Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Kzegmaarzo

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  43
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kzegmaarzo

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik hoop dat jullie inmiddels de juiste hulp hebben gevonden. Misschien dat jullie wat hebben aan de site www.proud2bme.nl Daarop ervaringsverhalen, tips, beoordelingen van klinieken en chatten met een hulpverlener of vrijwilliger. Wat het eten zelf betreft: het kan schelen om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dan ook minder kans op binge eten, omdat je je eerde verzadigd voelt. Zelf boulimia/anorexia gehad, nadat snoepen, dat overging in pakken koek, totdat het vreten en braken werd. Door een ander voedingspatroon, ook biogene-aminenarm, en wat voedingssupplementen is het mede overgegaan. Was wel na de hulpverlening, die deels hielp, door de regelmaat die ik kreeg maar die niks deed aan het onderliggende probleem. Toen ik bij een natuurgenezer kwam, die mijn hielp, was mijn eetstoornis in elk geval niet meer zo ernstig. Zeker ook belangrijk om aan het onderliggende emotionele probleem te werken.
 2. Weinig bekend is het dat medicijnen, doordat ze zorgen voor verminderde absorptie, verhoogde uitscheiding, dan wel verhoogde behoefte aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen, zorgen voor voedingstekorten. Medicijnen als benzodiazepinen, antidepressiva (behalve tricyclische) en antipsychotica, zorgen voor een verminderde aanmaak van melatonine. Voor andere medicatie geldt overigens een soortgelijk verhaal. Helaas geen arts die je dat zal vertellen. Soms worden benzo's voorgeschreven na alcoholverslaving. Nu ontstaan door overmatig alcoholgebruik ook tekorten, onder andere aan zink, magnesium en vitamine B. Klachten na alcoholmisbruik hebben dan ook deels daarmee te maken en benzo's lossen dat niet op. Voor de goede orde: niet zomaar stoppen met medicijnen. In het verleden hebben ook een paar mensen tegen me gezegd dat ik in één keer moest stoppen, toen ik tranxène gebruikte. Ben gaan afbouwen toen ik er aan toe was. https://www.optimallivingdynamics.com/blog/7-important-nutrients-depleted-by-psychiatric-drugs-antidepressants-antipsychotics-stimulants-benzodiazepines-induced-guide-vitamins-medications
 3. Kzegmaarzo

  Oxazepam

  Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen die juist belangrijk zijn voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters, waaronder melatonine. Ironisch genoeg helpen ze dus om het probleem in stand te houden. Gebruik van alcohol kan zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ook de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters kan verstoren. De alcohol laten staan zou kunnen schelen in je nachtrust. Oorsuizen kan soms te maken hebben met tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen en een verlaagd melatonineniveau.
 4. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen, met name vitamine B, C en K en calcium. Bij afbouwen/stoppen kan je dit soort ontregelingen extra voelen en dit is ook het verslavende van dit soort middelen. Ben zelf meer een voorstander van zorgen voor evenwicht tussen inspanning en ontspanning en vooral zorgen voor volwaardige voeding plus wat voedingssupplementen die helpen je zenuwstelsel te versterken.
 5. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Bij afbouwen of stoppen voel je dat extra. Oorsuizingen kunnen soms te maken hebben met tekorten aan vitaminen en mineralen en een verlaagd melatonineniveau.
 6. @Kaida74, benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan stofjes, zoals vitamine B, D en K en calcium. Een verlaagd melatonine geeft ontregelingen van andere hormonen, zoals een verhoogd oestrogeen, wat weer allerlei klachten kan geven. Je haaruitval kan dus met je hormoonhuishouding te maken hebben.
 7. Medicijnen zorgen voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen. Benzo's remmen ook de aanmaak van melatonine, wat op de kortere of langere termijn nog meer klachten kan geven. Bij een hogere dosis meer ontregelingen. Sowieso doen medicijnen niets aan oorzaken, zoals het voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Ben vroeger een soort zombie geweest, met allerhande medicatie in m'n lijf dus ik ken het.
 8. Benzo's en antidepressiva zorgen voor verliezen aan tal van vitaminen en mineralen en verminderen de aanmaak van melatonine. Benzo's aan onder andere vitamine B, D en K en calcium; antidepressiva onder andere aan Q10, vitamine B en magnesium. Bij afbouwen of stoppen kan je dit soort ontregelingen extra voelen. Dat is meteen ook het verslavende effect want je voelt je zó beroerd dat je geneigd kan zijn om te blijven gebruiken. Heb het zelf allemaal meegemaakt, met wagonladingen medicatie. Nu al jaren niks meer. Wat kan schelen is zorgen voor evenwichtige voeding, met complexe koolhydraten, eiwit, vet een vezels bij elke maaltijd. Dan blijft je bloedsuikerspiegel stabiel, wat beter is voor de aanmaak van hormonen en neurotransmitters. Stofjes als histamine kunnen ontregelend werken. Met het gebruik van extra voedingsstoffen, in de vorm van vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren kan je je lichaam een handje helpen om neurotransmitters als serotonine, gaba en melatonine zélf aan te maken. Zeker dus bovengenoemde stofjes maar ook omega 3 en zorgen voor tryptofaanrijke voeding; het stofje waar serotonine en melatonine uit aangemaakt wordt. Ook carnitine helpt de aanmaak van melatonine. Zorgen voor de juiste voeding en wat aanvulling kan ook schelen in je hyperventileren. Als je er zelf niet helemaal uit komt kan je nog een orthomoleculair therapeut in de arm nemen.
 9. Zowel antidepressiva als benzo's als antipschotica remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan tal van vitaminen, mineralen en andere stoffen, die nou juist belangrijk zijn voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Een tekort aan melatonine kan onrustige dromen geven, gewichtsoename in de hand werken. Een te laag melatonine zorgt voor een verhoogd oestrogeen. Melatoninepilletjes zijn mijns inziens geen oplossing. Je lichaam kan allerlei neurotransmitters zelf aanmaken als je maar zorgt voor de juiste voeding en bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Kan ook schelen in de afkickverschijnselen.
 10. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Anti-epileptica zorgen voor tekorten aan vooral diverse B-vitamines, vitamine D en K. Elk medicijn heeft dit soort bezwaren. Geen kwestie van het gif uit je lijf maar ontregelingen bijsturen. Met de juiste voeding, zorgen voor een gezonde darmflora, eventuele candida tegengaan, zorgen voor extra voedingsstoffen, kan schelen in de biochemie van je lichaam en de aanmaak van allerlei neurotransmitters, waardoor ontwenningsverschijnselen minder zullen zijn. Zo kan bij epilepsie een teveel aan exorfinen in de voeding ontregelend werken.
 11. Antidepressiva zorgen overigens, net als alle medicijnen, ook voor tekorten aan vitaminen en mineralen, waaronder Q10 en vitamine B. De meeste antidepressiva remmen ook de aanmaak van melatonine maar de mirtazapine niet.
 12. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan vitamine B, D en K en calcium. Een tekort aan melatonine geeft verschuivingen van andere hormonen en neurotransmitters. Zo werkt het verhogend op het oestrogeen, wat bij veel mensen toch al te hoog is. Een tekort aan melatonine kan hyper maken, onrustige dromen geven, gewichtstoename in de hand werken enz. Ben zelf meer voorstander van de natuurlijke aanpak, met volwaardige voeding en bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, waardoor je lichaam zelf allerlei neurotransmitters gaat aanmaken.
 13. Zowel benzo's als antidepressiva als anti-psychotica remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan tal van vitaminen mineralen en andere stoffen. Bij zo'n medicijnencocktail helemaal. Een tekort aan melatonine kan hyper maken, onrustige dromen geven, overgewicht in de hand werken. Het zorgt voor verstoringen in andere hormonen. Door te zorgen voor een goede biochemie van je lichaam kan schelen. zorgen voor volwaardige voeding, gezonde darmflora, eventuele candida aanpakken, zorgen voor extra vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren zorgt ervoor dat je lichaam zelf allerlei stofjes kan aanmaken. Ben zelf meer dan twintig jaar medicijnvrij, gewoon door op dit soort dingen te letten. Had wel hulp van een natuurgenezer.
 14. Zowel benzo's, als antidepressiva, als antipsychotica en ook bètablokkers en calciumblokkers remmen de aanmaak van melatonine. Ook zorgen al dit soort medicijnen voor verliezen aan tal van vitaminen, mineralen en andere stoffen. Kan je wel vinden op internet. Wat aan dit soort klachten ten grondslag ligt, zijn vaak onevenwichtige voeding, tekorten aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Soms ook slechte darmflora, candida enz. Gebruik van geraffineerde producten kan ontregelend werken maar ook stoffen als histamine en tyramine in de voeding. Wat doen aan de basis kan schelen in de noodzaak tot medicatiegebruik.
 15. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen, net als alle medicijnen, voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Bij het afbouwen/stoppen kan je dit soort ontregelingen extra voelen. Een tekort aan melatonine en voedingstekorten lossen zich niet vanzelf op dus je kan nog tijden klachten houden. Zorgen voor volwaardige voeding met wat voedingssupplementen die de aanmaak van melatonine en andere neurotransmitters verbeteren kan schelen. Stofjes als serotonine en melatonine worden namelijk aangemaakt uit tryptofaan, samen met nog tal van andere vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Als je nog klachten hebt, advies vragen aan een orthomoleculair therapeut.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...