Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kzegmaarzo

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  63
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Kzegmaarzo's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B. Stofjes als gaba en melatonine kan je lichaam zelf aanmaken, met hulp van evenwichtige voeding en wat voedingssupplementen. Een orthomoleculair therapeut zou je advies kunnen geven. Bij middelen als 5htp of ashwaganda kijken of het op dit moment verstandig is vanwege afbouwen/stoppen. Aminozuren als glutamine en creatine bevorderen ook de aanmaak van gaba. Tryptofaan bevordert de aanmaak van serotonine en melatonine. Toch is het vooral een combinatie van meerdere stofjes. Kambo zou kunnen helpen te ontgiften en de receptoren weer te sluiten.
 2. Je hebt het over alcohol. Weet niet of je wel (veel) alcohol hebt gebruikt. Die ontregelt veel in je lichaam en zorgt voor een verhoogde uitstoot van vitaminen en mineralen, zoals zink, magnesium en vitamine B. In elk geval worden dit soort klachten psychisch genoemd maar bedenk dat er ook een lichamelijke kant aan zit. Vaak ook door onevenwichtige voeding. Stofjes als melatonine en gaba kan je lichaam zelf aanmaken, als je zorgt voor de juiste bouwstoffen. Allereerst volwaardige voeding en daarbij wat voedingssupplementen. Een schommelende bloedsuikerspiegel en tekorten aan voedingsstoffen, kan maken dat je je psychisch minder voelt en medicijnen zorgen voor nog meer tekorten. De geraffineerde suikers zou ik zoveel mogelijk laten staan. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwit, gezonde vetten en vezels bij elke maaltijd of tussendoortje. Stofjes die veel mensen tekort komen, zijn magnesium, vitamine B en D, omega 3 en zink. Wat afbouwen zou ik de tips van de forummers ter harte nemen. Voor het lichamelijke stuk van je klachten zou je een orthomoleculair therapeut kunnen raadplegen. Een goede ontgifter kan Kambo zijn maar moet bij je passen. Je moet je geroepen voelen. https://www.optimallivingdynamics.com/blog/7-important-nutrients-depleted-by-psychiatric-drugs-antidepressants-antipsychotics-stimulants-benzodiazepines-induced-guide-vitamins-medications
 3. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om zelf gaba aan te maken. Zou wel beginnen met goede voeding. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door losse koolhydraten te vermijden. De aanmaak van stofjes als serotonine, gaba en melatonine kan je verbeteren door te zorgen voor bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Een dergelijk middel zou kunnen helpen maar zou wel zorgen voor het hele plaatje. Dus ook bijvoorbeeld magnesium, vitamine B en D. Stofjes als creatine en glutamine verbeteren de gaba. Weet niet of het middel tegelijk met benzo's zou mogen.
 4. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Door een tekort aan melatonine kan je weer hyper worden en onrustiger slapen. En je lichaam leert het af om zelf allerlei neurotransmitters aan te maken. Met volwaardige voeding en wat voedingssupplementen kan je ook een heel eind komen. Zelf bijna vijfentwintig jaar medicijnvrij. Vooral zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Om te ontspannen kan de rescue remedie voor de nacht helpen.
 5. Alcoholgebruik en zeker misbruik zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink, magnesium en vitamine B. Zorgen voor wat extra's kan dus schelen in de ontwenningsverschjnselen. En zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Eventueel Kambo om te ontgiften en de receptoren te sluiten. En eens kijken wat er onder die verslaving zit. Vaak een leegte die je niet wil voelen. Soms een verloren tweelinghelft. Dan start je als tweeling in de baarmoeder maar valt er eentje al snel weg, wat je onbewust toch voelt. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen, net als alle medicijnen, voor verlies van vitaminen en mineralen. Een stofje als gaba kan je lichaam zelf aanmaken als je zorgt voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen. Zo helpen creatine en glutamine voor de aanmaak van gaba.
 6. Kzegmaarzo

  Boeken tips?

  Ik zou kijken of je jezelf herkent in de alleengeboren tweeling. Die zijn vaak verslavingsgevoeliger. Zijn ook boeken over. Zelf aan het lezen: Gesucht, mein verlorener Zwilling, van Barbara Schlochow. Ook goed om je te realiseren dat alcoholgebruik en vooral misbruik zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, zink en vitamine B dus altijd goed om te zorgen voor wat extra's.
 7. Verslaving of co-dependency kunnen te maken hebben met een verloren tweelinghelft. Als je toch aan het lezen bent. Daar zijn diverse boeken over. Wat me zeer aanspreekt is: Gesucht, mein erlorener Zwilling van Barbara Schlochow. Dan moet je wel het Duits beheersen. Alcoholgebruik en vooral misbruik zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, zink en vitamine B. Alleengeboren tweelingen nemen vaak allerlei voedingsstoffen slechter op; vooral vitamine B12. Je schrijft dat ouders de bron zijn maar denk ook dat je op jou reageren. Denk dat mijn overbezorgde moeder iets aanvoelde, dat ze wilde 'beschermen'. Ze wilde dat ik vroeger niet uit huis ging, vond me te kwetsbaar, alhoewel ze nauwelijks naar me omkeek.
 8. Kzegmaarzo

  Paroxetine

  Vroeger van alles geslikt maar voel me zonder medicijnen maar met betere voeding en wat voedingssupplementen veel beter dan destijds. Vaak wordt er gezegd dat je een stofje mist. Maar antidepressiva verbeteren dat niet. Ze zorgen alleen dat de heropname van serotonine wordt afgeremd. Omdat melatonine wordt aangemaakt uit serotonine, krijg je daarom minder aanmaak van melatonine. Ook zorgen medicijnen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Antidepressiva onder andere aan Q10, magnesium en vitamine B.
 9. Wanhopige, ook antipschotica remmen de aanmaak van melatonine, waardoor verstoring van andere hormonen en neurotransmitters.
 10. Benzo's en de meeste antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om zelf allerlei neurotransmitters te reguleren. Met de juiste voeding en bepaalde voedingssupplementen kun je ook veel bereiken. Slik zelf een voedingssupplement voor de aanmaak van serotonine en melatonine.
 11. Kzegmaarzo

  Slaapcentrum

  Belangrijk is zorgen voor volwaardige voeding en een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen bij de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Vraag hierbij advies. Electrosmog zoveel mogelijk vermijden kan ook schelen. Zelf twee dooozz-schijfjes naast m'n bed, waardoor beter slapen. Soms kan bijnieruitputting aan de orde zijn en moet je daar wat aan doen. met dit soort maatregelen is een slaapcentrum vaak niet meer nodig.
 12. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om neurotransmitters zelf te reguleren. Allereerst is belangrijk een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten. Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen de aanmaak van allerlei neurotransmitters te verbeteren. Vraag hierbij advies.
 13. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Net dat laatste stukje van een paar milligram naar niks kan het lastigst zijn, heb ik in het verleden ervaren. Zorgen voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen kan het afkicken wat vergemakkelijken maar vraag advies.
 14. Kzegmaarzo

  Afbouw mbv diazepam?

  Benzo's en de meeste antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. En je lichaam leert het af om zelf allerlei stofjes aan te maken. Voel me zelf beter met aanpassing van voeding plus wat voedingssupplementen die de aanmaak van je neurotransmitters verbeteren; beter dan toen ik medicijnen gebruikte.
 15. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je vitaminen en mineralen kwijtraakt. Naderhand zou je dat dus moeten helpen herstellen. Allereerst met goede voeding. Daarbij zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geen losse koolhydraten te eten/drinken. Plus wat vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Aminozuren als creatine en glutamine helpen de gaba-aanmaak. Tryptofaan en vooral 5htp helpt de aanmaak van serotonine en melatonine maar is niet voor iedereen het juiste middel. Beter advies vragen hierbij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...