Spring naar bijdragen

Voorstellen


Nietmeer

Aanbevolen berichten

Grappig Pytje,

In de supermarkt ben ik een alcoholvrij biertje gaan kopen en heb daar thuis bij het eten heerlijk van genoten. Ik denk dan dat komt later wel. Bij de vrienden werd er ook alcohol gedronken. Heeft me maar 2 seconden bezig gehouden en gelijk maar even verteld dat ik nu geen alcohol drink omdat dat niet goed voor me is. Werd heel laconiek op gereageerd. Was gewoon gezellig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat de afkick een beetje meevalt voor je.
Ik lees dat je twee jaar niet hebt gedronken, heb je goede herinneringen aan die periode?
Bijzonder dat je ook een aantal jaar met mate hebt gedronken, had je toen het gevoel dat je het onder controle had?
Ik schrik ook wel van jouw verhaal, jaren gaat het goed en dan toch weer 2 flessen wijn per dag, het lijkt me zo vermoeiend om de rest van mijn leven hier alert op te blijven, maar er zal wel niks anders op zitten. Nou ja, het is niet anders, iedere dag een kater is nog veel vermoeiender.

We gaan weer dapper door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet niet meer of ik het zo fijn vond of niet. De eerste periode wel maar het sloop er zo in dat ik steeds meer dacht van ' ach het kan misschien wel weer'  naar uiteindelijk dit kan ik wel. En dat ging dan wel een tijd goed totdat de uitspattingen er weer waren. Rem eraf en vol gas vooruit. Ik had daar ook wel weer allerlei smoezen voor zoals dat het leven kort is en dat je moet genieten, en ook, als ik het wil kan ik zo weer stoppen. Tja....een mens kan zichzelf behoorlijk voor de gek houden. Vandaag denk ik vooral dat ik wil stoppen want het leven en werk is een hels karwei naast zoveel drank. Voel me misschien somber maar ben niet levensmoe maar zo blijven drinken is toch een langzaam maar zekere suïcide. Ik heb inmiddels een burn-out grotendeels veroorzaakt door werkdruk maar dankzij de ondermijnende werking van alcohol op mijn lichaam en geest. Dus ik probeer deze periode aan te grijpen om de drank te laten staan en dan te kijken wat er nog over is van de persoon die ik was met alle min en pluspunten. Ik hoop dat ik nog wat veranderen kan zodat het leven iets lichter wordt. Dus iid gewoon dapper door gaan. Het gekke is dat ik zo bang was voor de ontwenning na het stoppen maar dat de ontwenning zwaarder was toen ik de week ervoor af aan het bouwen was. Misschien was het meer angst.

weet je, ik kijk niet zover vooruit probeer een beetje in het nu te zijn en toevallig heb ik daar dan nu ook even de tijd en ruimte voor en eerlijk gezegd voelt dat best fijn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zet de post van het dagdraadje ook even op mijn eigen draadje zodat het verhaal en proces een beetje compleet blijft voor als ik later eens terug wil lezen.

 

De nachten zijn kort en de dagen zijn lang nu ik niet drink. Ik heb het gevoel dat dat ik alles door een vergrootglas aan het bekijken ben. Daarnaast vul ik de dagen met hele basale zaken zoals gezond eten,drinken en een focus op mijn lichaam. Wat prettig is dat de piekerstand in mijn hoofd wat meer naar de analyseer modus is overgeschakeld, dus minder doemscenario's en meer denken over hoe wat en waarom en hoe nu verder. Door het lezen op dit forum heb ik al wel een aantal nieuwe inzichten verworven. Bijvoorbeeld dat overmatig alcohol de hersenen zodanig beïnvloed dat het angsten verhoogd. Vond het altijd zo vreemd dat ik meer en meer angstig was terwijl ik dat niet zo erg van mezelf kende. Ook een inzicht: 15 geleden heb ik kanker gehad, dat zag er toen slecht voor me uit maar gelukkig ben ik toentertijd de behandeling doorgekomen en veranderde er iets in het denken over het leven. Ik had veel moeite met de verliezen die ik door de kanker heb geleden. Mijn lijf was in een klap 10 jaar verouderd, fysiek en mentaal kon ik op een veel lager niveau presteren. Daarnaast heeft de relatie die ik op dat moment had de kanker helaas niet overleefd. Dit was een periode van rouw en depressie, ik kon het maar moeilijk accepteren. Toen dat op een moment een beetje ging lukken had ik een gedachte gevonden die daar bij hielp. " gewoon een beetje genieten want je leeft nu in reserve tijd". En die gedachte hielp me wel en alcohol werd een factor in dat genieten. Daarna werd alcohol weer de demper, de wegstoppen, de verdover. Ik heb nog niet veel richting voor hoe nu verder dus ik hou het maar even bij: "vandaag drink ik niet". 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heftig! Eerst een vreselijke ziekte krijgen en overwinnen, met alles wat daarbij hoort. En dan ook nog je relatie daardoor naar de knoppen.

Ik begrijp de gedachte van het genieten, en de alcohol die daarbij zogenaamt heel goed van pas komt. 

Nu dus het nieuwe inzicht, alcohol helpt niet, en maakt de situatie alleen maar erger. De nieuwe richting zal vanzelf wel komen als je nuchter blijft en bewust blijft. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lente,

Ja er gebeuren soms gewoon dingen in je leven die lastig zijn maar nu op dit moment maak ik weer een nieuwe start en voel me daar redelijk goed bij en rustig onder.

Die Oxazepam heb ik niet meer nodig, wat ik nu nodig heb is wilskracht om het vol te houden. En die heb ik wel en ben vooral bezig met basisdingen. Goed voor mezelf zorgen, bewegen en afleiding.

Daarnaast inspireerd het me om mee te lezen een soms schrijven met alle verhalen hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben op advies van de POH GGZ begonnen met een programma van therapieland over alcohol onder controle. Op zich al de bekende zaken zoals herkennen/erkennen. Doelen stellen etc. Kom ik in het programma bij het hoofdstuk consequenties. Daar wordt voorgesteld om bij trek om jezelf eerst te verplichten tot iets zoals fietsen of een klusje voordat je mag toegeven. Oké tot daar begrijp ik het nog. Daarna moet je dan als je dat drankje toch genomen hebt jezelf straffen met nog een taakje uit je zelf opgestelde lijst. Toen voelde ik een enorme weerstand. Belonen snap ik nog wel maar ik geloof zo niet in straffen! Wat vinden jullie daarvan?

Ben nu een beetje geïrriteerd daardoor. Ik dacht serieus met iets constructiefs bezig te zijn.

bewerkt door Nietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie het al voor me: gezwicht voor de drank, rondje fietsen, nog een drankje, nog een rondje fietsen en gelijk maar even langs de supermarkt voor meer drank, naar huis opdrinken, rondje fietsen beetje draaierig wordt ik net niet door een auto geschept, stop maar even bij de kroeg op de hoek, rondje fietsen, mensen beginnen naar me te zwaaien want ik kom al voor de vierde keer langs, drankje nemen bij de avond winkel, rondje lopen met mijn fiets want fietsen lukt niet meer, heb een tasje vol meegenomen met drankjes want dat is handiger, fiets maar in de sloot gegooid want dat liep zo onhandig, etc etc

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan efficienter: rondje fietsen kombineren met drank halen. Dan drank opdrinken. Daarna strafrondje fietsen gecombineerd met het wegbrengen van de lege flessen. Dat laatste mag ook de volgende dag als dat beter is gelet op de verkeersveiligheid.

Superplan, het is efficiënt en brengt regelmaat in je leven. Leg het eens voor aan je begeleiders :D

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien dat 'nog een taak uit je lijst' een constructievere straf is dan 'spijt hebben en je rotschamen en zeggen dat je het nooit meer zult doen'...
Spijt hebben is zo makkelijk. Dat hebben we allemaal als we tóch gedronken hebben terwijl we dat 'niet willen'.. maar als er een
zgn. 'taakstraf' tegenover staat bedenk je je misschien van te voren.
Moet je wel een taak bedenken die je liever niet doet. Niet rondjes fietsen om drank te halen, maar bijvoorbeeld lopend een fles water halen
in een winkel zo'n tien kilometer verderop...

Beetje serieus meewerken, Nietmeer. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje daar zeg je wel iets waars, spijt en schaamte leiden nergens toe en iets constructiefs doen kan weer een beter gevoel over jezelf geven. Sorry voor het afdwalen, zal wel weerstand zijn. Ga proberen om het wat serieuzer te benaderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...