Spring naar bijdragen

Benzoman

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Benzoman's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Beste Sophie, hoewel het waarschijnlijk niet zo voelt, heb je misschien nog geluk hoe het nu loopt. 50 mg is al vrij hoog, maar 700 mg is iets van 20 diazepam per dag van 10 mg, enige verschil is dat oxazepam korter werkt. Als je het nog maar 2-3x per week neemt, zou je ook kunnen stoppen, het beste met een afbouw. Aangezien je het de andere dagen niet nodig hebt, denk ook aan het geestelijk (psychische). Zolang je denkt dat je er baat bij hebt, zal het de ontwenning verergeren. Ook moeten de GABA-receptoren herstellen, zoals hier vaak wordt gezegd en ik ook eerder heb gelezen. Toch zie ik dat je vrij goed van die hoge doseringen bent afgekomen, dus ik zie het wel positief voor je in. Ook gebruik je, zoals ik zei, niet dagelijks en dat maakt het nog hoopvoller. Hoop voor je dat je snel symptoomvrij bent. Succes en begin er nooit weer aan als je eraf bent, want dat kan nog weleens veel erger zijn. Dat sluipt erin, heb je zelf niet door. Ik ben ook van oxa naar dia gegaan, na een jaar gestopt te zijn, met slechts een korte afkick van de oxa. De dia is een ander verhaal en ik gebruik in verhouding veel meer. Misschien heeft iemand nog een advies voor de afbouw, echter kwam je vrij goed van zeer hoge doseringen af naar nu een relatief lage dosering. Hoewel de laatste loodjes het zwaarst kunnen wegen, kan het ook meevallen. Laat het hele idee van die benzo's los. Je hebt het niet nodig. Ik heb makkelijk praten, zit nu nog aan de benzo's, maar het is wel de manier waarop ik stopte, ondanks dat ik me niet zo voelde, echter duurde het maar 5-6 dagen en daar had ik geluk mee. Een geluk bij een ongeluk, want als iemand er zo snel afkomt, begint degen er ook weer makkelijk aan. Dat is de fuik. Heel veel sterkte !
  2. Die klachten ken ik niet van benzo's, zoals hoofd- en buikpijn. Heb ook weleens geminderd met diazepam, maar bij mij is het voornamelijk angst en spanning, gevoeligheid voor geluid, weinig kunnen hebben, geen kleding op onderbenen kunnen verdragen (alleen tijdelijk b.v. als ik ga wandelen of een middagje wegga, maar thuis niet). Afbouwen van 10 mg oxazepam kon bij mij niet. 10 mg gebruikte ik en kreeg dan in de avond al lichte symptomen, nadat het uitgewerkt was. Een halve had bij mij geen effect en ik vond het zo laag dat ik stopte. De eerste dag zat ik vol twijfel en angst, zelfs bang om dood te gaan, maar het was niet extreem, gewoon lichtelijk. Daarna nog iets van 4-5 dagen (zover ik herinner) en een avond helemaal geen last de derde dag. Ik stond toen op en merkte pas in de loop van de dag dat het weg was. Ik hoopte na die ene avond al dat het weg zou zijn, maar dat was jammer. Toch heb ik wel geluk gehad met die afkick. Ook dat het helemaal wegbleef, ik was nog wel een paar weken zenuwachtig dat het nog terug zou keren. Dat ik ooit een jaar later aan de diaz begon, snap ik nu nog niet. Eerst 2 mg via de huisarts, 2-3 dd en daarna 2-3x 5 mg per dag. Op laatst naar een specialist/hulpverlener en daar werd het op laatst 30 mg. Toen dat niet meer genoeg was, zei degene juist om af te bouwen. Toen zei ik 'nou laat dan maar', ik probeer het hierbij te houden. Gelukkig ging degene (na wat aarzeling) akkoord. Van die oud-collega had ik al een zakje met 30 stuks gehad, voor proef. Ik dacht dat het daarbij zou blijven, maar dat dacht ik ook toen ik nog op 2-3 dd 2 mg zat. Wat een troep. Kan stress niet goed meer handlen en doe ook allerlei dingen die wat stress opwekken, zoals enorm veel achter de pc zitten, echt wel 8 uur per dag. Dan nog enkele uren werk (ook zittend werk) en ik wandel wat en doe wat push-ups en buikspieroefeningen in de avond. Dat laatste is wel goed uiteraard. Hoop dat het je goed gaat, vergeet het psychische gedeelte niet. Het idee dat zo'n pilletje iets voor je doet. Het doet niets voor je, het maakt je kapot. - Helaas kan ik zelf zo niet denken, dat is meer voor als ik aan het einde van een afbouw zit, net als toen met die oxazepam (sere..). Sterkte. Ik hoop voor je dat de huisarts iets kan doen, maar ik zou niet weten wat, de dosis is al zo laag. Bedenk wel dat als je nu nog voorgeschreven krijgt, ze de dosis kan verminderen. Om die reden vertel ik het mijn hulpverlener niet, ik snoep er ook nog wat bij, via een oud-collega, die er makkelijk aan kan komen. Dus het kost me niet enorm veel, maar als ik het opspaar in een jaar, zou ik er iets heel leuks van kunnen kopen.
  3. i Misschien wat te grof, maar zo kwam het op mij over. Raar regeltje met 'trigger' en dan een hele rits sterretjes zetten (steeds per regel een ster (Shift 8)). Daar mocht ik geen mening over hebben blijkbaar, want dan kon ik maar beter weggaan, als het me niet bevalt. Leuke binnenkomst daar. BOVENDIEN: Ik was gewoon te vinden, ondanks dat de groep besloten was, ik wil dat absoluut niet! Gelukkig zat ik met een fictieve naam op dat moment, doe ik weleens 3 maanden voor mijn privacy. -Tja, benzoklachten kunnen zwaar zijn, overdrijven is ook een vak. Ik zal er over ophouden, het is een andere groep.. Excuses, maar moest het even kwijt. Wie het wel naar zijn/haar zin heeft daar. Veel plezier. (hoewel degenen hier misschien niet of weinig meer komen)
  4. Hoi, hallo, een week is nog niet zo heel lang, maar het kan meevallen. Hoop dat je nu 8 dagen later nog steeds gestopt bent, want dan is het al 15 dagen! Hoewel ik 10 mg heel weinig vindt, is het voor sommigen een probleem en kan men hier daadwerkelijk ontwenning van krijgen. Heb het ook weleens een paar maanden gebruikt, 10-30 mg per dag en soms een paar dagen niet. Ik had een dag of vijf een wat angstig gevoel en voelde me wat vervreemd en schrok snel van harde geluiden e.d. Daarna verdween het. Nu wil ik je geen valse hoop geven, het kan ook weken of maanden duren. Omdat je niet dagelijks oxazepam hebt geslikt en niet zo'n hoge dosis, heb je wellicht nog geluk. Ik zou er zeker niet meer aan beginnen. Iedere dag is er weer eentje en op een gegeven moment ben je eraf. Oxazepam werkt niet 24 uur door, zeker niet als je er eentje per dag neemt of minder. Over het algemeen duren de ontwenningsverschijnselen dan ook korter. Bij langwerkende benzo's vaak (veel) langer, uitzonderingen daargelaten. Leef zo gezond mogelijk en denk positief. Wees blij van die pillen verlost te zijn, ook al voel je iets anders. Des te meer waarde je er aan hecht, des te moeilijker het is, ondanks dat de ontwenning voornamelijk 'lichamelijk' is. Zo deed ik dat ook met oxazepam. Nu sta ik voor een veel grotere uitdaging, de diazepam en ook nog een stress, hoewel dat de laatste tijd meevalt. Iedere dag ben je een stukje dichterbij. Het kan gebeuren dat je symptoomvrij bent en dat het tijdelijk toch nog terugkomt. Dat hoort erbij, maar dit hoeft niet altijd te gebeuren. Heel veel sterkte en kijk uit er nooit meer aan te beginnen. Toen ik 'maar' 5 dagen ontwenning had van de oxazepam, dacht ik na een jaar dat ik wel weer iets kon nemen, zonder al te lang af te bouwen of af te kicken. Dat was een vergissing. Succes! ('liefs' gebruik ik nooit :-) )
  5. Was er binnen een dag weer weg. Zal er maar niet veel over zeggen. Achterlijke lui in die FB-groep ........... (daar laat ik het bij)
  6. Op Facebook? Dat lijkt me weinig anoniem. Bedankt voor de tip! Groeten...
  7. Hoezo rijmen die twee dingen niet? Ook snap ik niet waarom ik een psycholoog nodig zou hebben, voor mijn 'andere problemen'. Al die problemen komen door de benzo's. Als ik al mentale problemen heb, komt dat doordat mijn geest verdoofd is (geweest) door het jarenlange gebruik van diazepam. Aangezien ik eerder afgebouwd heb (eerst snel en bij 60% van de dosis heel langzaam), heb ik het toch niet afgemaakt. Ik zie geen meerwaarde in je reactie. Volgens mij weet ik er zelf meer van dan jij, maar ik wil je niet beledigen. De mensen hier hebben al problemen genoeg, dus ik zal de vloer niet met je aanvegen. Succes ermee.
  8. Jammer dat er niemand reageert. Ik heb ooit wel afgebouwd, maar heb het niet afgemaakt. Ken wel mensen die succesvol gestopt zijn, maar kan die niet meer bereiken en een ander wil er niet meer over praten (heeft het afgesloten). Ik zie dat het over het algemeen rustig is, en dat terwijl er zoveel mensen afhankelijk zijn. Ook jammer dat het alleen over het afbouwen gaat. Mensen die momenteel niet afbouwen, voelen zich hier misschien ook niet helemaal thuis, met alle respect. Het is zomer ook, wellicht scheelt dat ook. Tijdens vakantie willen veel mensen niet afbouwen, heel begrijpelijk, of op een forum rondhangen. :-) Nou, ik wacht het maar af dan. Groetsels, Ben
  9. Hoi, hallo, ik ben vrij nieuw hier, maar heb wel redelijk wat ervaring met verslaving, helaas dus ook ervaringsdeskundige. Ik heb ooit weleens afgebouwd, maar niet afgemaakt. Oxazepam werkt veel korter dan b.v. diazepam, wat een stapelwerking heeft (ik gebruik diazepam). Dat betekent dat de ontwenning waarschijnlijk ook korter gaat duren. Ik heb heel wat boeken gelezen met ontwenningsverhalen en van experts. Over het algemeen ben je sneller van afkickverschijnselen van een kortdurende benzo af dan van een lang(er)werkende. Rebound komt ook vrij veel voor, eigenlijk de terugkeer van je oorspronkelijke klachten, maar dan twee keer zo erg. Dat gaat voorbij. Ik zou zeker nog antwoorden van anderen afwachten, maar opnieuw beginnen lijkt me niet verstandig. Ook melatonine en valeriaan (e.d.) zou ik zelf niet nemen. Ondanks dat ik nog tegen de afbouw aanhik en er nog niet mee begonnen ben, ken ik wel mensen die succesvol gestopt zijn. Helaas zijn deze mensen nu buiten mijn bereik (ver weg, of ik kan ze niet meer bereiken of willen er niet meer over praten). Het komt goed! Er is ook ontspannende muziek op youtube te vinden, een soort meditatiemuziek, voor allerlei doelen. Weet niet of je een koptelefoon hebt, een goeie? Het enige waar ik geen advies over durf te geven, is je zwangerschap. Stress is niet goed, maar benzo's al helemaal niet. Probeer (hoe moeilijk ook) te ontspannen, te wandelen, lichtelijk sporten (niet te zwaar), enz. Hoop dat je hier iemand vindt die je verder kan helpen of andere adviezen heeft. Veel sterkte en geluk! Ben.
  10. Hallo/hoi, ik ben nieuw hier, heb nog even niet de behoefte om me voor te stellen, maar ben een man en slik al 20 jaar diazepam. De eerste tien jaar nog niet zo heel veel (10-20 mg) en de laatste 10 jaar tot wel 50-60 mg per dag (30 mg krijg ik en de rest koop ik bij via een kennis). Nu wil ik er vanaf en ik val meteen met de deur in huis: ik heb door al die diazepam nog weinig potentie. Heb ook een flinke buik gekregen door de diazepam en momenteel ben ik vrijgezel, maar durf niet eens iemand aan te spreken, want seksueel gaat dat niet lukken. Dat is een extra reden om af te bouwen, het probleem is dat ik al maanden stress heb. Ik ervaar vrij veel dingen als stress. Soms dingen die voor een ander normaal zijn. Hoe stop ik in g.dsnaam met die pillen, als ik al zoveel stress heb. Heb wel met een hulpverlener gesproken die zegt dat ik mogelijk minder goed bestand ben tegen stress door die pillen. Men bouwt geen normale weerstand tegen stress meer op, althans niet voldoende. Dus mijn problemen zijn: hoe bouw ik af terwijl ik die stress ervaar? Ook: ik voel me vrij eenzaam en werk sinds enkele jaren niet meer. Hoe vind ik een relatie terwijl ik met deze problemen kamp (de potentieproblemen en vooral de stress). Zelfs iemand vinden voor alleen vriendschap lijkt moeilijk. Nu ben ik geen type die snel vrienden/vriendinnen maakt, maar het lijkt wel of niemand interesse heeft. Het belangrijkste is uiteraard het stoppen met de dia's. Ik durf het die hulpverlener (niet degene die ik hierboven noem) niet te vragen, zhij (man/vrouw doet er niet zo toe) denkt dat ik trouw 30 mg slik en er tevreden mee ben, maar ik gebruik soms het dubbele. Ik hoop op reacties! Bij deze heb ik me al deels voorgesteld. Groetjes, Ben. PS ik ken de Ashton Manual, maar vindt het wel erg langzaam. Er staat weinig bij over hoe te beginnen als je al stress e.d. ervaart. Ik kan wel wachten tot het minder is, maar misschien blijft het wel zo.. (even bewerkt tussendoor)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...