Spring naar bijdragen

SoberMummy

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    73
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

SoberMummy's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. SoberMummy

    Voorstellen: SoberMummy

    1 jaar Alcoholvrij ! en dat hebben we welverdiend gevierd met taart! het was een bewogen jaar wel, met veel inzichten en hobbels te overwinnen. Maar naarmate de tijd verstreek werden de hobbels steeds kleiner en makkelijker. tuurlijk denk ik soms wel eens aan. “Wat als ik op vakantie een wijntje neem” - en dan helpt het echt nog steeds om die film vooruit te blijven spoelen. 1 wijn is geen wijn. En spijt ga ik krijgen. Mensen waren verbáásd dat ik met oud en nieuw geen champagne had gedronken. Ik wilde het niet omdat ik er 1) geen behoefte aan had 2) de voorkennis hoe ik de volgende ochtend wakker zou worden mij totaal niet aantrok 3) ik net zo gezellig kan proosten met Spa rood in een champagne glas. Ik kijk terug op een mooi jaar, met alle obstakels die ik heb overwonnen, waardoor ik nu nóg zelfverzekerder het 2e jaar tegemoet ga. toch wil ik nog even de punten delen wat ik zoal heb geleerd - ik hou dus helemaal niet van feestjes. Ik vindt ze vervelend en het gaat na een bepaalde tijd alleen nog maar om het zuipen en slap lullen. liever ga ik op verjaardag met koffie en taart. En als dat niet kan, dan kom ik helaas niet op je feestje. én als je daar niet blij mee bent dan zijn wij blijkbaar geen match - ik kan ontzettend blij en gelukkig zijn in m’n lees stoel met een mooi boek, chocola en thee. - ik ben gigantisch gek op thee - vriendschappen zijn anders geworden. ‘s avonds dineren met een wijn arrangement zijn lunches met thee ( ja daar is ie weer ) en leuke uitstapjes geworden. - sommige vriendschappen hebben het niet overleefd - sommige familie leden staan voor een dichte deur - triggers : deze was een lastig obstakel maar ik kan ze nu herkennen en ik wéét nu waarom Ik dan op dat moment zo kan reageren. - communiceren gaat toch makkelijker als je niet onder invloed bent. - ik hou van de natuur. Heerlijk om in het weekend naar het bos of strand te gaan met de kinderen. Weer of geen weer en daarna warme chocolademelk met jawel, taart. - mijn focus is zoveel beter. Ik kan hoofdzaak en bijzaak beter scheiden, relativeren trouwens ook. - mijn humeur is veel stabieler - ik ben altijd aanwezig en ik kan altijd rijden. ( niet dat ik dat altijd wil maar goed) - concerten en shows zijn nóg leuker! En ik herinner ze vervolgens ook nog. En ik ga net zo los dat het lijkt alsof ik wél heb gedronken. - ik ben stiekem heel ad rem en ik heb een flinke dosis humor. - ik heb eigenlijk gewoon weinig energie over ( 32u werken/ 2 kinderen / huishouden etc ) en weet nu dat het helemaal oke is als ik ergens niet bij ben. En mij sowieso niet bellen na 7u ‘s avonds. Dan zit ik al in m’n pyjama - ik kan oprecht blij zijn voor andere als zij iets moois mee maken in hun leven. Mijn emoties zijn écht. En als ik dan verdrietig ben, dan ben ik ook écht verdrietig. - ik ben vooral heel trots dat ik verlost ben van de greep die alcohol heet. Dat ik de regie van mijn eigen leven weer in handen heb! vandaag drink ik niet !
  2. SoberMummy

    Jaarpact

    Dankjewel Bob! Ik ga zeker door voor ronde 2 Ja hoor, daar wil ik wel iets over vertellen! Het was de eerste weken op zeker niet makkelijk, veel hobbels - feestjes zoals Koningsdag - die ik achteraf gezien vooral sociaal moest overwinnen. En het constant uitleggen wáárom ik dan niet drink. Na de eerste 3 maanden werd het eigenlijk wel gemakkelijker, en de non-alcoholische cocktails hebben mij er zeker ook wel bij geholpen. In het begin was ik erg gefocust op wat iedereen dronk en hoeveel, en viel het mij op hoeveel er werd gedronken in restaurants bijvoorbeeld. Nu merk ik dat bijna niet meer op, maar wel op verjaardagsfeestjes bijvoorbeeld. Ik heb blijkbaar ook echt een hekel aan feestjes, en kom ik liever op de koffie met een flink stuk taart. Het afgelopen jaar heb ik vooral mijzelf beter leren kennen. Ik weet nu veel beter waar mijn grenzen liggen, waar ik energie uithaal en ik eigenlijk een boekenwurm ben die het liefst vroeg opstaat en ‘s avonds niet meer de deur uit is te slaan. Het heeft zeker invloed gehad op mijn sociale leven, maar de mensen waar ik zónder alcohol net zo gezellig thee mee kan drinken en diepgang mee kan vinden, ben ik juist meer gaan zien. Mijn kinderen ervaren vooral een stabiele moeder die altijd beschikbaar is. En dat is waar ik het elke dag opnieuw voor doe. ❤️
  3. SoberMummy

    Jaarpact

    Dankjewel Ladyjane! Het fundament is gelegd, waar ik mooi op verder kan bouwen.
  4. SoberMummy

    Jaarpact

    Dankjewel Billy ! Was zeker het wachten waard !! Ik ben ontzettend trots dat mijn “naam” in het rijtje er bij staat!
  5. SoberMummy

    Jaarpact

    Ik zal je niet teleurstellen Billy! Tot over een maandje
  6. SoberMummy

    Jaarpact

    Dankjewel voor de roos Bob :-) !!
  7. Hee okkie, welkom! Wat goed dat je het forum hebt gevonden en dat je er in ieder geval met je partner goed over kan praten. de wil is er zo te lezen al, dat is al stap 1 toch! Nu doorzetten, dat is toch vaak wel een lastig pad. blijf vooral praten en schrijven, is mijn advies. En stel jezelf vragen; Hoe ga je om met stressvolle situaties/ dagen of verjaardagen? Vertel je het intimi waar je nu staat? En is je man een drinker? hoe wil je dat hij jou steunt ? Waarom heeft het drinken deze vorm aangenomen ? Als je eenmaal gestopt bent met drinken zal je je ontspanning ergens anders vandaan moeten halen. Ik ben weer enorm gaan lezen en drink eindeloos veel thee. podcast en boeken over stoppen met drinken zijn er in overvloed, misschien kan dat ook een goede ondersteuning zijn? koos van plateringen heeft een leuke podcast met voor vele waarschijnlijk heel veel herkenning. Een voor mij belangrijk mantra: vandaag drink ik niet. Je hoeft alleen maar de eerste te laten staan. zet m op!
  8. SoberMummy

    Jaarpact

    Haha, daar werk ik hard voor
  9. Hi @Nienes & @Bob dank voor de reacties! ik moest even nadenken over je vragen, Nienes. het stoort mij mateloos dat het een soort terugkerende discussie is en geen rekening meer houdt met mij als ie over de grens qua drank is gegaan. heb hem al eens uitgelegd wat sterke drank met mij doet en wat ik er van vindt als hij te veel drinkt. Daar zou hij rekening mee houden en geen sterke drank meer nuttigen in iedergeval mijn bijzijn. Een biertje op z’n tijd is echt oké , 2/3 ook nog (Op een feestje/uit eten). we komen beide uit een gezin waar alcoholisme aanwezig is. En we weten allebei hoe naar dat is. Ik heb hem ook meermaals verteld dat het mijn angst is dat dat ook onze toekomst zal zijn, en dat onze kinderen dezelfde trauma’s oplopen als dat wij hebben opgelopen. en dan begrijpt ie het wel weer, wordt er weer gematigd, tot het volgende feestje. Ja ik was erbij en onze kinderen ook. ( ook dat frustreert want ik vindt het niet meer oke om zoveel te drinken in bijzijn van kinderen en toch doet iedereen het ) en zag gewoon hoe ie geen nee kon zeggen tegen elk biertje dat werd aangeboden door z’n vrienden. We hebben het besproken weer, en hij vond zelf dat het wel mee viel. Hij had maar 1 glas want degene voor wie het glas bedoelt was hoefde niet ( weggooien is blijkbaar geen optie?) Hij gaf toe dat ie wel was aangeschoten maar pas veel later op de avond toen onze kinderen allang op bed lagen. Ik deel die mening dus niet want ik zie al veel eerder aan hem wanneer de drank “inslaat”. Hij vindt het vervelend voor mij maar er was in zijn beleving niet veel aan de hand. En daarmee was het gesprek eigenlijk ook klaar. hij doet echt z’n best om controle te houden over z’n alcohol gebruik en vindt zelf dat het goed gaat. Maar ik zie weer dezelfde valkuilen terugkomen als voorheen. ik vindt het gewoon doodzonde dat hij zelf nog niet inziet dat matigen ook voor hem geen oplossing is.
  10. Goedemorgen allemaal, Ik zit met een dilemma. Mijn partner is echt een grote steun geweest / nog steeds in mijn tocht naar het alcoholvrije leven. Hij is zelf ook behoorlijk geminderd en sterke drank laat hij staan. maar toch laat hij zich op sommige feestjes met bepaalde vrienden zich toch teveel gaan, en afgelopen weekend toch ook weer een glas sterke drank. Het was er weliswaar maar 1, maar door de +/- 10 biertjes was hij uiteindelijk toch ook aangeschoten. En dat irriteerde mij dan weer enorm. Met deze mensen kán hij blijkbaar niet stoppen na 2/3 biertjes. ik wil het graag bespreken maar ik wil ook weer niet van een mug een olifant maken? Wijze raad is welkom!
  11. SoberMummy

    Nieuwe stap, bang hartje

    Ha Lily, Ik heb net jou hele draadje gelezen. Heftig om te lezen, fijn dat je al wel zo veel mooie reacties en adviezen hebt gehad! hoe gaat het nu met jou? de feestdagen kunnen ook voor enorm veel triggers en stress. Heb je al wat meer inzicht in wat jou triggert? Mijn tip; kijk niet naar een ander, kijk altijd naar jezelf. Jij bent de enige die jezelf kan veranderen. Je staat zelf op 1 en dat ben je ook waard! ik hoop dat alles goed met je gaat en dat 2024 een mooi jaar voor je wordt !
  12. SoberMummy

    Voorstellen: SoberMummy

    8+ maanden De tijd lijkt steeds sneller te gaan en het “pad” steeds makkelijker. Opzien tegen de feestdagen doe ik niet. Gerust dat ik momenten zal hebben dat ik denk “ zal ik?/ het past nu wel bij de gelegenheid / het ziet er zo gezellig uit”. Maar ik ga daar niet aan toe geven. Ik laat het gevoel over mij heen komen en drink er een grote kop kruidenthee bij. Een korte trip naar het VK met 2 mensen die enorm van een borrel houden heeft mij ook niet van de wijs gebracht. Ik heb mij er eerder enorm aan geïrriteerd. Het drinken ging niet meer om het genieten maar om hoeveel er in een zo kort mogelijke tijd gezopen kon worden. De trip ga ik zeker nog een keer over doen, maar dan alleen. Ik heb jammer genoeg niet alles kunnen zien wat ik wilde zien, omdat men liever in de pub zat of de roes moest uitslapen. Het niet drinken levert ook nieuwe inzichten op. Omdat je gevoelens en emoties niet meer kan verdoven. Elke dag leer ik mijzelf steeds beter kennen. Ik heb inmiddels ook geleerd dat als mijn partner sterke drank drinkt ( wat ie nu ook niet meer doet, voor mij !) dat het enorm veel emoties in mij losmaakt. Het triggert mij, omdat het mij terug brengt naar momenten in mijn jeugd die ik ver weg had gestopt. Familie leden die verslaafd waren ( en sommige nog zijn ) aan sterke drank, wat ons situaties bracht waar wij rekening met hen moesten houden, op eieren moesten lopen, naar instanties hebben gebracht, contact hebben verbroken, contact geprobeerd hebben te herstellen.. ontelbare ruzies en ontelbare feestdagen/ verjaardag die eindigde in ellende. Het brengt mij emotioneel onbewust terug naar dat meisje van toen. gelukkig hebben we daar goed over kunnen praten. Ook dát leren we beide sinds hij minder drinkt en ik helemaal niet meer; op dezelfde golflengte communiceren zonder het vertroebelende beeld van alcohol. ik zie niet op tegen de feestdagen. ik ga er met volle teugen van genieten. We gaan het wel ánders indelen. De familie leden zoals beschreven verdienen niet mijn tijd en mijn kinderen niet dezelfde ervaringen die ik heb gehad in mijn jeugd. 2023 beginnen wij met nieuwe tradities met ons eigen gezin en hopelijk pluk ik daar over 20 jaar de vruchten van als mijn kinderen weer kinderen mogen krijgen… fijne december maand voor jullie allemaal !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...