Spring naar bijdragen

Wo 23 sept


bumperjim

Aanbevolen berichten

Een hele goede morgen allemaal,

@Descartes33

Ik wens je moed en kracht met het nemen van de juiste beslissing

@Lieke

k moet een beetje om je lachen
Wat doe je jezelf aan meis :)

Hier alles nog steeds prima
Goed geslapen vannacht
vanmiddag museum, vanavond etentje bij vrienden
Nog steeds een blij ei :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lastig om te lezen, de contrasten. De 1 heeft het zo moeilijk en de ander gaat zo goed. Maar zo is de wereld, vol contrasten en het is maar aan welke kant je Wilt staan. Het is willen. Jij bepaalt. Jij doet. Jij kiest jouw pad. Klinkt simpel en ik zat ook lang aan de donkere kant, wist het lang ook niet. Ik dacht lang dat alcohol mij gelukkig maakte maar ik werd er juist doodongelukkig van .. het doorbreken en doorzetten en nuchter worden is nodig om het dan pas te kunnen zien. Ik wil nog steeds blij ei zijn vandaag maar word hier beetje verdrietig van. Dat sommigen het nog niet kunnen of denken het niet te kunnen. Zonde van het leven, we zijn hier maar zo kort op deze mooie aarde! Maak er wat van.. sterkte voor degenen die het nodig hebben vandaag :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi gezegd @Pats  

Ik heb het niet moeilijk  mbt echt niet  te drinken  dat is voor mij geen  big issue  meer heb geleerd deze gedachten  te doorbreken  en geen  drinkhandelen op de zetten  ' natuurlijk  komen  er gewoonte gedachten  voorbij die altijd  samen hingen met alcohol drinken  . En deze  zijn lastig  verdrietig  .   Ik kan nog niet gelukkig zijn door niet te drinken ' het goeroe  gevoel  yes ik drink niet wat ben ik blij ei nope..     ik ben volop in herstel  en  gevoelens te onderzoeken ondergaan   die mij tot drinken  brachten en verslavings gedrag bleven continueren  ...   ik zeg wel gekscherend    ik ontbijt  met  roze koek vandaag   dat is toch coping  gedrag ..   

Ook dit zal ik moeten  leren ondergaan  '   ben namelijk ook in jongere jaren eetverslaafd geweest ' die mij boulimia  gebracht heeft  . 

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lieke7777 ja herken ik ook .. ik zit ook nog midden in het proces van doorbreken , verwerken en leren gewoontes te herkennen en om te buigen .. zeggen tegen jezelf nee dat is een gewoonte/verleden, iets wat gewend en vertrouwd is maar is niet perse goed .. nu is het moment van leven en nu kun je daarin ook een andere keuze maken. Dat is nog flink moeilijk want er zit veel zeer waar je geneigd bent naar terug te keren want dat zeer was ook stom genoeg een veilige haven. Ach weet je we gaan vooruit, we overwinnen zo onze strubbelingen en het leven is gewoon een leerproces toch? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

34 minuten geleden zei Bor:

Effectief voor wie?

Ik doe wederom oprecht mijn best hoor maar dit vind ik van dat professionele praat wat uit boekjes wordt gehaald.

als er ergens uit de ervaringen wordt gehaald is het hier, lijkt me.
ook ik heb jaren geprobeerd niet te drinken, of minder (vaak)
maar pas met het ontdekken van dit forum ben ik gestopt
met proberen en heb ik het gedaan, dat blijvend stoppen.
Voor mij was het essentieel om niet meer te onderhandelen, excuses niet
als reden te gebruiken om toch te bezwijken voor de verleiding. De knop om dus.
En de fysieke verslaving bleek peanuts, de psychische afhankelijkheid harder werken.
Net als in een (liefdes) relatie, zolang er afhankelijkheid was, was het fnuikend voor mijn
eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ook hierin was loslaten en opnieuw beginnen voor mij nodig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oké ik probeer een grapje te maken: heeft er nog iemand goedkope Nembutal van hoge kwaliteit?

@Bor ik snap jou wel goed geloof ik. Alcohol is kut maar je grootste vijand is het leven. En soms helpt drank, dat is een feit. Daarna blijkt dat het niet hielp. Dat is ook een feit. Hulde voor de mooie mensen die de beslissing konden nemen, en dankbaarheid voor dat ze hun ervaringen blijven delen. Maar ik zou jou ook niet zomaar willen missen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik val maar een beetje half in de 'discussie' en even los van wel/geen oplossing; voor mijn functie heb ik een bepaalde alertheid en wantrouwendheid nodig. Die valt voor een flink deel weg nu ik niet meer drink. Ben veel relaxter geworden en zie wel wat er op me afkomt. Dat wordt me nu een beetje verweten. Past mijn functie dan misschien niet goed bij me? Of is het een kwestie van die alertheid/lichte wantrouwendheid op een natuurlijke manier te kweken? Ik vind dat wel lastig.

O ja, en drank zorgde ervoor dat ik me als een bezetene en op het maniakale af op het werk stortte. Dat moet ik er natuurlijk ook even bij vermelden.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 minuten geleden zei knakker:

Ik ben maar een onnozel boerke, maar ik vind de keuze tussen wantrouwend/maniakaal en relaxed niet zo gek moeilijk eigenlijk. 

Inderdaad. Mijn omgeving is het daar niet altijd mee eens alleen. Dan is het dus de vraag of die omgeving nog wel bij me past. Een wezenlijke vraag, die elke alcoholist die een tijdje gestopt is zich weleens zal stellen, denk ik zo.

bewerkt door Sandro
Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei Etty:

Wat maakt dat je minder alert bent als je niet drinkt? Dat zou ik ook wel willen.  Ik zie dan juist beter hoe neurotisch ik kan zijn

Ik ben dan minder op mijn hoede, zo kan ik het denk ik het beste uitdrukken. 

Ik trap ook wel regelmatig in de val dat ik ervan uit ga dat iets wat voor mij zo duidelijk is als wat, dat een ander dat dan ook begrijpt of zo ziet als ik. Helaas is dat eigenlijk nooit zo. Als je dat niet door hebt dan kun je soms ongelofelijk verrast worden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...