Spring naar bijdragen

Maandag 13 mei 2024


Aanbevolen berichten

Net terug van de heftige film Green Border.
Konfronterend wat er nog steeds gebeurt daar
mensen worden als beesten de grens over gestuurd,
gegooid zelfs over rollen prikkeldraad en de grenswachten
aan de andere kant rijden diezelfde mensen een eindje verder
en doen dan precies hetzelfde. En intussen worden de vluchtelingen
beroofd van geld en telefoons en hun waardigheid voor zover ze dat nog hebben daar.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hoop niet dat je nu een paar weken stopt en dan denkt: zie je nu wel dat ik zonder moeite weer gestopt ben, en er dan weer ééntje gaat drinken om daarna langzaam maar zeker terug te glijden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha ik moet om jou lachen @Reacher!! :lol:

Zo droge afmelding, verjaardag van me zus gehad. Ze had toch nog 2 biertjes voor mijn broer. Voor mij Leffe 0.0, dat vindt ik nu lekker. Wel echt erg gezellig gehad met zijn allen, heerlijk onder de grond humor-niveau... 

Ik snap wat je bedoelt @Lonster1 ik ben meer het type dat eerder zegt wat hij denkt dan de meeste anderen. Maar alleen wel als ik me een beetje thuis voel. Zoals hier, op het werk of de motorclub, of bij bootcamp. 

In het begin als ik me nog niet zo op me gemak voel of ik ken de mensen niet dan kijk ik altijd eerst de kat uit de boom... 

Weltrusten allemaal! 

 

bewerkt door Freekie
Betere uitleg en typefouten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 uur geleden zei Lonster1:

Nou, bijvoorbeeld:

Dat iedereen vaak maar wat doet. 

Ik was vroeger vaak in de veronderstelling dat anderen wisten hoe iets moet, snapten wat andere mensen bedoelen, hoe mensen met elkaar om horen te gaan, hoe dingen in elkaar zitten.

Dat maakte dat ik afwachtend was of met verbazing keek. Nu doe ik het ook steeds vaker. Gewoon doen wat in me opkomt, zonder me af te vragen of dat wel het juiste ding is om te doen of me af te vragen wat anderen er van denken.

 

 

 

Haha je precies dat, dat voel ik ook als ik zie hoe bij ons het management maar wat aanklooit. Of de politiek. Maar zonder dat ik enige zin heb om het zelf te gaan doen 🤣

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee? Bij mij net zo, het management.

Het maakt dat ik mijn eigen plan trek, met collega's waarmee het goed werken is. Niet op managementniveau, maar wat mijn eigen werk aangaat. Soms zeg ik ja, maar doe ik nee. Vaak wordt er niet eens op teruggekomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 13-5-2024 om 20:21 zei Reacher:

Is het je gelukt om nuchter te blijven vandaag @hub02? En hoe is je dat gelukt?

 

Ook voor de andere lieverds die zich dat afvroegen: ja, ik ben nuchter gebleven. Ik denk ook niet dat ik ooit nog in de verleiding kom om te drinken. Behalve dat ik me miserabel voelde gisteren en zelfs vandaag nog, had de alcohol totaal niet het effect (roes, even alles vergeten) dat ik wilde. Mijn vriendin drinkt af en toe een glaasje, dus ik zoek nu nog een verklaring voor mijn aanslag op haar drankvoorraad als ze weer thuis is. Ik zal maar zeggen dat ik een vriendin op bezoek had, zal haar wel geruststellen, denk ik. En Reacher, je moet je wel gedragen hier als je die date met mij nog wil :). Je bent heus niet de enige vrouw die op rare oren valt, 't is maar dat je het weet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Francoise:

Hey @hub02, waar ik benieuwd naar ben.... smaakte het wel lekker ?

Wanneer ik nu wijn weg giet die een gast niet heeft opgedronken dan ruik ik zo sterk de alcohol , bah 

Nee, het smaakte niet lekker. Ik begon met ongekoelde wijn en ik wilde zo snel mogelijk de roes (die uitbleef). Ik denk dat het net zo is als met roken. Als jezelf niet rookt dan vind je sigarettenrook heel erg stinken. Ik had 10 jaar niet gedronken, ik walgde van de geur in huis de dag erna (zelfs gisteren rook ik nog overal de drank) en ik ruik de lege Portfles waarmee ik ben geeindigd en die ik nog moet weggooien op 100 meter afstand. Ik ga er niet van uit dat ik dit ooit nog eens overdoe. Er was niks, echt helemaal niks leuks aan. Ik zoop vroeger uit gewoonte, ik kon niet gewoon sociaal van alcohol genieten. Dat is dus nog steeds zo en dat zal ook wel zo blijven. Misschien geldt dit ook voor jullie (hoef je zoiets niet zelf te proberen.): ook na 10 jaar geen druppel werd drinken/zuipen er niet anders, leuker of beter op. Wel heb ik me 2 dagen heel erg belabberd gevoeld. Vandaag wachten we af hoe het gaat, maar dat is met alles toch zo?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 13-5-2024 om 20:23 zei Reacher:

Ik hoop niet dat je nu een paar weken stopt en dan denkt: zie je nu wel dat ik zonder moeite weer gestopt ben, en er dan weer ééntje gaat drinken om daarna langzaam maar zeker terug te glijden. 

Ook hier wil ik nog even op reageren, misschien hebben jullie er iets aan. Wat je zegt is beslist geen vreemde redenering. Als ik een lekkere roes zou hebben gekregen, of als de wijn en het toetje (de Port) me lekker hadden gesmaakt, dan zou ik die mogelijkheid beslist niet uitsluiten. Als ik goed in mijn vel zat dan zou ik dat risico ook niet hebben genomen trouwens. Maar ik wilde even de knop om. even geen ellende, maar ook dat lukte niet met drank. Geen enkele reden om ooit nog "eendje" te nemen, voor mij althans. Ik was nooit een sociale drinker en dat word ik dus ook nooit. Net als vroeger ging ik er meteen weer vol tegenaan. Dus, waarom zou ik nog eens ....?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

en toch @hub02 een uitglijder of terugval zit niet in logica verpakt.
Ons brein zendt miljoenen gedachten en signalen uit en waarom we
de een belangrijker of geloofwaardiger nemen dan de rest Ik weet het niet.
Ik houd mezelf altijd maar voor; bij twijfel niet doen. En ik twijfel gelukkig wel snel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...