Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Moedig

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  159
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Moedig

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

488 profielweergaven
 1. Angstmetbenzos, het is belangrijk je eigen gevoel te volgen, wat wie ook zegt, ook een arts (ik ken Erik Paling ook). Zoals ze tegenwoordig zo mooi zeggen: jij hebt de regie, oftwel jij bent de baas (over jezelf). Als iets voor jou niet goed voelt, te veel is of wat dan ook, doe wat voor jou goed voelt. Zoals ik al zei ieder mens is anders en uniek en kan anders reageren op medicatie en afbouw. Wat voor de een een goede tip is kan voor de ander juist weer niet werken.
 2. JohannaEliesje, that’s the spirit ! En laat je niet afschrikken, het kan ook goed gaan de afbouw. Je eigen mindset is erg belangrijk.
 3. Wat goed JohannaEliesje dat je die spanning/onrust kunt doorstaan. Dan bouw je nu af met een hele oxa van 10 Mg. Ik heb steeds met een halve en een kwart afgebouwd. Maar als dit zo lukt, geweldig! Houd vol. Dat gaat lukken. Je bent sterk en hebt goede “hulpmiddelen” ademhalingsoefeningen. Sterkte en succes!
 4. Goed bezig Angstmetbenzos! Het gaat je lukken, sterkte en succes!
 5. Ieder mens is anders en reageert anders. Zo ook met adviezen. Ikzelf zou het niet zo doen, vanuit mijn kennis en ervaring.
 6. Meestal krijg je wel wat klachten bij de overstap naar Diazepam. Ik zou niet oxa + Diazepam gaan gebruiken en deze week eerst maar even overleggen met Eric Paling. En als het heel slecht gaat Eric even bellen hierover.
 7. Deze laatste afbouw heb ik wel doorgegeven aan de huisarts. Ik wilde dat ze op de hoogte was voor het geval het niet goed zou gaan. De vorige afbouw heb ik ook alleen gedaan, omdat mijn vorige huisarts nog nooit had gehoord van een afbouwschema, de praktijkondersteuner wist helemaal niets van benzodiazepines. Dus heb ik zelf gezocht op internet en zo een heel langzaam afbouwschema gemaakt. Het pijnlijke vind ik nog steeds dat zo weinig hulpverleners kennis van zaken hebben over benzo’s. Als ik dan ontwenningsverschijnselen had zei bijvoorbeeld een hulpverlener van de GGZ: dan neem je er toch eentje extra! Nee, aan de hulpverleners hebt ik niet veel gehad, eigenlijk alleen maar meer stress. Gelukkig gaat t nu best goed zonder oxa.
 8. Hoi JohannaEliesje, ik had net bij een andere topic al geschreven over mijn afbouw. Ik ben van 15 mg Oxa gaan afbouwen. Eerste week naar 10 mg p/d, tweede week 5 mg p/d en toen nog een week 2,5 mg per dag. En dat is "redelijk" gegaan. het viel me mee, want een paar jaar geleden heb ik afgebouwd met Diazepam, en dat duurde een half jaar, waarvan ik heel ziek was. Toen had ik ook o.a. aan een stuk door hartkloppingen. En nog tientalle andere heftige klachten. Maar ik zat toen ook nog in een ernstige burnout, wat eigenlijk niet goed is om dan af te bouwen, want daar had ik de energie niet voor om al die ontwenningsverschijnselen ook nog eens op te vangen.
 9. Goedemorgen, Van mij ook een positief bericht. Ben nu bijna 3 weken Oxa-vrij en op het moment voel ik me goed. Het schommelt nog steeds wat en slapen gaat niet goed. Maar wel in het geheel de goede kant op, veel minder klachten.
 10. angstmetbenzos, ik ben ook van 15 mg Oxa afgebouwd. Niet omgezet naar Diazepam. Omschakeling kan inderdaad ook weer klachten geven. Eerste week van 15 naar 10mg, tweede week van 10 naar 5, derde week nog een kwart van 2,5 mg. Ben nu bijna 3 weken zonder. En de klachten worden minder. Het ligt ook aan je lichamelijke en geestelijke conditie of een afbouw makkelijk of moeilijk gaat.
 11. Hoi kannietmeer, het slapen gaat steeds niet goed. Ik slaap al jaren niet goed. En tijdens afbouw en ontwenning is het nog erger. Ik slaap meestal zo rond de 4 uur. Een enkele keer 5. Dus ik hoop dat dat toch nog nog wat gaat verbeteren. Om goed te kunnen functioneren is 4 uur te kort.
 12. Hoi Tikva, ik had hier net wat over geschreven bij een ander draadje. Na het stoppen kun je nog best even klachten hebben. Hoe lang dat duurt is bij iedereen verschillend. ik heb nu na 15 dagen gestopt te zijn ineens weer meer klachten. Soms noemen ze dat de 14dagen piek. Ik hoop dat het nu toch ook langzaam aan weer beter gaat. ook last van dat katerige gevoel, misselijk, maagpijn enz. jij ook sterkte gewenst
 13. De klachten na het stoppen met de oxa blijven schommelen. Soms een paar dagen redelijk en nu denk ik de 14 dagen piek. Want nu weer allerlei klachten. Probeer toch dingen te blijven doen, rustig aan en soms wat kort iets doen, want dan ben ik zo misselijk, duizelig en hoofdpijn, enz. en kan ik niet veel. Hoop dat de klachten nu na de piek toch langzaam wat minder gaan worden. Ben het beu al die benzo klachten en me beroerd voelen.
 14. Moedig

  Maatje gezocht

  Heb even gegoogled op Hoorn: https://www.hoorn.nl/welkom-1punthoorn Hier kun je hulp vragen en ook bij NLvoorelkaar of maatschappelijk werk, die komen aan huis.
 15. Volgens mij heeft iedere stad een zorgverlenende instelling met vrijwilligers. Dat zijn mensen die helpen met vervoer, of boodschappen of gezelschap, enz. Bij ons zijn daar ook reguliere instellingen bij betrokken zoals bijv. maatschappelijk werk en de gemeente (WMO). Als je kijkt op NL voor elkaar, kun je daar je stad opzoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...