Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

JohannaEliesje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  100
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over JohannaEliesje

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

409 profielweergaven
 1. @Rooslove Ik ben van 30 mg Oxazepam eerst geminderd naar 15 mg, toen werd de withdrawal teveel. Ik gebruikte ook nog 5-15 mg Zolpidem per nacht. Mijn arts heeft mij toen op 15 mg Diazepam gezet, verdeeld over 3 x 5 mg op een dag. Dat heeft mij toen 10 dagen rust gegeven. Toen ben ik op zijn advies weer gaan minderen. Bij 7,5 mg brak de hel weer los, onrust én depressie...... Nu heb ik Citalopram erbij gekregen van de psychiater en Zyprexa. De Diazepam was inmiddels tijdelijk opgehoogd naar 9 mg. Nu zit ik op 6 mg Diazepam, elke drie dagen een stapje eraf. Tot nu toe 1 mg. per keer. Als de onrust weer te heftig wordt, langer on hold. Tot nu toe is het goed uit te houden, overdag wat golven met onrust. Maar ik slaap goed, dus ik kan een stootje hebben.
 2. Dank voor je antwoord, @Doorgaan, het probleem is, dat het vooruitzicht van het leven ná een evt. geslaagde ontwenning mij ook niet echt meer toelacht, vanwege mijn gezondheidstoestand. Scootmobiel, rollator, alle dagen moe, vaak te benauwd om te doen wat ik evt. zou willen. Vorig jaar zat ik al met die wens voor een hospice bij de huisarts. Maar omdat ik toen nog in de planning stond voor revalidatie in Beatrixoord, kon hij daar niet op ingaan. Inmiddels heb ik de revalidatie gehad en ben lichamelijk ook wel wat vooruitgegaan, maar het is nog een zeer beperkt leven. En nu die strijd met de benzo’s. Ik heb geen motivatie, geen moed meer. Ik ben ook weer begonnen met roken daardoor. Om niet te roken, bezig te willen met voedingssupplementen en weet ik veel, moet je willen leven. Moet je jezelf kunnen zien in een beter leven over ...... maanden/jaren. Maar mijn ziekte gaat waarschijnlijk alleen maar achteruit. Waar doe ik het voor? Dat is de vraag die bij mij elke keer opkomt. Ik krijg nu elke ochtend iemand van thuiszorg, die even komt om te kijken hoe het met me is en om evt. te douchen of zo, ik heb contact met een geestelijk verzorger (videogesprek), a.s. woensdag weer. Het is allemaal heel lief, maar ik heb de moed niet meer. De thuiszorgmedewerkster van vanmorgen zou de arts inschakelen omdat zij ook niet wist wat ze hier mee aan moet. Ze begreep het wel,. Mi)n man en mijn zoon zijn nu heel boos (is natuurlijk omgekeerd verdriet), als ik deze gevoelens uit. Dus zit ik hier de dagen maar uit met me miserabel te voelen.
 3. Al een tijdje wel meegelezen, maar bijna niets gepost hier. Ik zit momenteel op 7,5 mg. Diazepam per dag, ben 5 maart gestart met taperen vanaf 15 mg. Elke week 1 mg eraf. Dit in samenspraak met mijn huisarts. Die had mij overgezet van 15 mg. Oxazepam overdag en 5-15 mg Zolpidem voor de nacht, naar 15 mg. Diazepam. De rest dus gestopt. Dit omdat diazepam makkelijker is om af te bouwen (Ashton). Bij die 15 Oxazepam was ik tegen de tolerantie aangegelopen, en ik had toen al twee weken heftige onrust en spierkrampen in nek en schouders. De eerste 10 dagen met de Diazepam waren geweldig! Ik voelde me rustig, sliep heel goed en kreeg weer lol in alles. Ik moet er bij vermelden, dat ik COPD gold 4 heb, ben dus heel beperkt in bewegen door kortademigheid en zo nu en dan benauwdheid. Maar, dat vond ook de dokter, ook bij Diazepam ligt de tolerantie op de loer. Het is dus echt nodig om verder te gaan met afbouwen. Tot twee weken geleden ging dat dus behoorlijk goed. Zo nu en dan wel wat onrust, maar wel te dragen. Toen kwam ik op 7,5 mg. en toen begon ik me met de dag onrustiger en depressiever te voelen. Op aanraden van de dokter nu ‘on hold’ , om te kijken of het zich wat stabiliseert. De onrust is wel aardig weg. Maar ik ben nu heel depressief. Het enige fijne vind ik nog slapen. Ik slaap met een Bipapapparaat, een beademingsapparaat, om het teveel aan CO2 af te blazen, door extra druk op de longen te zetten. Daar slaap ik wel goed mee, ik heb het dan niet benauwd ‘s nachts. Maar de laatste nachten word ik om 4 of 5 uur wakker, moet dan even plassen. Daarna kan ik dan soms niet verder slapen. Inktzwarte gedachten. ‘Als ik nu een Zolpidem zou krijgen, val ik als een blok in slaap, en dan kan de dokter er zo een verlossend spuitje er achteraan geven’. Vanmorgen tegen zevenen ben ik weer in slaap gevallen, maar ik word dan weer depressief wakker. Mijn man en mijn zoon (nu thuis vanwege de corona) kunnen er haast niet meer tegen. Ze weren niet wat ik voel, ze willen dat ik doorzet, proberen het van de positieve kant te zien. Ik zie het niet. Alsik nu weer verder ga afbouwen, moet dat met kleinere stapjes, bv 0,25 mg per week, of zo. Dat zou dan tot november duren. Maar ik ben zo bang dat deze depressieve gevoelens blijven. Mijn man zegt, dat de dokter dan nog Antidepressiva kan voorschtijven, maar hier lees ik elke keer dat je dat beter niet kan doen en ik ben er ook bang voor. Eigenlijk wil ik het liefst naar een hospice, waar ze me langzaamaan onder zeil brengen en dan laten inslapen. Ik weet het niet meer.
 4. Gefeliciteerd @Meisjeamsterdam! Wat ben ik blij voor je! Een nieuwe baan én pillenvrij! Geweldig voor je. Dit zijn van die berichten, die een ander weer hoop geven.
 5. @doorbijter Zit jij nu ook op Diazepam, en zoja, hoeveel? Ik realiseer me een rekenfoutje in mijn verhaal.... Als ik in november klaar zou zijn, minder ik dus niet een kwart tablet per week, dat is een halve miligram. In twee weken is dat dus een halve tablet, is 1 mg. Wat ik bedoel is dus een achtste van en tablet per week, = 1/4 mg. Dan klopt het verhaal van 1 mg per maand. Maar het is wel heel moeilijk om 1/8 van een tablet te halen, zelfs een kwart is vaak niet precies een kwart. Hoe doe jij dat, doorbijter?
 6. Even een update over mijn afbouw. Op 5 maart van 15 mg Oxazepam en 5-15 mg (wisselend per nacht) Zolpidem overgestapt naar 15 mg. diazepam. In één keer. Ik had heel erge ontwenningsverschijnselen van de Oxazepam mindering, maarde diazepam bracht rust. Heerlijk. Drie x per dag 5 mg. Diazepam. Rust en goede nachten slapen. Het was 10 dagen echt even een oase van rust! Maar om weer evt. tolerantie te voorkomen, toch maar meteen weer begonnen met afbouwen. Op aanraden van mijn huisarts en ook Eric Paling, 1 mg per week. Mijn huisarts is echt heel meelevend en voorzichtig en zei nog dat het altijd later nog langzamer kan. Nu zit ik inmiddels van 15 mg op 7,5 mg. Ik was in deze week op weg naar de 7 mg., maar begon de laatste tijd weer meer onrust te ervaren en ook spierspanning. Het slapen gaat nog steeds goed, maarik ben wel wat eerder wakkeren heb dan soms moeite m weer door te slapen. Even overlegd met de HA: Hij raadde aan om even op 8 mg te gaan en dat even een tijd aan te houden tot er weer meer rust is. Dan pas weer verder met afbouwen. Ik wil niet meer ophogen, dus ik wil de komende week toch proberen om op die 7,5 mg te blijven. ‘s Morgens 2 mg,( 1 tablet) , ‘s middags 2,5 mg ( 1 en een kwart tablet). en ‘s avonds 3 mg. ( 1 en een 1/2 tablet). Daarna wil ik met een kwart tablet per week minderen, dus met 0,5 mg. Dat zou betekenen, dat ik ergens in november op 0 kom. Heeft iemand nog tips voor mij, of goede raad? Ben ik goed bezig zo? Aan de ene kant had ik het fijn gevonden om met 1 mg per week door te gaan, dan was ik in juli klaar geweest. Aan de andere kant snap ik, dat 1 mg een steeds grotere hap is uit een steeds kleiner wordende dosis, dat is waarschijnlijk vragen om problemen.....
 7. Wow, @Louisa wat knap van je! Want dát is volgens mij ook de enig goede manier om er mee om te gaan, maar oh, zo moeilijk... De ene dag lukt het beter dan de andere. Maar: kijk het beest in de bek en blijf gewoon doen wat je eigenlijk wilt doen. Accepteer de klachten op een manier van ‘oh, ja, dit ken ik, dat is de onrust of de (vul maar in), dat hoort bij de afbouw. Laat het soms maar even over je heen komen. Dan heb je nog steeds klachten, maar ze worden erger als je er teveel mee bezig bent. ‘Wat je aandacht geeft, wordt groter’. Goed bezig!
 8. Ik ben vorige week Cold turkey gestopt ervaar ook dergelijke klachten.. Bij mij angst, onrust, nerveus en ook soms donkere gedachten.. Hoeveel Oxazepam gebruikte jij per dag, @Marcie?
 9. @Roberto Dank voor de link met lichaamsoefeningen. Ik ben COPD 4 patient, dus ‘Nederland beweegt’ wordt zo’n beetje m’n dood, dat red ik echt noet. Deze oefeningen hebben ook effect op je geest en zijn goed te doen! Hoe gaat het met je afbouw, Roberto? @LouisaAangezien de afbouw van de Diazepam (vanaf 15 mg pd en dan 1 miligram per week minder) uitsrekend gaat, - ik zit nu op 10 mg, zonder al te erge klachten, vermaak ik me uitstekend, zo nu en dan de buitenwereld in met m’n scootmobiel, elke dag 500 m lopen met de rollator en onze twee honden, in de tuin zitten lezen met dit mooie weer in een luw hoekje en binnen diamond painten en/of tekenen, kleine huishoudelijke klusjes en wat surfen en chatten op de Ipad. @Kannietmeer Gefeliciteerd met je zus! Ja, het leven is ineens heel anders geworden. Niets is meer vanzelfsprekend. Dat was het ook nooit, maar we waren ons er niet zo van bewust. Gelukkig leven we in een wereld waar digitaal contact wel mogelijk is, anders weed het wereldje wel héél kllein! Iedereen: hou je taai, blijf zoveel mogelijk binnen of in ieder geval op je eigen erf en probeer de leuke te dingen te vinden waar je blij van wordt!
 10. Wat knap @Roberto! Nog veel klachten, of gaat het mooi geleidelijk?
 11. Inmiddels in één week tijd 1 mg in steeds kleiner wordende (verpulverde) heveelheidjes verminderd. Van de 15 mg diazepam. Dus nog 14 mg/weken te gaan. Geen noemenswaardige klachten, behalve een irritante loomheid, constant moe gevoel en een gang als een schildpad. Dat zal de werking van de diazepam wel zijn, ik was Oxazepam gewend. Ik ben allang blij dat de angst/onrust weg is.. Wat een effecten toch ook hier in Nedërland van dat Coronavirus, als ik dat zo lees..., Hopen, dat de temperaturen gauw omhoog gaan, daar schijnt het virus niet tegen te kunnen.
 12. Waarschijnlijk ‘Mouches Volantes’, niks ernstigs, ik heb het ook. En ik heb gelezen dat het ook vaker voorkomt bij benzo-ontwenning. Niet druk om maken.
 13. Lieve Louisa, heel veel sterkte en succes en óp naar een betere toekomst!
 14. Ik ben afgelopen maandagochtend begonnen met Diazepam. 3 x 5 mg per dag. Dit in plaats van 15 mg Oxazepam overdag en 5-15 mg Zolpidem per nacht. Ik voel me veel rustiger en slaap heerlijk. En dat wil wat zeggen, want ik moet slapen me een full facemask over m’n neus en mond voor mijn Bipap-apparaat (nachtelijke beademing). Ik word maar 1 x per nacht wakker , meestal rond een uur of 4, daarna slaap ik zo door tot 9.00 uur. Elke dag neem ik ‘s morgens 2 tabletjes van 2 mg. + 6/7 deel van een half tabletje van een miligram, dag erna 5/7; tot ik op d3 7 e dag nog maar 4 mg neem. Met de 2 x 5 mg van de middag en avond in één week heel geleidelijk 1 mg. afgebouwd. Maandag zelfde procedure, maar dan met de middagdosis. En zo verder. Eind mei zou ik dan ‘uitgeslopen’ kunnen zijn. Door het hebben van een plan, mét support van mijn huisarts, voel ik me zekerder en krijgt de angst geen voet meer aan de grond!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...