Spring naar bijdragen

Voorstellen


Best

Aanbevolen berichten

Ik ben Best, ik ben midsen 30 en ben eigenlijk al zo'n 15 jaar verslaafd, maar kom er pas sinds kort voor uit. Ik was namelijk niet verslaafd. (vond ik vooral zelf) Een verslaafde zit op een bankje in het park of onder een brug met een papieren zak en vieze kleding aan! Ik kon stoppen wanneer ik zou willen! Ik hield mezelf en anderen voor de gek, al jaren lang... 

Ik ben nieuw op dit forum. Gisteren was het een maand geleden dat ik voor het laatst gedronken heb. Met behulp van een AA-groep waar ik 2x per week heen ga en voornamelijk een hele goede vriend en mijn broer lukt het aardig. Het valt allemaal niet mee op het moment om het vol te houden, zeker aangezien mijn vrouw vorige week dinsdag heeft gezegd dat ze de scheiding toch wil doorzetten en is vertrokken. (het huwelijk liep de laatste tijd al niet echt lekker meer) 

Ik merk dat het niet drinken opzich het probleem niet is, maar juist de reden waarom ik dronk. Omdat ik niet bij mezelf durf te komen, geen negatieve emoties wil voelen. Dat maakt het in de situatie waarin ik nu zit extra zwaar omdat ik nu juist hier heel veel tegenaan loop! Toch weet ik 1 ding zeker, als ik nu ga drinken is de scheiding die ik niet wil niet het ergste wat me te wachten staat de komende tijd. 

Ik hoop dat ik ook hier wat mensen kan leren kennen. Mensen die me begrijpen en hetzelfde hebben meegemaakt. Daarnaast heb ik de tip gekregen om een soort van dagboek bij te gaan houden, maar ik vind het naar om puur voor mezelf te schrijven, dan komt er niks uit dus dat wil ik eigenlijk ook hier gaan doen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Claudius. Ik ben je naam al wat vaker tegengekomen toen ik door het forum aan het kijken was dus ik kan jou vast ook wel de vraag stellen. Kan ik dat dagboek onder dit draadje zetten of moet dat ergens anders? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom! Ja de dakloze verslaafde is de meest zichtbare, maar als je bij de kassa van de supermarkt iemand ziet met 3 kratten bier, 10 flessen wijn en voor de vorm een doosje eieren erbij, dan weet je wel hoe laat het is :) 

Gefeliciteerd met je maand en sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Best. Ik had ook nooit gedacht een alcoholist te zijn daar kwam ik later pas achter toen ik gestopt was. Ik dronk altijd alleen thuis zelfs niet op verjaardagen, ging altijd op tijd weg om de schade in te halen. Ik heb 25 jaar gedronken elke avond. En dat was best veel. Anderhalf liter wijn, flessen van een liter en 2 blikken bier, halve liters en nog twee borrels en nog niet dronken en ook geen kater, zo raar. Ik ga er van uit dat het je gaat lukken, alcohol werkt niet, ja alleen tegen je op elk vlak. Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 Dag 2 op dit forum:

Gisterenavond naar NLP therapie geweest voor m'n 3e sessie en de 1e sessie sinds ik weet dat mijn vrouw de scheiding door wil zetten. Het is ineens allemaal wel anders omdat ik in de vecht modus zat was ik veel meer bezig om te redden wat er te redden was. Nu ineens tegen al mijn gevoel in moet ik voor mezelf kiezen? Ik wil nog steeds vechten en haar ervan overtuigen dat ik anders wil en kan! 

Dan denk ik aan de text in het plaatje hierboven die ik van m'n AA sponsor kreeg. Ik heb alleen in de hand wat ikzelf in de hand heb en dat ben ik zelf... Toch druist dit in tegen alles waar ik voor sta echter, dat deed mijn eigen gedrag zeker het laatste jaar ook. 

Heel veel twijfel slaat toe over alles en iedereen. Schuldvragen, boosheid, verdriet, ga maar door...

1 ding weet ik wel zeker, ik ga vandaag niet drinken! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed dat je houvast  ervaart  aan de AA bijeenkomsten  hier  is het bij mij ook mee gelukt mijn nuchterheid  te vinden en te behouden  .

Een sponsor  daarbij is een hele fijne  stap en een  zorg voor je jezelf iemand  die er speciaal voor jou is  .

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Juist de confrontatie met jezelf en het onder ogen komen wat je jezelf, maar ook anderen hebt aangedaan. Gisteren in de therapie mijn eigen kernwaarden onderzocht en die zijn: loyaal, liefde, goedheid en samen zijn. Ik was er zelf ook van overtuigd dat ik een echte familie man ben. Dat ben ik ook, anders was dit er nu niet uitgekomen, maar ik heb mezelf zeker het afgelopen jaar niet aan m'n eigen kernwaarden gehouden en daarnaast anderen (mijn vrouw) kwalijk genomen dat zij dat niet doen. (scheiding). 

Hoe kan ik van anderen verwachten dat ze rekening houden met mij als ik dat zelf niet eens doe? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De scheiding is pas definitief als de handtekeningen op papier staan, maar ik zit wel in tweestrijd met mezelf op het moment. Zoals ik al aangaf ik ben heel loyaal, maar om nu verder te kunnen moet ik accepteren dat ik niet meer loyaal moet zijn naar haar? Mijn doel in mijn leven is mijn gezin dus hoe moet ik dat doen dan? Dat betekent dat ik zelf een keuze moet gaan maken en daarvoor is de wond nog te vers en dat kan ik (nog) niet.

Voor nu heb ik alle tijd nodig voor mezelf om niet weg te zakken in zelfmedelijden en dat weg te gaan drinken. Mezelf niet te gaan verstoppen in de drank. En dat voelt egoïstisch terwijl ik eigenlijk wel weet dat dat niet zo is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 3 op dit forum:

Na een woordenwisseling met mijn vrouw gisteravond waarin ik niks anders vroeg dan duidelijkheid op een aantal vragen heb ik een hele slechte avond en nacht gehad. Ik ga waarschijnlijk nooit antwoord krijgen op deze vragen en dat zorgt voor heel veel onrust bij mezelf waardoor verdoven heel erg verleidelijk wordt. Ik heb mijn sponsor een berichtje gestuurd en kreeg de gebruikelijke adviezen waarvan ik zelf ook wel weet dat het allemaal waar is, maar toch is dat fijn om te horen op de één of andere manier. Ik heb hier een berichtje geplaatst over mijn frustratie en ook daar kreeg ik verschillende reacties op, wat ook weer heel prettig was. Dank jullie wel nog daarvoor! 

Ik moet accepteren dat wat in mijn hele zijn eigenlijk niet te accepteren is. Mijn kernwaarden, alles wat ik belangrijk vind in het leven wordt met de grond gelijk gemaakt op dit moment. En nee, ik zeg daarmee niet dat ik er geen schuld aan heb of dat het allemaal alleen aan haar ligt, juist niet zelfs. Maar ik snap het niet, ik snap haar keuze niet en ik krijg er geen antwoord op... 

Heel moeilijk om hier rust in te vinden op dit moment. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...