Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Geplaatst
16 uur geleden zei nancy:

Vanwege de snelheid van de deeltjes. Bij koud water zijn die trager. 

Goede poging. Maar warm water koelt toch ook af en wordt dan trager....hoe kan het het koude water dan "inhalen" in het bevriezingsproces?

Geplaatst

@Sandro moet ik het me zo voorstellen dat als ik een pan kokend water én een pan water van 5 graden buiten zet terwijl het vriest dat het kokende water dan eerder een laag ijs vormt?
Of als ik snel bevroren ijsblokjes wil dat ik dan heet water in de vriezer moet zetten? Eigenaardig, nooit van gehoord. Of is het totaal niet praktisch en behaal je dan een tijdwinst van een fractie van een seconde ofzo?

Geplaatst

Oef... als ik zou gokken, zou ik zeggen dat de hoeveelheid gas afneemt als het water afkoelt. Geen idee waarom ik dat denk. Maar dan gok ik dat heet water eerder bevriest omdat het meer gas bevat. 

Denk ik. 

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...