drinken..... dat is een ander verhaal lijkt me , om daar dus vanaf te komen. Januari dit jaar heb ik meegedaan aan Dry-januari en dat ging goed , maar wat smaakte dat eerste bier in februari toch weer lekker. Nu ben ik opnieuw gestopt sinds 12 oktober en sta zo’n vijf weken droog nu. Vooral op tijden waarop andere mensen gaan “ borrelen” heb ik het moeilijk en denk dan wat heeft het leven nog voor zin als je helemaal niets meer mag. ( beetje zwaar aangezet , maar toch) ik wil ook stoppen met drinken om gewichtsverlies te realiseren en had gehoopt dat dit veel sneller zou gaan, ben nu 5 weken bezig slechts 1,2 kilo afgevallen , ik ben er niet door gaan snoepen en snaaien en eet heel bewust, daarom is het zo moeilijk. Lees die verhalen van Eric Corton en Frits Westerman en wat die allemaal wel aan gewicht kwijt zijn en dan is dat van mij frustrerend. Daarom neem ik nu deel aan dit forum , om op die manier steun te zoeken om ermee door te gaan. succes allemaal en groet!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...