Spring naar bijdragen

Moedig

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  165
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

893 profielweergaven

Moedig's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Hallo Cyclad58, bedankt voor je reactie. Aardig dat je aangeeft dat ik niet de enige ben die weer opnieuw een benzo nam. Ik denk zelf dat wij elkaar hier al eerder hebben gesproken op dit forum. Ik heb in 2016 in een langdurig afbouwproces gezeten met diazepam. Dat is uiteindelijk gelukt. Daarna in 2019 nog een keer even Temazepam/Oxazepam, maar dat was heel kort, dus niet omgezet naar Dia. Wel veel last van de ontwenning. En nu toch nog een keer Oxa begonnen. Dacht heel voorzichtig te zijn, maar toch wat meer dan ik aan kan en dan dus weer veel last om te ontwennen. Hoop nu eindelijk zo wijs te zijn om het niet meer te nemen. Alleen is soms de stress erg hoog en lukt het ontspannen en slapen niet. Doe daar dan vanalles voor: wandelen, rustige muziek, ontspanningsoefeningen, natuurlijke middelen. Maar dat helpt dan niet voldoende. En dan als laatste stap om toch wat rust te vinden trap ik in die benzoval, zoals jij het noemt. Dat is het precies. Fijn dat je een huisarts hebt die meewerkt. Mijn nieuwe huisarts vind ook al net als de vorige dat je van zo weinig en kort innemen geen ontwenningsklachten kunt hebben. Gelukkig heb ik op dit forum en in gesprek met Erik Paling wel begrepen dat dat toch echt wel kan. Ik zit me echt niet aan te stellen. Succes met afbouwen, fijn dat dat goed gaat en ook het slapen. Geniet nog even van de zondag. Groet Moedig
 2. Naar mijn idee komen de klachten van overbelasting die er al is en daarbij komt dan nog een extra (over)belasting van de ontwenningsverschijnselen van de oxazepam. Want voor de oxazepam was ik moe en sliep ik slecht. En moest ik zien om te gaan met de stress om mij heen. Maar als ik stop met oxazepam krijg ik last van hartkloppingen, angstgevoelens, hoofdpijn, duizelig, misselijk, enz. Dat is dan daarvoor niet. Dus het zal een combinatie zijn. Ik vermoed dat als ik geen klachten zou hebben en dan oxazepam zou gaan nemen en stoppen ik ook last zou krijgen van ontwenningsverschijnselen, misschien iets minder, maar ik ben gewoon gevoelig voor die medicijnen. Nu ben ik er weer zo beroerd en moe van dat ik gewoon niet vooruit kan. Jij ook veel sterkte Mientje
 3. Hallo Mientje, ik weet niet hoe je een nieuwe huiskamerdag start? dus ga maar even hier verder. Dank voor je reactie. Ik heb intussen een hekel aan die benzo's. De oxazepam hielp niet om te slapen, hoogstens een beetje de scherpe randjes eraf. En ik heb al eerder gemerkt als ik stop met een benzo, ik heel erg veel last van de ontwenning krijg. Ik ben dus mijn best aan t doen om ontspanning te vinden zonder die medicijnen. En dat lukt niet goed. Er is veel stress om mij heen ook. En ik herstel daardoor niet van een burnout. Tot nu toe nog geen goede hulp gevonden bij POH, maatschappelijkwerk of GGZ. Heb jij goede begeleiding van de psychiater?
 4. Hallo Doorgaan, bedankt voor je reactie. Ik weet niet of ik sneller wat meer wilde innemen. Omdat ik niet veel merkte van het innemen. ik sliep er niet echt beter van. Maar dacht meteen na een paar keer wat meer te nemen, dat het beter was om te stoppen ipv meer nemen en afhankelijk te worden. Maar niet genoeg stilgestaan bij hoe lang ik t achter elkaar had genomen. Toen te snel afgebouwd en nu de gebakken peren. Ik heb nog niet veel gelezen nu op het forum. Zit jij nu in het afbouwproces? En welk middel had jij? Ik lees dat je rustig aan doet en makkelijk last heb van drukte. dat herken ik ook. Ook mede door burnout. Fijn dat je toch met je gezin wat dingen kunt ondernemen. Groetjes
 5. Zijn er hier meer mensen die na een lange afbouw en heftige ontwenningsverschijnselen van diazepam toch later weer een benzo zijn gaan gebruiken?
 6. Beste mensen, hier meld ik mij voor een derde keer met afbouw benzo's. Ik wil het maar niet leren. Het kost iedere keer vreselijk veel moeite om er mee te stoppen. En iedere keer neem ik me voor: dat nooit meer. En nu heb ik me toch weer laten overhalen (door de huisarts). Omdat ik ook nog steeds met burnout herstel zit met terugvallen door allerlei stress om me heen. En bijna niet slaap. Ik dacht ook met voorzichtig een paar keer nemen om wat te slapen, probeer ik dat. Eigenlijk sliep ik er niet langer door, dus hielp het niet. Gebruikte hiervoor 10 tot 15 mg oxazepam. Niet zo veel dus. Maar vergat de afgelopen weken om de innames bij te houden (op te schrijven). Ging toen van 10 naar 15 en dacht nou gaat t niet goed want ik ga meer nemen dat is niet de bedoeling. Na zo'n 1,5 maand van een wat rommelig gebruik, dus niet aan een stuk door maar wel regelmatig en soms maar 5 mg. of een of een paar dagen niet, wilde ik er toch mee gaan stoppen. Dus naam een paar dagen 10 mg een paar dagen 5 mg. en nog een paar dagen 2,5 mg. Nu dus toch weer flinke ontwenningsverschijnselen: misselijk, duizelig, hoofdpijn, hartkloppingen, angstgevoelens, mijn hele lijf staat in brand, spierpijn, nek en schouders zitten vast, verkrampingen, enz. Wil toch proberen door te zetten zo. Had natuurlijk wat langzamer af moeten bouwen. Dat heb ik eerder ook eens gedaan met diazepam, een kwartje per 2 weken. Nou ja nu moet ik er weeeer doorheen. Wat een sufferd he. En ik merk steeds weer dat huisartsen en POH niet begrijpen dat er mensen zijn die gevoelig zijn voor de benzo's en last krijgen van ontwenning. Mijn huisarts zegt steeds dat dat niet kan met kortdurend en laag gebruik. Wel dus. Kan beter naar mezelf luisteren, ipv naar de huisarts. Groet van Moedig
 7. Angstmetbenzos, het is belangrijk je eigen gevoel te volgen, wat wie ook zegt, ook een arts (ik ken Erik Paling ook). Zoals ze tegenwoordig zo mooi zeggen: jij hebt de regie, oftwel jij bent de baas (over jezelf). Als iets voor jou niet goed voelt, te veel is of wat dan ook, doe wat voor jou goed voelt. Zoals ik al zei ieder mens is anders en uniek en kan anders reageren op medicatie en afbouw. Wat voor de een een goede tip is kan voor de ander juist weer niet werken.
 8. JohannaEliesje, that’s the spirit ! En laat je niet afschrikken, het kan ook goed gaan de afbouw. Je eigen mindset is erg belangrijk.
 9. Wat goed JohannaEliesje dat je die spanning/onrust kunt doorstaan. Dan bouw je nu af met een hele oxa van 10 Mg. Ik heb steeds met een halve en een kwart afgebouwd. Maar als dit zo lukt, geweldig! Houd vol. Dat gaat lukken. Je bent sterk en hebt goede “hulpmiddelen” ademhalingsoefeningen. Sterkte en succes!
 10. Goed bezig Angstmetbenzos! Het gaat je lukken, sterkte en succes!
 11. Ieder mens is anders en reageert anders. Zo ook met adviezen. Ikzelf zou het niet zo doen, vanuit mijn kennis en ervaring.
 12. Meestal krijg je wel wat klachten bij de overstap naar Diazepam. Ik zou niet oxa + Diazepam gaan gebruiken en deze week eerst maar even overleggen met Eric Paling. En als het heel slecht gaat Eric even bellen hierover.
 13. Deze laatste afbouw heb ik wel doorgegeven aan de huisarts. Ik wilde dat ze op de hoogte was voor het geval het niet goed zou gaan. De vorige afbouw heb ik ook alleen gedaan, omdat mijn vorige huisarts nog nooit had gehoord van een afbouwschema, de praktijkondersteuner wist helemaal niets van benzodiazepines. Dus heb ik zelf gezocht op internet en zo een heel langzaam afbouwschema gemaakt. Het pijnlijke vind ik nog steeds dat zo weinig hulpverleners kennis van zaken hebben over benzo’s. Als ik dan ontwenningsverschijnselen had zei bijvoorbeeld een hulpverlener van de GGZ: dan neem je er toch eentje extra! Nee, aan de hulpverleners hebt ik niet veel gehad, eigenlijk alleen maar meer stress. Gelukkig gaat t nu best goed zonder oxa.
 14. Hoi JohannaEliesje, ik had net bij een andere topic al geschreven over mijn afbouw. Ik ben van 15 mg Oxa gaan afbouwen. Eerste week naar 10 mg p/d, tweede week 5 mg p/d en toen nog een week 2,5 mg per dag. En dat is "redelijk" gegaan. het viel me mee, want een paar jaar geleden heb ik afgebouwd met Diazepam, en dat duurde een half jaar, waarvan ik heel ziek was. Toen had ik ook o.a. aan een stuk door hartkloppingen. En nog tientalle andere heftige klachten. Maar ik zat toen ook nog in een ernstige burnout, wat eigenlijk niet goed is om dan af te bouwen, want daar had ik de energie niet voor om al die ontwenningsverschijnselen ook nog eens op te vangen.
 15. Goedemorgen, Van mij ook een positief bericht. Ben nu bijna 3 weken Oxa-vrij en op het moment voel ik me goed. Het schommelt nog steeds wat en slapen gaat niet goed. Maar wel in het geheel de goede kant op, veel minder klachten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...