Spring naar bijdragen

Cesje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Cesje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Cesje

    Afbouw oxazepam

    Goedenavond allemaal, Het zoveelste topic over oxezepam maar ik wilde toch mijn verhaal even doen en wat advies. Ik slik sinds november 2018 in meer of mindere mate oxazepam. Voor die tijd gebruikte ik het zo nodig, gemiddeld 2 x per week ofzo. Sinds nov 2018 heb ik wisseled doseringen geslikt van 30,60,100 en soms nog wel veel meer per dag. Maar net wat mij uit kwam. Gevolg is dat ik gewoon keihard verslaafd ben. Vanaf februari wilde ik eerst mijn gebruik naar max 30 gram per dag krijgen (dat was ook voorgeschreven maar ik gebruikte altijd meer). Half maart zat ik daarop maar toen werd ik geopereerd en kwam corona langs, paar weken terugval als gevolg. Vanaf mei wist ik het weer op te pakken naar max 30 per dag. En vanaf dat moment ben ik gaan afbouwen naar 20, met wisselend succes. Toen ik half juni stabiel op 15/20mg per dag zat ben ik verder gaan afbouwen en nu 3.5 week later zit ik vrij consequent op 5 of 10 mg per dag. Vandaag zelfs helemaal niets! Nu voel ik me wel wat trillerig en heb last van paniek maar dat heb ik met oxazepam ook. Ik dissocieer wel aanzienlijk meer op de lagere doseringen, ben niet helemaal aangesloten. Maar ik met dat dit laatste stukje van 10mg naar 5 of naar 0 eigenlijk het lastigste is. Van 60 afbouwen naar 20 ging echt probleemloos. Maar hoe kan ik nu het beste verder? Ga ik nog te snel, waar zou ik.last van kunnen hebben waar ik me niet bewust van ben? Is dit wat ik doe echt gevaarlijk of wel prima als je je goed voelt? liefste zet ik nu in 1 klap door en niet nof maanden afbouw. Maarben bang sat het misschien gevaarlijk is na zo'n lange tijd. Hoor graag jullie tips!
  2. Cesje

    Van Temazepam naar Zolpidem

    Bedankt voor je antwoord, helder. Ga het inderdaad nu niet meer terugdraaien en wacht wel even tot dinsdag af als dat lukt. Is vooral duizeligheid waar ik erg veel last van heb, val gewoon af en toe bijna om. De hoofdpijn is vandaag gelukkig al weer weg!
  3. Hi allemaal, Even een vraag waar misschien 1 van jullie antwoord op heeft of zelfs ervaring mee heeft? Ik heb zo'n 6 maanden temazepam 20mg gebruikt om te slapen, sinds een opname. Omdat ik veel nachtmerries heb en een combinatie met topamax dit niet kon verhelpen is besloten om temazepam te vervangen door zolpidem. Dat heb ik dus gedaan maar.... had die temazepam niet afgebouwd moeten worden? Dit is eigenlijk cold turkey stoppen toch, of is het nu anders omdat ik het vervang voor iets anders? Heb namelijk het idee dat ik ontwenningsverschijnselen heb, kan mijn eigen psychiater dinsdag pas bereiken voor advies en weet niet zo goed of het wel verstandig is om het zo door te zetten. Gr. Cesje
  4. Bedankt voor jullie welkom. Reageer nog even niet op iedereen individueel want ik ken jullie verhalen nog niet echt. Iets teveel om alles terug te lezen/zoeken.
  5. Goedemorgen! Ik dacht, laat ik als nieuweling meteen maar een nieuw topic openen. Al vanaf 5.00 uur klaarwakker, nog een poging gedaan wat slaap te pakken maar heb het opgegeven. Dit gaat weer een zwaar dagje worden
  6. Cesje

    Huiskamer 11 november

    Nieuw hier op het forum en weet werkelijk niet wat ik allemaal lees! Wist wel dat ik een 'beetje' een probleem had maar ik begrijp en lees hier dat de ellende na het afbouwen dus bij lange na nog niet klaar is. Ga binnenkort oxazepam afbouwen (20 tot 60-70-80mg per dag) en daarna temazepam (20mg per dag). Dus dat gaat feest worden! Interessant in ieder geval om te lezen hoe het jullie hier vergaat!
  7. Cesje

    Benzo afhankelijk

    Bedankt voor je reactie. De lorazepam heb ik eigenlijk niet echt afgebouwd maar daar ben ik cold turkey mee gestopt in opname. Daarnaast werd er nog allerlei medicatie aangepast, was geen pretje maar weet dus eigenlijk niet welke ellende van de lorazepam was en welke van de andere medicatie. Het is in ieder geval inderdaad een vreselijk middel. De oxazepam is nog wel een lastig verhaal want eigenlijk mag ik er maximaal 2 per dag, dat is wat ik voorgeschreven krijg. Alleen de laatste 2 maanden staan ze het een beetje toe dat ik mijn recepten eerder verleng maar ik vermoed dat ze mijn dosering niet op 60mg per dag zullen willen vastzetten wanneer ik ga afbouwen. Maar goed, dit zal ik moeten overleggen. Ze hebben het wel gehad over omzetten naar een ander middel, dat zal dan inderdaad diazepam zijn vermoed ik. Zal eens kijken naar de dagelijkse topics, bedankt voor de tip!
  8. Cesje

    Benzo afhankelijk

    Al vaker heb ik benzo's voorgeschreven gekregen maar kon ik dit prima af en toe, zo nodig gebruiken. Tot vorig jaar... inmiddels moet ik helaas zeggen dat ik al een jaar volledig afhankelijk ben van de benzo's. Lorazepam, Oxazepam, Temazepam... allemaal tegelijk en door elkaar. Hoeveelheden die niet oke waren en zijn. Vlak voor de zomer is het gelukt om mijn grootste vriend en vijand, de lorazepam, te stoppen. De oxazepam verminderen was ook behoorlijk goed gelukt tot een max van 20 a 30 mg per dag. Helaas gaat het alleen de laatste 1.5 maand weer helemaal mis. Tot wel 60, 70, 80 mg per dag. Kan inmiddels helaas niet anders zeggen dan dan ik zo vreselijk afhankelijk ben en ook niet meer zie hoe ik hier vanaf ga komen. Kan alle steun gebruiken, ga binnenkort onder begeleiding afbouwen maar kom hier vast wat meelezen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...