Spring naar bijdragen

Ann

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    43
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Recente profielbezoeken

1.003 profielweergaven

Ann's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Ann

    Ann

    Dank je wel. Ik snap ook heel goed wat je bedoelt met de verslaving buiten mezelf plaatsen. Dat is die egocentrische periode (ergens bij iemand op zijn draadje gelezen) waarin mij nog bevindt. Ik mag niet en zij wel... boehoe! Hier wil ik deze week eens goed naar gaan kijken, want eerlijk is eerlijk, ik moet het zelf doen. Ik wil het zelf doen. Uit die slachtoffer rol. Ik kan dit en ik wil dit.
  2. Ann

    Ann

    het stomme is dat ik het natuurlijk heel goed weet. En dat maakt het zo stom (schaamtelijk) om toch te zwichten... Ik snap dit werkelijk niet! En @lady jane je hebt helemaal gelijk, maar die steun zal mij denk ik in dit begin stadium wel helpen, en dan uiteindelijk zal ik dit zelf kunnen, maar dat moet nog in mijn systeem slijten. Bewust onbekwaam moet bewust bekwaam worden! Ik ben een rund die met alcohol stunt!
  3. Ann

    Ann

    Het waren drie mooie weken! Waarom staat die achterdeur dan ineens weer wagenwijd open! Oh en vandaag kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan... Waarom bestel ik niet gewoon een cola. Dat gaat al drie weken goed. Maar gisteren... Blijkbaar zonder plan de deur uit gegaan, dan zet je jezelf voor het blok en gaat het mis. Teller weer op nul. Vandaag drink ik niet! Ben ook van plan om de vrienden in crime, waar we gisteren mee weg waren, in te lichten en te vragen of ze mij geen drank meer willen aanbieden, maar gewoon cola bestellen. Als die eerste cola er staat is het goed. Dan is dat zo, dan hou ik mij aan mijn afspraak met mezelf. Maar als ik de keuze krijg, dan zegt mijn duiveltje ach eentje.... terwijl ik echt wel weet dat het er nooit eentje wordt. En gezelliger wordt het ook niet, dat heb ik wel gemerkt, zonder drank ben ik net zo gezellig of eigenlijk gezelliger. Vandaag maar eens goed gaan kijken naar het slot van de achterdeur!!Extra knippen erop! Ik begrijp mezelf werkelijk niet, waarom geloof ik erin dat eentje wel kan! Ken ik mezelf nog niet, Hallo?!
  4. Ann

    Voorstellen

    Welkom, nee hoor alleen jij ziet dat! Sterkte. Over afbouwen weet ik niet zoveel. Maar je bent al goed op weg.
  5. Ann

    Time out

    Oh maar dat doe ik ook hoor, emotioneel reageren. Ben echt niet altijd de rustheid zelve, integendeel... oeps! Scheld partijen in de ochtend zijn soms niet mis. Echt niet leuk! sla mezelf daarna weer voor mijn kop, omdat ik met meer liefde en minder boosheid had willen reageren. 's Middags dan weer goed praten, dan is zij gelukkig ook iets meer voor rede vatbaar. Maar een smoes voor niet naar school gaan doe ik niet meer. Inmiddels een app groep met haar mentoren, om het contact directer te laten zijn, zodat de drempel voor dochterlief kleiner wordt, zij zit ook in die groep. Ach het zijn zo van die dingen en we roeien met de riemen die we hebben. Vertel ik ook aan haar, zij is mijn eerste puber, dus ik weet het ook niet allemaal. Dank je @Francoise, ik denk dat we allemaal een moeilijkheidsgraad hebben, die we ieder op onze manier oppakken en mee omgaan. Wat jij doet is ook heel zwaar en vraagt dezelfde discipline als van mij, namelijk rustig blijven, niet boos worden, met begrip benaderen, maar wel duidelijk grenzen stellen......
  6. Ann

    Time out

    Hoi Rosee, ik voel zo met je mee, zo herkenbaar. Hier een dochter van 15 en een zoon van 10. Gelukkig is die van 10 nog niet aan het puberen, maar met dochterlief lig ik al ruim een jaar in de clinge. Weglopen door de weeks, niet naar school willen, experimenteren met drank, drugs en ze rookt. Daarbij leeft ze in een inloopkast, waar toevallig nog een bed staat. Elke ochtend een strijd om haar haar bed uit te krijgen en te bewegen naar school te gaan, de vreselijkste dingen gooit ze naar mijn hoofd. Vader is in geen velden of wegen te bekennen, daar heeft ze ook ruzie mee gemaakt en die gooit de deur gewoon dicht. Dat is nog veel erger voor haar eigenwaarde. En dat mag ik dan oplossen. Nu zit ik in dit traject en dat verbroederd dan wel weer. 's middags hebben we wel goede gesprekken en luisteren we echt wel naar elkaar, snappen we elkaar en zoeken we verbintenis. Maar dat uit huis gooien en graag weer alleen wonen, dat gevoel bekruipt mij ook zo nu en dan.Dan hou ik mijzelf voor dat we toch echt goed bezig zijn en kleine zaadjes planten in de mooie koppies die nog zo aan het ontwikkelen zijn, deze ontkiemen ooit en dan krijg je het zeker terug, als ze een jaar of 28 zijn. Voor nu probeer ik in het heetst van de strijd de woorden die ze roepen te relativeren naar hoe diep hun pijn op dat moment is, daarom wil ze mij ook zoveel mogelijk pijn doen. Dat is de reden van die woordensalvo en niet daadwerkelijk dat ze het meent. wens je heel veel kracht de komende tijd. En houdt in je achterhoofd, het is maar een fase, hij gaat voorbij, alleen duurt het even.
  7. Ann

    Ik ben Nomy

    welkom Nomy!
  8. Ann

    Time out

    En eerder weg gaan is toch niet erg? ik heb een kapster, die nog nooit gedronken heeft, maar die zegt ook, vanaf het moment dat het lallen begint ga ik op huis aan. Gewoon niet meer gezellig. Alleen dronken mensen vinden dat gezellig, maar het echte gezellig zijn is al weggespoeld.
  9. Ann

    Ann

    @Lente, gisteren en vandaag thuis vanwege hevige aanvallen. Maar dat mag de pret niet drukken. Merk wel dat ik er echt wel aan moet werken, het gaat zeker niet automatisch, maar ik voel me goed (naast de pijn) en kan de gedachtes, gevoelens laten komen en gaan. Dat voelt erg goed en sterk ofzoiets! Nog niet eerder ervaren, dus kan het niet zo goed benoemen. Weet ook dat stap 1. niet in huis halen, de beste stap voor mij is. Allerlei lekkere andere drankjes halen, dat geeft ook een fijn gevoel. De koelkast openen en daar staat allerlei lekkers en niets met gif erin, geeft ook een aparte rush. Dank je wel voor het vragen!
  10. Ann

    Ann

    Boeken lezen helpt mij echt! fijne afleiding en direct ook goeie informatie tot je nemen. sinds zondag al met 4e boek bezig. Ik vind het heerlijk en nog geen trek gehad in alcohol. Thee is heerlijk (eigenlijk, nooit geweten). naar de ijswinkel fietsen met de kinderen, ook heerlijk! Er gaat een wereld voor me open. Alles kan en alles mag! Alleen alcohol niet, maar verder zijn de mogelijkheden oneindig. Even mijn heerlijke gevoel kwijt! wat kan het leven heerlijk zijn, simpeler omdat ik niet meer hoef te denken en te plannen rondom alcohol. Geen activiteiten meer bedenken die het goed maken om te drinken, nee gewoon lekker zijn! geen druk meer voelen, geen schaamte, geen schuld (oja, alleen van de was in de wasmand, maar zoals we weten die loopt niet weg). Fijne dag!
  11. Ann

    hoi

    als je er echt goed naar gaat kijken.... is drinken een veel saaiere bezigheid dan alle andere dingen in het leven. Zoals Yana zei, ik heb helemaal geen tijd meer om te zuipen! en als ik kijk naar hoe gezellig de kinderen het vinden, als ik op terras zit te drinken..... nou niet dus, dat vinden zij maar saai!
  12. Ann

    Nieuw hier

    iedereen is goed zoals ie is, alles is goed genoeg! waarom de lat nog hoger leggen als we goed zijn zoals we zijn.
  13. Ann

    Ridder op herhaling

    heel blij!
  14. Ann

    Even voorstellen

    wat een powerfull filmpje! wow eye opener. en @Debber wat goed gedaan, die situaties door gekomen zonder alcohol.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...