Sandro Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Enzo Ferrari haddock reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
nancy Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Bernardo Ferrari Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
haddock Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Sandro hep um, heb je ook n vraag? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Waarom bevriest heet water sneller dan koud water? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
nancy Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Vanwege de snelheid van de deeltjes. Bij koud water zijn die trager. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
haddock Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Grotere moleculen lijkt me stug bij vloeistof, dus ik denk dat Nancy in de goede hoek zit. Wel n prachtvraag, heb eigenlijk geen idee. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 Definieer sneller? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 26 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2021 1 uur geleden zei bumperjim: Definieer sneller? iets meer dan langzaam haddock reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 16 uur geleden zei nancy: Vanwege de snelheid van de deeltjes. Bij koud water zijn die trager. Goede poging. Maar warm water koelt toch ook af en wordt dan trager....hoe kan het het koude water dan "inhalen" in het bevriezingsproces? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Yana Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 @Sandro moet ik het me zo voorstellen dat als ik een pan kokend water én een pan water van 5 graden buiten zet terwijl het vriest dat het kokende water dan eerder een laag ijs vormt? Of als ik snel bevroren ijsblokjes wil dat ik dan heet water in de vriezer moet zetten? Eigenaardig, nooit van gehoord. Of is het totaal niet praktisch en behaal je dan een tijdwinst van een fractie van een seconde ofzo? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 @Yana ja klopt! Of het ook praktisch is qua tijdswinst weet ik niet. Yana reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Das volgens mij in strijd met de thermodynamica Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Quinn Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Was dat niet iets met meer of juist minder gas? Er stond laatst iets over in de Quest... (shame on me) Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Maar is het dan meer of minder? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Quinn Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Oef... als ik zou gokken, zou ik zeggen dat de hoeveelheid gas afneemt als het water afkoelt. Geen idee waarom ik dat denk. Maar dan gok ik dat heet water eerder bevriest omdat het meer gas bevat. Denk ik. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Jammer... Nou, wie kopt hem nu even in? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
karin123 Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Deze is veel te moeilijk Sandro Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
nancy Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Heet water bevat minder gas en bevriest daardoor sneller. Zo goed?? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 (bewerkt) @nancyheeft 'em. Althans, een deel van de verklaring. Ik reken het goed. Voor het volledige verhaal, zie: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Mpemba-effect 27 juni 2021 bewerkt door Sandro nancy reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
nancy Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Op welke hoogste hoogte heeft een vogel ooit gevlogen? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
haddock Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Had ook al even geduckducked… https://www.scientias.nl/eindelijk-weten-waarom-warm-water-sneller-bevriest-dan-koud-water/ Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
haddock Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Ik gok, Nancy, 7 km? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
nancy Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Nee Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Sandro Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 10 km. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
nancy Geplaatst 27 juni 2021 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2021 Nee Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden