Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

JohannaEliesje

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over JohannaEliesje

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

43 profielweergaven
 1. @doorbijter Wat een drukke dag inderdaad ! Ik hoop dat de vermoeidheid niet te groot wordt daarna..... @Leen Gefeliciteerd! Laat je maar lekker verwennen! Gister had ik een erg benauwde dag (COPD), maar de onrust, die door m’n lijf jaagt door de Oxazepam onthouding maakte het er niet beter op... Een kwalitatief uiterst teleurstellend dagje dus! Vannacht nauwelijks geslapen, pas om 4.00 uur na een halve Zolpidem heb ik 3 en een half uur kunnen slapen. Vandaag een hangdag dus. Wel meer lucht, dus lekker wat rondjes gewandeld met rollator. Maar, net als gister, het lukt me toch wel om met 10 mg. minder Oxa toe te komen per dag. Dit wil ik even zo volhouden, tot het me overdag geen moeite meer kost, om dan de avonddosis aan te pakken.
 2. @RobbinWat heerlijk, het eind komt in zicht. Rustig aan nu met die laatste grammen! @Cyclad58Ik slaap ook meestal maar zo’n 6 uur, uitslapen zoals vroeger is er eigenlijk nooit meer bij. We moeten het er maar mee doen.... Veel plezier gewenst in Den Bosch! @EefjeJ Wat leuk, een midweekje weg, waar gaan jullie naar toe? ze voorspellen mooi weer, dus dat komt vast goed. Veel plezier, alvast! Ik heb nu wel uitgeslapen, ik was gister ook extreem moe. Onvoorstelbaar, dat een autoritje binnen je woonplaats en een verjaardagsvisite zóveel spanning in je lichaam kunnen oproepen. Dat die spanning ná die tijd er nog steeds zit en zich lijkt vast te zetten. Nog een dom foutje gemaakt, ik had gisteravond een 3/4 van 10 mg Oxazepam willen nemen, maar met nog andere medicijnen heb ik, volgens de macht der gewoonte gewoon een hele pil gepakt en doorgeslikt. Nou ja, toch nog 2,5 mg minder dan anders . Ik ga me er ook niet druk om maken.n Vandaag ga ik weer gewoon proberen om de middagdosering over te slaan, het is een rustige hangdag, dus dat zou moeten lukken.
 3. Wat lief, dat je dat zegt! Het eeuwig onzekere kind in mij heeft die bevestiging zó nodig! Knuffel voor jou!
 4. Vandaag begon als een hoopvolle dag. Vanmorgen nog op de koffie geweest bij een ex-collega, heel gezellig. Een spannende primeur ook, alleen in de auto er naar toe. Het hart in de keel , de ademhaling hoog en gespannen, maar het is gelukt! Vanmiddag kwam de klap : ik was erg moe, ook omdat gister een drukke dag was. Even naar bed geweest, maar ik kreeg mijn ademhaling niet ontspannen genoeg om te slapen. Ik ben er maar weer uitgegaan. Maar het tij was niet meer te keren, ik werd al onrustiger, de ademhaling ging steeds meer op hol. Ik had mezelf aan het begin van dit traject beloofd niet te streng voor mijzelf te zijn; het hoeft niet ondraaglijk te zijn. Ik heb dus 3/4 van de 10 mg oxazepam genomen en hervind nu mijn rust weer. Vanavond dan ook 3/4 is het plan, dan is de winst vandaag niet 10 mg minder, maar 5 mg. Maar het blijft winst. Ik hoop dat ik hier goed aan gedaan heb, wat denken jullie?
 5. Oh, wat kan een goede nacht je de volgende dag dingen in het juiste perspectief laten zien, hè? De meeste rampen gebeuren in mijn hoofd als ik heel moe ben of in het holst van de nacht als ik denk, dat ik de enige in de wereld ben die wakker is. Mijn zoon heeft ook een tijd terug de liefde van zijn leven verloren, dat verdriet gaat je door merg en been als moeder. En dan toch vertrouwen durven hebben dat alles wel weer goed komt. Moeilijk hoor. Wees er maar voor hem, meer kun je niet doen. Sterkte daarmee.
 6. Goedemorgen, allemaal, Weer een beetje zonnige dag hier, heel wat anders na de regen van gister! Voor mij een hoopvolle dag, want elke dag gaat het een beetje beter om Oxazepam uit mijn leven te bannen. Gister de 4 e dag zonder de middagportie van 10 mg. Gister zelfs zonder angstgolf door mijn lijf. Ik heb het gistermiddag wel even aardig benauwd gehad, maar dat ligt natuurlijk ook aan mijn COPD, het vochtige weer én de hele middag familiebezoek, druk, maar wel heel gezellig. De benauwdheid heb ik weg kunnen “ademen”. ‘ s Nachts gebruikte ik bijna elke nacht wel een keer een halve Zolpidem, als ik weer eens om 3 uur of zo klaarwakker in de kamer zat. Ook daar ben ik mee gestopt. Tot mijn grote verbazing sliep ik vannacht moeiteloos 7 uur , met één keer wakker worden om kwart over vier. Daarna sliep ik moeiteloos verder. Het is ongelofelijk wat die medicijnen met je geest doen! Ik begin te geloven, dat ik weer redelijk ‘normaal’ word nu. En daar ben ik heel dankbaar voor. Door die medicijnen gaat je hele zelfvertrouwen onderuit en je denkt dat je niks meer uit jezelf kan.... Dat basisvertrouwen komt nu langzaam terug. Ik hoop, dat iedereen zo hoopvol aan de dag kan beginnen; dat iedereen lekker geslapen heeft en een fijne dag zal hebben. Zet hem op!
 7. Dat vertrouwen heb ik nu ook. Vandaag voor de derde dag op rij de middagpam van 10 mg overgeslagen. Toen de spanning/onrust kwam, vanmiddag om een uur of drie, ben ik buiten gaan zitten, heb wat gewandeld en gekletst met m’n partner. En toen zakte het eigenlijk vrij snel weer. Ik ga het gewoon weer redden met 10 mg. minder vandaag. En zo komt het vertrouwen, dat dit wel weer goed komt. Ik ben niet bang. Na een week ga ik dan die avondportie verminderen, waarschijnlijk een kwart eraf.
 8. @Moedig Dank je wel voor je steun! Ik ben heel erg geschrokken van de verhalen die ik hier las, dus ik ben supergemotiveerd. Bovendien heb ik door COPD 4 al heel wat angst en benauwdheid leren doorstaan. Je ertegen verzetten maakt het alleen maar erger. Beetje meeleunen, dan ebt het het snelst weer weg is mijn ervaring. Vandaag was al minder heftig dan gister, dus ik heb goede hoop.
 9. Vandaag voor de tweede dag de ‘middag’pil Oxazepam 10 mg aan het uitstellen tot nader order. Nu voor de tweede keer spanning/onrust die door m’n lijf giert. Maar het gaat ook wel weer voorbij, heb ik gister gemerkt. Nu ook weer, het zakt weer wat weg, even flink ademhalingsoefeningen doen. Om halftien/tien uur ‘mag’ ik dan mijn avondpil. Ik hoop dat het bij deze ontwenningsverschijnselen blijft en dat ze nu elke dag wat minder gaan worden!
 10. Vandaag heb ik mijn ‘middagdosis’ Oxazepam 10 mg weten uit te stellen tot nader order. De vage onrust, die ik rond twee uur voelde, werd op een gegeven moment minder en door afleiding te zoeken bleef het weg, gelukkig. Als er nog wel angst/onrust komt, mag ik van mezelf een halve nemen, anders wacht ik tot 22.00 uur, dan neem ik wel mijn avonddosis (ook 10 mg.). Ik hoop dat het lukt en hierna elke dag.
 11. @Moedig Deed je dit in overleg met de huisarts? Of heb je het gewoon in je uppie gedaan? Inderdaad ‘moedig’ hoor!
 12. @EefjeJ en @Moedig Wat fijn, dat jullie inmiddels ex-gebruikers zijn, ik kijk er naar uit om dat ook te kunnen zeggen en ervaren! Moedig, hoe ben jij er afgekomen?
 13. Ik heb mij al voorgesteld op ‘wie is wie’. Ik zit hier lichtelijk onrustig te zijn en dmv bewuste ademhaling rustig te blijven. Om ca. 14.00 -15.00 ur ‘mag’ ik weer een oxa 10 mg. En vanavond om 22.00 weer. Dit weekend heb ik geprobeerd het ‘s middags met een halve te doen, maar dat trok ik niet. Gelukkig heb ik goed geslapen, in blokken, dat wel. Het laatste blok mbv een half tablet Zolpidem. Vandaag belde ik de HA om te overleggen hoe ik deze sneltrein laat stoppen, maar hij blijkt op vakantie tot 23 augustus. Ik heb niet zoveel zin om een plaatsvervanger hierover te raadplegen, mijn HA kent mijn situatie het best. A.s. donderdag heb ik een telefonisch consult met mijn longverpleegkundige van het ziekenhuis. Ik hoop dat zij iets voor mij kan betekenen. Het vervelende is, dat door het besef van het gevaar van mijn ‘helpende’ middelen’, ik extra gespannen ben. Dat heeft invloed op mijn ademhaling en voor iemand met COPD is dat niet fijn..... Nou, ja, na zoveel weken met oxazepam, zal het ook niet veel uitmaken als daar nog weer twee weken bijkomen.
 14. @Zbb Wat knap! 9 Weken! Nooit meer die ene, nu hè? Want dat is het toverwoord, volgens mij. Ik heb een foto gemaakt van die laatste ‘ene’. Daar kijk ik soms nog naar. Ik zit nu op 2 weken. Al 2 jaar ben ik zeg maar aan het stoppen. Ik ben er zowat een heel jaar afgeweest, maar mbv een e-sigaret. Tja, en dan stop je dus de geestelijke verslaving niet. De dag kwam, dat ik dacht dat die ene echte sigaret wel kon. Binnen no time zat ik weer op 20 per dag...... Champix geprobeerd, werd ik misselijk van, Tabex geprobeerd, daardoor wel heel erg kunnen minderen, tot zo’n 8 per dag. Ik heb ernstig COPD, ben dus vaak benauwd en in mei/juni heb ik twee ziekenhuisopnames gehad. Toen was voor mij de maat vol. Maar de laatste 2 a 3 sigaretten wilden maar niet lukken. Nu met nicotinepleisters eindelijk de doorbraak. Ik heb momenteel echt nergens last van, geniet van het merkbaar minder benauwd hebben. Heerlijk! Nu nog de strijd aangaan met de Oxazepam, maar dat bespreek ik in het andere forumonderdeel wel.
 15. JohannaEliesje

  Ik wil er vanaf!

  was wel even heel heftig, maar met slechte en betere dagen. Huisarts gelooft me nog steeds niet, maar ik weet wel beter nu. Dit forum sleept mij er doorheen Respect! Ik ben sinds 14 dagen eindelijk afgekickt van mijn laatste 3 sigaretten (kwam van 20 pd), dit is me uiteindelijk zó meegevallen! Je moet even door wat ‘uncomfy’ momenten heen, maar het wordt steeds makkelijker. Is het redelijk om het daarmee te vergelijken? Of slaat dat nergens op.......?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...