Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

angstmetbenzos

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  82
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over angstmetbenzos

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik zou daar anders over na gaan denken, diazepam werkt op hetzelfde deel van je hersenen als oxazepam. Alleen de werkingsduur en halfwaarde tijd is anders waardoor de werking ook net wat anders aanvoelt, maar je kan dus prima hier op overstappen en dan zit je ook niet met de problemen die je opnoemt. Goed van je dat je Mirtazapine neemt en dat het helpt voor het slapen, dat scheelt al een groot probleem van de benzo-afkick. Hoelang het duurt voor de klachten weg zijn verschilt echt per persoon. Hoelang je benzo's neemt, de dosis enzovoort zijn ook grote factoren. De dag dat ik naar 0mg diazepam ging, waren ook een groot deel van m'n klachten weg. Soms hoor je dat mensen nog een jaar na de dag dat ze stoppen nog erge klachten hebben, andere mensen zijn weer vrij snel klachtvrij. Dat is dus niet te voorspellen voor jou, helaas. Het is een heftig middel om mee af te bouwen zoals je merkt.
 2. Welkom! Op internet en op het forum zijn eigenlijk al je antwoorden te vinden. Je moet naar een (huis)arts gaan en je probleem uitleggen. Vragen om een omzetting naar diazepam ( is langwerkend en daardoor krijg je niet meer die ellendige tussentijdse ontwenning en voorkomt jouw nachtelijke hel ). Langzaam afbouwen met 1 tot 2mg per week of 2 weken. Hier op je echt op attenderen dat je het langzaam wilt afbouwen want veel artsen laten je vrij snel afbouwen. Omrekenfactor is 0,3 van oxazepam naar diazepam. Ofterwijl 50mg oxazepam = 15mg diazepam. Probleem van zulke kortwerkende middelen als oxazepam is dat je snel hoge hoeveelheden slikt omdat je het 3 x per dag moet nemen. Dat heb je met diazepam niet omdat je dat 1 of 2 keer per dag moet nemen. De afbouwklachten zijn afhankelijk van hoe snel je afbouwt. Sneller is in dit geval slechter. Je klachten zijn heftiger en duren ook langer.
 3. angstmetbenzos

  Advies afbouw diazepam

  Hey @Greta Ik heb diazepam alleen voor de omzetting gebruikt voor de oxazepam. Ik slikte inderdaad oxazepam voor het slapen en had tijdelijk ook overdag oxazepam gekregen en dat heb ik weer afbouwd naar enkel de dosering voor het slapen. Dus ik gebruik nog steeds oxazepam voor het slapen, alleen de tijdelijke dagdosering is weg. Ik gebruik nu al een paar jaar oxazepam voor het slapen, zo nodig tot 30mg per nacht ( = 9mg diazepam ). Ik heb een angststoornis met erge slaapproblemen wat ondanks vele therapi├źn en gebruik van antidepressiva niet verbeterde dus daarom gebruik ik nog steeds oxazepam.
 4. angstmetbenzos

  lorazepam afbouwen..

  Hey @Marina Het citeren gaat een beetje fout zie ik. Je kan gewoon simpel iemand z'n naam typen met een @ er voor Geen idee of je nu al verslaafd bent. Het kan wel, benzodiazepines staan er om bekend dat je er snel afhankelijk van wordt. Dat kan jij alleen uitvinden in de praktijk.. probeer het gewoon niet meer te nemen en kijk of het dragelijk is. Een AD nemen is sowieso wel slim. Tinnitus behandelen is niet slim met een benzo want dit is een chronisch probleem en je moet dan elke paar weken weer in dosering omhoog. Ik had gelezen dat behandeling met een AD wel effectief is en dat is ook niet verslavend. Met een AD kunnen dingen 'je wat minder schelen' waardoor je er minder waarde aan hecht. Je tinnitus gaat niet over maar het boeit je wat minder. ik kreeg trouwens tijdens het afbouwen van benzo's ook tijdelijk tinnitus als ik s'avonds in bed lag. Dit hebben heel veel mensen las ik.. gelukkig is het na het stoppen ook direct over gegaan. Ik had het tijdens m'n laatste stapjes en alleen s'avonds in bed en als ik er aan dacht.
 5. angstmetbenzos

  lorazepam afbouwen..

  Hey @Marina 6 dagen is inderdaad heel kort. Daar zou je in 1 keer mee kunnen stoppen. Afbouwen zou juist in jouw geval je langduriger bloodstellen aan benzodiazepines waardoor je juist wel verslaafd raakt. In theorie kan je na 2 weken gebruik gewoon stoppen. Dat zal natuurlijk per persoon verschillen. En je andere vraag, dat kan zeker! Dat is incidenteel gebruik en daarmee ontloop je inderdaad een verslaving. Je rekt het tolerantie traject er ook erg mee uit, maar alsnog zal je wel deels aan de dosering wennen. Alleen je moet dan wel dicipline hebben, want als je meer gaat nemen dan 3 keer per week dan ga je wel een verslaving ontwikkelen. Dus minimaal 1 dag er tussen houden en het liefst meer. Als je per 3 dagen het 1 keer gebruikt dan is het perfect. En in het ergste geval om de dag. Het beste is om het minder vaak wel te gebruiken dan niet. Een verslaving ontwikkel je eigenlijk pas bij dagelijks gebruik voor minimaal 2 weken ( in de praktijk wel meer ) en het is ook dosering afhankelijk. Hoe hoger gedoseerd hoe verslavender.
 6. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Je kan sowieso per stapje van 2.5mg afbouwen omdat dat ook de kleinste stap is die je kan breken. Wat je ook kan doen is een weegschaal aanschaffen die per 1/10mg kan wegen en dan met een vijltje of iets dergelijks steeds je dosering verlagen. Ik zou sowieso de tijd nemen en niet sneller dan na 7 dagen een volgende stap nemen. Dus elke week / 2 weken een stapje van 2.5mg doen. Stabiliseren is de sleutel tot succes met afbouwen. Je lichaam moet aan de klap gewend raken. En de klap moet je zo laag mogelijk houden anders raak je 'geblesseerd' en dan ben je weer terug bij af. Persoonlijk zou ik het via de huisarts allemaal omzetten tot diazepam en erop wijzen dat je niet sneller dan 2mg diazepam per 2 weken wilt afbouwen ( dat is omgerekend 6,66mg oxazepam ). Diazepam heeft een stabiele bloedspiegel in tegenstelling tot oxazepam en zorgt dus voor minder erge afkickverschijnselen. De laatste stappen kan je zelfs per 1mg diazepam doen ( = 3,33mg oxazepam ) en 0.5mg diazepam ( = 1.66mg oxazepam ).
 7. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey Dootje, Super goed bezig! Ik zou pas stoppen wanneer je er klaar voor bent. Zo lang je op dezelfde dosis zit, maakt het 'verslavende' ook verder niet uit. Je lichaam went wel aan de versuffende werking, maar het is niet op de manier verslavend zoals bij benzodiazepines. Bij benzodiazepines doet het na een korte tijd gewoon helemaal niets meer. Dat is bij quetiapine niet het geval. Dus ik zou alleen stoppen als je denkt het niet meer nodig te hebben of als je de bijwerkingen niet verdraagt. Ik was zelf de afgelopen paar weken in een zeer stressvolle situatie ( verhuizing en heel veel klussen ) dus heb het ook iedere dag geslikt de afgelopen 2 weken , 25mg. Nu gebruik ik het al 2 dagen niet meer en geen idee of ik er echt klachten van heb, omdat ik klachten wel gewend ben door de afkick van benzodiazepine. Ook vang ik het nu dus op met oxazepam ( die 2 wissel ik af ).
 8. angstmetbenzos

  Advies afbouw diazepam

  Erik Paling is super kundig dus ik zou eigenlijk al je vragen aan hem stellen. Maar lorazepam is inderdaad een sterker middel. Diazepam is vrij mild omdat het geen piekwerking heeft zoals kortwerkende benzodiazepines, maar het werkt heel geleidelijk en lang door. Daardoor stapelt de stof ook op in je bloed, tot het een punt bereikt dat er evenveel uit je bloed gaat als dat er in komt. Sommige worden inderdaad suf van diazepam, andere juist niet omdat ze van een kortwerkend sterk middel naar een langwerkend 'zwakker' middel gaan. Ik had ook dat ik in het begin juist opgewekter werd van diazepam, in vergelijking met oxazepam. Bij mij waren de klachten tijdens de afbouw erger dan toen ik van 0.5mg diazepam naar 0mg ging. Ik was bang dat de klachten juist dan het ergst zouden zijn maar dat was totaal niet zo. Het was dus zowel mentaal als fysiek een verlossing toen ik op 0mg zat.
 9. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey @Dootje Geen dame haha, een heer! Ik zou zeggen, waarom stoppen of minderen als de voordelen opwegen tegen de nadelen? Vooral als je er gewoon goed op slaapt. Never change a winning team zeggen ze wel eens, dat vind ik nu ook een geschikte term. Je kan altijd zeggen dat je inderdaad wilt halveren als het goed blijft gaan, of misschien om de dag nemen. Ik probeer het voor mezelf ook om de dag te doen als de situatie het toelaat. Ondanks dat het slapen nog vreselijk gaat.. als ik pech heb slaap ik 2 uur en met veel geluk slaap ik 6 uur. Ik hoop dat dat ooit een keer beter gaat.
 10. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey @Bellie Super goed van je! Merk je dat dit helpt? Nu ook met de corona versoepelingen en dat er steeds meer kennis en ontwikkeling is over het virus, geeft je zeker ook wat meer lucht / rust? Mij wel ieder geval Ik kan gelukkig weer naar de sportschool en ik kom ook iets meer in winkels als het nodig is. Dat geeft mij echt enorm veel lucht vergeleken met eerst.
 11. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey @Bellie Wat ik er mee bedoel is dat als je mentaal zoveel bezig bent met het innemen van medicijnen en het afbouwen, dat zoiets je mentaal echt uitput. Het beste medicijn tegen de afkick klachten is juist afleiding en positiveit Zonder het zweverig te bedoelen hoor. Ik bedoel, probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen in de vorm van een hobby of serie kijken. Het liefst de buitenlucht in, gaan wandelen en als het lukt een beetje te sporten. Als je 5 keer per dag medicijnen moet nemen dan ben je letterlijk de hele dag daarmee bezig. In jouw persoonlijke geval zal ik niet de avonddosering wegnemen. Probeer de totale hoeveelheid diazepam bij elkaar te nemen en dat door 2 te delen. Dat neem je dan s'ochtends bij je ontbijt en s'avonds vlak voor het slapen. Dit middel werkt heel stabiel in je bloed, of je het nou 5 keer op een dag neemt in kleine hoeveelheden of 2 keer op een dag in een grotere hoeveelheid: Na een dag of 2 / 3 is dat voor je lichaam exact hetzelfde. Ik zou dit echt aanraden, hoe minder je er mee bezig bent hoe beter. Ik vind persoonlijk 1 keer per dag diazepam nemen zelfs nog beter. Gewoon vlak voor het slapen en daarna er niet meer aan proberen te denken.
 12. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey @Cyclad58 Je omschrijft het precies goed.. een keuze tussen 2 kwaden waarvan in mijn persoonlijke geval het gebruik van af en toe oxazepam en/of quetiapine zeker minder erg is dan de keuze voor inderdaad 2 tot 3 uur slaap per dag pakken. Beide middelen zijn ook uiteindelijk de beslissing geweest na meerdere therapie├źn tegen angst en voor het slapen en het proberen van een antidepressiva ( die ik nog slik, maar de voordelen zijn eigenlijk minimaal voor mij ). Dus wat er uiteindelijk uit is gekomen dat ik zo nodig tot 30mg oxazepam en 25mg quetiapine mag gebruiken voor het slapen. Waarvan ik de quetiapine niet iedere dag mag gebruiken en de oxazepam het liefst ook niet. Dat doe ik ook het liefst niet hoor want ik heb vorig jaar een periode 90mg oxazepam per dag moeten nemen en dat heb ik dus weer afgebouwd naar de 'zo nodig 30mg per dag' en dat was echt een hel. Dus ik gebruik het ook zeker liever niet dagelijks. Maar ook de quetiapine vind ik echt rommel.. ik heb er een haat-liefde relatie mee want het helpt opzich wel met slapen, alleen ik word er soms echt heel raar / draaierig / wazig van en op sommige dagen kan ik m'n bed niet eens uitkomen en heb ik last van pijnlijke spieren. En dat heb ik vooral bij doseringen boven de 12.5mg dus ik probeer als ik het gebruik ook echt rond de 12.5mg tot 18mg te houden en geen 25mg. Maar precies wat je zegt, 3 keer per week een benzo is echt geen probleem. Zo lang het maar niet meer dan dat wordt, want dan krijg je wel een verslaving.
 13. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey @Bellie Ik zou toch proberen de inname's te beperken tot 2 keer of hooguit 1 keer per dag. Met 5 keer per dag ben je er echt de hele dag mee bezig, dat is ook niet echt bepaald gunstig voor je mentale weerstand tijdens de afbouw. En dan komt het dalijk met die 0.5mg ook beter uit, dan heb je die voor 1 inname nog maar. Je moet eigenlijk proberen 1 of 2 dagen even door te zetten met 1 of 2 inname's per dag en dan is het voor je lichaam alsof het nooit anders is geweest. En die Temazepam moet je eigenlijk echt zelf beslissen. In mijn optiek zijn beiden keuzes prima: omzetten tot diazepam zodat het langzaam je bloed uit gaat. En gewoon met de Temazepam afbouwen is ook goed, want je neemt het nu ook iedere dag zonder klachten overdag. En 1mg per week is erg weinig, dat zou geen klachten moeten geven! Je zou ook een kwartje per 1 of 2 weken eraf kunnen halen maar ik snap als je dat te snel vind. Dan doe je het gewoon met een vijltje en een weegschaal en dan per 1mg Het is jouw lichaam, jij weet wat je aan kan.
 14. angstmetbenzos

  Lorezepam

  Hey @Dikkie Het klinkt alsof je ieder geval goed op de hoogte bent van het afbouwproces en dat je ook al grote stappen hebt gemaakt Nadeel van Lorazepam is dat het een zeer potent middel is en dat je dan op een gegeven moment niet makkelijk meer kleine hoeveelheden er af kan halen. Het beste is echt om te gaan omzetten naar Diazepam, de voordelen zijn dat dit middel lang in je bloed blijft zitten en daardoor ook langzaam er uit gaat = minder afkickklachten. Ook heb je diazepam speciaal voor het afbouwen in hele lage doseringen van 2mg per pil. Ideaal om een kwartje per keer mee af te bouwen. Als je toch de moeilijke weg wilt kiezen, kan je inderdaad door middel van een weegschaaltje en bijvoorbeeld een vijl of mesje steeds iets er af halen. Persoonlijk zou ik om schommelingen in je bloed te voorkomen, zowel de ochtend als de avond dosering dan aanpakken. Niet alleen de ochtend en dan pas als dat op 0 is, je avond. Dan krijg erge schommelingen en dus meer klachten. Wat je kan doen is iedere dag een percentage er af halen, maar je kan ook iedere week iets eraf halen. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt en wat je kan volhouden. Het is jouw afbouw proces dus ook jouw tempo. Alleen langer stabiliseren dan 2 weken is te lang en maakt juist de kans op falen groter omdat het proces dan veel te lang duurt. Je lichaam heeft ongeveer 7 tot maximaal 14 dagen nodig om te wennen. Langer dan dat is alleen maar uitstel van executie. En bij hele lage verminderingen kan je inderdaad elke 1 tot 3 dagen wel steeds een stapje doen. Normaal gesproken haal je 5 tot 10% er af en dat stabiliseer je 7 tot 14 dagen. In theorie kan je bij kleinere verminderingen wel sneller weer doorgaan met de volgende stap.
 15. angstmetbenzos

  Afbouw oxazepam

  Hey @Dootje @Doorgaan @Alina @Bellie Hoe is het met jullie? Ik heb weer even een mindere tijd. Slapen is altijd een groot probleem bij mij maar dat gaat echt dramatisch slecht de afgelopen paar weken. Ik was 7 dagen gestopt met de quetiapine omdat ik elke keer best last heb bij dit middel, maar toen kwam die enorme warmte vorige week en sliep ik al helemaal geen minuut meer... vervolgens weer een paar keer quetiapine gebruikt en zo probeer ik er steeds weer wat dagen tussen te doen. Maar of ik nu wel of niet benzodiazepine of quetiapine neem, heel veel beter slapen doe ik er niet van. Maar in deze situatie grijp je zeg maar naar elk beetje verbetering. Helaas is het alsnog niet de oplossing. Die extreme warmte is ook echt iets wat mensen met psychische klachten de nek om doet draaien, vooral als het s'nachts dan ook niet afkoelt. En ik kom dan daarna weer heel moeilijk in een positiever ritme. Gelukkig ben ik altijd streng voor mezelf om de oxazepam en de quetiapine niet elke dag te gebruiken, zoals het ook is afgesproken zeg maar met de dokter maar het is wel moeilijk als je chronische erge slaapproblemen hebt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...