Spring naar bijdragen

Greta

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    95
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

1.160 profielweergaven

Greta's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Beste bolletje, Eenntijd geleden was ik ook actief op het forum en las jullie verhalen. Inmiddels ben ik ruim 9 maanden vrij van lorazepam. Het was niet makkelijk maar gelukt maar ik gebruik nog steeds 20mg amytripiline, een ad, om goed te kunnen slapen. Nu las ik dat jij bezig bent met minderen van de ad. Is dat net zo lastig als minderen met een pam? Groet van Greta
  2. Wat goed om te horen. Afbouwen van de lorazepam is zwaar. Ik ben er sinds augustus van af. Een zware periode maar zeker te doen. Succes allemaal!!!
  3. Beste Emma, Ik was net als jij vanaf juli afhankelijk van lorazepam. Gebruikte 1mg en heb dat toen omgezet naar diazepam. Ik heb toen 5 mg in 5 weken afgebouwd. Ik heb deze middelen niet lang gebruikt, een paar maanden. Het afbouwen vond ik zwaar omdat ik continue ziek was en slecht sliep. Nadat ik gestopt was, sliep ik nog slechter. Heb toen een slaaponderzoek gehad en er bleek niets te zijn waardoor ik niet zou kunnen slapen. Van de neuroloog kreeg ik 20 mg amytripialine, eigenlijk een AD maar in deze hoeveelheid een slaapmiddel. Ik slaap weer goed, voel me goed en het is niet verslavend. Ik ben er wel een beetje afhankelijk van maar omdat ik niet slapen echt een ramp vond, vind ik dit niet erg. Ik ben behoorlijk wanhopig geweest, heb allerlei therapieen gevolgd om te kunnen slapen maar niets hielp. Totdat ik bij de neuroloog kwam en amytripialine kreeg. Ben heel blij dat ik van de pammen af ben. Ik wens je heel veel kracht toe om het af te bouwen. Heel veel sterkte
  4. Beste allemaal, Misschien een tip waar jullie wat aan hebben. Ik heb lorazepam afgebouwd d. 'M. V Diazepam. Ik had voorgenomen om begin augustus helemaal te stoppen. Dat is gelukt maar het slapen ging niet goed. Het was een soort slaapangst geworden. Toen heb ik 3 sessies emdr gevolgd. Het werd me toen duidelijk waar die slaapangst vandaan kwam en na 3 behandelingen slaap ik weer beter. Als ik een nacht niet goed slaap, komt wel eens voor, dan ben ik daar minder gestrest over. Moet wel. Zeggen dat ik 20 mg amitrypline gebruik en denk dat dit ook helpt. Dit middel heb ik van somnoloog gekregen. Misschien voor jullie een idee emdr? Groet van Greta
  5. Hoi allemaal, Zo te lezen gaat het goed, redelijk met jullie en wat heb je snel afgebouwd Rixie. Ben je er bijna vanaf? Die schokjes die jij hebt, heb ik vannacht ook ervaren. Ineens een schok door mijn lichaam. Nu slaap ik zo beroerd dat het misschien wel aan een slaapgebrek is te wijten. Maar epilepsie had ik niet aan gedacht. Kun je omschrijven wat je precies voelt Rixy? Ben inmiddels door neuroloog op kleine hoeveelheid amytripoline gezet omdat ik al nachten 2 uurtjes slaap. Niet verslavend middel zei arts. Vannacht de eerste keer gebruikt, 2 uur geslapen en daarna in ochtend nog wat geslapen. Iets beter dan gisteren. Wie heeft hier ervaring mee. Pff om gek van te worden dat niet slapen. Overdag duizelig en weinig actie om wat te doen. Bellie wat fijn dat je moeder opgevangen wordt. Is toch een geruststelling lijkt mij. Sterkte in de strijd.
  6. Hoi Bellie, Ik heb lorazepam en diazepam gehad en daarvoor heb ik mirtazipine gehad. Dat laatste was een antidepressiva in lage dosering.maar dat werkte niet. Nu had de arts een voorstel: een lage dosering amittriptiline. Omdat dit niet verslavend is. Verder heb ik allerlei dingen geprobeerd: accupuntuur, cesartherapie, supplementen maar niets werkt. Dus ga ik denk ik.maar voor de amittriptiline.
  7. Goede morgen, Goed om te horen dat het goed gaat met de afbouw. Hier ook warm en benauwd. Vannacht heb ik geen oog dicht gedaan. Tegen 6 uur beetje ingedut maar slechts één uur. Ik kan eigenlijk door dit slechte slapen niet meer normaal functioneren . Heeft iemand een tip. Wil niet meer aan de benzo's omdat ik daar wel heel ziek door was maar niet slapen is ook verschrikkelijk. Pfff zie het niet meer zo zitten.
  8. Hier in Zuid Holland, Rotterdam, erg warm. Woon gelukkig in een groene wijk vlakbij het water maar het is hier ongelooflijk warm. Vannacht kort geslapen maar dat hebben er meer. Als dit iedere zomer zo wordt, dan overweeg ik te gaan verhuizen naar een koel oord. Zweden lijkt me wel wat maar de rest van de familie wil dat niet. Ben nu 2 weken benzovrij maar de klachten zijn nog niet weg. Wel merk ik verschil in mijn gedrag: voel.me weer langzáam mezelf worden. Wel last van maagklachten en slapeloosheid. Maar dat zal hoop ik minder worden. Ik hoop dat jullie ook snel van de benzo's af zijn maar dat zal ongetwijfeld lukken. Ik.moeg nog even afzien wat betreft warmte en afwenningsverschijnselen en hoop op betere tijden. Ook voor jullie gewenst.
  9. Hoi Rixie, Klopt, ik heb het boek van slaap wijzer aangeschaft en kreeg allerlei artikelen toegestuurd over slapen. Dat het lichaam zich wel aanpast en dat het niet gevaarlijk is. En dat coronaforum ken ik ook maar gaat minder over slaapproblemen en medicatie.
  10. Pff Ongeveer 1,5 uur geslapen . Dit begint wel een uitputtingsslag te worden. Is natuurlijk wel slecht voor mijn lichaam. Wat zou ik kunnen doen om beter te slapen?
  11. Greta

    9 augustus 2020

    Ondanks hitte in jaren 50 huis toch redelijk geslapen. Werd om 3 uur wakker en om half 5 weer ingedud. Toch bijna 6 uur en merk gelijk het verschil. Hoop dat de hitte snel voorbij is. Maar denk dat dit in de toekomst steeds vaker zal voorkomen. Afwendverschijnselen zijn met heet weer moeilijker te verdragen.
  12. Greta

    huiskamer 5 aug

    Hoi, Ook hier een slechte nacht. Voor mijn gevoel geen oog dicht gedaan maar de slaaptherapeut dacht er vanmorgen anders over. Ze zei dat wanneer ik 0 uur geslapen had, ik geen duidelijk verhaal.aan haar had kunnen geven. Ze zei dat veel mensen denken dat ze niet slapen maar dat we toch slaapmomenten zijn. Was wel een fijn gesprek en ze ging ervan uit dat de slaap zich zal herstellen. Wie van jullie heeft ook het gevoel dat je 0 uur slaapt?
  13. Greta

    huiskamer 4 aug

    Misschien wat voor jou Cyclad?
  14. Greta

    huiskamer 4 aug

    Morgen ga ik naar ceasartherapeute die cognitieve gedragstherapie geeft voor slaapproblemen. Ik ben onderzocht door een slaapkliniek in Amsterdam en de somnoloog adviseerde mij cognitieve gedragstherapie voor de slaap. Deze kliniek is echt een aanrader en wordt vergoed door verzekering. Je krijgt thuis een slaaponderzoek en dan wordt er gekeken waar de problemen liggen.
  15. Greta

    huiskamer 3 aug

    Wat voelen jullie precies bij ontwenningsverschijnselen? Kunnen jullie dan nog normaal functioneren of moet je dan rust nemen? Ik voel me echt beroerd: maagpijn en ik.huil.om niks. Helemaal niet gewend dat ik zo.reageer. Ook geen eetlust of energie. Is dat herkenbaar?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...