Spring naar bijdragen

angstmetbenzos

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    94
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door angstmetbenzos geplaatst

  1. angstmetbenzos

    Hallo

    Haha ja het is ook zo toch, je kan niet van jezelf verwachten dat je alles kan tijdens een proces van langzaam en zwaar herstel. Bij mensen met een gebroken been snapt iedereen dat maar bij dingen die mensen niet kunnen zien dan wordt daar vaak weinig begrip voor getoond. Helaas is er voor ons geen rolstoel die het leven tijdens het herstel wat makkelijker maakt haha. Ik hoop ook dat ik op een gegeven moment gewoon ben gestabiliseert, ik heb echt geen zin om weer een stapje terug te doen. Ik zit nu op de 7e dag van 14mg en ik geef het gewoon minimaal 21 dagen en daarna ga ik inderdaad 1mg per 14 dagen doen. M'n klachten zijn nog steeds aan het oplopen maar ik blijf gewoon volhouden. Je bloeddruk meten kan geen kwaad maar pas op dat het geen obsessie wordt, je bloeddruk schommelt namelijk heel de dag door. En ik begrijp dat gevoel volledig wat je zegt, dat je nu eerder bij je huisarts terecht kan en eerder kan beginnen dat je dat juist een super fijn gevoel geeft. Ik had precies hetzelfde toen ik bij de huisarts was geweest en een mooi plan had gemaakt, dat gaf me zo'n fijn gevoel dat het daardoor al gelijk een stuk beter ging. Wat ik trouwens erg mooi vind om te lezen bij jou, dat de echte klap pas na 8 dagen kwam bij cold turkey. Dan geloof ik er echt in dat je met jou plan minimale klachten gaat ervaren en dat het je gewoon gaat lukken! Gelukkig heb je de kennis en een man die je goed steunt. Je weet hoe de afkick voelde bij coldturkey, en ik kan je vertellen dat die klachten echt vele malen erger zijn dan bij langzaam afbouwen. Het gaat je 100% lukken!
  2. angstmetbenzos

    Hallo

    Echt heel erg bedankt voor je lieve woorden. Je bloeddruk moet je gewoon laten controleren als je denkt of weet dat het hoog is, dat kan zelfs bij de assistente. Maar ik zou me niet zo druk maken om een bloeddruk die wat hoger is terwijl je in zulke stress zit. Tenzij je medische aandoeningen natuurlijk daar wel reden voor geven om aan de bel te trekken. Over die koffie, dat was wat random maar meer om te laten weten dat er meer kan dan we denken. Je hebt caffeine niet nodig in je leven maar je hoeft het ook absoluut niet uit te bannen vanwege de afbouw van benzodiazepines en ik lees vaak op het forum wel dat mensen daar zo panisch over doen. Juist je leven zo normaal mogelijk proberen te leven is ook de sleutel van het volhouden. En wat niet gaat dat gaat niet, je kan ook niet met een geopereerde been een marathon rennen haha. Het gaat met mij eigenlijk qua afkick verschijnselen steeds slechter. Ik merk dat ik door motivatie en frustratie gewoon te snel ben gegaan ondanks dat ik weet wat beter was geweest ( langzamer gaan + langer stabiliseren ). Meeste komt ook omdat ik van de dokter van 60mg oxazepam abrupt naar 18mg diazepam moest en volgens de Amerikaamse tabellen en volgens de gespecialiseerde artsen zou ik op 30mg diazepam moeten worden gezet. Dat was de grootste klap eigenlijk geweest en gek genoeg voel ik die nu pas nu ik al een aantal weken bezig ben. Ik kreeg uiteindelijk 4 weken de tijd om aan de diazepam te wennen en ik had het zelf beetje aangevuld met de oxazepam die ik nog had en in 4 weken dat afgebouwd naar de 18mg diazepam zodat ik wel op 1 lijn lig met de dokter. Toen ben ik 2mg per keer gaan afbouwen, dus naar 16mg wat ik 10 dagen heb aangehouden en dat ging gek genoeg enkel met vrij lichte klachten dus ben ik verder gegaan met afbouwen en naar de 14mg gegaan. Ik heb nu 5 dagen al 14mg diazepam genomen en nu kwam dus de man met de hamer en de afkickverschijnselen worden steeds erger ( brandende benen, schrikkerig, opgejaagd gevoel, slecht slapen, overactieve gedachten ). Maar ik heb de mentaliteit van dat ik door de zure appel wil heen bijten nu en wil stabiliseren tot het dragelijk is en vanaf dan wel me netjes aan een langzaam schema houden van 1mg per 2 weken of des noods 0.5mg per 2 weken. Maar goed, even kijken of ik dit nog wel vol houd anders toch maar even een stapje terug doen. Ik wilde te snel door mijn frustratie, ik dacht als m'n lichaam aangeeft dat het kan dan kan ik gewoon wat sneller gaan maar dat had ik dus mis. Hoe gaat het met jou?
  3. Aan de ene kant denk je dat je het uberhaupt niet aankan om af te bouwen door de stress en aan de andere kant vind je een goed afbouwschema van Ashton Manual ( wat hoogstwaarschijnlijk voor jou werkt ) te langzaam. Dat zijn 2 dingen die niet echt rijmen. Ik denk dat je als je echt gemotiveerd bent ieder geval kan beginnen met je dosering lager te krijgen en daar stabiel op blijven. Dus niet afbouwen en een later moment weer bijnemen en weer op een hogere dosering uitkomen. Je 1e en grote doel qua afbouwing lijk me het beste om te werken naar de dosering die de hulpverleners denken dat je neemt, de 30mg dus. Vind voor jezelf uit waar je stabiele dosering ligt en probeer vanuit daar er wat af te krijgen ( 1 of 2 mg per 1 of 2 weken ). En als je daar op de 30mg bent dan ook gewoon niet meer bijkopen. En tegelijkertijd lijk het me verstandig om hulp te zoeken bij een psycholoog voor je andere probleem want het belemmerd behoorlijk je leven zo te horen en je lijkt er zelf niet uit te komen. Ik raad het je aan om naar je huisarts te gaan en open kaart te spelen over je hele probleem ( benzo gebruik/afbouw en je mentale problemen ). Kom zelf ook met een plan van aanpak, dat helpt al enorm en laat ook je motivatie zien.
  4. angstmetbenzos

    Hallo

    Begrijpelijk dat je niet nog eens iets wil slikken. Het is meer iets om in je achterhoofd te houden voor stel je komt in een slechte situatie terecht dat je weet dat er zoiets bestaat. Klopt, te snel willen laat wel zien dat we super erg gemotiveerd zijn maar tegelijkertijd is dat iets wat onze GABA-a receptoren niet zo leuk vinden. Ik neem vandaag nog een keer 14mg maar ik voel gewoon dat het te weinig is. Komt mede omdat ik in het begin zulke grote stappen moest maken omdat ik van de dokter te weinig diazepam kreeg. Dat ging verrassend goed maar het lijkt net alsof de klap nu pas komt. Ik ken m'n lichaam, ik moet gewoon maximaal 2mg per 2 weken doen en het liefst 1mg per 2 weken en hoe dichter je bij 0mg komt, hoe minder grote stappen je moet maken. Ik ben van plan om vanaf 10mg een stap per 0.5mg te nemen per 2 weken en het daarbij laten. Ik ga niet microdoseren, dat vind ik een te groot gepriegel en dat is ook iets waar een dokter ook nooit mee zal instemmen. Dat kan je alleen op eigen houtje doen. En ik wil ook gewoon het proces doorstaan, ik ben gelukkig zo gemotiveerd dat ik tot een bepaalde hoogte afkick verschijnselen kan hendelen. En over m'n bloeddruk. Die is al een tijdje net over de grens omdat ik flink ben aangekomen de afgelopen 2 jaar doordat ik bijna niet buiten kwam en deels door de quetiapine. Mijn bloeddruk is altijd al schommelend geweest door mijn angstklachten, maar nooit schikbarend dat de dokter er iets aan wilt doen. Mijn hart heb ik pas laten na kijken en die is gewoon goed. Geen idee naar je gezondheidsituatie en leeftijd ( ik ben vrij jong ) maar als je je er druk om maakt zou ik gewoon naar de huisarts gaan. Beter een keer te veel dan te weinig! Oja, ik neem trouwens gewoon koffie tijdens m'n afbouwperiode. Als je niet tegen caffeine kan dan moet je het niet doen maar stel dat je altijd koffie of thee neemt dan kan het gewoon prima. Net zoals de Asthon Manual zegt, alles met mate.
  5. angstmetbenzos

    Hallo

    Aah echt super dat je al een plan hebt en dat je huisarts zo goed mee werkt! Ik snap precies wat je bedoelt. Ik ging pas ook iets sneller met afbouwen omdat ik het helemaal zat ben, ik wil weer gewoon een normaal leven leiden zonder beinvloed te zijn door medicatie die niet eens meer werkt en alleen maar voor ellende zorgt. Ik kan niet eens meer autorijden of een drankje nemen in het weekend als daar de gelegenheid voor is. Ik ben dus eigenlijk in een vrij korte tijd naar de 18mg diazepam gegaan terwijl mijn stabiliteit bij 30mg hoort te zitten maar daar kon ik helaas niks aan veranderen. Door zelf het gat te vullen en er elke paar dagen wat van af te halen ben ik op de 18mg diazepam gekomen en tot m'n verbazing ging dat nog vrij goed. Omdat diazepam stabiler is, bij oxazepam had ik steeds tussentijdse afkick ( omdat ik het maar 2 keer op een dag nam ). Die zware tussentijdse afkick is nu via diazepam naar 24 uur per dag lichte afkick dus voor mij acceptabel. Dat is allemaal in een maand tijd gebeurd dus dat is het enige wat te snel ging maar onvermijdelijk was omdat mijn dokter zich aan het equavalent houdt wat ze in NL aanhouden. Maar nu mag ik 2mg per 2 weken afbouwen en als ik wil mag het ook per 4 weken. Als ik later zeg dat ik dat per 1mg wil dan vind hij dat ook goed. Ik ben pas van 18 naar 16mg gegaan in 4 weken. In m'n enthousiastme en vooral frustratie dat ik m'n leven terug wil ( wat jij dus ook herkent ) en vooral dat ik het autorijden mis en als ik bijvoorbeeld een drankje wil doen met vrienden dat het niet kan, door die frustratie ben ik zelf iets sneller gaan afbouwen en zit nu op 14mg terwijl ik eigenlijk nog moest stabiliseren op 16mg. Gisteren kwam de man met de hamer en de afkick verschijnselen waren echt te hoog. Dus ik twijfel nog even of ik op 14mg gewoon blijf en het de tijd geef of dat ik een stapje terug doe naar 15mg of 16mg en daar nog even op stabiliseer. Gelukkig heb ik de regie ook gekregen dus ik ben daar erg blij mee. En ik neem trouwens ( gekregen toen der tijd via Erik Paling ) Quetiapine voor het slapen. Het is echt enorme troep en ik raad het je niet aan als je het niet nodig hebt maar het werkt wel echt super goed. Maar ik zou het je alleen aanraden bij extreme insomnia en proberen zo weinig mogelijk te nemen. Het is een antipsychoticum maar het is een middel wat op vele receptoren werkt ( ze noemen het daarom ook wel eens het Zwitsers zakmes ). Alleen als antipsychoticum moet je minimaal 300 tot 800mg nemen en bij lage doseringen werkt het op andere receptoren en werkt het vooral als een extreem sterk versuffende anti histamine pil. Dan praat je over doseringen tot 50mg. Ik neem zelf dagelijks 10mg tot 18mg maximaal anders krijg ik vervelende bijwerkingen. En de lange termijn bijwerkingen zijn ook niet mals dus daarom alleen nemen als er geen alternatief is. Het wordt eigenlijk vooral voorgeschreven in plaats van benzodiazepines omdat het niet verslavend is. Maar dat is kiezen tussen 2 kwaden ( verslaving van benzodiazepines of erge bijwerkingen van quetiapine ). Ik heb nu beiden helaas maar zonder de quetiapine was mijn benzo gebruik vele malen hoger geweest in de corona periode. Wanneer het beter gaat dan wil ik beiden middelen weg hebben ( of hooguit alleen voor noodgevallen ).
  6. angstmetbenzos

    Hallo

    Hey Bianca, Ik ken helaas die hel waar je het over hebt. Los van dat ik voor m'n 2e keer weer in het afbouw proces zit heb ik daarnaast een heftige angststoornis met extreme slaapproblemen. Dus zo'n bagage van benzodiazepine afbouw kan ik er helaas absoluut niet bij hebben maar dat is iets waar ik mee moet dealen.. Zover ik weet werkt geen enkel supplement echt voor het sneller/beter verdragen van de afkickverschijnselen. Ik deed trouwens tot een aantal jaren geleden intensief aan fitness en weet dat bijvoorbeeld 99% van de supplementen die worden gebruikt de grootste onzin zijn. De dingen die wel werken worden altijd snel uit de schappen gehaald. Even een kleine algemeen stukje info. Al die kruiden die je vaak op natuurlijke sites tegenkomt of bij dokters die het liever via de homeopathische weg willen doen, worden vaak niet eens door je lichaam opgenomen. Ik zou lekker rust nemen en het schema met je dokter afwachten. Het stomme in Nederland is dat de dokters van dit onderwerp te weinig kennis hebben en helaas kunnen zij daar soms ook weinig aan doen. Ze krijgen een afbouw schema waarin staat dat je abrupt overgezet moet worden op diazepam ( want volgens Nederlandse onderzoekers zijn alle benzodiazepines hetzelfde alleen de halfwaardetijd is anders, dat is echt de grootste onzin ). En vervolgens moet je per 25% per week/2 weken afbouwen en als je het langzaam wilt doen dan met 12.5% van je eerste dosering. Ofterwijl in 4 stappen of 8 stappen. Wanneer je al geluk hebt dan mag je per stappen van 2mg per week/2weken afbouwen. Komt het volgende er ook nog eens bij: Het equavalent schema klopt voor geen meter. In Amerika ( en alle goede benzodiazepine afbouwartsen ) zeggen dat bijvoorbeeld 50mg oxazepam 25mg diazepam is en in Nederland zeggen ze 15mg. Dat scheelt bijna de helft! De hele kennis over dat onderwerp moet bij de huisartsen op de schop, dat zou een hoop ellende en veel verslaafden schelen. Probeer je dokter te overtuigen dat je het zo langzaam mogelijk wilt doen en geef des noods je eigen schema. Eigen regie is zeer belangrijk voor succes. Zeg dat je stapjes van 1mg per 2 weken wilt maken ( al geloof ik dat zeker in de 1e paar stapjes 2mg per 2 weken ook lukt ). Elk beetje er af is al winst en dat moet je ook gewoon zeggen. Beste is denk ik dat je man mee gaat naar het gesprek en schrijf gewoon je verhaal op als je het moeilijk vind om allemaal te zeggen. Heb ik pas ook gedaan en ik heb geluk met deze nieuwe huisarts die er gelukkig veel kennis van heeft en meer bij de tijd is. Het enige vervelende was dat ik abrupt moest overstappen van 60mg oxazepam naar 18mg diazepam ( veel te weinig dus en de overstap zou niet zo abrupt moeten zijn ) maar ik mocht gelukkig op mijn tempo stabiliseren. Ik heb de overzetting zelf gewoon met delen via oxazepam gedaan en het gat een beetje gevuld wat ik veel te weinig kreeg. En gebruik gemaakt dat ik langer mocht stabiliseren want die tijd had ik nodig om te wennen aan te weinig diazepam. Stel je komt er niet uit, paar jaar geleden heb ik deze reis al meegemaakt en mijn vorige dokters toen waren de meest slechte dokters die je je maar kon voorstellen. Ik ben toen zelf opzoek gegaan en kwam bij Erik Paling uit. Hij doet grootschalige onderzoek naar het afbouwen van benzodiazepines dus hij neemt je 9 van de 10 keer aan. Ik ben 1 keer langs geweest omdat hij te ver weg zat van mij, de rest ging telefonisch. Maar ik las hier wel eens dat anderen niet eens langs zijn geweest en dat alles telefonisch ging. Dat is altijd een plan B voor je als je het nodig hebt. Hij werkt eigenlijk precies zoals de Asthon Manual en ook met die overzetting. Maar het beste zou natuurlijk zijn als je er gewoon met je huisarts over uit komt. Je kan altijd trouwens gewoon als het echt niet gaat halverwege een stap opbellen en zeggen dat het niet gaat en dat je langer wilt stabiliseren. Ook een goede tip van mij want dat heb ik nu ook 2 keer gedaan en gelukkig mag ik nu langer stabiliseren dan 2 weken per stap. De huisarts is al lang blij dat je progressie maakt en ze hebben ano 2022 met de overbelasting op huisartsen helemaal geen tijd voor extra gezeur.
  7. angstmetbenzos

    Hallo

    De gedachte achter microtapering is dat je je hersenen voor de gek houdt en dat is een interessante theorie. Met microtapering haal je elke dag een micro dosering van je stabiele dosering af. Alleen met de kennis die er is, met hoe lang het duurt voor GABA-a receptoren moeten herstellen dan zou het alleen nut hebben als je per microtapering het ook wat langer vast houdt dan 1 dag. En dat is wat men dan vaak niet doet en dan vervalt eigenlijk het hele concept. Het nadeel van micro tapering is dat het natuurlijk moeizamer gaat omdat je het heel precies moet afmeten ( waar je dus ook weer een speciale weegschaal voor nodig hebt ). Heb je toevallig 2mg tabletten? Als je 2mg tabletten hebt en je wilt dus 1mg per 2 weken afbouwen, dan kan je naar mijn mening beter 0.5mg per week doen. Ofterwijl een 2mg tablet in kwartjes breken en dan houdt je het tempo aan wat je alsnog van plan was en dan kan je lichaam wennen aan kleine veranderingen. Ik ben benieuwd waarom je voor microtapering wilt kiezen als je al de perfecte benzodiazepine hebt om mee af te bouwen. Diazepam heeft een zeer lange halfwaardetijd waardoor het zeer langzaam uit je bloed gaat. Je past dan het 'cut and hold' schema toe en dat kan je in zo klein mogelijke stappen doen als je wilt. Ik ben daar veel meer een voorstander van omdat je er minder mee bezig hoeft te zijn, het is minder gepriegel en het is gewoon zeer effectief. Diazepam gaat natuurlijk al zeer langzaam uit je bloed dus met kleine stapjes zou microtapering helemaal niet nodig zijn, dat wordt vaak door mensen gebruikt die hun kortwerkende benzodiazepine op eigen houtje willen afbouwen en vaak doen ze het alsnog dan op een veel te snel tempo waardoor het hele idee van je hersenen voor de gek houden vervalt ( en dat idee moet ook nog maar wetenschappelijk bewezen worden ). Ik zou zeggen, haal 0.5mg per week of 2 weken er af en kijk hoe je er op reageert. Dat zou al erg langzaam zijn en ik geloof in je dat het je lukt! Het is luisteren naar je lichaam en een kwestie van stabiliseren en jezelf de tijd geven. Maar je moet natuurlijk zelf kiezen waar jij je het prettigst bij voelt.
  8. Ik ben het met @Jip eens dat als het zó erg is en je het niet meer uithoudt dat je beter ( gedeeltelijk ) terug kan gaan en het dan langzaam kan afbouwen, des noods via diazepam. Maar ik begrijp je ook als je zegt dat als je nu al eenmaal een aantal weken ( ondertussen 1.5 maand ) geen oxazepam hebt gebruikt dat je dit wilt volhouden zo. Het is een overweging die je zelf moet maken natuurlijk. Die GABA suplementen doen trouwens niks, dus lekker in de winkel laten liggen.
  9. @oxabletje Hey Sophie Gelukkig zijn je hersenen niet permanent beschadigd en hoort dit inderdaad bij de afkickverschijnselen van benzodiazepine. Benzodiazepine werken op de GABA-a receptoren en helaas herstellen die zeer traag en zijn de lichamelijke klachten zeer heftig. Benzodiazepine ontwenning staat er ook om bekend als 1 van de heftigste van alle soorten middelen. Ondanks langdurig gebruik kan je gewoon herstellen maar dat heeft gewoon lang de tijd nodig. Je bent te abrupt van zeer hoge doseringen naar veel lager gegaan en helaas krijgt je lichaam dan niet de kans om op een normale manier te herstellen. Het is bijna een cliché op dit forum om te vragen, maar heb je de Aston Manual gelezen? Hier wordt alles in makkelijke taal zeer netjes uitgelegd en hoe je ook op een goede manier van de oxazepam af komt. Ik vind het erg knap dat je al een groot deel van je medicijnen zelf hebt weten af te bouwen! Het lijk me zeer verstandig om naar je huisarts te gaan om de oxazepam om te laten zetten naar een middel wat zeer lang in je bloed aanwezig blijft en uberhaupt ook langer werkt. Oxazepam is een kortwerkend middel met een korte halfwaardetijd, waardoor je lichaam snel weer nieuwe nodig heeft en waardoor je dus ook sneller veel gaat gebruiken. Ook al neem je het verspreid over de dag, dan krijg je alsnog pieken en dalen wat de ontwenning niet bevorderd. Diazepam is een middel wat geen piek heeft als oxazepam en een zeer lange halfwaarde tijd heeft. Hierdoor kan je bijvoorbeeld elke paar weken een beetje diazepam er af halen en kunnen je GABA-a receptoren beter ( en langzamer ) wennen aan het natuurlijke proces. Ik zeg niet dat het persé moet maar het maakt de kans van slagen en van een kwalitatief leven tijdens de afbouw wel een stuk beter om het via Diazepam te doen. Correct me if I'm wrong maar aan de doseringen te zien lijk me dat je dit niet via een arts hebt gekregen? Want de doseringen die je eerst nam zijn geen doseringen die vaak voorkomen. Ook dit is geen probleem, een arts hoort je gewoon te helpen en als je het probleem uitlegt en vertelt dat je wilt afbouwen via Diazepam dan moet en gaat hij je daar mee helpen. Werkt de huisarts niet mee dan lijk het me verstandig om een specialist te zoeken ( afbouwarts ). Als je nog wat vragen hebt dan kan je me die altijd stellen. Ik ben nu tijdelijk aanwezig op het forum omdat ik zelf na een aantal jaren helaas weer aan het afbouwen ben. Toevallig ook van oxazepam en ik bouw nu af via diazepam. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van benzodiazepine maar ook met andere angst-gerelateerde medicatie en therapiën.
  10. Wat een heftig verhaal. Aller eerst wil ik zeggen dat je super goed bezig bent! Afbouwen van benzodiazepines na chronisch gebruik is altijd zinvol, omdat ze na een tijdje niks meer doen. Dan heb je weer meer nodig en zo gaat het probleem natuurlijk verder. Ik zou het afbouwen proberen vol te houden, alleen dan minder snel. Ik weet ook niet per welke dosering je afbouwt. Maar het is aan te raden om met zo klein mogelijk stappen af te bouwen en dat rond de 1 tot 2 weken vol te houden. Per maand is veel te lang, door de tijdsduur is de kans op slagen ook kleiner en het is niet nuttiger om zo lang te wachten, want dan ben je eigenlijk aan het uitstellen. Sowieso zou ik je Bromazepam om laten zetten naar Diazepam en dan per 2mg afbouwen. Van Fluoxetine kom je trouwens niet aan, evenals Promethazine. Dat is een fabel die je soms hoort, dat komt omdat je bij de oudere antidepressiva wel aan kwam. Dat is bij SSRI's niet het geval. Misschien sowieso handig om een afspraak met een arts in te plannen en even je huidige medicatie gebruik te evalueren, want het zijn nogal wat dingen die je bij elkaar neemt en misschien niet eens nodig zijn. Fluoxetine zou eigenlijk voldoende moeten zijn voor je onrust. Anders heeft het eigenlijk geen zin. Promethazine wordt vaak alleen gegeven voor het slapen in verband met de versuffende werking, want tegen onrust zijn er andere medicatie die je minder suf maakt ( waar je overigens wel veel van aankomt helaas ). Ik slik Fluoxetine voor m'n angststoornis, 15mg per dag. Ik heb tot 30mg genomen maar dan waren de bijwerkingen erger dan de kwaal zelf. Dus uiteindelijk kwam ik op 15mg uit. Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk weinig baat bij heb, maar ik ben op dit moment niet in de gelegenheid om er volledig mee te stoppen. Verder neem ik zo nodig 10 tot 30mg oxazepam voor het slapen en dat mag ik afwisselen met 25mg quetiapine om verslaving / gewenning voor beide middelen te voorkomen. Dus ik weet wat het is om dit soort middelen te nemen en het af te bouwen. Als je nog wat tips wilt dan hoor ik het wel!
  11. Ik zou daar anders over na gaan denken, diazepam werkt op hetzelfde deel van je hersenen als oxazepam. Alleen de werkingsduur en halfwaarde tijd is anders waardoor de werking ook net wat anders aanvoelt, maar je kan dus prima hier op overstappen en dan zit je ook niet met de problemen die je opnoemt. Goed van je dat je Mirtazapine neemt en dat het helpt voor het slapen, dat scheelt al een groot probleem van de benzo-afkick. Hoelang het duurt voor de klachten weg zijn verschilt echt per persoon. Hoelang je benzo's neemt, de dosis enzovoort zijn ook grote factoren. De dag dat ik naar 0mg diazepam ging, waren ook een groot deel van m'n klachten weg. Soms hoor je dat mensen nog een jaar na de dag dat ze stoppen nog erge klachten hebben, andere mensen zijn weer vrij snel klachtvrij. Dat is dus niet te voorspellen voor jou, helaas. Het is een heftig middel om mee af te bouwen zoals je merkt.
  12. Welkom! Op internet en op het forum zijn eigenlijk al je antwoorden te vinden. Je moet naar een (huis)arts gaan en je probleem uitleggen. Vragen om een omzetting naar diazepam ( is langwerkend en daardoor krijg je niet meer die ellendige tussentijdse ontwenning en voorkomt jouw nachtelijke hel ). Langzaam afbouwen met 1 tot 2mg per week of 2 weken. Hier op je echt op attenderen dat je het langzaam wilt afbouwen want veel artsen laten je vrij snel afbouwen. Omrekenfactor is 0,3 van oxazepam naar diazepam. Ofterwijl 50mg oxazepam = 15mg diazepam. Probleem van zulke kortwerkende middelen als oxazepam is dat je snel hoge hoeveelheden slikt omdat je het 3 x per dag moet nemen. Dat heb je met diazepam niet omdat je dat 1 of 2 keer per dag moet nemen. De afbouwklachten zijn afhankelijk van hoe snel je afbouwt. Sneller is in dit geval slechter. Je klachten zijn heftiger en duren ook langer.
  13. Hey @Greta Ik heb diazepam alleen voor de omzetting gebruikt voor de oxazepam. Ik slikte inderdaad oxazepam voor het slapen en had tijdelijk ook overdag oxazepam gekregen en dat heb ik weer afbouwd naar enkel de dosering voor het slapen. Dus ik gebruik nog steeds oxazepam voor het slapen, alleen de tijdelijke dagdosering is weg. Ik gebruik nu al een paar jaar oxazepam voor het slapen, zo nodig tot 30mg per nacht ( = 9mg diazepam ). Ik heb een angststoornis met erge slaapproblemen wat ondanks vele therapiën en gebruik van antidepressiva niet verbeterde dus daarom gebruik ik nog steeds oxazepam.
  14. Hey @Marina Het citeren gaat een beetje fout zie ik. Je kan gewoon simpel iemand z'n naam typen met een @ er voor Geen idee of je nu al verslaafd bent. Het kan wel, benzodiazepines staan er om bekend dat je er snel afhankelijk van wordt. Dat kan jij alleen uitvinden in de praktijk.. probeer het gewoon niet meer te nemen en kijk of het dragelijk is. Een AD nemen is sowieso wel slim. Tinnitus behandelen is niet slim met een benzo want dit is een chronisch probleem en je moet dan elke paar weken weer in dosering omhoog. Ik had gelezen dat behandeling met een AD wel effectief is en dat is ook niet verslavend. Met een AD kunnen dingen 'je wat minder schelen' waardoor je er minder waarde aan hecht. Je tinnitus gaat niet over maar het boeit je wat minder. ik kreeg trouwens tijdens het afbouwen van benzo's ook tijdelijk tinnitus als ik s'avonds in bed lag. Dit hebben heel veel mensen las ik.. gelukkig is het na het stoppen ook direct over gegaan. Ik had het tijdens m'n laatste stapjes en alleen s'avonds in bed en als ik er aan dacht.
  15. Hey @Marina 6 dagen is inderdaad heel kort. Daar zou je in 1 keer mee kunnen stoppen. Afbouwen zou juist in jouw geval je langduriger bloodstellen aan benzodiazepines waardoor je juist wel verslaafd raakt. In theorie kan je na 2 weken gebruik gewoon stoppen. Dat zal natuurlijk per persoon verschillen. En je andere vraag, dat kan zeker! Dat is incidenteel gebruik en daarmee ontloop je inderdaad een verslaving. Je rekt het tolerantie traject er ook erg mee uit, maar alsnog zal je wel deels aan de dosering wennen. Alleen je moet dan wel dicipline hebben, want als je meer gaat nemen dan 3 keer per week dan ga je wel een verslaving ontwikkelen. Dus minimaal 1 dag er tussen houden en het liefst meer. Als je per 3 dagen het 1 keer gebruikt dan is het perfect. En in het ergste geval om de dag. Het beste is om het minder vaak wel te gebruiken dan niet. Een verslaving ontwikkel je eigenlijk pas bij dagelijks gebruik voor minimaal 2 weken ( in de praktijk wel meer ) en het is ook dosering afhankelijk. Hoe hoger gedoseerd hoe verslavender.
  16. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Je kan sowieso per stapje van 2.5mg afbouwen omdat dat ook de kleinste stap is die je kan breken. Wat je ook kan doen is een weegschaal aanschaffen die per 1/10mg kan wegen en dan met een vijltje of iets dergelijks steeds je dosering verlagen. Ik zou sowieso de tijd nemen en niet sneller dan na 7 dagen een volgende stap nemen. Dus elke week / 2 weken een stapje van 2.5mg doen. Stabiliseren is de sleutel tot succes met afbouwen. Je lichaam moet aan de klap gewend raken. En de klap moet je zo laag mogelijk houden anders raak je 'geblesseerd' en dan ben je weer terug bij af. Persoonlijk zou ik het via de huisarts allemaal omzetten tot diazepam en erop wijzen dat je niet sneller dan 2mg diazepam per 2 weken wilt afbouwen ( dat is omgerekend 6,66mg oxazepam ). Diazepam heeft een stabiele bloedspiegel in tegenstelling tot oxazepam en zorgt dus voor minder erge afkickverschijnselen. De laatste stappen kan je zelfs per 1mg diazepam doen ( = 3,33mg oxazepam ) en 0.5mg diazepam ( = 1.66mg oxazepam ).
  17. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey Dootje, Super goed bezig! Ik zou pas stoppen wanneer je er klaar voor bent. Zo lang je op dezelfde dosis zit, maakt het 'verslavende' ook verder niet uit. Je lichaam went wel aan de versuffende werking, maar het is niet op de manier verslavend zoals bij benzodiazepines. Bij benzodiazepines doet het na een korte tijd gewoon helemaal niets meer. Dat is bij quetiapine niet het geval. Dus ik zou alleen stoppen als je denkt het niet meer nodig te hebben of als je de bijwerkingen niet verdraagt. Ik was zelf de afgelopen paar weken in een zeer stressvolle situatie ( verhuizing en heel veel klussen ) dus heb het ook iedere dag geslikt de afgelopen 2 weken , 25mg. Nu gebruik ik het al 2 dagen niet meer en geen idee of ik er echt klachten van heb, omdat ik klachten wel gewend ben door de afkick van benzodiazepine. Ook vang ik het nu dus op met oxazepam ( die 2 wissel ik af ).
  18. Erik Paling is super kundig dus ik zou eigenlijk al je vragen aan hem stellen. Maar lorazepam is inderdaad een sterker middel. Diazepam is vrij mild omdat het geen piekwerking heeft zoals kortwerkende benzodiazepines, maar het werkt heel geleidelijk en lang door. Daardoor stapelt de stof ook op in je bloed, tot het een punt bereikt dat er evenveel uit je bloed gaat als dat er in komt. Sommige worden inderdaad suf van diazepam, andere juist niet omdat ze van een kortwerkend sterk middel naar een langwerkend 'zwakker' middel gaan. Ik had ook dat ik in het begin juist opgewekter werd van diazepam, in vergelijking met oxazepam. Bij mij waren de klachten tijdens de afbouw erger dan toen ik van 0.5mg diazepam naar 0mg ging. Ik was bang dat de klachten juist dan het ergst zouden zijn maar dat was totaal niet zo. Het was dus zowel mentaal als fysiek een verlossing toen ik op 0mg zat.
  19. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey @Dootje Geen dame haha, een heer! Ik zou zeggen, waarom stoppen of minderen als de voordelen opwegen tegen de nadelen? Vooral als je er gewoon goed op slaapt. Never change a winning team zeggen ze wel eens, dat vind ik nu ook een geschikte term. Je kan altijd zeggen dat je inderdaad wilt halveren als het goed blijft gaan, of misschien om de dag nemen. Ik probeer het voor mezelf ook om de dag te doen als de situatie het toelaat. Ondanks dat het slapen nog vreselijk gaat.. als ik pech heb slaap ik 2 uur en met veel geluk slaap ik 6 uur. Ik hoop dat dat ooit een keer beter gaat.
  20. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey @Bellie Super goed van je! Merk je dat dit helpt? Nu ook met de corona versoepelingen en dat er steeds meer kennis en ontwikkeling is over het virus, geeft je zeker ook wat meer lucht / rust? Mij wel ieder geval Ik kan gelukkig weer naar de sportschool en ik kom ook iets meer in winkels als het nodig is. Dat geeft mij echt enorm veel lucht vergeleken met eerst.
  21. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey @Bellie Wat ik er mee bedoel is dat als je mentaal zoveel bezig bent met het innemen van medicijnen en het afbouwen, dat zoiets je mentaal echt uitput. Het beste medicijn tegen de afkick klachten is juist afleiding en positiveit Zonder het zweverig te bedoelen hoor. Ik bedoel, probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen in de vorm van een hobby of serie kijken. Het liefst de buitenlucht in, gaan wandelen en als het lukt een beetje te sporten. Als je 5 keer per dag medicijnen moet nemen dan ben je letterlijk de hele dag daarmee bezig. In jouw persoonlijke geval zal ik niet de avonddosering wegnemen. Probeer de totale hoeveelheid diazepam bij elkaar te nemen en dat door 2 te delen. Dat neem je dan s'ochtends bij je ontbijt en s'avonds vlak voor het slapen. Dit middel werkt heel stabiel in je bloed, of je het nou 5 keer op een dag neemt in kleine hoeveelheden of 2 keer op een dag in een grotere hoeveelheid: Na een dag of 2 / 3 is dat voor je lichaam exact hetzelfde. Ik zou dit echt aanraden, hoe minder je er mee bezig bent hoe beter. Ik vind persoonlijk 1 keer per dag diazepam nemen zelfs nog beter. Gewoon vlak voor het slapen en daarna er niet meer aan proberen te denken.
  22. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey @Cyclad58 Je omschrijft het precies goed.. een keuze tussen 2 kwaden waarvan in mijn persoonlijke geval het gebruik van af en toe oxazepam en/of quetiapine zeker minder erg is dan de keuze voor inderdaad 2 tot 3 uur slaap per dag pakken. Beide middelen zijn ook uiteindelijk de beslissing geweest na meerdere therapieën tegen angst en voor het slapen en het proberen van een antidepressiva ( die ik nog slik, maar de voordelen zijn eigenlijk minimaal voor mij ). Dus wat er uiteindelijk uit is gekomen dat ik zo nodig tot 30mg oxazepam en 25mg quetiapine mag gebruiken voor het slapen. Waarvan ik de quetiapine niet iedere dag mag gebruiken en de oxazepam het liefst ook niet. Dat doe ik ook het liefst niet hoor want ik heb vorig jaar een periode 90mg oxazepam per dag moeten nemen en dat heb ik dus weer afgebouwd naar de 'zo nodig 30mg per dag' en dat was echt een hel. Dus ik gebruik het ook zeker liever niet dagelijks. Maar ook de quetiapine vind ik echt rommel.. ik heb er een haat-liefde relatie mee want het helpt opzich wel met slapen, alleen ik word er soms echt heel raar / draaierig / wazig van en op sommige dagen kan ik m'n bed niet eens uitkomen en heb ik last van pijnlijke spieren. En dat heb ik vooral bij doseringen boven de 12.5mg dus ik probeer als ik het gebruik ook echt rond de 12.5mg tot 18mg te houden en geen 25mg. Maar precies wat je zegt, 3 keer per week een benzo is echt geen probleem. Zo lang het maar niet meer dan dat wordt, want dan krijg je wel een verslaving.
  23. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey @Bellie Ik zou toch proberen de inname's te beperken tot 2 keer of hooguit 1 keer per dag. Met 5 keer per dag ben je er echt de hele dag mee bezig, dat is ook niet echt bepaald gunstig voor je mentale weerstand tijdens de afbouw. En dan komt het dalijk met die 0.5mg ook beter uit, dan heb je die voor 1 inname nog maar. Je moet eigenlijk proberen 1 of 2 dagen even door te zetten met 1 of 2 inname's per dag en dan is het voor je lichaam alsof het nooit anders is geweest. En die Temazepam moet je eigenlijk echt zelf beslissen. In mijn optiek zijn beiden keuzes prima: omzetten tot diazepam zodat het langzaam je bloed uit gaat. En gewoon met de Temazepam afbouwen is ook goed, want je neemt het nu ook iedere dag zonder klachten overdag. En 1mg per week is erg weinig, dat zou geen klachten moeten geven! Je zou ook een kwartje per 1 of 2 weken eraf kunnen halen maar ik snap als je dat te snel vind. Dan doe je het gewoon met een vijltje en een weegschaal en dan per 1mg Het is jouw lichaam, jij weet wat je aan kan.
  24. angstmetbenzos

    Lorezepam

    Hey @Dikkie Het klinkt alsof je ieder geval goed op de hoogte bent van het afbouwproces en dat je ook al grote stappen hebt gemaakt Nadeel van Lorazepam is dat het een zeer potent middel is en dat je dan op een gegeven moment niet makkelijk meer kleine hoeveelheden er af kan halen. Het beste is echt om te gaan omzetten naar Diazepam, de voordelen zijn dat dit middel lang in je bloed blijft zitten en daardoor ook langzaam er uit gaat = minder afkickklachten. Ook heb je diazepam speciaal voor het afbouwen in hele lage doseringen van 2mg per pil. Ideaal om een kwartje per keer mee af te bouwen. Als je toch de moeilijke weg wilt kiezen, kan je inderdaad door middel van een weegschaaltje en bijvoorbeeld een vijl of mesje steeds iets er af halen. Persoonlijk zou ik om schommelingen in je bloed te voorkomen, zowel de ochtend als de avond dosering dan aanpakken. Niet alleen de ochtend en dan pas als dat op 0 is, je avond. Dan krijg erge schommelingen en dus meer klachten. Wat je kan doen is iedere dag een percentage er af halen, maar je kan ook iedere week iets eraf halen. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt en wat je kan volhouden. Het is jouw afbouw proces dus ook jouw tempo. Alleen langer stabiliseren dan 2 weken is te lang en maakt juist de kans op falen groter omdat het proces dan veel te lang duurt. Je lichaam heeft ongeveer 7 tot maximaal 14 dagen nodig om te wennen. Langer dan dat is alleen maar uitstel van executie. En bij hele lage verminderingen kan je inderdaad elke 1 tot 3 dagen wel steeds een stapje doen. Normaal gesproken haal je 5 tot 10% er af en dat stabiliseer je 7 tot 14 dagen. In theorie kan je bij kleinere verminderingen wel sneller weer doorgaan met de volgende stap.
  25. angstmetbenzos

    Afbouw oxazepam

    Hey @Dootje @Doorgaan @Alina @Bellie Hoe is het met jullie? Ik heb weer even een mindere tijd. Slapen is altijd een groot probleem bij mij maar dat gaat echt dramatisch slecht de afgelopen paar weken. Ik was 7 dagen gestopt met de quetiapine omdat ik elke keer best last heb bij dit middel, maar toen kwam die enorme warmte vorige week en sliep ik al helemaal geen minuut meer... vervolgens weer een paar keer quetiapine gebruikt en zo probeer ik er steeds weer wat dagen tussen te doen. Maar of ik nu wel of niet benzodiazepine of quetiapine neem, heel veel beter slapen doe ik er niet van. Maar in deze situatie grijp je zeg maar naar elk beetje verbetering. Helaas is het alsnog niet de oplossing. Die extreme warmte is ook echt iets wat mensen met psychische klachten de nek om doet draaien, vooral als het s'nachts dan ook niet afkoelt. En ik kom dan daarna weer heel moeilijk in een positiever ritme. Gelukkig ben ik altijd streng voor mezelf om de oxazepam en de quetiapine niet elke dag te gebruiken, zoals het ook is afgesproken zeg maar met de dokter maar het is wel moeilijk als je chronische erge slaapproblemen hebt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...