Nou @Penny, komtiedan. @Lonsterno offence, groot gelijk!
Recept is voor 2 kleine taartjes (12cm bakblikjes), of een Keine Dikke (alle ingrediënten in 1 blikje van 12 cm) of maak er gewoon een grote van en verdubbel de ingrediënten.
Overigens: ik ben ergens best eigenwijs, en hou me nooit aan recepten, geef er m'n eigen draai aan, laat dingen weg of voeg ze juist toe.
Oven voorverwarmen op 175 graden
Voor de bodem
* 75 gram amandelmeel
* 75 gram ontpitte dadels (eerst 10 minuten weken in heet water)
* blenderen (ik gebruik gewoon m'n staafmixer)
* deeg in je bakblikje(s) doen, aanduwen, in oven voor max 10 minuutjes. Af laten koelen.
In het oorspronkelijke recept gooiden ze er nog een eetlepel pindakaas in, en een lepel kokosolie. Onnodige calorieën wat mij betreft.
Of, voor de bodem als je geen dadels belieft, en minder calorieën wil eten:
* 50 gram mariakaakjes, flink klein stampen
* 25 gram roomboter (smelten)
* petietpeuterig beetje water
Alles door elkaar roeren, aanstampen in je baklikje(s) en hup, ff de koelkast in.
Voor de kwark gebruikte ik griekse yoghurt 10% vet. Omdat ik van vet hou, en van griekse yoghurt. Maar om de calorieën te beperken kun je natuurlijk ook gewoon magere kwark gebruiken. Komtie:
* 175 gram griekse yoghurt of kwark. Mix er aarbeien, bessen, bananen whateffer doorheen. (GEEN kiwi's, vijgen, papaya of ananas. Dan stijft 't niet. Been there, done that) Je kunt er natuurlijk suiker doorheen gooien en wat vanille extract. Ik deed dat niet, want ik wil ontsuikeren. Tenminste: minderen.
* 2 blaadjes gelatine (5 min weken in koud water, daarna uitknijpen en VOORZICHTIG opwarmen in een petietpeuterig beetje water)
*door elkaar roeren en bovenop je deeg lepelen.
*paar uurtjes opstijven in de koelkast, en smullen maar.
Ik eet 't als ontbijt, met extra fruit erop, of als tussendoortje als ik mezelf niet kan bedwingen. Met magere kwark en besquitbodem ongeveer 225 calorieën, met amandelmeel en volvette yoghurt 500 calorieën. Die laatste eet ik.
Heb nog vele "gezonde" taart recepten in de aanbieding, dus roep maar bij interesse.
Dit is 'm in real live, en die ga ik zo opeten.
Smakelijk!