Spring naar bijdragen

Gemengde gevoelens


Hannahs

Aanbevolen berichten

Ja herkenbaar hoor Hannahs. 

Zelf zie ik het zo; je hoofd/gedachten gaan dan even op de hobbel en denken aan de toekomst. En dan ga je je zorgen maken. Maar je hebt alleen vandaag. Echt alleen vandaag, dáár kun je je ook op leren focussen. Het nu, waar zit je? Wat eet je misschien, en hoe proeft dat etc Misschien ben je bekend met mindfulness? 

Mij helpt dit. En adem halen. Hoe gek dat misschien ook klinkt. Diep ademhalen. 

Niet te ver vooruit denken.  Want je leeft alleen vandaag, dat is te overzien.

Je doet het hartstikke goed! :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lief van je @Zonnig. Het doet me zo goed om soms (of eigenlijk best wel heel vaak) even in contact te zijn met andere mensen die in hetzelfde proces zitten. Daardoor voel ik me minder eenzaam op dit gebied. Ik kan dan ook weer beter bij mijn echte gevoel komen en het helpt om de tranen eruit te laten gaan.

Tussen de tranen door ga ik diep ademhalen, dank je wel :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@kruidenthee67, ook jij weer bedankt voor je fijne bijdrage! Ben nu nog heel druk met mijn eigen proces maar hopelijk kom ik zelf ook nog eens op het punt om op anderen een hart onder de riem te kunnen steken, zoals jullie bij mij doen.

De AA, ik zou me er graag bij aansluiten. Eerlijk gezegd durf ik dit (nog) niet, uit angst om herkend te worden. Dit heeft te maken met mijn werk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp je terughoudendheid. Het was voor mij ook een hoge drempel. En angst voor herkenning. Ik ga naar een groep in een stad verderop (in mijn plaats zit geen groep). Dat maakte het wat makkelijker. Toch kwam ik daar een paar weken geleden een klasgenoot van vroeger tegen. Dat is even 'schrikken', maar we zitten in hetzelfde schuitje.  Had ik wellicht een half jaar geleden moeilijker gevonden. Als voor jou de tijd er is ga je gewoon een keertje kijken....het is even die eerste stap (hahaha, letterlijk en figuurlijk)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Hannahs:

18 dagen zonder alcohol! En de rest van mijn leven nog te gaan... 

't Is al gezegd: alleen voor vandaag.
De rest van je leven is niet iets wat eindigt over (hopelijk) zóveel jaar.
De rest van je leven is wat vandaag/nu begint en zich vandaag/nu afspeelt.
Door het verdere verloop los te laten is het makkelijker om je morgen aan te passen aan het verloop van vandaag.

 

1 uur geleden zei Hannahs:

Wie kan mij garanderen dat ik nooit meer een wijntje neem? Helemaal niemand, behalve ikzelf. En daar zit het hem nou juist, ik heb geen flauw idee of ik mezelf kan vertrouwen!

Ik weet ook niet of ik mezelf kan vertrouwen. Al helemaal niet op de langere termijn. Maar ik kan mezelf wel continu in de gaten houden wat betreft
m'n eerlijkheid. Naar anderen, maar belangrijker nog: naar mezelf. En dat in de gaten houden doe ik ook het beste dag voor dag. Niet te groot maken.
Overzichtelijkheid en hanteerbaarheid maken het voor mij makkelijker om eerlijk naar mezelf te zijn en blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen :heart: ik ben er weer doorheen gekomen. Even alles op me in laten werken, gehuild, fijn gesprek gehad met mijn vriend en besloten me aan te melden bij de AA in een andere stad. Nu: moe maar voldaan, rustig en ga vandaag met vertrouwen tegemoet!!!

Weer hartstikke bedankt en hopelijk voor iedereen een fijne ontspannen zondag :rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen zondag kwam ik, na door een diep dal gegaan te zijn, mede dankzij jullie steun er weer goed en mèt vertrouwen uit. Dit heeft tot nu toe stand gehouden, ik voel me blij, helder en sterk :)

Tijdens de dip besloot ik zondag om me aan te gaan sluiten bij de AA. In de planning zit / zat??? een meeting voor vanavond. Maar... nu dit dichterbij komt begin ik al een beetje terug te krabbelen. Ik geloof dat ik het een beetje spannend vind. En overdreven want tenslotte drink ik al 3 weken niet. Neeeeeeeeee!!! Die laatste zin klopt niet :blush:. Ik drink drie weken niet, afgezien van de blije momenten is dit een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen.... Maar om mijn verhaal compleet te houden laat ik die zin toch maar staan. 

Misschien toch maar gewoon gaan en ervaren of het wat voor me is? Ik geef mezelf NU het beslissende antwoord: ‘GAAN, en zorg dat je jezelf een beter leven geeft.’

Hahaha wonderbaarlijk, de werking van dit forum... Zelfs in de vorm van een monoloog is het al helpend :D

bewerkt door Hannahs
Spelfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het was een bijzondere avond. Ik werd overmand door emoties tijdens de opening toen de eerste stap werd voorgelezen. Het besef ‘ Zie mij hier dan zitten als alcoholist’ sloeg in als een bom. Ineens kon ik er niet meer om heen. En wilde ik er ook niet meer om heen. Dit is wat het is. Hier moet ik mee dealen. Dat was heftig! Maar ook goed! Het was fijn om de verhalen van de anderen te horen. En ook fijn om mijn eigen verhaal te kunnen vertellen, zonder schaamte. De avond (twee uur) vloog voorbij. Verder dan voorstellen en uitleg over de visie en werking van de AA zijn we niet gekomen. Ik ben opgelucht dat ik deze stap heb gezet. Ik denk dat deze bijeenkomsten heel waardevol kunnen gaan zijn. Wel heb ik de behoefte om me ook aan te sluiten bij andere groepen om vervolgens te kunnen bepalen waar ik mij het beste thuis voel.  

Conclusie: Heftig, waardevol en nodig! Want tja... ik ben een alcoholist (maar godzijdank niet de enige) Samen sterk :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn om te horen dat het een goede stap voor je is geweest, de stap om te gaan, en de eerste stap:)

Mijn ervaring is dat deze avonden zeer waardevol kunnen zijn, leerzaam op veel gebieden. En helpend in het nuchter worden,  zijn en blijven....ja, samen sterk. Zelluf doen, niet alleen. Ik ben zelf nog niet bij andere groepen geweest, maar dat kun je zeker doen.  Ik vind je moedig. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...