Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

Goedemorgen, hier ben ik weer.....

Dank @lady janeen @billy1981 dat jullie aan de bel hebben getrokken en mij het laatste zetje weer hebben gegeven.

Dacht het zelf wel te kunnen en ja, ik dronk regelmatig wel een wijntje, maar ach, het viel wel mee..... Dat deed het ook, maar toch ging het zoetjesaan weer richting het oude gebruik en ik baalde stevig. Maar het dagelijks hier zijn was uit mijn systeem en daarbij dacht ik dat ik het zelf wel weer zou kunnen oppakken. Er waren ook zeker weken dat ik niet dronk, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat langzaam het vertrouwde glas wijn weer vaker werd ingeschonken.

Er is ook veel gebeurd, in positieve, maar ook negatieve zin en beiden zorgde ervoor dat de wijnfles toch weer regelmatig op tafel kwam. De laatste tijd baalde ik dus, dus jullie berichtjes kwamen op het juiste moment. Ik heb me vannacht eens even stevig bevraagd, toegesproken en een beslissing genomen. En hier ben ik weer.

Vandaag en de komende dagen maar weer eens bijlezen en kijken hoe het jullie hier vergaan is.

Maar voor nu is dit dus de dag 1:D en ik hoop dat er nog vele zullen volgen.

Volgende week word ik een jaartje ouder en ik hoop ook WIJZER :lol:

Fijne, droge dag iedereen

Beatrix:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Vandaag dag 2 :D:D

Heb zalig geslapen. Alleen dat al is is een enorme winst. De laatste tijd - toen ik weer vaker iets dronk - sliep ik weliswaar snel in, maar werd na een paar uur weer wakker en daarna werd het een onrustige nacht en kwam ik niet echt uitgeslapen s'ochtends mijn bed uit..... Als ik niet dronk sliep ik zalig. Dus als dit geen bewijs is dat alcohol slecht voor je is, dan weet ik het niet meer......En toch kon ik het de laatste tijd niet laten........

Alleen al de discussies elke dag ( wel/niet naar de winkel, de echt  idiote besluitvorming ( morgen wordt weer dag 1, komende zondag begin ik weer aan de gezonde levensstijl, binnenkort start een nieuwe maand, vandaag hou ik het bij 2 kleine glaasjes wijn, etc. etc. Om moe van te worden :blush:

En nu de beslissing weer is gevallen, komt er een rust over me ( gisteren regelmatig zitten glimlachen hierover) en voel ik me sterk, ik voel me groeien, heb het gevoel de wereld weer aan te kunnen !! En het is pas dag 2 :D

Vandaag begin ik aan nieuw vrijwilligerswerk en wil ik ook verder in de tuin aan de gang. Het wordt een mooie dag. Ik hoop voor jullie ook !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even iets delen:

Nu ik deze week (gelukkig en vol overtuiging) weer gestart ben met  NIET drinken, kreeg ik zowel gisteren als ook vandaag zo tegen 17.00 uur ( was meestal de tijd om een wijntje in te schenken) wat onrustige gevoelens. Het zijn volgens mij geen lichamelijke afkickverschijnselen, want na ca. 4,5 maand geen alcohol  dronk ik de afgelopen maanden niet dagelijks ( vaak alleen woensdag en/of alleen het weekend).

Ik denk dat ik weer een andere dagindeling moet gaan zoeken/vinden. Nu neem ik ook iets te eten ( gewoon een  tussendoortje) en dan is het weer weg. Zit dit tussen mijn oren ? Wat denken jullie ?

Verder gaat het goed. Ik voel me goed en heb geen craving of zo. Morgen al weer dag 3 :D

Fijne avond

Beatrix

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Wat minder geslapen vannacht, dus maar vroeg uit bed en de verklaring was heel simpel:  MUGGEN :angry:

Ik schijn een "aantrekkelijke" prooi te zijn voor die beestjes...... Mij was verteld dat bakjes azijn er voor zou zorgen dat ze naar een andere slachtoffer/ een andere kamer/huis zouden gaan..... Buiten het feit dat jezelf dus  ook in die stank ligt, schijnen de muggen die mij bezoeken ongevoelig te zijn voor azijn :o Wat mij betreft mag de herfst beginnen ( en dan kan ik de muren van de slaapkamer weer gaat witten ;))

Het is vandaag dag 3 :D:D:D en ik voel me goed !!

Er komt ook op andere vlakken weer meer uit mijn handen. Ben lekker in de tuin bezig het onkruid te lijf aan te gaan, de administratie komt ook aan de beurt en gisteren een paar wasmanden strijk weggewerkt :D  Ik heb dat ook nodig, dat geeft me een kick. Maar zoals iemand zei : ben niet te streng voor jezelf als iets een keer niet lukt. Natuurlijk wil ik daarvoor waken, maar zoals gezegd ik heb die uitdagingen ook nodig. Als een soort van bewijs dat ik het kan.......

Natuurlijk ligt hier iets aan ten grondslag (oude trauma's )en het is bij dit alles wel belangrijk om steeds om in de gaten te houden dat ik iets WIL en niet doe omdat het MOET !!  Het voelt goed dit even neer te schrijven :D

En nu is er koffie :D

Wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Zalig geslapen !! Nu het s' ochtends langer donker blijft heeft  heeft dit meteen een positief effect. Naast natuurlijk het niet-drinken :D In de zomer ben ik vaak al om 05.00 uur wakker. Natuurlijk ook fijn om dan rustig in de tuin verder wakker te worden met een kopje koffie, maar om toch nog een paar uurtjes slaap te krijgen ging ik steeds vroeger naar bed. Nu hoeft dat niet meer :D

Het is vandaag dag 4 :D:D:D:D !

Komende zondag ben ik jarig en dat wordt de eerste verjaardag in lange tijd zonder dat glas wijn in de hand :D Heb al wat alcoholvrije drankjes in huis, dus ik ga vol vertrouwen het nieuwe levensjaar in !! Nu ik wat ouder ( en ook hopelijk wat wijzer....) word, ga ik steeds vaker nadenken over hoe ik deze laatste fase wil gaan beleven. Wat wil ik nog gaan doen, welke positieve ontwikkelingen wil ik een handje helpen, welke minder positieve zaken wil ik nu eindelijk eens gaan loslaten. Het is goed hier wat tijd aan te besteden !!

Ik realiseerde me in ieder geval dat ik nog zeker niet achter de geraniums wil gaan zitten wachten, dus daarom ook de bewuste  keuze voor een wat gezondere levensstijl. En daar hoort alcohol natuurlijk niet bij !! Waarom jezelf verdoven als er nog zo veel leuke dingen zijn om te ondernemen, nieuwe leuke mensen om te ontmoeten, nieuwe hobby's om op te pakken. Er komt nu al een grote mate van enthousiasme over me heen: ik wil weer gaan LEVEN !!!

Zo, dat staat :D

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Nou, vannacht dus slecht geslapen.... Ben er maar om 4 uur uitgegaan, want dat heen en weer draaien zorgde alleen maar voor negatieve stress. Heb vervolgens mijn mailbox helemaal opgeschoond en dat is dan natuurlijk weer een voordeel bij een nadeel :D

Vandaag is dag 5 :D:D:D:D:D en het gaat wat dat betreft lekker !!

Gisteren even een enorm stressmoment en ik dacht automatisch aan het inschenken van een  wijntje, maar meteen kwam daar de gedachte naar boven : gelukkig hoef ik het niet te verdoven, want dan heb ik 2 problemen. Dus beter mijn energie aanwenden om probleem 1 op te lossen en dat is gelukt !! Maar waarschijnlijk nog een restantje stress mee naar bed genomen en dus amper geslapen. Ach, komende nacht zal wel weer beter gaan ( hopelijk ;))

Dat automatisme zal er nog wel een tijdje in blijven, dus alertheid blijft belangrijk, want voor je het weet zit je "opeens" met een glas wijn op de bank. Alhoewel: opeens......er is altijd tijd om een keuze te maken : "wel of niet inschenken". Maar toch, jullie zullen het wel herkennen.....

Vandaag rommeldag, maar eerst maar een ontbijten ( en koffie:D)

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja zeker herkenbaar. Ik zie het als een training. Omgaan met emoties zonder alcohol. Dat klinkt beter dan dat ik iets niet meer mag.

Vervelend, die korte nachten. Ik ga tegenwoordig vroeg naar bed met een boek of podcast. Ben dan meestal binnen 20 minuten in slaap, hoe vroeg of laat ik ook ga.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Vandaag dag 6  :D:D:D:D:D:D !

Even iets delen : het in huis hebben van wijn is dus voor mij een enorme trigger !! Heb dus ook  laatst de resterende 2 flessen door de gootsteen gekieperd en vond dat echt een verademing ! Maar nu komt dus een enorme hobbel : komende zondag ben ik jarig en voor mij komt er geen wijn in, maar ja, ik hoef mijn gasten natuurlijk niet mee te nemen op die AV-pad. ieder maakt zijn/haar eigen keuze, toch ?

Dus nu staan er een paar flessen wijn in de kelder .......en die trekken enorm :wacko: Ik had al het besluit genomen dat alles wat na mijn verjaardag overblijft weer richting de gootsteen gaat, maar ja, nu branden die flessen wijn toch wel enorm.......

Ik lees wel eens hier dan mensen hier geen moeite mee hebben of dat hun partner wel drinkt en dus altijd wel alcohol in huis hebben. Nu woon ik alleen ( en mijn kat drinkt liever melk :D) dus toen ik ook een jaar geleden besloot te kappen met wijn, toen heb ik alles weg gedaan, dus is er wat dat betreft geen trigger.

Moet dus "alleen" zorgen dat ik niet naar de super loop s' avonds en op zwakke momenten kleed ik me meteen om in mijn nachthemd en kan dus niet meer over straat :D:wacko::unsure: en dan is - gek genoeg - de drang/het dan zwakke moment  ook meteen over :D

Maar nu staan die flessen dus binnen handbereik.... het wordt dus even een paar dagen zweten en extra sterk zijn !!

Ik wens mezelf en natuurlijk ook jullie een fijne en vooral droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat zou ik ook moeilijk vinden. Ik zou de flessen denk ik pas op zondag hebben gekocht, een uur voordat de gasten komen. Kun je die flessen twee dagen in bewaring geven?

Bij iemand die ook op jouw verjaardag komt bijvoorbeeld. Dat kan hij of zij de flessen weer terug meenemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Lonster1:

Dat zou ik ook moeilijk vinden. Ik zou de flessen denk ik pas op zondag hebben gekocht, een uur voordat de gasten komen. Kun je die flessen twee dagen in bewaring geven?

Bij iemand die ook op jouw verjaardag komt bijvoorbeeld. Dat kan hij of zij de flessen weer terug meenemen.

Ik zie het nu maar als een testcase :D het moet mij verdorie toch lukken om deze flessen in de kelder te laten staan.

Ik beloof dat als ik ze toch wil openen het alleen is om de inhoud door de gootsteen te mieteren:D

 

En @Oskar omdat IK niet tegen alcohol kan, wil dat mijns inziens niet zeggen dat ik anderen zou willen "bekeren". Ieder mag/kan/moet die keuze zelf maken? Toch ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Kohtje:

Lieve @Beatrix, als dit verhaal over roken en sigaretten zou gaan, zou je dan sigaretten voor nog rokende bezoekers/gasten in huis halen?

Nu noem je wel een dingetje...Toen ik zo'n 30 jaar geleden stopte met roken, kwam er geen sigaret meer in mijn huis ( en nog steeds niet!!) Maar.....men mocht nog wel in de tuin roken als ze dan zo nodig een sigaret wilde opsteken. Zo zie ik het nu ook qua alcohol. Het verschil - en daar heb je dan weer gelijk in - moet ik het nu zelf aanbieden....... maar ja, niemand heeft natuurlijk een fles wijn bij zich :o Ik ben er nog niet uit als ik eerlijk ben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei kruidenthee67:

Hmmm...ik weet inmiddels dat mijn eigen herstel voorop staat. En ik dat niet op deze manier zou willen testen. Hier staat drank achter slot en grendel.  Ik hoef inderdaad niemand te bekeren, alleen goed voor mezelf te zorgen. 

 

Natuurlijk staat mijn eigen herstel op numero 1 !! Maar ik heb nog tegen niemand gezegd dat ik alcohol helemaal wil/ga verbannen. Als ik het met deze verjaardag nu bekend maak en men ziet dat ik er serieus mee om ga is de volgende verjaardag een ander verhaal. Dat bedoel ik eigenlijk dat ik niemand wil dwingen dezelfde beslissing ten nemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Beatrix ! 
 

wat goed dat je de draad weer oppakt! Maar wat een hobbels heeft een mens te overwinnen. 
 

ik was van de zomer ook zelf jarig. En dat vond ik toch ook wel even een “momentje”. 
maar, uit zelfbescherming heb ik iemand anders de drank ( op de dag zelf ) laten halen. En gewoon ook niet te veel, zodat ik er niet mee zou blijven zitten. Ik heb op de verjaardag zelf ook een aantal flessen wijn cadeau gekregen maar die heb ik uiteindelijk aan een familie lid mee gegeven :).  De gasten die op de hoogte waren van mijn AV-pad hadden allemaal heel lief mooie dozen bonbons met luxe thee gegeven. 
 

het kan echt verademend zijn om open te zijn over het niet nuttigen van alcohol. Je kan het verhaal zo makkelijk of ingewikkeld maken als je wilt, maar het levert vaak ook hele interessante en oprechte gesprekken op. En uiteindelijk toch ook begrip! 

en als je er écht tegen op ziet, stel je het feestje toch uit ? Je bent ook niemand een uitleg verschuldigd. Vooral niet als het om jezelf gaat, want jij bent inderdaad nummer 1! 
 

Succes ! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Kohtje:

Lieve @Beatrix, als dit verhaal over roken en sigaretten zou gaan, zou je dan sigaretten voor nog rokende bezoekers/gasten in huis halen?

Dit vind ik een mooie vergelijking en een nadrukkelijke weergave van de tijdsgeest! Je hebt volkomen gelijk! @Kohtje

@Beatrix je zou ervoor kunnen kiezen om de mensen zelf hun drank mee te laten nemen. Ze mogen het binnen opdrinken! :P Dat vraagt idd om openheid over jouw strijd met alcohol en jouw wens hiervan af te willen.

Zelf heb ik enkele dozen wijn staan; ik kocht meestal een doos als ik een bepaald wijntje heel lekker vond. Tot nu toe kan ik me beheersen want ik kies er nog steeds voor om niet te drinken, maar ik ben een groentje op het gebied van onthouden. Hoewel ik door de jaren heen vaker een kortere (weken) of langere (maanden) periode niet heb gedronken. Toen waren de dozen er ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De eerste maanden hadden we niks in huis. Gewoon omdat ik het mezelf niet te moeilijk wilde maken. Maar merkte op een gegeven moment dat het me niet meer uitmaakte. Nu dus al best een tijdje drank in huis voor bezoek. Wat ik lastiger vind is op het moment zelf niet mee kunnen doen als anderen wel drinken. Maar denk dat je gewoon zelf moet uitproberen waar je je goed bij voelt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk eigenlijk, maarja wie ben ik :-), dat als je voor jezelf hebt bedacht dat niet drinken voor jou misschien wel het belangrijkste is in je leven nu, dat al het andere dan maar even plaats moet maken.

En dan vooral zaken als 'wat vinden anderen ervan' of 'anderen mogen geen last hebben van..'. Makkelijker voor mij getypt hier natuurlijk, dan voor jou gedaan.....

Maar ik zou denk ik alle scenario's overwegen:

Afblazen (desnoods met een smoesje)

Alles wegkieperen en iedereen eigen drank mee

Alle drank op 1 plek achter slot en grendel en zeg tegen de laatse gasten dat ze de restanten mogen meenemen omdat je de rest weggooit. (Kan lullig overkomen als daarbij ook 'cadeaus' van dezelfde avond zitten :-))

Of neem 1 persoon in vertrouwen en leg de situatie uit. Het is je verjaardag, dus ik neem aan dat er toch wel iemand is die jou door en door kent. En als die zich niet onder je gasten bevindt, dan neig ik naar afblazen en al die mensen sowieso nooit meer uitnodigen :-)

Klinkt misschien wat makkelijk (en dat is het ook vanuit mij als buitenstaander) maar in alles wat je schrijft lees ik dat je herstel op nummer 1 staat, dus......

Nou veel wijsheid en plezier vandaag @Beatrix! Wees lief voor jezelf en neem jezelf serieus he!

:rose::heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...