Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

JohannaEliesje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over JohannaEliesje

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

85 profielweergaven
 1. Lieve @Cyclad58, dank voor je lieve antwoord! Dit steunt mij enorm. De psycho sociaal therapeut met wie ik in gesprek ben zo nu en dan zegt dit ook. Maar herhaling door een ander objectief persoon versterkt het toch . Ik wil veel te vlug en denk veel te ver vooruit, laat me wat overmannen door allerlei akelige stemmetjes in mijn hoofd over de Oxazepam weer en over nog veel meer niet- helpende gedachten. Die veroorzaakten ook de paniekaanvallen vorige week. Ik probeer de gedachten nu wat meer te laten gaan en er niet op door te gaan. Zoek afleiding, maar de rotgedachtetjes komen er soms dwars door heen, heel frustrerend. Ik zal proberen meer stap voor stap te leven. Zoals de therapeut zei: nu maar even tot maandag in de overlevingsstand. Gewoon die oxazepam nemen en de rest, doen wat het beste voelt voor je en je vooral niet te druk maken om dingen. Het wordt vanzelf maandag, dan komt stap 2. Dank je wel voor je steun!
 2. Help!! Ik ben hier in het forum terechtgekomen omdat ik van 20 naar 10 mg oxazepam per dag ging minderen. Ik heb COPD 4 (25%) longcapaciteit. Ooit was ik de oxa gaan slikken tegen angstaanvallen. Angst voor de benauwdheid. Toen heb ik geleerd om de benauwdheid ‘weg’ te ademen. Maar toch bleef ik angst houden tussen de pammen door en ik begreep dat het om interdose withdrawal ging. Het is me gelukt om alleen nog 10 mg voor de nacht te nemen om wat rustiger te zijn voor het slapen. Soms neem ik ‘s nachts nog een halve Zolpidem als ik wakker word en niet weer in slaap kom. Ik sta op de wachtlijst voor behandeling met een Bipap apparaat (nachtelijke beademingondersteuning) én voor revalidatie in Beatrixoord. Sinds begin juni wacht ik daarop. Maar het duurt allemaal veel te lang. In tussen is mijn man ook nog gevallen in augustus en heeft een bekkenbreuk. Hij is mijn mantelzorger, dus dit heeft voor heel wat spannende rompslomp en bezorgdheid gezorgd en was voor mij een traumatische ervaring. Praktisch gezien is alles intussen opgelost en ew zijn 7 weken verder. Mijn man functioneert weer vrij aardig. Alleen kreeg ik vorige week zeer ernstige angstaanvallen, een paar dagen lang. Op een gegeven moment kon ik ze over me heen laten komen. Daarmee leek er een eind te komen aan de hel. Maar afgelopen week ben ik alleen maar bang, zo bang. Ik kan alleen maar onrustig, oppervlakkig ademhalen. En daardoor soms nog benauwder worden. Maandag a.s. kan ik voor 4 assessmentdagen naar Beatrixoord. Dan doen ze allemaal lichamelijke testen en gesprekken om te kijken hoe ze een behandelingsplan gaan maken. Daarna kan het zo weer 4 of 5 weken duren voor ik opgenomen wordt voor het bipap apparaat en de revalidatie. Maar ik trek de dagelijkse angstgolven niet meer. Ik wil dood. Mijn man en twee zoons willen dat uiteraard niet en zeggen telkens: hoe kun je dat nou willen, straks met bipap en revalidatie zal het zoveel beter gaan... het duurt nog maar even.... Maar ik vind weken niet ‘even’. Met ha overlegd, ik heb gezegd dat ik wel wil afwachten, maar dat ik rust wil. Nu heb ik 3 x per dag 10 mg oxa, 10 mg. citalopram en 3 x oramorph 5 mg per dag. Maar het brengt me nog geen rust. Misschien zo nu en dan een uurtje, dat het even wat rustig is. Vooral ‘s avonds is het zó zwaar, ik heb het gevoel dat ik gek word. Ik zie dan ook op tegen de nacht. Ik weet het niet meer...... .
 3. Donkere, regenachtige dag hier. Verder alles rustig. Ik wil nog steeds de strijd aangaan met de 10 mg Oxazepam, die ik voor het slapen gaan slik. Maar gezien de omstandigheden met mijn man(telzorger) , stel ik dit maar even uit. Mijn man heeft na een val van het keukentrapje, twee breuken in zijn bekken. Ligt plat in bed voor de komende weken, kan nagenoeg niets (wc en zelf wassen met vochtige washandjes lukt nét). Gelukkig is onze jongste zoon nu bij ons en die wordt binnenkort weer afgelost door onze oudste zoon. Zo blijft het toch allemaal een beetje draaien. @mevrouwtje54: After Life (met Ricky Gervais; zéér aanbevolen!) @Leen: om inderdaad trots op te zijn! Stapje voor stapje kom je er! @Lightspacer: Wat spannend! Ik hoop, dat ze een bevredigende behandeling voor je moeder kunnen bedenken! Sterkte hoor.
 4. Dank voor de tip, @bolletje, voorlopig hebben we het zo’n beetje op de rit. De buren zijn ook bereid om iets te doen, zonodig, en meer vrienden/kennissen. Maar we hebben ook twee honden en twee katten en willen het niet te onrustig maken met allemaal verschillende mensen. Morgen heb ik weer telefonisch contact met mijn longverpleegkundige van het ziekenhuis, zij houdt de vinger aan de pols. Het is zowiezo een onrustige situatie waarin het moeilijk is om m’n gemoedsrust te bewaren. En dat heeft zo nu en dan heel veel negatief effect op mijn ademhaling, die dan onrustig wordt. Ik heb dus meer last van kortademigheid/ benauwdheid. Niet leuk, maar het is wat het is, voorlopig.
 5. Gefeliciteerd, Eefje! Ik zie dat jij emojs hebt gebruikt, dat had ik ook, maar vervolgens weigerde het script om het te plaatsen, ik heb geen idee waarom. Lekker belangrijk natuurlijk, maar hoogst intrigerend, vind ik..................
 6. Leuk filmpje, @bolletje, , dank daarvoor! Ik ben een tijdje (2 weken) niet aanwezig geweest op dit forum, omdat er andere, heftige dingen speelden in mijn leven. Ik kan lichamelijk weinig vanwege COPD gold 4, mijn man is mijn mantelzorger. Dat ging redelijk goed, maar nu is twee weken geleden mijn man van het tweetredig keukentrapje gegleden en heeft daarbij twee breukjes opgelopen in zijn bekken. Dit bleek na een röntgenfoto. Resultaat: Enorme pijn en bijna totaal immobiel. We hebben 3 dagen als Buurman en Buurman geleefd, ik zo’n beetje als mantelzorger voor mijn man. Glaasje water voor hem pakken, tien minuten weer op adem komen, en zo bij alle voorkomende klusjes. Huishouden niet, dta is echt te zwaar voor mij. Na die drie dagen konden mijn twee zoons inspringen gelukkig. Inmiddels heb ik nu huishoudelijke hulp geregeld voor 1 x per week en thuiszorg voor mij om mij te douchen, twee keer per week. Mijn man kan zichzelf nu wassen bij het bed met vochtige washandjes uit een pakje. Het goede nieuws is, dat mijn quest om te minderen met Oxazepam (van 20 mg per dag naar 10 mg) gewoon gelukt is! Angst en spanning voel ik nog steeds overdag, maar dat is ook logisch door de omstandigheden. Ik heb niet meer het gevoel. dat het van ‘withdrawal’ komt. Nu slik ik nog 10 mg. voor de nacht en dat laat ik ook maar even zo, tot de situatie hier weer wat rustiger is geworden. Mijn zoons wisselen elkaar nu zo om de 4/5 dagen af, zodat er elke keer iemand bij ons is. Gelukkig kan dat, ik ben ze er erg dankbaar voor! Met mijn man gaat het het nog maar langzaam, hij is in die twee weken met de pijn van 10 naar 8 gegaan, dus hij is er nog lang niet, het kan nog weken duren. Hij kan zelf het bed uitkomen en naar het toilet gaan en een tijdje in een stoel zitten, that’s it... Het is een enorme les in geduld en dagen uitzitten, vrees ik.
 7. @doorbijter Wat een drukke dag inderdaad ! Ik hoop dat de vermoeidheid niet te groot wordt daarna..... @Leen Gefeliciteerd! Laat je maar lekker verwennen! Gister had ik een erg benauwde dag (COPD), maar de onrust, die door m’n lijf jaagt door de Oxazepam onthouding maakte het er niet beter op... Een kwalitatief uiterst teleurstellend dagje dus! Vannacht nauwelijks geslapen, pas om 4.00 uur na een halve Zolpidem heb ik 3 en een half uur kunnen slapen. Vandaag een hangdag dus. Wel meer lucht, dus lekker wat rondjes gewandeld met rollator. Maar, net als gister, het lukt me toch wel om met 10 mg. minder Oxa toe te komen per dag. Dit wil ik even zo volhouden, tot het me overdag geen moeite meer kost, om dan de avonddosis aan te pakken.
 8. @RobbinWat heerlijk, het eind komt in zicht. Rustig aan nu met die laatste grammen! @Cyclad58Ik slaap ook meestal maar zo’n 6 uur, uitslapen zoals vroeger is er eigenlijk nooit meer bij. We moeten het er maar mee doen.... Veel plezier gewenst in Den Bosch! @EefjeJ Wat leuk, een midweekje weg, waar gaan jullie naar toe? ze voorspellen mooi weer, dus dat komt vast goed. Veel plezier, alvast! Ik heb nu wel uitgeslapen, ik was gister ook extreem moe. Onvoorstelbaar, dat een autoritje binnen je woonplaats en een verjaardagsvisite zóveel spanning in je lichaam kunnen oproepen. Dat die spanning ná die tijd er nog steeds zit en zich lijkt vast te zetten. Nog een dom foutje gemaakt, ik had gisteravond een 3/4 van 10 mg Oxazepam willen nemen, maar met nog andere medicijnen heb ik, volgens de macht der gewoonte gewoon een hele pil gepakt en doorgeslikt. Nou ja, toch nog 2,5 mg minder dan anders . Ik ga me er ook niet druk om maken.n Vandaag ga ik weer gewoon proberen om de middagdosering over te slaan, het is een rustige hangdag, dus dat zou moeten lukken.
 9. Wat lief, dat je dat zegt! Het eeuwig onzekere kind in mij heeft die bevestiging zó nodig! Knuffel voor jou!
 10. Vandaag begon als een hoopvolle dag. Vanmorgen nog op de koffie geweest bij een ex-collega, heel gezellig. Een spannende primeur ook, alleen in de auto er naar toe. Het hart in de keel , de ademhaling hoog en gespannen, maar het is gelukt! Vanmiddag kwam de klap : ik was erg moe, ook omdat gister een drukke dag was. Even naar bed geweest, maar ik kreeg mijn ademhaling niet ontspannen genoeg om te slapen. Ik ben er maar weer uitgegaan. Maar het tij was niet meer te keren, ik werd al onrustiger, de ademhaling ging steeds meer op hol. Ik had mezelf aan het begin van dit traject beloofd niet te streng voor mijzelf te zijn; het hoeft niet ondraaglijk te zijn. Ik heb dus 3/4 van de 10 mg oxazepam genomen en hervind nu mijn rust weer. Vanavond dan ook 3/4 is het plan, dan is de winst vandaag niet 10 mg minder, maar 5 mg. Maar het blijft winst. Ik hoop dat ik hier goed aan gedaan heb, wat denken jullie?
 11. Oh, wat kan een goede nacht je de volgende dag dingen in het juiste perspectief laten zien, hè? De meeste rampen gebeuren in mijn hoofd als ik heel moe ben of in het holst van de nacht als ik denk, dat ik de enige in de wereld ben die wakker is. Mijn zoon heeft ook een tijd terug de liefde van zijn leven verloren, dat verdriet gaat je door merg en been als moeder. En dan toch vertrouwen durven hebben dat alles wel weer goed komt. Moeilijk hoor. Wees er maar voor hem, meer kun je niet doen. Sterkte daarmee.
 12. Goedemorgen, allemaal, Weer een beetje zonnige dag hier, heel wat anders na de regen van gister! Voor mij een hoopvolle dag, want elke dag gaat het een beetje beter om Oxazepam uit mijn leven te bannen. Gister de 4 e dag zonder de middagportie van 10 mg. Gister zelfs zonder angstgolf door mijn lijf. Ik heb het gistermiddag wel even aardig benauwd gehad, maar dat ligt natuurlijk ook aan mijn COPD, het vochtige weer én de hele middag familiebezoek, druk, maar wel heel gezellig. De benauwdheid heb ik weg kunnen “ademen”. ‘ s Nachts gebruikte ik bijna elke nacht wel een keer een halve Zolpidem, als ik weer eens om 3 uur of zo klaarwakker in de kamer zat. Ook daar ben ik mee gestopt. Tot mijn grote verbazing sliep ik vannacht moeiteloos 7 uur , met één keer wakker worden om kwart over vier. Daarna sliep ik moeiteloos verder. Het is ongelofelijk wat die medicijnen met je geest doen! Ik begin te geloven, dat ik weer redelijk ‘normaal’ word nu. En daar ben ik heel dankbaar voor. Door die medicijnen gaat je hele zelfvertrouwen onderuit en je denkt dat je niks meer uit jezelf kan.... Dat basisvertrouwen komt nu langzaam terug. Ik hoop, dat iedereen zo hoopvol aan de dag kan beginnen; dat iedereen lekker geslapen heeft en een fijne dag zal hebben. Zet hem op!
 13. Dat vertrouwen heb ik nu ook. Vandaag voor de derde dag op rij de middagpam van 10 mg overgeslagen. Toen de spanning/onrust kwam, vanmiddag om een uur of drie, ben ik buiten gaan zitten, heb wat gewandeld en gekletst met m’n partner. En toen zakte het eigenlijk vrij snel weer. Ik ga het gewoon weer redden met 10 mg. minder vandaag. En zo komt het vertrouwen, dat dit wel weer goed komt. Ik ben niet bang. Na een week ga ik dan die avondportie verminderen, waarschijnlijk een kwart eraf.
 14. @Moedig Dank je wel voor je steun! Ik ben heel erg geschrokken van de verhalen die ik hier las, dus ik ben supergemotiveerd. Bovendien heb ik door COPD 4 al heel wat angst en benauwdheid leren doorstaan. Je ertegen verzetten maakt het alleen maar erger. Beetje meeleunen, dan ebt het het snelst weer weg is mijn ervaring. Vandaag was al minder heftig dan gister, dus ik heb goede hoop.
 15. Vandaag voor de tweede dag de ‘middag’pil Oxazepam 10 mg aan het uitstellen tot nader order. Nu voor de tweede keer spanning/onrust die door m’n lijf giert. Maar het gaat ook wel weer voorbij, heb ik gister gemerkt. Nu ook weer, het zakt weer wat weg, even flink ademhalingsoefeningen doen. Om halftien/tien uur ‘mag’ ik dan mijn avondpil. Ik hoop dat het bij deze ontwenningsverschijnselen blijft en dat ze nu elke dag wat minder gaan worden!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...