Spring naar bijdragen

Kzegmaarzo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    63
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Kzegmaarzo geplaatst

  1. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B. Stofjes als gaba en melatonine kan je lichaam zelf aanmaken, met hulp van evenwichtige voeding en wat voedingssupplementen. Een orthomoleculair therapeut zou je advies kunnen geven. Bij middelen als 5htp of ashwaganda kijken of het op dit moment verstandig is vanwege afbouwen/stoppen. Aminozuren als glutamine en creatine bevorderen ook de aanmaak van gaba. Tryptofaan bevordert de aanmaak van serotonine en melatonine. Toch is het vooral een combinatie van meerdere stofjes. Kambo zou kunnen helpen te ontgiften en de receptoren weer te sluiten.
  2. Je hebt het over alcohol. Weet niet of je wel (veel) alcohol hebt gebruikt. Die ontregelt veel in je lichaam en zorgt voor een verhoogde uitstoot van vitaminen en mineralen, zoals zink, magnesium en vitamine B. In elk geval worden dit soort klachten psychisch genoemd maar bedenk dat er ook een lichamelijke kant aan zit. Vaak ook door onevenwichtige voeding. Stofjes als melatonine en gaba kan je lichaam zelf aanmaken, als je zorgt voor de juiste bouwstoffen. Allereerst volwaardige voeding en daarbij wat voedingssupplementen. Een schommelende bloedsuikerspiegel en tekorten aan voedingsstoffen, kan maken dat je je psychisch minder voelt en medicijnen zorgen voor nog meer tekorten. De geraffineerde suikers zou ik zoveel mogelijk laten staan. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwit, gezonde vetten en vezels bij elke maaltijd of tussendoortje. Stofjes die veel mensen tekort komen, zijn magnesium, vitamine B en D, omega 3 en zink. Wat afbouwen zou ik de tips van de forummers ter harte nemen. Voor het lichamelijke stuk van je klachten zou je een orthomoleculair therapeut kunnen raadplegen. Een goede ontgifter kan Kambo zijn maar moet bij je passen. Je moet je geroepen voelen. https://www.optimallivingdynamics.com/blog/7-important-nutrients-depleted-by-psychiatric-drugs-antidepressants-antipsychotics-stimulants-benzodiazepines-induced-guide-vitamins-medications
  3. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om zelf gaba aan te maken. Zou wel beginnen met goede voeding. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door losse koolhydraten te vermijden. De aanmaak van stofjes als serotonine, gaba en melatonine kan je verbeteren door te zorgen voor bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Een dergelijk middel zou kunnen helpen maar zou wel zorgen voor het hele plaatje. Dus ook bijvoorbeeld magnesium, vitamine B en D. Stofjes als creatine en glutamine verbeteren de gaba. Weet niet of het middel tegelijk met benzo's zou mogen.
  4. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Door een tekort aan melatonine kan je weer hyper worden en onrustiger slapen. En je lichaam leert het af om zelf allerlei neurotransmitters aan te maken. Met volwaardige voeding en wat voedingssupplementen kan je ook een heel eind komen. Zelf bijna vijfentwintig jaar medicijnvrij. Vooral zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Om te ontspannen kan de rescue remedie voor de nacht helpen.
  5. Alcoholgebruik en zeker misbruik zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink, magnesium en vitamine B. Zorgen voor wat extra's kan dus schelen in de ontwenningsverschjnselen. En zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Eventueel Kambo om te ontgiften en de receptoren te sluiten. En eens kijken wat er onder die verslaving zit. Vaak een leegte die je niet wil voelen. Soms een verloren tweelinghelft. Dan start je als tweeling in de baarmoeder maar valt er eentje al snel weg, wat je onbewust toch voelt. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen, net als alle medicijnen, voor verlies van vitaminen en mineralen. Een stofje als gaba kan je lichaam zelf aanmaken als je zorgt voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen. Zo helpen creatine en glutamine voor de aanmaak van gaba.
  6. Kzegmaarzo

    Boeken tips?

    Ik zou kijken of je jezelf herkent in de alleengeboren tweeling. Die zijn vaak verslavingsgevoeliger. Zijn ook boeken over. Zelf aan het lezen: Gesucht, mein verlorener Zwilling, van Barbara Schlochow. Ook goed om je te realiseren dat alcoholgebruik en vooral misbruik zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, zink en vitamine B dus altijd goed om te zorgen voor wat extra's.
  7. Kzegmaarzo

    Paroxetine

    Vroeger van alles geslikt maar voel me zonder medicijnen maar met betere voeding en wat voedingssupplementen veel beter dan destijds. Vaak wordt er gezegd dat je een stofje mist. Maar antidepressiva verbeteren dat niet. Ze zorgen alleen dat de heropname van serotonine wordt afgeremd. Omdat melatonine wordt aangemaakt uit serotonine, krijg je daarom minder aanmaak van melatonine. Ook zorgen medicijnen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Antidepressiva onder andere aan Q10, magnesium en vitamine B.
  8. Wanhopige, ook antipschotica remmen de aanmaak van melatonine, waardoor verstoring van andere hormonen en neurotransmitters.
  9. Benzo's en de meeste antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om zelf allerlei neurotransmitters te reguleren. Met de juiste voeding en bepaalde voedingssupplementen kun je ook veel bereiken. Slik zelf een voedingssupplement voor de aanmaak van serotonine en melatonine.
  10. Kzegmaarzo

    Slaapcentrum

    Belangrijk is zorgen voor volwaardige voeding en een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen bij de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Vraag hierbij advies. Electrosmog zoveel mogelijk vermijden kan ook schelen. Zelf twee dooozz-schijfjes naast m'n bed, waardoor beter slapen. Soms kan bijnieruitputting aan de orde zijn en moet je daar wat aan doen. met dit soort maatregelen is een slaapcentrum vaak niet meer nodig.
  11. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om neurotransmitters zelf te reguleren. Allereerst is belangrijk een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen de aanmaak van allerlei neurotransmitters te verbeteren. Vraag hierbij advies.
  12. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Net dat laatste stukje van een paar milligram naar niks kan het lastigst zijn, heb ik in het verleden ervaren. Zorgen voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen kan het afkicken wat vergemakkelijken maar vraag advies.
  13. Kzegmaarzo

    Afbouw mbv diazepam?

    Benzo's en de meeste antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om zelf allerlei stofjes aan te maken. Voel me zelf beter met aanpassing van voeding plus wat voedingssupplementen die de aanmaak van je neurotransmitters verbeteren; beter dan toen ik medicijnen gebruikte.
  14. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je vitaminen en mineralen kwijtraakt. Naderhand zou je dat dus moeten helpen herstellen. Allereerst met goede voeding. Daarbij zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten/drinken. Plus wat vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Aminozuren als creatine en glutamine helpen de gaba-aanmaak. Tryptofaan en vooral 5htp helpt de aanmaak van serotonine en melatonine maar is niet voor iedereen het juiste middel. Beter advies vragen hierbij.
  15. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je vitaminen en mineralen kwijtraakt. Door een verstoorde melatoninehuishouding kan je meer hyper worden en klachten krijgen. Ik zou bij ME denk aan wat doen aan oorzaken, zoals wellicht bijnieruitputting, belasting door gifstoffen en tekorten aan voedingsstoffen. Zo kan bijnieruitputting ervoor zorgen dat je slechter slaapt. Een stofje als gaba kan je lichaam zelf aanmaken als je zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel plus wat voedingssupplementen maar vraag daar advies bij.
  16. Kzegmaarzo

    Rivotril verslaving

    Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je vitaminen en mineralen verliest. Als een medicijn wat knoeit met je gaba of andere neurotransmitters, leert je lichaam het af om daar zelf voor te zorgen. Niet realistisch om te verwachten dat het vanzelf herstelt. Is dus geen hersenschade maar wel ontregelde neurotransmitters. Belangrijk allereerst is om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten en matig te zijn met snelle koolhydraten. Geraffineerde suikers zoveel mogelijk laten staan. Histamine en tyramine in de voeding kunnen ook ontregelend werken. Bepaalde voedingssupplementen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen bij de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren.
  17. Kzegmaarzo

    Cbd of medicatie

    Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je vitaminen en mineralen kwijtraakt. Wat allereerst belangrijk is, is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, wat beter is voor de aanmaak van hormonen en neurotransmitters. Daarom geen losse koolhydraten nuttigen maar langzame koolhydraten altijd combineren met eiwit, vet en vezels. Met bepaalde voedingssupplementen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kan je de aanmaak van allerlei neurotransmitters verbeteren. Zo zijn er gaba-supplementen maar ook aminozuren als creatine en glutamine verbeteren de gaba-aanmaak. Zelf gebruik ik 5htp maar is niet voor iedereen het juiste middel. In bepaalde voedingsmiddelen zit ook tryptofaan maar in een andere vorm. Indium; een sporenelement, helpt ook je melatoninehuishouding. Beste is om advies te vragen aan een orthomoleculair therapeut. Wat ook belangrijk is bij het slapen, is electrosmog zoveel mogelijk vermijden. Dus wifi, electrische wekker enz. Belangrijk is ook metaalvrij slapen, omdat metaal het aarden en ontspannen van je lichaam verhindert en metaal ook straling aantrekt. Heb zelf twee dooozz-schijfjes naast mijn bed. Helpt om de spin-inversie tegen te gaan en beter te slapen. En denk eraan liever geen licht aan te doen tijdens de nacht. Dus ook als je naar de wc moet. Een rood (fiets) lampje kan minder kwaad. En 's ochtends vroeg daglicht vangen. Even naar buiten kan schelen. @Wanhopige: denk dat vooral THC psychoses kan uitlokken @Cyclad, Dat soort medicijnen vertraagt je metabolisme en medicijnen zorgen voor het kwijtraken van vitaminen en mineralen. Aankomen heeft meer te maken met verstoring van je hormonen dan met hoeveel je eet.
  18. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je vitaminen en mineralen kwijtraakt. Benzo's doen ook wat met je gaba. Dat stofje kan je lichaam zelf aanmaken als je zorgt voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen maar vraag daarvoor advies.
  19. Kzegmaarzo

    Eerste dagen

    Wat belangrijk is om te beseffen dat alleen stoppen niet voldoende is; ook niet voor je lichaam. Alcoholgebruik en zeker overmatig, zorgt ervoor dat je behoorlijk ontregeld raakt. Je bloedsuikerspiegel raakt ontregeld; het vergt veel van je enzymcapaciteit en zorgt voor een verhoogde uitstoot van vitaminen en mineralen, waaronder zink, magnesium en vitamine B. Goed voor je lichaam zorgen kan dus schelen in je beroerd voelen, waardoor je weer de neiging kan krijgen om te gaan drinken. Belangrijk is dus om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en dus geen losse koolhydraten te nuttigen. Frisdrank ontregelt ook je bloedsuikerspiegel en onttrekt ook vitaminen en mineralen aan je lichaam. Wat kan helpen je lichaam te ontgiften en de receptoren te sluiten, is Kambo. En verder zijn mensen met een verslaving niet zelden een alleengeboren tweeling. Mensen die een tweelinghelft zijn verloren in de baarmoeder, vaak in een heel vroeg stadium, kunnen dat verlies moeilijk dragen en kunnen allerhande problemen ontwikkelen, zoals opofferend gedrag en verslavingen. Zelf bij een therapeut geweest die ermee werkt. Een verslaving is er vaak om een leegte op te vullen. (Teveel) naar festivals en feestjes gaan kan dat ook zijn. Nu ben ik zelf geen feestbeest dus het is hoe ik er tegenaan kijk. De koppeling feestje en alcohol lijkt me lastig te doorbreken; zeker als anderen wél drinken. Misschien beter die eerste tijd de feestjes vermijden, als het niet-drinken een te groot probleem is. Dan zou ik kijken naar andere activiteiten, zoals de natuur in gaan en dingen doen die dicht bij jezelf liggen. Misschien iets creatiefs, sauna (werkt ook ontgiftend), warm bad, yoga enz. En verbinding met anderen is belangrijk. Ruzie is niet zo snel aan de orde als je dicht bij jezelf blijft. Vooral ook naar je gevoel luisteren. Dat is dus wat anders dan emoties.
  20. Ik hoop dat jullie inmiddels de juiste hulp hebben gevonden. Misschien dat jullie wat hebben aan de site www.proud2bme.nl Daarop ervaringsverhalen, tips, beoordelingen van klinieken en chatten met een hulpverlener of vrijwilliger. Wat het eten zelf betreft: het kan schelen om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dan ook minder kans op binge eten, omdat je je eerde verzadigd voelt. Zelf boulimia/anorexia gehad, nadat snoepen, dat overging in pakken koek, totdat het vreten en braken werd. Door een ander voedingspatroon, ook biogene-aminenarm, en wat voedingssupplementen is het mede overgegaan. Was wel na de hulpverlening, die deels hielp, door de regelmaat die ik kreeg maar die niks deed aan het onderliggende probleem. Toen ik bij een natuurgenezer kwam, die mijn hielp, was mijn eetstoornis in elk geval niet meer zo ernstig. Zeker ook belangrijk om aan het onderliggende emotionele probleem te werken.
  21. Weinig bekend is het dat medicijnen, doordat ze zorgen voor verminderde absorptie, verhoogde uitscheiding, dan wel verhoogde behoefte aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen, zorgen voor voedingstekorten. Medicijnen als benzodiazepinen, antidepressiva (behalve tricyclische) en antipsychotica, zorgen voor een verminderde aanmaak van melatonine. Voor andere medicatie geldt overigens een soortgelijk verhaal. Helaas geen arts die je dat zal vertellen. Soms worden benzo's voorgeschreven na alcoholverslaving. Nu ontstaan door overmatig alcoholgebruik ook tekorten, onder andere aan zink, magnesium en vitamine B. Klachten na alcoholmisbruik hebben dan ook deels daarmee te maken en benzo's lossen dat niet op. Voor de goede orde: niet zomaar stoppen met medicijnen. In het verleden hebben ook een paar mensen tegen me gezegd dat ik in één keer moest stoppen, toen ik tranxène gebruikte. Ben gaan afbouwen toen ik er aan toe was. https://www.optimallivingdynamics.com/blog/7-important-nutrients-depleted-by-psychiatric-drugs-antidepressants-antipsychotics-stimulants-benzodiazepines-induced-guide-vitamins-medications
  22. Kzegmaarzo

    Oxazepam

    Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen die juist belangrijk zijn voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters, waaronder melatonine. Ironisch genoeg helpen ze dus om het probleem in stand te houden. Gebruik van alcohol kan zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ook de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters kan verstoren. De alcohol laten staan zou kunnen schelen in je nachtrust. Oorsuizen kan soms te maken hebben met tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen en een verlaagd melatonineniveau.
  23. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen, met name vitamine B, C en K en calcium. Bij afbouwen/stoppen kan je dit soort ontregelingen extra voelen en dit is ook het verslavende van dit soort middelen. Ben zelf meer een voorstander van zorgen voor evenwicht tussen inspanning en ontspanning en vooral zorgen voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen die helpen je zenuwstelsel te versterken.
  24. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Bij afbouwen of stoppen voel je dat extra. Oorsuizingen kunnen soms te maken hebben met tekorten aan vitaminen en mineralen en een verlaagd melatonineniveau.
  25. @Kaida74, benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan stofjes, zoals vitamine B, D en K en calcium. Een verlaagd melatonine geeft ontregelingen van andere hormonen, zoals een verhoogd oestrogeen, wat weer allerlei klachten kan geven. Je haaruitval kan dus met je hormoonhuishouding te maken hebben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...