Spring naar bijdragen

Voorstellen


Benerklaarmee

Aanbevolen berichten

Het kan natuurlijk ook de angst voor de angst zijn. Ik bedoel; je kunt misschien ook wel aansluiting zoeken bij mensen die niet drinken. Want die heb je daar toch ook wel bij? Of zou echt iedereen drinken op dat feest? Kun je met iemand een bondje sluiten? Samen aan de alcoholvrije drankjes?

Als je het niet vertrouwt is het misschien beter om niet te gaan...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lonster, 

Klopt heb gedronken. Het ergste is dat het  onwijs leuk was en ik ook geen spijt had/heb. 

Ik wil een sober leven maar dit was ook echt een geweldig feest en kon nog maar huis lopen want het was in een zaal in de buurt... 

Gisteren met iedereen nog nagekletst en was met mijn zoon mee voor een dagje uit met zijn klasgenoten (laatste groep acht uitjes) en vandaag het huis opgeruimd. 

Schaam me hier een beetje maar het is mijn leven en pak het nog op maar ik ben nog lang niet alcohol bestendig  en stiekem wist ik dat ook!!!

Oppakken en weer verder! 

Sorry voor mijn late reactie want natuurlijk vond ik het jammer om hier te vertellen dat ik er toch aan zat.. 

bewerkt door Benerklaarmee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat is nu het probleem om af en toe eens te drinken?  Dat moet kunnen en niemand mag zich daaraan storen.

Het moet toch mogelijk zijn om soms eens gek te doen. Als je morgen en de rest vd week niks meer drinkt dan vind ik dat je goed bezig bent.

bewerkt door Erizo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je het geen probleem vindt dan hoef je niet meer hier te zijn lijkt mij.
Maar dat iemand zich er niet aan mag storen, op een adb forum(?) klinkt
erg dwingend. Iedereen is baas over eigen leven en drinkgedrag.
En de mensen die hier schrijven doen dat niet zo maar.
Ook jij niet Erizo. Ik ben bang dat je een medestander zoekt om je eigen
nog drinken voor jezelf te vinden of iets dergelijks klopt dat? Je schrijft
erg weinig over je eigen proces. met drinken, maar ik begreep dat jij alcohol
zelf nog niet de baas bent. Ik meen op Haralds draadje?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nb ik heb er geen oordeel over, maar zelf vind ik niet drinken een stuk beter te doen dan het geworstel met bovenstaande vragen: hoe vaak, hoeveel, wanneer etc. En af en toe op een feestje drinken tja. Zolang het nog leuk blijft. Zelf ben ik bang dat ik dan juist teveel zou drinken omdat het dan 'mag' en dat zou weer tot beschamende taferelen leiden waarschijnlijk. Maar iedereen is anders. Vraag is of je je hier goed bij voelt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, 

Ik geef inderdaad aan dat er ‘nog’ geen spijt is aan mijn keuze en daar kan ik nu niks mooiers van maken. 

Ik merk dat er nu mensen geagiteerd zijn omdat ik geen wijze spiritueel volleerd niet drinker ben die net een aantal weken op dit forum een persoonlijk proces doormaakt. Wellicht behoor ik dan niet hier en ik hoef ook geen medestanders te hebben. 

@lonster Ik pak mijn draadje weer op omdat ik nog steeds een eigen doel heb waar ik zelf aan ga werken. 

@rosee 3 baco maar ik was  aangeschoten. Daar lieg ik niet om! Bij mij is dat veel, heb noet veel nodig. Wat mijn plan is, niet meer drinken. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik dit wel red maar ik weet waar ik eind december in zat en dat gaat voor mij stukken beter. Ik kijk niet terug: 3 terugvallen vanaf de stop... en weet niet hoe ik het verder ga doen maar ik weet wel dat ik voor Mezelf verder ga en voor niemand anders! 

Bedankt voor het lezen en steun. Ik begrijp de keuze om zo te reageren...

het klopt @Etty het is een worsteling en de avond was anders en gezellig maar ik weet dat nadat ik naar huis ben gegaan het toch weer die alcoholistische nasleep voor pvelen was met irritaties gelal etc. En daar kan ik zo in belanden als ieder feest weer met alcohol is. Het is mijn worsteling en heb geen behoefte om meteen te  verslappen, en dat doe ik ook niet! 

Wellicht behoor ik hier niet... ik twijfel er nu aan. Ik pak mijn draadje op en laat het bezinken. 

Bedankt in ieder geval! 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk hoor je hier op het forum, @Benerklaarmee. Het is immers een forum voor vragen, bezinning, twijfels en adviezen op adb gebied, en daar pas je volgens mij helemaal in thuis, en je bijdragen zijn voor anderen vaak heel steunend dus die missen we niet graag. Je hoeft nooit tegen je zin aan een forum mee te doen, maar laat je ook niet "wegsturen" door de eerste de beste paar opmerkingen van mensen die je misschien verkeerd begrepen hebben en daardoor afwijzend bij je over komen, of je misschien juist heel goed begrepen en daardoor iets raken wat aankomt. Je kunt zulke opmerkingen ook voorlopig langs je heen laten gaan en ze eventueel later nog eens teruglezen als je er nu geen behoefte aan hebt erop te reageren.

Maar het is nu eenmaal zo dat discussies over wel of niet af en toe iets mogen drinken hier nogal felle reacties kunnen oproepen. Maar dat wist je toch eigenlijk al? Volgens mij zit je al wat langer hier dus dat zul je toch wel vaker hebben meegemaakt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik las even wat terug op dit draadje en zag dat je nog niet eens zolang geleden hier bent gaan schrijven. Goh, ik dacht dat het al langer was, zo vertrouwd voelt het als je hier schrijft. Maar in je berichten van het begin lees ik ook dat het veel erger is geweest en dat je goede redenen had om dingen te veranderen. Nu is er een feestje geweest waar je iets hebt gedronken. OK, maar dat is al een heel ander patroon dan pakweg vorig jaar, begrijp ik. Of je dat erg vindt van zo'n enkele keer, en of je zulk gedrag in de toekomst wel of niet nastreeft dan wel toelaat en in de hand zal weten te houden? Dat zijn de vragen die je hier aan jezelf en aan anderen kunt stellen. En zoals ik daarnet schreef, soms zijn de reacties wat fel maar dat geeft vooral aan dat het de mensen hier ook echt bezighoudt.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 minuten geleden zei lady jane:

Erizo, kom dan juist vaker zou ik denken, laat het forum doen waarvoor het is.
Ik kwam en kom hier wel erg vaak, is het andere uiterste☺, maar er zitten vele
tinten grijs tussen ons zwart en wit denken, toch?

Zal ik doen.

bewerkt door Erizo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi, 

Het was een drukke dag maar kom toch even schrijven. De twijfel zit vnl. of ik me veilig genoeg voel om eerlijk te zijn...en ik moet eerlijk zijn en dat was ik ook, bij alle drie de keren dat ik terug gevallen ben. Toch voelt het als een afwijzing als ik lees of Ik hier wel op dit forum moet zijn als ik geen spijt heb. Geeft mij het gevoel dat er zelfs geen ruimte kan zijn om er zelf achter te komen. 

Twee keer in zak en as en vandaag  toch ook wel spijt want ik tel al die dagen niet meer op en begin opnieuw! Story of my life... tijden fanatiek sporten en dan ineens los en zo is dat met voeding ook of met roken drinken etc! Het patroon zit niet alleen in de drank maar eerder de lat zo hoog leggen en dan alles los laten en geen verantwoordelijkheid meer nemen... 

wie ben ik eigenlijk? Zo afgevlakt dat ik mezelf moet hervinden, zonder verdoving en andere mensen, leven en levensstijl  zo veel... zie er enorm tegenop en dan is zon zorgeloos feestje waar ik loslaat toch inderdaad heerlijk... de keerzijde is dan wel... na een aantal ‘leuke’ feestjes de woensdag erbij zonder reden en ieder feestje aangrijpen en eindigen met de fles op de bank haha ... vreselijke keerzijde van de medaille besef ik me ook wel! 

Ik mis niks aan de mooie berichten hierboven zonder oordeel maar waar precies de eigen ervaring mij in laat zien wat de consequenties zijn en wat het bij jullie doet en wat voor gevoel het jou persoonlijk heeft gebracht...dat geeft een gevoel van herkenning en dat verbind en motiveert mij om hier toch eerlijk te blijven en mijn draadje op te pakken. 

Ik lees graag ook bij jullie mee en ik leer hier ook veel over hoe een ieder door zijn weg op zijn eigen bijzondere manier doorloopt. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

41 minuten geleden zei Benerklaarmee:

Twee keer in zak en as en vandaag  toch ook wel spijt want ik tel al die dagen niet meer op en begin opnieuw! Story of my life... tijden fanatiek sporten en dan ineens los en zo is dat met voeding ook of met roken drinken etc! Het patroon zit niet alleen in de drank maar eerder de lat zo hoog leggen en dan alles los laten en geen verantwoordelijkheid meer nemen... 

herkenbaar. stapje voor stapje...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb nog eens teruggelezen omdat je het zo hebt over mensen die over je oordelen. De enige die een oordeel uitspreekt naar mijn mening is Lady Jane. En dat doet ze naar Erizo, niet naar jou. Misschien heb je haar bericht opgevat als een reactie op jouw verhaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het zou zo zonde zijn als je dit forum verlaat, dan spreek ik namens mijzelf en ik denk voor veel anderen, maar met name voor jezelf. Lees je berichtjes maar eens terug. Je gaat niet voor niets de strijd aan. En een terugval kan iedereen overkomen. Het is ook niet niets waar we tegen strijden :devil: 

Je hebt er nog niet echt spijt van en ook dat is te begrijpen. Je hebt een leuke avond gehad en relatief "weinig" gedronken. De vraag is of dit niet weer het deurtje openzet. En ik denk dat iedereen je hiervoor wil waarschuwen. Ik hoop dat je de strijd weer wil aangaan. En wij helpen je hier doorheen! :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...